Norra Vietnam & Kambodja – natur & historia, 15 dagar

Prisexempel: 42 600 kr

Utforska Vietnams och Kambodjas kulturhistoria och vackra natur. Resan startar i livliga Hanoi där du får se de största sevärdheterna. Du fortsätter med en kryssning i världsarvet Halong Bays vackra skärgård. Nattåget tar dig därefter till de vackra bergen i Sapa. Här får du se det genuina Vietnam i byar där gamla traditioner lever vidare. Du flyger sedan vidare till Kambodja där den magiska tempelstaden och världsarvet Angkor och de flytande byarna i Tonle Sapsjön väntar. Avsluta med några dagar i Vietnams mest solsäkra badort Mui Ne.

Norra Vietnam & Kambodja – natur & historia

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum, och kan genomföras alla dagar året om.

Resan är privat med egen lokal, engelsktalande chaufför/guide som har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa enligt dina önskemål.

Detta ingår i resan till Vietnam & Kambodja

 • Flyg Skandinavien–Hanoi och Ho Chi Minh City–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Flyg Hanoi–Siem Reap–Ho Chi Minh City i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • Tåg Hanoi–Lao Cai t/r i 4-bädds kupé med AC.
 • Hotellövernattningar med del i dubbelrum i vald standard (3–4*).
 • Nedan program med guidade utflykter inkl. inträden.
 • Kryssning på Halong Bay.
 • Privat båttur på Tonle Sap-sjön.
 • Måltider enligt programmet.
 • Privat transfer under rundturen inkl. flygtransfer.
 • Engelsktalande guide.
 • Mineralvatten dagligen under rundresan.

Detta tillkommer

 • Visum.
 • Reseförsäkring.
 • Dryck till måltiderna.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Hanoi
Ankomst till Noi Bais internationella flygplats där ni möts av er lokala guide och får transfer till ert hotell i Hanoi. Den första middagen i Vietnam intas på en lokal restaurang.
Boende: Bonsella Hotel 3*  (Deluxe City View) eller La Casa Hotel 4* (Deluxe) eller likvärdigt.
Måltider: middag.

Dag 2: Kryssning i Halong Bay
Efter en tidig frukost åker ni med er guide till Halong Bay. Det är en av Vietnams vackraste platser, och har utsetts till världsarv av UNESCO. Bilfärden dit tar cirka 3,5 timmar, så passa på att njuta av det vackra landskapet ni passerar. Bukten har utsetts till världsarv av UNESCO, och det är ett obeskrivligt vackert landskap. Ur det turkosa vattnet reser sig cirka 3 000 kalkstensklippor där det finns stränder och fantastiska grottor. Under dagens fem timmar långa båttur får ni njuta av det otroliga landskapet där cirka 3 000 grönklädda öar reser sig upp ur vattnet. Ni lägger ankar för en stunds bad i viken och för att besöka några av grottorna. Middag och övernattning på båten.
Boende: Pelican Glory Cruises 3* (Deluxe) eller Novotel Halong Hotel 4* (Standard) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Halong Bay

Dag 3: Halong Bay – Hanoi
Ni fortsätter kryssningen i bukten. På förmiddagens program står ett besök i den imponerande Luongrottan. Brunch serveras ombord innan ni går i land och åker tillbaka till Hanoi. Ni äter middag på en lokal restaurang. Ni får även se den traditionella dockteatern som utspelas i vatten.
Boende: Bonsella Hotel 3*  (Deluxe City View) eller La Casa Hotel 4* (Deluxe) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Hucbron Hanoi

Dag 4: Hanoi rundtur – Lao Cai
Efter frukost väntar en stadsrundtur i Hanoi. Ni kommer att besöka Ho Chi Minhs mausoleum, Enpelarpagoden och Litteraturens tempel som var Vietnams första universitet. Till fots utforskar ni sedan Hanois gamla kvarter, Hoan Kiemsjön och templet Ngoc Son som ligger på en liten ö i sjön. Ni bjuds även på en tur med cykeltaxi. Ni äter middag på en lokal restaurang och åker sedan till tågstationen för att ta nattåget Victoria Express norrut till Lao Cai.
Boende: Chapa Express Train (4-bäddskupé).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Lao Cai – Sapa
Tåget ankommer Lao Cai tidig morgon. Efter frukost åker ni vidare till Sapa, en liten stad som ligger uppe i bergen. Landskapet här är mycket vackert med höga berg, risterasser och byar med olika folkgrupper som har bevarat sina traditioner. Ni beger er ut på en kort vandringstur till en av byarna, Cat Cat. Tillbaka i Sapa kan ni besöka den lokala marknaden och bekanta er med staden.
Boende: The View Sapa Hotel 3* (Superior) eller BB Sapa Hotel 4* (Superior) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vetinam Sapa Landskap

Dag 6: Sapa – Lao Cai – Hanoi
Efter frukosten åker ni till Lao Cai, och fortsätter sedan till fots till den lilla byn Ta Van där h’mongfolket bor. Vandringen kan vara lite utmanande då man får balansera på smala stigar mellan risterasserna som ligger längs de sluttande bergssidorna. Ni får se fantastiskt vackra vyer när ni vandrar till en fridfull liten bergsby som ligger på en bergssida. Efter turen åker ni vidare till Lao Cai för att äta middag och ta Victoria Express tillbaka till Hanoi.
Boende: Chapa Express Train (4-bäddskupé).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Hanoi – Siem Reap
Ankomst till Hanoi och transfer till ett närliggande hotell för att vila. Resten av förmiddagen spenderar ni på egen hand. Efter lunch flyger ni vidare från Hanoi till Siem Reap i Kambodja och checkar inte på ert hotell. Ni äter middag på en lokal restaurang och får då också se en dansshow med den traditionella dansen apsara.
Boende: The Sanctuary Residence 3* (Deluxe) eller Metta Residence & Spa 4* (Deluxe) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Res till Kambodja Angkor Bayontemplet

Dag 8: Angkor Wat
På dagens utflykt i UNESCO världsarvet Angkor spenderar ni en hel dag med att utforska de underbara antika ruinerna. Ni börjar dagen med områdets mest kända tempel: Angkor Wat. Detta arkitektoniska mästerverk byggdes på 1300-talet och täcker ett område på cirka 210 hektar. Strosa runt denna massiva byggnad och beskåda de många pelargångarna, dess bibliotek, paviljonger, innergårdar och dammar vars vatten återspeglar det ståtliga templet.

Efter lunch fortsätter utflyktet till Angkor Thom med dess tempel och parad av kolossala stenansikten som leder fram till Södra porten. Besök även Prasat Kravan och Ta Prohm, ett av områdets vackraste tempel
Boende: The Sanctuary Residence 3* (Deluxe) eller Metta Residence & Spa 4* (Deluxe) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Tonle Sap sjö

Dag 9: Siem Reap – Tonlie Sap – Ho Chi Minh
Efter frukost börjar ni dagen med ett besök till en silkesfarm där ni får ta del av en workshop för att se hur silket tas fram och hur uppfödningen av silkesmaskarna går till. Ni återvänder till Siem Reap för lunch innan det är dags för eftermiddagens uflykt: Tonle Sap-sjön. En tuk tuk tar er till den flytande byn Chong Khneas där ni går ombord på en träbåt för en tur på Tonle Sap. Här på Sydostasiens största sjö får ni bland annat se flytande skolor, restauranger och sjukhus.

Mot kvällen åker ni till flygplatsen för ca en timmes flyg till Ho Chi Minh. Middag på en lokal restaurang och incheckning på ert hotell.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (Superior) eller Harmony Hotel 4* (Junior Premier) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 10: Ho Chi Minh – Mui Ne Beach
Idag åker ni vidare till stranden vid fiskebyn Mui Ne för sol och bad. Stranden är långgrund och sluttande, vattnet är blått och solen gömmer sig sällan bakom moln.
Boende: Muong Thanh Holiday Mui Ne Hotel 3* (Superior) eller Pandanus Resort 4* (Superior) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

resa Vietnam Strand bada

Dag 11–14: Mui Ne Beach
Dags att njuta av sol och bad eller utflykter på egen hand.
Boende: Muong Thanh Holiday Mui Ne Hotel 3* (Superior) eller Pandanus Resort 4* (Superior) eller likvärdigt.
Måltider: frukost

Dag 15: Mui Ne – Ho Chi Minh – Skandinavien
Transfer till Ho Chi Minh City och flyg till Skandinavien. Trevlig hemresa!
Måltider: frukost

Pris

Prisexempel per person:

 • 3* boende: 42 600 SEK
 • 4* boende: 44 600 SEK

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI4

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.