Program: Nyati safari – Lake Nakuru / Masai Mara, 4 dagar

Prisexempel: 12 900 kr

Nyati Safari är en 4-dagars safari som utgår från Nairobi. Boendestandarden väljer ni själva, antingen Basic som är 3* eller Comfort som är 4*. Alla boendena är handplockade för att ni ska få mest valuta för pengarna. Helpension ingår. Under safarin färdas ni en minivan som tar 2–5 personer, alla har garanterad fönsterplats. Safarin passar dig som vill åka på en kortare safari i de populära parkerna Lake Nakuru och Masai Mara. Denna safari går att ordna som delad eller privat safari för 2–5 personer. Safarin har dagliga avgångar.

Nyati safari

Detta ingår i safarin i Kenya

 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • 4×4 minivan med fönsterplats till alla. Delad safari med plats för upp till fem personer i varje minivan. Tillägg för privat safari för två personer: 700 kr per person.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Nairobi.
 • Helpension.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.

Detta ingår inte

 • Flyg
 • Visum
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Dryck
 • Privata försäkringar.

Dagsprogram

Om ni är minst fyra personer som bokar får ni en privat safari i egen minivan.

Dag 1: Nairobi – Lake Nakuru nationalpark
En guide möter er på Nairobis flygplats eller på hotellet om ni har övernattat i Nairobi. Ni åker då vidare genom Great Rift Valley till Lake Nakuru nationalpark. Ni har med er en lunchbox som ni äter i parken under er safari.

Under er första safari i Lake Nakuru kommer ni att få chansen att bland annat se flamingos, noshörningar och vattenbufflar. På eftermiddagen åker ni till er lodge där ni har tid på egen hand. Middag och övernattning på:
Basic: Maili Saba Camp 3*
Comfort: Flamingo Hill Tented Camp 4*

Dag 2: Lake Nakuru National Park – Masai Mara Game Reserve
Efter frukost åker ni genom masailandsbygden till Kenyas bästa viltreservat Masai Mara. Efter lunch i form av medhavd lunchbox åker ni på en eftermiddagssafari på jakt efter “the Big Five”. Därefter åker ni till er lodge för middag och övernattning på:
Basic: Ol Moran Tented Camp 3*
Comfort: Mara Simba Lodge 4*

Dag 3: Masai Mara
Ni äter frukost på er camp och åker därefter ut på en heldagssafari i Masai Mara. Under dagen äter ni picknicklunch i parken. Ni har också möjlighet att besöka en genuin masaiby mot extra kostnad för att se hur de lever i harmoni med naturen. Möjlighet finns också att åka på en ballongsafari över Masai Mara mot extra kostnad. Middag och övernattning på:
Basic: Ol Moran Tented Camp 3*
Comfort: Mara Simba Lodge 4*

Dag 4: Masai Mara – Nairobi
Efter frukost åker ni tillbaka till Nairobi dit ni kommer på eftermiddagen.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 12 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum i boendestandard Basic. Tillägg för Comfort 5 500 SEK per person.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Denna safari ingår i följande program

Kenyasafari och Zanzibar

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Kenya, Tanzania och Zanzibar. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex.

Karta över Kenyas nationalparker
Kenya Nationalparker

 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: NBO2

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.