PeruGalapagos, EcuadorGalapagos

Paket: Peru och Galapagos rundresa, 15 dagar

Prisexempel: 48 900 kr

Följ med på en rundresa till Peru och Galapagosöarna!
Vi erbjuder en 15 dagars rundresa med engelsktalande guide. Turen går till Lima, Cuzco, Machu Picchu, Puno, Guayaquil och avslutas med 6 dagars öluffning på Galapagos!

Artikelnr: ALW+EXP1 , , , ,

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper men övrig tid spenderar ni enbart med eget sällskap. Vill ni däremot ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det! Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom för platserna ni besöker. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar!

PROGRAMBESKRIVNING

Teckenförklaring:
(-/-/-) = ingen måltider ingår.
(F/-/-) = frukost ingår.
(F/L/-) = frukost och lunch ingår.
(F/L/M) = frukost, lunch och middag ingår.

Dag 1: Lima
• (-/-/-)

Flyg från Skandinavien till Lima. När ni anländer till Lima möts ni av en engelsktalande guide. Ni får transfer till hotellet där ni checkar in.
Mellanklasshotell: Hotel Jose Antonio Lima, 3*, eller liknande (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Posada del Inca El Olivar 4+*, eller liknande (standardrum).

Dag 2: Lima
• (F/-/-)

• 4 timmars stadsrundtur där vi tittar på både kolonialtidens Lima och det moderna Lima. Idag ska vi utforska staden på en sight-seeing tur genom det gamla och det nya Lima. Plaza de Armas med det vackra regeringspalatset, stadshuset, ärkebiskopen palats och katedralen är fortfarande de viktigaste sevärdheterna i staden. Efteråt besöker vi kvarteren San Isidro och Miraflores. I San Isidro finns Olivar Park, kommersiella centrar, och i Miraflores besöker vi Central Park som har en liten amfiteater och en plats där peruanskt konsthantverk ställs ut. Vi ska också besöka Love Park som har en litet amfiteater och en terrass med utsikt över oceanen.
Mellanklasshotell: Hotel Jose Antonio Lima, 3*, eller liknande (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Posada del Inca El Olivar 4+*, eller liknande (standardrum).

Dag 3: Lima – Cuzco
• (F/-/-/)

• Transfer mellan hotell och flygplats.
• Flyg från Lima till Cuzco.
• Transfer mellan flygplats och hotell.
• Halvdags rundtur i Cuzco samt rundvisning i Sacsayhuaman-ruinen.
Dagen börjar med transfer till flygplatsen varifrån vi flyger till Cuzco. Vid ankomsten i Cuszco får ni transfer till hotellet. På eftermiddagen ska vi på en halvdags rundtur i Cuzco. Ni kommer att få se Inka-rikets exakta centrum som är Plaza de Armas. Här är katedralen byggd på ruinerna av det gamla Inka-palatset. Andra kyrkor ligger intill katedralen. Nästa sevärdhet är gamla stan som har underbart restaurerade byggnader från kolonialtiden. Några av dessa används som hotell idag.
Vi fortsätter till Sacsayhuaman, en Inka-ruin som ligger ungefär 3 kilometer över Cuzco och här får man även en fantastisk vy över staden. Nästa stopp blir i Tambo Machay som var inkarnas bad. Vi ska även titta på Kenko, ett enormt stenblock med nischer och hål som är huggna på ett sällsamt sätt, och Puca Pucara där det finns en lite fästningsruin.
Mellanklasshotell: Hotel Los Andes de America, 3*, eller liknande (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Libertador Cuzco, 4*, eller liknande (standardrum).

Dag 4: Cuzco – Machu Picchu – Cuzco
• (F/-/-)

• Heldagsutflykt till Machu Picchu.
På en 3 ¼ timmars lång tågresa åker vi genom växlande landskap. Vi börjar med en brant stigning uppför bergsslutningar runt Cuzco. Tågbanan består av en mängd sicksack svängar och lokalt kallas den ”the zig zag”. Snart stannar tåget vid den vackra byn Poroy och efteråt kör det ned i den heliga Inka-dalen. Där vi åker genom frodiga gröna fält och förbi färgrika byar på kullorna vid foten av Anderna ända till byn Aguas Calientes. Härifrån åker vi i små bussar uppför det branta berget till ruinstaden Machu Picchu som kallas ”den förlorade Inkastaden”. Detta världskulturella arv är en vackert belägen och respektingivande stenstad som är byggd med en teknik som var fantastisk för sin tid och som imponerar även idag. Byggstenarna är perfekt hopfogade utan cement med en enastående skicklighet, utsökta detaljer och en smak som kan tävla med världens vackraste palats. Det finns många teorier om Machu Picchu men en sak är säker: det är en av världens mest imponerande sevärdheter. Vi får en gedigen guidning här. Ni återvänder till Cuzco med tåg och buss.
Mellanklasshotell: Hotel Los Andes de America, 3*, eller liknande (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Libertador Cuzco, 4*, eller liknande (standardrum).

Dag 5: Cuzco – Puno
• (F/L/-)

• Transfer från Cuzco till Puno med offentlig buss (utan guide).
Idag blir det en heldags tur från Cuzco till Puno. Rutten går genom det peruanska höglandet längs snötäckta bergstoppar. Vi åker genom ett pass på
4 300 meters höjd och kör sedan ned till Puno som ligger vid Titicaca sjön. På turen besöker vi byn Andahuaylillas, Racchis ruiner, den lille byn Pucara och andra Inka-lämningar. En lunch på en typisk peruansk restaurang ingår i turen. När ni anländer till Puno skjutsas ni till hotellet.
Mellanklasshotell: Hotel Sonesta Posada del Inca Puno, 3+*, eller liknande (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Libertador Isla Esteves, 4*, eller liknande (standardrum).

Dag 6: Puno
• (F/-/-)

• Heldagsutflykt till Uros och Taquite.
Idag ska vi på en heldagsutflykt till Titicaca sjön för att besöka uros-indianernas flytande öar. Aymara-indianerna bygger sina hus på konstgjorda öar som flyter på Titicacas vatten och de har bevarat sina förfäders sysslor och traditioner.
Vi fortsätter till ön Taquile där det finns åtskilliga ruiner från Inka-tiden och även från tiden före Inkariket. Här finns åkermark som är terrasserad på traditionell Inkavis. Ön är smal, endast 1 kilometer bred men 6- 7 kilometer lång. Befolkningen bär fortfarande sina traditionella kläder. Det finns en kooperativ affär på torget där man köpa ylleprodukter av mycket fin kvalitet.
Mellanklasshotell: Hotel Sonesta Posada del Inca Puno, 3+*, eller liknande (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Libertador Isla Esteves, 4*, eller liknande (standardrum).

Dag 7: Puno – Lima
• (F/-/-)

• Transfer från hotellet till Juliacas flygplats.
• Flyg från Puno till Lima.
• Transfer från flygplatsen till hotellet.
Ni får transfer från hotellet till Juliacas flygplats där flyget till Lima avgår ifrån och även transfer till hotellet i Lima.
Mellanklasshotell: Hotel Jose Antonio Lima, 3*, eller liknande (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Posada del Inca El Olivar, 4+*, eller liknande (standardrum).

Dag 8: Lima – Guayaquil
• (F/-/-)

• Transfer från hotell till flygplats.
• Flyg från Lima till Guayaquil.
• Transfer från flygplats till hotell.
Ni får transfer från hotellet till flygplatsen för flyget till Guayaquil. Transfer till hotellet.
Mellanklasshotell: Hotel Unipark, 4*, eller liknande (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Oro Verde, 4+*, eller liknande (standardrum).

Dag 9: Guayaquil – Galapagos
• (F/L/M)

• Transfer från hotellet till flygplatsen.
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen för flyget till Galapagos öarna.
Ni anländer till Baltra Island. Från flygplatsen tar ni en buss till Itabaca Canal där ni tar färjan till ön Santa Cruz. Med en yta på 986 km2 är Santa Cruz den näst största ön i arkipelagen. Hamnstaden Puerto Ayora som är den bebodda delen av ön är den viktigaste hamn i arkipelagen. Puerto Ayora koloniserades på 1920-talet. Ön som på sin högsta punkt är 864 meter över havet har alla växtzoner från kust till pampas, dvs. grässlätt. Galapagos nationalparks huvudkvarter är lokaliserat på Santa Cruz och här ligger även Charles Darwin Research Station. På transfer-resan genom Santa Cruz högland kan man se vegetationens enorma förändring från torra områden full av kaktus till regnskog och ormbunkezoner. Det gröna landskapet här är en skön kontrast till de torra trakterna på de små lägreliggande öarna. Vi stannar till ganska kort så ni får möjlighet att fotografera The Twin Craters, dvs. tvilling-vulkankratrarna. Det är en storslaget syn där de ligger bredvid varandra på var sin sida om vägen mellan Puerto Ayora och Baltra. Vulkanmynningarna har formats på detta sätt när skalet kollapsade in i kratrarna. Det finns många kratrar av denna typ i området och detta tyder på att alla härstammar från samma utbrott. Vegetationen i detta område domineras av scalesia-träd som skapar ett vackert grönt landskap. Vi ska även besöka en lavatunnel. Det är en rolig upplevelse där ni också får veta mer om de geologiska faktorerna. Efteråt går vi och tittar på de berömda jättesköldpaddorna i deras naturliga miljö. Ni äter lunch på en typisk hacienda. Efter check-in på hotellet fortsätter ni direkt till forskningscentret Charles Darwin. På Charles Darwin Research Station kan man se hur arbetet med att bevara öarna bedrivs. Ni kommer att förstå vilken stor insats vetenskapsmän och –kvinnor, parkfunktionärer, parkchefer och många fler gör för att bevara denna UNESCO världsarvsplats. Fram för allt är det viktigt att minska antalet införda djur om man ska bevara arkipelagens naturliga balans. Forskningscentret stöder vetenskapsfolk från hela världen i deras arbete på Galapagos.
Middagen intas på en lokal restaurang och övernattning sker på ett hotell i Puerto Ayora.

Dag 10: Seymor North eller Plazas Island eller Bartholomew Island
• (F/L/M)

På en heldags exkursion ska ni besöka en av följande öar: Seymour North, Plazas eller Bartholomew. Varje ö har sina egna karakteristiska sevärdheter och oavsett vilken ni kommer att besöka kommer ni att glädja er åt vistelsen.
Lunch på båten. North Seymour är en platt ö som har stigit fram ur havet på grund av seismisk aktivitet. Ön ligger norr om Baltra och är ett av de bästa ställena att se den blåfotade sulan (blue footed booby) som är en havsfågel som tillhör pelikanordningen. Här kan man också se praktfregattfågeln (magnificent frigate bird) som är en stor och mycket flygskicklig havsfågel. Den blåfotade sulan hittar man på det platta området nära kusten på ön. De häckar från maj till november. När man fortsätter på stigen in på ön träffar man på den största ansamling av praktfregattfåglar på ön. På North Seymour finns det goda chanser att få se mycket underhållande luftakrobatik när fregattfåglar försöker knycka mat från sulor, måsar eller till och med andra fregattfåglar. Eller: Plazas Island, där en stor koloni av sjölejon varje dag ligger och gonar sig i ekvatorsolen. Tittar man lite närmare på dessa djur upptäcker man deras underfundiga diaboliska småleende och sen börjar man fundera på vad de egentligen roar sig över. Man får lätt tanken att de tycker det är vi som är så roliga! Plazas har också utomordentliga exempel på Galapagos speciella flora som till exempel de höga kaktus-”träden” som är den väsentligaste födan för de landlevande leguanerer och kaktusfinkorna (cactus finch). Andra fåglar som kanske flaxar förbi kan vara lava-måsar (lava gull), den gula skogssångaren (yellow warbler) och den rödnäbbade tropikfågeln (red-billed tropicbird) med sin raffinerade stjärt. Eller: Bartholomew, en liten ö på bara 1,2 kvadratkilometer, erbjuder besökaren en av de mest fantastiska vyerna av arkipelagen. Bartholomew ligger nära James västkust på andra sidan av Sullivan viken. Ön är berömd för sin karakteristiska lutande klippa Pinnacle Rock som är 114 meter hög. Det är väl värd besväret att klättra till toppen. På vägen upp möter man olika formationer av vulkaniskt ursprung: lavakäglar, tuffkäglar, lavaströmmar, lavatunnlar med mera. När man når toppen har man en fantastisk utsikt över omgivningen. Bartholomew är ett måste för resenärer som är intresserade av geologi. Det finns ofta pingviner i området vid viken.
Middagen intas på en lokal restaurang och övernattning sker på ett hotell i Puerto Ayora.

Dag 11: Floreana Island
• (F/L/M)

Efter frukosten åker ni med en snabb motorbåt till Floreana Island (ca. 2,5 timme) som med sin historia och djurliv är en intressant ö.
Lunch på hotellet.
På eftermiddagen ska vi besöka Loberia som är en liten halvö med kolonier av sjölejon. Resten av eftermiddagen är ni ledige och kan koppla av på Bahia Negra som är stranden närmast hotellet.
Middag och övernattning på hotell Wittmer.

Dag 12: Floreana Island – Isabela Island
• (F/L/M)

På morgonen ska vi besöka Floreana Islands högland. På en 2 – 3 timmars vandring ska vi se öns överdådiga vegetation. Vi ska även se öns enda sötvattenkälla innan vi ska titta på piratgrottorna. När familjen Wittmer anlände till ön bodde även de i dessa grottor. Ni äter lunch på hotellet. Efter lunch åker ni med en snabb motorbåt till Isabela Island. En tur på cirka 2 timmar. Isabela Island är den största ön i arkipelagen med en yta på 4 588 km2 (50 % större än Gotland). Ön är uppbyggd av sex sköldvulkaner som har sammanfogats till en enda landmassa. Öns högsta punkt är The Wolf Volcano som är 1 700 meter hög. Ekvatorlinjen löper rakt genom dess massiva krater.
Ni äter middag och övernattar på ett hotell på Isabela Island.

Dag 13: Isabela Island
• (F/L/M)

Efter frukost ska vi titta på Muro de las Lagrimas, dvs. Tårarnas Mur som är en sevärdhet väster om Puerto Villamil. Det sägs att fångar byggde denna mur som är 8 meter hög och 200 meter lång. Lunchen serveras på hotellet. Efter lunch ska vi besöka Galapagos nationalsparks avelscenter för jättesköldpaddor. Här kan man se många olike sköldpaddsarter i olika utvecklingssteg och beundra dessa gigantiska och fascinerade djur. Sedan 1965 är centret avels- och uppfödningsställe för Galapagossköldpaddan (Geochelone nigra) som gav namnet till arkipelagen. Dessa fascinerande urtidsdjur hostas av utrotning. Här lever de tryggt tills de är fem år innan de släpps fria på den ö de ursprungligen kom ifrån. Vid besöket på centret finns det gott om möjligheter till att fotografera sköldpaddor i alla storlekar. Efteråt fortsätter vi till flamengo-lagunen, Pozo de los Flamingos, där man får ovanligt goda möjligheter att titta på dessa fåglar från mycket nära håll. Sist på eftermiddagen kan ni koppla av och njuta av Puerto Villamils underbara strand.
Middag och övernattning på ett hotell på Isabela Island.

Dag 14: Flyg tillbaka till fastlandet
• (F/-/-)

Efter frukosten tar en snabb motorbåt er till Puerto Ayora (en tur på 2 – 2,5 timme). Härifrån får ni transfer med buss tillbaka till Baltra flygplats varifrån flyget till Quito lyfter. Och från Quito går flyg vidare till Skandinavien.

Extranätter i Lima eller i Quito?
Det är möjligt att lägga till övernattningar i Lima innan turen eller i Quito efter rundturen.

Detta ingår
– Flyg Skandinavien (Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo) – Lima, dagflyg med Iberia, Continental Airlines, KLM eller passande flyg.
– Flyg Quito – Skandinavien (Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo) dag/nattflyg med Iberia, KLM eller passande flyg.
– Alla flygskatter.
– Alla flyg och transporter som nämns i programmet.
– Alla måltider och programminnehåll med entréer (utom tillvalsaktiviteter) omnämnda i programmet. F: frukost, L: lunch, M: middag.
– Transfers vid ankomst och hemresa.
– Välj mellan mellanklass (3*) och komfortklass (4*) enligt prislista.

Tillkommer:
– Nationalparksavgift på Galapagos ingår ej, kostar ca 100-150 USD per person.

Intern kod: ALW+EXP1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Peru och Galapagos rundresa, 15 dagar”