Resa till Kambodja Angkor Wat

Norra Vietnam & Kambodja – natur & historia, 15 dagar

Prisexempel: 27 500 kr

Utforska Vietnams och Kambodjas kulturhistoria och vackra natur. Resan startar i livliga Hanoi där du får se de största sevärdheterna. Du fortsätter med en kryssning i världsarvet Halong Bays vackra skärgård. Nattåget tar dig därefter till de vackra bergen i Sapa. Här får du se det genuina Vietnam i byar där gamla traditioner lever vidare. Du flyger sedan vidare till Kambodja där den magiska tempelstaden och världsarvet Angkor och de flytande byarna i Tonle Sapsjön väntar. Avsluta med några dagar i Vietnams mest solsäkra badort Mui Ne.

Artikelnr: ASI4 Kategorier: , Etiketter: , ,

Norra Vietnam & Kambodja – natur & historia

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum, och kan genomföras alla dagar året om.

Resan är privat med egen lokal, engelsktalande chaufför/guide som har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa enligt dina önskemål.

Detta ingår i resan till Vietnam & Kambodja

 • Flyg Skandinavien–Hanoi och Ho Chi Minh City–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Flyg Hanoi–Siem Reap och Siem Reap–Ho Chi Minh City i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • Tåg Hanoi–Lao Cai t/r i 4-bädds kupé med AC.
 • Hotellövernattningar med del i dubbelrum i vald standard (3–5*).
 • Nedan program med guidade utflykter inkl. inträden.
 • Privat kryssning på Halong Bay och båttur på Tonle Sap-sjön.
 • Måltider enligt programmet.
 • Privat transfer under rundturen inkl. flygtransfer.
 • Engelsktalande guide.
 • Mineralvatten dagligen under rundresan.

Tillkommer

 • Visum.
 • Reseförsäkring.
 • Dryck på måltiderna.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Hanoi – Halong Bay
Ankomst till Noi Bais internationella flygplats och transfer till ert hotell i Halong City i vald standard (3–5*) .
Boende: hotell i Halong.
Måltider: middag.

Dag 2: Kryssning i Halong Bay
På förmiddagen finns tid att utforska Halong på egen hand. Vid lunchtid åker ni till hamnen för en dygnskryssning i Halong Bay. Bukten har utsetts till världsarv av UNESCO, och det är ett obeskrivligt vackert landskap. Ur det turkosa vattnet reser sig cirka 3 000 kalkstensklippor där det finns stränder och fantastiska grottor. Ni lägger ankar för en stunds bad i viken och för att besöka några av grottorna. På kvällen serveras en skaldjursmiddag ombord, och ni kan sedan njuta av den vackra solnedgången från däck.
Boende: övernattning på båten.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Halong Bay

Dag 3: Halong Bay – Hanoi
Ni fortsätter kryssningen i bukten. På förmiddagens program står ett besök i den imponerande Luongrottan. Brunch serveras ombord innan ni går i land och åker tillbaka till Hanoi. Ni äter middag på en lokal restaurang. Ni får även se den traditionella dockteatern som utspelas i vatten.
Boende: hotell i Hanoi.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Hanoi Water Puppet Show

Dag 4: Hanoi rundtur – Lao Cai
Efter frukost väntar en stadsrundtur i Hanoi. Ni kommer att besöka Ho Chi Minhs mausoleum, Enpelarpagoden och Litteraturens tempel som var Vietnams första universitet. Till fots utforskar ni sedan Hanois gamla kvarter, Hoan Kiemsjön och templet Ngoc Son som ligger på en liten ö i sjön. Ni bjuds även på en tur med cykeltaxi. Ni äter middag på en lokal restaurang och åker sedan till tågstationen för att ta nattåget Victoria Express norrut till Lao Cai.
Boende: ombord på tåget.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Lao Cai – Sapa
Tåget ankommer Lao Cai tidig morgon. Efter frukost åker ni vidare till Sapa, en liten stad som ligger uppe i bergen. Landskapet här är mycket vackert med höga berg, risterrasser och byar med olika folkgrupper som har bevarat sina traditioner. Ni beger er ut på en kort vandringstur till en av byarna, Cat Cat. Tillbaka i Sapa kan ni besöka den lokala marknaden och bekanta er med staden.
Boende: hotell i Sapa.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vetinam Sapa Landskap

Dag 6: Sapa – Lao Cai – Hanoi
Efter frukosten åker ni till Lao Cai, och fortsätter sedan till fots till den lilla byn Ta Van där h’mongfolket bor. Vandringen kan vara lite utmanande då man får balansera på smala stigar mellan risterrasserna som ligger längs de sluttande bergssidorna. Ni får se fantastiskt vackra vyer när ni vandrar till en fridfull liten bergsby som ligger på en bergssida. Efter turen åker ni vidare till Lao Cai för att äta middag och ta Victoria Express tillbaka till Hanoi.
Boende: övernattning på tåget.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Hanoi – Siem Reap
Ankomst till Hanoi och transfer till hotellet. Resten av förmiddagen spenderar ni på egen hand. Efter lunch flyger ni vidare från Hanoi till Siem Reap i Kambodja. Efter incheckning åker ni till Phnom Bakheng, ett av templen i Angkor. Templet ligger på en kulle där man har en otrolig panoramautsikt över området. Här får ni beskåda den vackra solnedgången över Angkor Wat och de andra templen. Ni äter middag på en lokal restaurang och får då också se en dansshow med den traditionella dansen apsara.
Boende: hotell i Siem Reap.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Res till Kambodja Angkor Bayontemplet

Dag 8: Angkor och Tonle Sap-sjön
På dagens utflykt i UNESCO världsarvet Angkor spenderar ni en hel dag med att utforska de underbara antika ruinerna. Ni får se Angkor Thom med dess tempel och parad av kolossala stenansikten som leder fram till Södra porten. Ni fortsätter sedan till det mest kompletta och magnifika templet av dem alla, Angkor Wat. Detta arkitektoniska mästerverk byggdes på 1300-talet och täcker ett område på cirka 210 hektar. Strosa runt denna massiva byggnad och beskåda de många pelargångarna, dess bibliotek, paviljonger, innergårdar och dammar vars vatten återspeglar det ståtliga templet. På eftermiddagen tar ni en tur med tuk tuk till den flytande byn Choueng Kneas i Tonle Sap-sjön. Här på Sydostasiens största sjö får ni bland annat se flytande skolor, restauranger och sjukhus.
Boende: hotell i Siem Reap.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Tonle Sap sjö

Dag 9: Siem Reap –  Phan Thiet – Mui Ne Beach
Ni fortsätter att utforska Angkor, och idag står det mytomspunna templet Ta Prohm på programmet. Templet är överväxt av enorma rötter och gigantiska rankor som omfamnar det som finns kvar. Här har naturen tagit över det som människan en gång skapade. Efter avslutat besök åker ni till flygplatsen för att flyga till Ho Chi Minh City och därifrån åka till Mui Ne Beach.
Boende: hotell i Mui Ne Beach.
Måltider: frukost, lunch.

resa Vietnam Strand bada

Dag 9–15: Mui Ne Beach
Dags att njuta av sol och bad eller utflykter på egen hand.
Boende: hotell i Mui Ne.
Måltider: frukost

Dag 15: Mui Ne – Ho Chi Minh – Skandinavien
Transfer till Ho Chi Minh City och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost

Pris

Prisexempel per person med vald hotellkategori:

 • 3* boende: från 27 500 SEK
 • 4* boende:  från 29 800 SEK
 • 5* boende: från 32 800 SEK.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Norra Vietnam & Kambodja – natur & historia, 15 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm