Program: Nyati safari – Lake Nakuru / Masai Mara, 4 dagar

Prisexempel: 9 900 kr

Nyati Safari är en 4 dagars safari som utgår från Nairobi. Boendestandarden väljer ni själva: antingen ”Basic” som är 3* boenden, eller ”Comfort” som är 4 – 5* boenden. Alla boendena är handplockade för att ni ska få mest valuta för pengarna! Helpension. Garanterad fönsterplats i mini van, som tar 2 – 5 personer. Safarin passar dig som vill åka på en kortare safari i de populära nationalparkerna Lake Nakuru och Masai Mara. Safarin har dagliga avgångar. Denna safari går att ordna som delad eller privat safari för 2 – 5 personer.

Artikelnr: NBO2 ,

DAGSPRESENTATION

Om ni är minst 4 personer som bokar, får ni en egen safari i egen minivan.

Dag 1: Nairobi – Lake Nakuru National Park
Efter ankomst till Nairobi flygplats, (eller om ni är i Nairobi, så efter frukost på ert hotell) möts ni av safariarrangören för att därefter åka vidare genom Great Rift Valley till Lake Nakuru nationalpark, med medhavd lunchbox som ni äter i parken under er game drive. På eftermiddagen åker ni till er lodge där ni har tid på egen hand. Under vår första game drive i Lake Nakuru kommer vi att skåda bl a flamingos, noshörningar och vattenbufflar. Middag och övernattning på:
Comfort: Ziwa Bush Lodge

Dag 2: Lake Nakuru National Park – Masai Mara Game Reserve
Efter frukost åker vi genom masailandsbygden till Kenyas bästa djurreservat, Masai Mara. Efter lunch (lunchbox) åker vi på vår eftermiddags gamedrive för att leta efter ”Big Five”. Därefter åker vi till vår lodge för middag och övernattning på:
Basic: Ol Moran Tented Camp
Comfort: Mara Fig Tree Camp

Dag 3: Masai Mara
Frukost på vår camp. Därefter en heldags gamedrive för att upptäcka de fascinerande djuren och naturen i Masai Mara. Vi njuter av en picknicklunch ute i det fria. Vi har också möjligheten att besöka en lokal genuin masaiby (extra kostnad) för att se hur de lever i harmoni med naturen. Möjlighet att åka på en ballongsafari över Maasai Mara (extra kostnad). Middag och övernattning på:
Basic: Ol Moran Tented Camp
Comfort: Mara Fig Tree Camp

Dag 4: Masai Mara – Nairobi
Efter frukost bär det iväg till Nairobi. Ankomst på eftermiddagen, för er vidare färd till andra destinationer.

Detta ingår i safarin:
– Alla parkavgifter
– Rekommenderad miniminivå på dricks.
– 4×4 minivan med fönsterplats till alla. Delad safari med plats upp till 5 personer i varje minivan. Tillägg för privat safari 2 personer: 600 kr per person.
– Engelsktalande chaufför/guide
– Transfers från / till flygplatsen eller hotell i Nairobi.
– Helpension.
– 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
– Flying doctors försäkring som täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej i safarin:
– Flyg
– Privata försäkringar
– Visum kostnader
– Dricks utöver rekommenderad miniminivå
– Dryck

VARFÖR SAFARI MED KENZAN TOURS?
Safariarrangörerna har alltid sina argument varför ni ska välja just dem. Därför vill vi göra klart för er vad som skiljer oss från flertalet andra arrangörer och vilka fördelar som finns om ni bokar er safariresa med Kenzan Tours! Här är våra 10 punkter!

1) Vi har en lokal organisation som tar hand om er resenärer på bästa sätt enligt tydliga riktlinjer som passar just den skandinaviska marknaden. Organisationen heter Kenzan Wildlife safaris och är grundat av Kenzan tours tillsammans med en lokal arrangör. Våra lokala baser är i Arusha och Nairobi.

2) Ni resenärer tas omhand från början till slut. Alla transfers ingår alltid. Ni har alltid möjlighet att nå både den lokala arrangören och oss i Sverige med dygnet runt jouren.

3) Vår personal är engelsktalande och har lång erfarenhet och den utbildning som krävs för att ha hand om er resenärer. Vi har en god personal policy. All personal får en rimlig lön för sitt arbete.

4) Rekommenderad miniminivå på dricks är redan inkluderat i priset. Men givetvis om ni uppskattar er safari extra mycket, så får ni mer än gärna ge mer dricks till er guide!

5) Våra fordon är i gott skick och vi ser alltid till att kontrollera alla fordon regelbundet för att hålla en bra komfort och hög säkerhetsnivå.

6) Våra chaufförer är inte påtryckta att snåla med bränslet under er safari (till skillnad från våra lokala konkurrenter som inte ger chaufförerna/guiderna någon flexibilitet i hur mycket de får köra under safarin, för att hålla budgeten). Om tiden tillåter så finns möjligheten att vara ute längre på game drive än angivet i programmet. Vi är mycket flexibla när det gäller upplägget av game drives under er safari.

7) Alla våra Afrikasäljare åker till östra Afrika en gång per år i syfte att uppdatera sig och uppleva det vi själva säljer till er. Samt för att i samarbete med vår lokala organisation utveckla och förbättra våra resor. Vi kan försäkra er att ni alltid får bra information och hjälp att hitta en resa som passar just era behov och budget. Vi är experter i det vi erbjuder!

8) Våra lodger och tältcamper är handplockade. Vi vill vara säkra på att boendena håller den kvalitet i såväl mat, service och standard som utlovas. Vi är säkra på att deras personalpolicy överensstämmer med vår egna organisations hårda policy. Vi vet att de även driver boendena i harmoni med både natur och människorna i närheten. Vi är säkra på att ägarna av boendena är lokala och att inkomsterna därför också stannar kvar i landet.

9) Vi driver också i egen regi vår egen tältcamp (med eco-policy) i Serengeti. Den är mobil och flyttas två gånger per år, till de områdena där djurlivet är som bäst.

10) Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

DENNA SAFARI INGÅR I FÖLJANDE PROGRAM

Kenyasafari och Zanzibar

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol – bad & äventyr i Kenya – Tanzania – Zanzibar. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex.

KARTA ÖVER KENYAS NATIONALPARKER
Kenya Nationalparker

Artikelnr: NBO2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Nyati safari – Lake Nakuru / Masai Mara, 4 dagar”