Rundresa genom västra och centrala Kuba

Prisexempel: 31 500 kr

Följ med på en resa som tar dig genom västra och centrala Kuba, en resa som ger dig det bästa av Kubas kultur, natur och stränder. Resan går både till städer och landsbygd, och du får uppleva den härliga kubanska andan som kännetecknas av historia, musik och dans. Du får se Havanna liksom charmiga Playa Giron. Du besöker pittoreska Trinidad som utsetts till världsarv. Du bor på en ranch i Topes de Collantes och avslutar resan i Varadero för några dagars avkoppling vid Karibiens vita stränder.

Rundresa genom västra och centrala Kuba

Den här resan går genom västra och centrala Kuba och ger dig det bästa av kubansk kultur, natur och stränder. Resan går både till städer och landsbygd, och du får uppleva den härliga kubanska andan som kännetecknas av historia, musik, dans och människomöten. Resan avslutas med några ljuvliga dagar vid det Karibiska havet.

Detta ingår i resan till Kuba

  • Flyg Skandinavien−Havanna t/r i ekonomiklass
  • Alla flygskatter
  • All transfer
  • Boende 14 nätter på hotell¹ inkl. frukost och Casa Particular²
  • Måltider enligt programmet
  • Utflykter inkl. inträden enligt programmet
  • Rundresa med utflykter och engelsktalande guide enligt program. Ändras öppettiderna på någon sevärdhet byts den ut till någon annan
  • Engelsktalande lokala guider på utflykterna
  • 24 timmars lokal jourservice

¹ Obs! Om hotellen som nämns i programmet är fullbelagda förbehåller vi oss rätten att boka ett annat boende av likvärdig standard.

² Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med ett Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra rum, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dag 1: Havanna
Ankomst till Havanna. På flygplatsen välkomnas du av vår agent på Kuba, NatureXperts, och körs till ditt boende för natten, beläget i Gamla Havanna. Kvällen fri för egna aktiviteter.
Boende: Casa Particular i Havanna

Dag 2: Havanna
Frukost. Efter ett kort informationsmöte bär det av på en två timmars bilresa i det moderna Havanna i en gammal klassisk amerikanare. Under resan får du bland annat besöka Revolutionstorget, John Lennonparken, Almendaresparken och National Hotel. Det blir lunch i Gamla Havanna och därefter en guidad rundvandring i de äldre delarna av staden bland de mest berömda torgen och gatorna. Du besöker några av Ernest Hemingways ikoniska platser i Havanna och sedan är resten av dagen fri att spendera på egen hand.
Boende: Casa Particular i Havanna
Måltider: frukost

Resa till Kuba Havanna amerikanska 50-talsbilar

Dag 3: Havanna – Cienfuegos
Efter frukost hämtas du av en transfer som tar dig vidare från Havanna till Cienfuegos dit du ankommer tidig eftermiddag. Cienfuegos kallas även Söderns pärla och här spenderar du resten av dagen med att upptäcka staden på egen hand.
Boende: Casa Particular i Cienfuegos
Måltider: frukost

Dag 4: Cienfuegos – Trinidad
På eftermiddagen idag går resan vidare till Trinidad. Du ankommer ungefär runt halv fyra på eftermiddagen och släpps av vid gångavstånd från de casa där du ska spendera kommande nätter.
Boende: Casa Particular i Trinidad
Måltider: frukost

Dag 5: Trinidad
Dagens program inkluderar en stadsvandring runt i Trinidad där tiden tycks ha stannat. Du strosar på kullerstensgatorna, kikar in genom de järnsmidda fönstren, lyssnar på gatuförsäljarna och dansar till de lokala musikernas improviserade framträdanden. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand.
Boende: Casa Particular i Trinidad
Måltider: frukost

Resa till Kuba Trinidad

Dag 6: Trinidad – Topes de Collantes
Frukost och transfer mot Escambraybergen, som har den högsta koncentrationen av vild natur och historia i centrala Kuba. Vid ankomst välkomnas du av dina värdar på ranchen Rancho Bee Hole där du bor i en ekostuga belägen vid en fantastisk plats i skogen, omgiven av en bergskälla. Du hinner vila en stund innan vandringen till det vackra vattenfallet Vega Grande. Därefter återvänder du till ditt boende för stunds avkoppling till skön musik och något läskande att dricka. Middagen tillagas på en vedspis utomhus och innehåller ekologiska ingredienser. Gott och en upplevelse du kommer att minnas långt efter din hemkomst.
Boende: Casa Particular i Topes de Collantes
Måltider: frukost och middag

Dag 7: Topes de Collantes
Ledig dag för att utforska de vackra omgivningarna, fulla av stora träd och frodig vegetation. Vi rekommenderar en vandring till Caburni vattenfall (ingår inte i paketpriset). Middagen intas på Rancho Bee Hole.
Boende: Casa Particular i Topes de Collantes
Måltider: frukost och middag

Dag 8: Topes de Collantes – Playa Giron
Frukost och därefter avfärd mot Playa Giron via Zapata Swamp naturpark. När du anlänt till Playa Giron får du en stund att installera dig i huset du ska bo i, tillsammans med en kubansk familj. Till lunch rekommenderar vi El Butty, ett ställe som har massor av karisma och en skön känsla. Maten består av lokala råvaror och bjuder på underbar smaker, särskilt skaldjursrätterna.

På eftermiddagen väntar sedan en utflykt till La Cueva de los Peces, ”fiskgrottan”. Till detta djupa slukhål har fiskar från det närliggande havet hittat för att simma omkring i blandningen av söt- och saltvatten. Ta chansen att bada i det djupa hålet eller hoppa i havet och simma omkring bland färgglada fiskar och koraller. Snorklingsutrustning ingår.
Boende: Casa Particular i Playa Giron
Måltider: frukost

Dag 9: Playa Giron
Frukost. Sedan har du hela dagen på dig att strosa omkring i stan eller åka på en utflykt. För soldyrkaren ligger Caleta Buenas all inclusiveanläggning endast 9 km från stan (cyklar finns tillgängliga). Här finns kristallklart vatten, en damm full med färggranna fiskar, goda mojitos och en avslappnad miljö. Mer behöver du inte på semestern. På kvällen väntar en fest på en öde strand med äkta kubansk mat och en dramatisk solnedgång i bakgrunden.
Boende: Casa Particular i Playa Giron
Måltider: frukost och middag

Dag 10: Playa Giron – Varadero
Frukost och därefter avfärd mot Varadero, ca 2 timmars bilfärd från Playa Giron. Vid ankomst checkar du in på hotellet.
Boende: Hotel Las Morlas 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost och middag

Dag 11-13: Varadero
Njut av sköna dagar vid poolen och stranden!
Boende: Hotel Las Morlas 4* eller likvärdigt.
Måltider: all inclusive

Resa till Kuba Varadero strand julresor

Dag 14: Åter till Havanna
På eftermiddagen väntar avfärd mot Havanna där du spenderar sista natten innan hemresa.
Boende: Casa Particular i Havanna
Måltider: frukost och lunch

Dag 15: Hemresa
Du hämtas av en transfer i god tid inför din hemresa.
Måltider: frukost

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 31 500 SEK

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

 

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.