Peru och Galapagos rundresa, 15 dagar

Prisexempel: 64 900 kr

Följ med på en rundresa till Peru och de fantastiska Galapagosöarna! Här får du bland annat utforska Perus intressanta kulturhistoria med rötter i inkariket och kolonisationen. Från starten i Lima fortsätter resan till inkarikets huvudstad Cuzco, magiska Machu Picchu och Titicacasjön där invånarna på öarna lever enligt gamla traditioner. Sedan väntar några dagars ö-luffning i Galapagos. Med sin helt unika flora och fauna väntar här många oförglömliga naturupplevelser. Resan har engelsktalande guide och kan genomföras året runt.

Rundresa till Peru och Galapagos

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Detta ingår i resan till Peru & Galapagos

  • Flyg Skandinavien–Lima och Quito–Skandinavien.
  • Alla flygskatter.
  • Flygtransfer vid ankomst och hemresa. All annan transfer som nämns i programmet.
  • Boende 13 nätter. Välj mellan mellanklass (3*) och komfortklass (4*) enligt prislista.
  • Måltider enligt programmet.
  • Ovanstående program med nämnda utflykter, inkl. inträden.

Tillkommer

Nationalparksavgift på Galapagos, cirka 100–150 USD per person.

Dagsprogram

Dag 1: Lima
Flyg från Skandinavien till Lima där ni på flygplatsen möts av en engelsktalande guide. Ni får transfer till hotellet där ni checkar in.
Mellanklasshotell: Hotel Jose Antonio Lima 3* eller likvärdigt (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Posada del Inca El Olivar 4+* eller likvärdigt (standardrum).
Måltider: –

Resa till Peru Lima Stadshus

Dag 2: Lima stadsrundtur
Under dagens fyra timmar långa stadsrundtur får ni utforska både kolonialtidens Lima och den moderna staden. Turen går till Plaza de Armas med det vackra regeringspalatset, stadshuset, ärkebiskopen palats och katedralen som är de viktigaste sevärdheterna i staden. Ni besöker också kvarteren San Isidro och Miraflores. I San Isidro finns Olivar Park och kommersiella center, och i Miraflores besöker ni Central Park som har en liten amfiteater och en utställningsplats med peruanskt konsthantverk. Ni besöker också Love Park som har en litet amfiteater och en terrass med utsikt över havet.
Mellanklasshotell: Hotel Jose Antonio Lima 3* eller likvärdigt (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Posada del Inca El Olivar 4+* eller likvärdigt (standardrum).
Måltider: frukost

Dag 3: Lima – Cuzco
Transfer till flygplatsen och flyg till Cuzco. Vid ankomsten får ni transfer till hotellet. På eftermiddagen väntar en halvdags rundtur i Cuzco. Under turen kommer ni att få se inkarikets exakta centrum som är Plaza de Armas. Här ligger katedralen som byggdes på ruinerna av det gamla inkapalatset. Intill katedralen finns också andra kyrkor. Nästa sevärdhet är gamla stan som har underbart restaurerade byggnader från kolonialtiden. Några av dessa används som hotell idag.

Ni fortsätter sedan till Sacsayhuaman, en inkaruin som ligger cirka tre kilometer ovanför Cuzco. Här har man även en fantastisk vy över staden. Nästa stopp blir i Tambo Machay som var inkafolkets bad. Ni tittar även på Kenko, ett enormt stenblock med nischer och hål som är huggna på ett speciellt sätt, och Puca Pucara där det finns en lite fästningsruin.
Mellanklasshotell: Hotel Los Andes de America 3* eller likvärdigt (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Libertador Cuzco 4* eller likvärdigt (standardrum).
Måltider: frukost

Dag 4: Heldagsutflykt till Machu Picchu
Idag väntar en av resans höjdpunkter, Machu Picchu. Vägen dit börjar med en drygt tre timmar lång tågresa genom ett växlande landskap. Tåget sicksackar sig uppför bergssluttningarna runt Cuzco, stannar till i den vackra byn Poroy och fortsätter ner i Inkas heliga dal. Där åker ni genom frodiga gröna fält och förbi färggranna byar på kullorna vid foten av Anderna ända till byn Aguas Calientes. Härifrån åker ni i små bussar uppför det branta berget till ruinstaden Machu Picchu, som kallas ”den förlorade inkastaden”.

Detta världskulturarv ligger belägen högt uppe bland Andernas grönklädda berg, och det är kanske en av världens vackraste platser. Denna respektingivande stenstad är byggd med en teknik som var fantastisk för sin tid, och som imponerar även idag. Byggstenarna är perfekt hopfogade utan cement med en enastående skicklighet och utsökta detaljer. Det finns många teorier om Machu Picchu, men en sak är säker: det är en av världens mest imponerande sevärdheter. Efter en informativ, guidad tur återvänder ni till Cuzco med buss och tåg.
Mellanklasshotell: Hotel Los Andes de America 3* eller likvärdigt (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Libertador Cuzco 4* eller likvärdigt (standardrum).
Måltider: frukost

Resa till Peru Machu Picchu Inkaleden

Dag 5: Cuzco – Puno
Idag väntar en hel dags bussresa från Cuzco till Puno. Resan sker med offentlig buss utan guide. Rutten går genom det peruanska höglandet längs snötäckta bergstoppar, genom ett pass på 4 300 meters höjd och sedan ner till Puno som ligger vid Titicacasjön. Längs vägen besöker ni byn Andahuaylillas, Racchis ruiner, den lille byn Pucara och andra inkalämningar. En lunch på en typisk peruansk restaurang ingår. När ni anländer till Puno skjutsas ni till hotellet.
Mellanklasshotell: Hotel Sonesta Posada del Inca Puno 3+* eller likvärdigt (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Libertador Isla Esteves 4* eller likvärdigt (standardrum).
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Heldagsutflykt på Titicacasjön
Idag åker ni på en heldagsutflykt till Titicacasjön för att besöka urosindianernas flytande vassöar. Aymaraindianerna bygger sina hus på konstgjorda öar som flyter på Titicacas vatten, och de har bevarat sina förfäders sysslor och traditioner.

Ni fortsätter sedan till ön Taquile där det finns åtskilliga ruiner från inkatiden, och även från tiden före Inkariket. På ön odlas olika grödor i terrasser på traditionellt inkavis. Befolkningen bär även fortfarande sina traditionella kläder. På torget finns en kooperativ affär där man köpa ylleprodukter av mycket fin kvalitet.
Mellanklasshotell: Hotel Sonesta Posada del Inca Puno 3+* eller likvärdigt (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Libertador Isla Esteves 4* eller likvärdigt (standardrum).
Måltider: frukost

Urosöarna i Titicacasjön.

Dag 7: Puno – Lima
Ni får transfer från hotellet till Juliacas flygplats för att flyga till Lima. Vid ankomst får ni transfer till hotellet.
Mellanklasshotell: Hotel Jose Antonio Lima 3* eller likvärdigt (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Posada del Inca El Olivar 4+* eller likvärdigt (standardrum).
Måltider: frukost

Dag 8: Lima – Guayaquil
Ni får transfer från hotellet till flygplatsen för att flyga till Guayaquil. Vid ankomst får ni transfer till hotellet.
Mellanklasshotell: Hotel Unipark 4* eller likvärdigt (standardrum).
Komfortklasshotell: Hotel Oro Verde 4+* eller likvärdigt (standardrum).
Måltider: frukost

Dag 9: Guayaquil – Santa Cruz, Galapagos
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Galapagosöarna, utsett till världsarv av UNESCO. Flyget landar på Baltra Island. Därifrån fortsätter ni med buss till Itabaca Canal och vidare med färja till Santa Cruz hamnstad Puerto Ayora. Santa Cruz är den näst största ön i Galapagos arkipelag. Dess högsta punkt är 864 m ö.h. och på ön finns alla växtzoner, från kust till grässlätt. Galapagos nationalparks huvudkvarter finns på Santa Cruz, och här ligger även Charles Darwins forskningsstation.

På transferresan genom Santa Cruz högland kan man se vegetationens enorma förändring, från torra områden fulla av kaktus till regnskog och ormbunkar. Det gröna landskapet här är en skön kontrast till de torra trakterna på de små lägre liggande öarna. Ni gör ett kort fotostopp vid de två vulkankratrarna The Twin Craters som bildar en storslagen syn där de ligger sida vid sida. Ni besöker även en lavatunnel och tittar på de berömda jättesköldpaddorna innan ni äter lunch på en typisk hacienda. Efter incheckning på hotellet fortsätter ni till Charles Darwins forskningscenter. Här kan man se hur arbetet med att bevara dessa unika öar bedrivs genom forskare, parkfunktionärer och många andra. Ni äter middag på en lokal restaurang och övernattar på ett hotell i Puerto Ayora.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Galapagos Santa Cruz

Dag 10: Seymor North, Plazas Island eller Bartholomew Island
På en heldags exkursion kommer ni att besöka en av öarna Seymour North, Plazas och Bartholomew. Varje ö har sina egna karakteristiska sevärdheter, och oavsett vilken ni besöker kommer ni att få en intressant utflykt.

North Seymour är en platt ö norr om Baltra, och är en av de bästa platserna att se den blåfotade sulan. Man kan även se de flygskickliga praktfregatterna som med sin underhållande luftakrobatik försöker knycka mat från sulor, måsar och till och med andra fregattfåglar.

Plazas Island finns en stor koloni sjölejon som varje dag ligger och gonar sig i den varma ekvatorsolen. Tittar man lite närmare på dessa djur upptäcker man deras underfundiga diaboliska småleende, och man kan fundera på vad de egentligen roar sig över. Kanske tycker de att vi är ena lustiga figurer. På Plazas finns också exempel på Galapagos unika flora, som de höga trädliknande kaktusarna. Dessa kaktusar är den viktigaste födan för de landlevande leguanerna och vissa arter av finkar. Andra fåglar man kanske får se flyga förbi är lavatrutar, den gula skogssångaren och den rödnäbbade tropikfågeln med sin raffinerade stjärt.

Bartholomew är en liten ö som erbjuder en av ö-gruppens mest fantastiska vyer. Bartholomew ligger nära James västkust på andra sidan av Sullivanviken. Ön är berömd för sin karakteristiska 114 meter höga lutande klippa Pinnacle Rock, och det är väl värt besväret att klättra upp till toppen. På vägen upp möter man olika lavaformationer som lavaströmmar och tunnlar, och när man kommer upp har man en fantastisk utsikt över omgivningen. Bartholomew är ett måste för dig som är intresserad av geologi. För den djurintresserade finns ofta pingviner att skåda i området vid viken.

Ni äter lunch på båten och middag på en lokal restaurang. Övernattning sker på ett hotell i Puerto Ayora.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Galapagos, Ecuador

Dag 11: Santa Cruz – Floreana Island
Efter frukosten åker ni med en snabb motorbåt cirka 2,5 timmar till Floreana Island som med sin historia och djurliv är en intressant ö. Ni äter lunch på hotellet. På eftermiddagen besöker ni Loberia som är en liten halvö med kolonier av sjölejon. Resten av eftermiddagen har ni fri tid och kan till exempel koppla av på stranden vid hotellet. Ni äter middag och övernattar på hotell Wittmer.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 12: Floreana Island – Isabela Island
På morgonen besöker ni Floreana Islands högland. På en 2–3 timmars vandring får ni se öns överdådiga vegetation, sötvattenkällan och piratgrottorna. När familjen Wittmer anlände till ön bodde även de i dessa grottor. Ni äter lunch på hotellet och åker sedan vidare med snabb motorbåt till Isabela Island som är Galapagos största ö. Båtturen tar cirka två timmar. Ön är uppbyggd av sex sköldvulkaner som har sammanfogats till en enda landmassa. Öns högsta punkt är The Wolf Volcano som är 1 700 meter hög, och ekvatorn löper rakt genom dess massiva krater. Ni äter middag och övernattar på ett hotell på Isabela Island.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 13: Isabela Island
Efter frukost tittar ni på Muro de las Lagrimas, Tårarnas mur, väster om Puerto Villamil. Det sägs att fångar byggde denna mur som är åtta meter hög och 200 meter lång. Lunchen serveras på hotellet, och efter det besöker ni Galapagos nationalparks uppfödningscenter för jättesköldpaddor. Här kan man se många olika sköldpaddsarter i olika tillväxtstadier. Sedan 1965 föder centret upp Galapagossköldpaddan (Geochelone nigra) som gav namnet till arkipelagen. Dessa fascinerande urtidsdjur hotas av utrotning, men här lever de tryggt tills de är fem år då de släpps fria på den ö de ursprungligen kom ifrån. Efteråt fortsätter ni till flamingolagunen, Pozo de los Flamingos, där man får goda möjligheter att titta på dessa fåglar från mycket nära håll. Sen eftermiddag finns tid att koppla av och njuta av Puerto Villamils underbara strand.
Ni äter middag och övernattar på ett hotell på Isabela Island.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Galapagos Havssköldpadda

Dag 14: Flyg tillbaka till fastlandet
Efter frukosten tar en motorbåt er till Puerto Ayora, en tur på cirka 2–2,5 timmar. Härifrån får ni transfer med buss tillbaka till Baltra flygplats för att flyga till Quito och därifrån vidare till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 64 900 SEK.

Prisexemplet avser flyg i billigaste bokningsklass och boende i mellanklass. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Förläng resan

Du som vill kan lägga till övernattningar i Lima innan rundresan startar, eller i Quito efter avslutat program.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ALW+EXP1

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.