Peru & Colombia – Inkakultur & Karibien, 12 dagar

Prisexempel: 49 900 kr

Denna resa tar dig med till inkariket i Peru och till Colombias gömda skatter. Här får du uppleva Sydamerikas gamla civilisation och de spanska erövrarnas inflytande. I Peru besöker ni den förlorade inkastaden Machu Picchu. Ni besöker också ruinerna i Ollantaytambo och tar en tur på Titicacasjön för att besöka aymaraindianerna som bor Uros på flytande vassöar. I Colombia besöker ni en verklig skatt, saltgruvan Zipaquira med dess imponerande underjordiska stad och katedral uthuggen ur saltkristall. Ni besöker också fortet San Felipe de Barajas från 1500-talet. De sista dagarna spenderar ni i Cartagena beläget vid kusten där du kan koppla av på fina sandstränder.

Peru & Colombia – Inkakultur och Karibien

Denna resa är en fristående resa och kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du ha en privat guide för utflykterna kan vi arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Detta ingår i resan till Peru & Colombia

  • Flyg Skandinavien–Lima och Cartagena–Skandinavien.
  • Flyg inom programmet.
  • Flygskatter.
  • Boende 11 nätter i dubbelrum inkl. frukost, skatt och serviceavgifter. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Måltider enligt programmet.
  • Nedanstående program inkl. utflykter och inträden.
  • All transfer inom programmet.
  • Engelsktalande lokala guider.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Lima
Flyg SkandinavienLima och transfer till hotellet.
Boende mellanklass: Hotel Casa Andina Select 3* eller likvärdigt.
Boende comfortklass: Sonesta Hotel El Olivar 4* eller likvärdigt.
Måltider: –

Dag 2: Lima – Cuzco – Yucay
Flyg från Lima till Cuzco. Vid ankomsten åker ni mot hotellet som ligger vackert inbäddat i Urubambadalen, även kallad Heliga dalen. Genom dalen flyter Urubambafloden som är en biflod till Amazonas. På vägen till hotellet besöker ni indianernas marknad i Pisac som är en av Perus mest färgsprakande marknader. Här finns gott om tid att titta på det lokala hantverket och njuta av den vackra naturen. Resan fortsätter sedan till Ollantaytambo där en av de viktigaste ruinerna från inkatiden finns bevarad. Denna terrassliknande stad visar tydliga spår av en förhistorisk stadsplanering. Här kan du strosa runt i de smala gränderna innan du kommer upp till Soltemplet på toppen av fästningen.
Boende mellanklass: Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay 3* eller likvärdigt.
Boende i comfortklass: Hotel Casa Andina Private Collection Valle Sagrado 3+* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 3: Yucay – Machu Picchu – Cuzco
På morgon tar ni er till tågstationen i Yucay. Där går ni ombord på tåget som ska ta er på en naturskön resa genom den bördiga Urubambadalen till Aguas Calientes. Där tar ni en minibuss upp till Machu Picchu som är en av världens mest imponerande arkeologiska platser. Den vackert belägna staden tros ha grundats redan på 1400-talet och ligger inbäddad bland höga bergstoppar på 2 430 m ö.h. Husen, templen och palatsen var byggda av vita granitblock, och cirka 100 trappor förenade dessa. På sluttningarna runt staden odlades bland annat majs och bönor. Staden återupptäcktes 1911 och har sedan dess förtrollat många besökare med sin charm och dolda historia. År 1983 togs den med på UNESCO:s världsarvslista. Ni går en omfattande guidad tur bland de världsberömda ruinerna innan ni fortsätter till Cuzco.
Boende mellanklass: Hotel Eco Inn 3* eller likvärdigt.
Boende comfortklass: Hotel Casa Andina Private Collection Cusco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 4: Cuzco
Spendera förmiddagen på egen hand. På eftermiddagen väntar en halvdags stadsrundtur genom den historiska staden Cuzco. Ni börjar med medelpunkten i inkariket Plaza de Armas där bland annat katedralen ligger. Sedan strosar ni nedför de gamla gatorna som kantas av restaurerade byggnader från kolonialtiden. Därnäst beger ni er till Sacsayhuamán, en gammal försvarsfästning som ligger cirka tre kilometer norr om Cuzco. Här har ni en fin utsikt över staden. Ni besöker även Tambo Machay, Kenko, samt Puca Pucara som är en liten fästningsruin.
Boende mellanklass: Hotel Eco Inn 3* eller likvärdigt.
Boende comfortklass: Hotel Casa Andina Private Collection Cusco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 5: Cuzco – Puno
Ni tar idag bussen från Cuzco till Puno. På vägen besöker ni Andahuaylillas och ruinerna i Racchi.
Boende mellanklass: Hotel Jose Antonio Puno 3+* eller likvärdigt.
Boende comfortklass: Hotel Casa Andina Private Collection Puno 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Urosöarna i Titicacasjön.

Dag 6: Puno
Idag tar ni en heldags båtutflykt på Titicacasjön. Sjön ligger 3 800 m ö.h. och är världens högst belägna sjö med kommersiell trafik. Ni kommer att besöka Uros som är cirka 40 flytande öar byggda av vass. Här får ni träffa invånarna och lära er deras historia och hur lever enligt gamla traditioner. Ni kan också passa på att köpa deras konsthantverk. Därefter fortsätter ni till den lilla fridfulla ön Taquile där det varken finns gator eller el. Öns invånare klär sig i färgsprakande traditionella kläder som de själva tillverkar, och de är berömda för sitt fina stickade handarbete. Ni återvänder sedan till Puno.
Boende mellanklass: Hotel Jose Antonio Puno 3+* eller likvärdigt.
Boende comfortklass: Hotel Casa Andina Private Collection Puno 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 7: Puno – Lima
Transfer till flygplatsen i Juliaca och flyg till Lima. På eftermiddagen står en stadsrundtur i Lima på programmet. Ni besöker den koloniala innerstaden med regeringspalatset, rådhuset, ärkebiskopens palats och katedralen. Därefter beger ni er till det vackra klostret San Francisco och vidare till de vackra kvarteren runt San Isidro och Miraflores. Vid Stilla havskusten kan ni sedan njuta av den vackra havsutsikten.
Boende mellanklass: Hotel Casa Andina Select 3* eller likvärdigt.
Boende comfortklass: Sonesta Hotel El Olivar 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: Lima – Bogotá
Transfer till flygplatsen och flyg till Bogotá i Colombia. Dagens stadsrundtur börjar med ett besök i den koloniala delen av Bogotá som kallas La Candelaria. Här besöker ni Guldmuseet som har en ofantlig rikedom av guld och silverföremål från de förhistoriska colombianska kulturerna. Ni besöker även Fernando Boteromuseet.
Boende mellanklass: Hotel Excelsior 3* eller likvärdigt.
Boende comfortklass: Hotel Windsor House 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Bogota historical center, Colombia

Dag 9: Bogotá
På förmiddagen besöker ni Colombias verkliga skatt, den berömda underjordiska saltkatedralen vid Zipaquira. Katedralen som ligger i en grotta mer än 200 meter under marken är 120 meter lång och täcker en yta av mer än 8 500 kvadratmeter. Här kan man se kors, monument, änglar samt en Madonnastaty helt av saltkristall. Förutom katedralen finns här också små kapell och en hel labyrint av underjordiska tunnlar. Detta är den verkligen kronan i den colombianska arkitekturen. Området är också ett populärt pilgrimsmål bland landets befolkning. Efteråt återvänder ni till hotellet.
Boende mellanklass: Hotel Excelsior 3* eller likvärdigt.
Boende comfortklass: Hotel Windsor House 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 10: Bogotá – Cartagena
Transfer till flygplatsen och flyg till Cartagena där en stadsrundtur väntar. Turen tar er med till klostret La Popa varifrån man har en fantastisk utsikt över staden och dess historiska centrum. Ni besöker sedan San Felipe de Barajasfortet som uppfördes av de spanska erövrarna redan på 1500-talet. Därefter strosar ni runt de färggranna gatorna och vindlande gränderna i den gamla koloniala delen. Dagen avslutas med ett besök till klostret San Pedro Claver.
Boende mellanklass: Hotel Don Pedro de Heredia 3* eller likvärdigt.
Boende comfortklass: Hotel Casa India Catalina 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 11: Cartagena
Spendera dagen på egen hand i staden eller på stränderna.
Boende mellanklass: Hotel Don Pedro de Heredia 3* eller likvärdigt.
Boende comfortklass: Hotel Casa India Catalina 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 12: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Du som vill kan lägga till flera dagar i Cartagena mot tillägg.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum på hotell i mellanklass: 49 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under billigaste säsong och med lägsta flygpris. Priset påverkas av skiftande valutakurser. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EST+NEPT1

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.