Resa till Vietnam tempel
Resa till Vietnam flaggorResa till Vietnam Mekongdeltat Cai Be flytande marknadResa till Kambodja Angkor WatResa Kambodja Angkor Wat

Paket: Norra Vietnam och Kambodja – Natur och historia, 15 dagar

Prisexempel: 27 500 kr

Resan börjar med en kryssning i Halong Bay. Bukten som består av över 3 000 kalkstensklippor som reser sig ur havet och döljer små vikar för bad och fantastiska grottformationer. Ni stannar i Hanoi, Vietnams gamla huvudstad som är rik på kultur från bl a fransmännen. Nattåget tar er till norra Vietnam. Här får ni uppleva fantastisk natur med vandringar i Sapa som gränsar till Kina. Här odlar man ris i terrasser och H’mongfolket lever här och försörjer sig bl a av att väva och färga tyger. Angkor Wat måste upplevas, detta mytomspunna tempel som djungeln nästan växt över. Men det finns mycket mer att upptäcka i Siem Reap som har många kulturella skatter. Vietnam har en lång kust med underbara resorter på orörda stränder där ni kan njuta av sol, bad och god mat. Det vietnamesiska köket är vida berömt med starka inslag av fransk kokkonst.

Artikelnr: ASI4 , , ,

Norra Vietnam och Kambodja – Natur och historia

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Resan sker på privat basis med egen chaufför/guide. Er lokala, engelsktalande guide/chaufför har stor kännedom för platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida, så anlitas andra lokala guider och då kan den aktiviteten/utflykten ske i lokalt sammansatta turistgrupper. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar, men går som sagt att skräddarsy.

Detta ingår

– Flyg Skandinavien – Hanoi
– Flyg retur från Saigon – Skandinavien
– Alla flygskatter
– Hotellövernattningar med del i dubbelrum
– Måltider enligt nedan program
– Privata transfers och transporter under rundturen inkl. flygplatstransfers
– Tågresa Hanoi – Lao Cai –Hanoi i 4-bädds kupé med AC.
– Privat båtresa vid Halong Bay samt i Siem Reap
– Flygbiljetter i ekonomiklass: Hanoi – Hue och Da Nang – Saigon
– Entréavgifter
– Engelsktalande guide
– Mineralvatten och kall handduk dagligen i bussen

Tillkommer

– Visum till Vietnam
– Reseförsäkring
– Dryck på måltiderna
– Dricks

Dagsprogram

Dag 1: Avresa från Skandinavien – Ankomst till Hanoi – Lao Cai
Vid ankomsten till Hanoi och Noi Bai Internationella flygplatsen hämtas ni av vår lokala representant och får transfer till Halong Bay och ert hotell. Boende 1 natt i Halong Bay på hotell i vald kategori.
Måltider: middag.

Dag 2: Kryssning i Halong Bay
Efter frukost, tid att upptäcka Halong på egen hand fram till lunch. Transfer till båten och ombordstigning klockan 13.00. Turen i Halong Bay är obeskrivligt vacker med turkost vatten och 3 000 kalkstensklippor som stiger upp ur havet. På kalkstensklipporna finns stränder och fantastiska grottor. Vi lägger ankar för en stunds bad i vik och för att besöka grottorna. På båten serveras det skaldjurs middag. Vi njuter till sist av en vacker solnedgång på däck.
Måltider: Frukost / Lunch / Middag

Dag 3: Halong bay – Hanoi
Frukost serveras ombord och vi fortsätter kryssningen runt i bukten. Ett besök på Luon Cave står på programmet på förmiddagen. Brunch serveras innan vi går iland och blir upphämtade för transfer till Hanoi. På vägen besöker vi Dong Trieu keramik. Ankomst till Hanoi på runt 16.00. Vi njuter under kvällen av ”water puppet show” som är typiskt för Hanoi. Boende i Hanoi på hotell i vald kategori.
Måltider: Frukost / Lunch / Middag

Dag 4: Hanoi rundtur – Lao Cai
Efter frukost beger ni er ut på en stadsrundtur med besök till Ho Chi Minh Mausoleum, One pillar pagoda och Temple of Literatur.  Till fots utforskar ni sedan Hanoi old Quarter samt Hoan Kiem Lake och Ngoc Son Temple. Ni bjuds på en tur med cykeltaxi i Hanois gamla kvarter. Middag intas på restaurang innan ni får transfer tågstationen för att ta nattåget till Lao Cai.
Ni övernattar på tåget (Victoria Train).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Lao Cai – Sapa
Ca kl 6.00 anländer tåget till Lao Cais tågstation. Efter frukost transport till Sapa. Sapa ligger endast 33 km bort men det tar ca 1,5 timme att köra upp i bergen. Ni beger er ut på en kort vandringstur till Cat Cat village. Tillbaka i Sapa finns tid för att besöka den lokala marknaden och att bekanta sig med Sapa.
Boende i Sapa på hotell i vald kategori.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Sapa – Lao Cai – Hanoi
Efter frukosten får ni transfer till Lao Chai för att sedan fortsätta till forts till Ta Van village där H’mongfolket bor. Vandringen kan vara lite utmanande då man får balansera fram mellan risterrasserna på smala stigar läggs de sluttande bergssidorna. Vyerna på vägen är fantastiskt vackra när ni vandrar till en fridfull liten bergsby som ligger på bergsidan av Hoang Lien. 
Därefter checkar ni ut från hotellet och får transfer till Cao Lai där ni äter middag innan det är dags att ta nattåget tillbaka till Hanoi kl 21.30.
Ni övernattar på tåget (Victoria Train).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Hanoi – Siem Reap
Ankomst Hanoi och transfer till hotellet. Resten av förmiddagen fri för egna aktiviteter. Efter lunch, transfer till flygplatsen för ett flyg till Siem Reap. Vid ankomst, möts ni av vår lokala guide och får transfer till hotellet för incheckning. Fortsätt därefter till Phnom Bakheng och se den vackra solnedgången innan middag på lokal restaurang med Apsara dansshow. Boende i Siem Reap på hotell i vald kategori.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8: Siem Reap (inkl. Tonle Sap)
På sightseeingturen i Angkor spenderar ni en hel dag med att utforska de underbara antika ruinerna vid South Gate i Angkor Thom, som är känd för de kolossala ansikten uthuggna i sten, det imponerande Bayon templet, Kungliga Enclosure, Phimeanakas, Elephant Terrace, terrassen i Leper King och den största liksom det mest kompletta templet Angkor Wat. Detta arkitektoniska mästerverk byggdes på 1300-talet och täcker ett område på cirka 210 hektar. Ni strosar runt denna massiva byggnad, beser de många gallerierna med kolumner, bibliotek, paviljonger, innergårdar och dammar fulla av vatten som återspeglar det ståtliga templet. På eftermiddagen tar ni en tur med tuk tuk och avslutar dagens tur med ett besök i den flytande byn Choueng Kneas, där du kan hitta skolans restauranger, sjukhus  och flytande skogar på den stora sjön Tonle Sap.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 9: Siem Reap –  Phan Thiet – Mui Ne beach
Dagen börjar med det mytomspunna templet som är överväxt av djungeln Ta Prohm, en helt overklig upplevelse. Det finns enorma fikonträd och gigantiska rankor som slingrar sig runt stengrunden och ger intryck av att människans skapelse återbördas till de mäktiga naturkrafterna.
Transfer till flygplatsen för flyg till Ho Chi Minh City där ni får transfer till Mui Ne Beach (cirka 20 mil) för incheckning på hotellet. Boende i Mui Ne i vald hotellkategori.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 9 – 15: Mui Ne at beach
Dags att njuta av sol och bad eller utflykter på egen hand 7 dagar (6 nätter). Boende i Mui Ne i vald hotellkategori.
Måltider: Frukost

Dag 15: Mui Ne – Ho Chi Minh – Skandinavien
Transfer i god till innan ert flyg avgår från Ho Chi Min City.
Måltider: frukost

Pris

Prisexempel per person med vald hotellkategori:

  • 3* boende: från 27 500 SEK
  • 4* boende:  från 29 800 SEK
  • 5* boende: från 32 800 SEK.

 

ASI4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Norra Vietnam och Kambodja – Natur och historia, 15 dagar”