Resa Havanna Kuba amerikanska bilarResa till Kuba Havanna amerikanska 50-talsbilar

Rundresa genom västra och centrala Kuba

Prisexempel: 34 500 kr

Följ med på en resa som tar dig genom västra och centrala Kuba, en resa som ger dig det bästa av Kubas kultur, natur och stränder. Resan går både till städer och landsbygd, och du får uppleva den härliga kubanska andan som kännetecknas av historia, musik och dans. Du får se Havanna liksom charmiga Playa Giron. Du besöker Söderns pärla Cienfuegos och pittoreska Trinidad som båda utsetts till världsarv. Du bor på en ranch i Topes de Collantes och lär dig mer om kaffeodlingens ädla konst, fortsätter resan till Santa Clara där Che Guevaras mausoleum ligger, och åker sedan till den lugna strandresorten Cayo Santa Maria för några dagars avkoppling vid Karibiens vita stränder.

Kategori: Etiketter: , ,

Rundresa genom västra och centrala Kuba

Den här resan går genom västra och centrala Kuba och ger dig det bästa av kubansk kultur, natur och stränder. Resan går både till städer och landsbygd, och du får uppleva den härliga kubanska andan som kännetecknas av historia, musik, dans och människomöten. Resan avslutas med några ljuvliga dagar vid det Karibiska havet.

Detta ingår i resan till Kuba

  • Flyg Skandinavien−Havanna t/r i ekonomiklass
  • Alla flygskatter
  • All transfer
  • Boende 13 nätter på hotell¹ inkl. frukost och Casa Particular²
  • Måltider enligt programmet
  • Utflykter inkl. inträden enligt programmet
  • Rundresa med utflykter och engelsktalande guide enligt program. Ändras öppettiderna på någon sevärdhet byts den ut till någon annan
  • Engelsktalande lokala guider på utflykterna
  • 24 timmars lokal jourservice

¹ Obs! Om hotellen som nämns i programmet är fullbelagda förbehåller vi oss rätten att boka ett annat boende av likvärdig standard.

² Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med ett Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra rum, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dag 1: Havanna
Ankomst till Havanna. På flygplatsen välkomnas du av vår agent på Kuba, NatureXperts, och körs till ditt boende för natten, beläget i Gamla Havanna. Kvällen fri för egna aktiviteter.
Boende: Casa Particular i Havanna

Dag 2: Havanna
Frukost. Efter ett kort informationsmöte bär det av på en två timmars bilresa i det moderna Havanna i en gammal klassisk amerikanare. Under resan får du bland annat besöka Revolutionstorget, John Lennonparken, Almendaresparken och National Hotel. Det blir lunch i Gamla Havanna och därefter en guidad rundvandring i de äldre delarna av staden bland de mest berömda torgen och gatorna. Du besöker några av Ernest Hemingways ikoniska platser i Havanna, vilket kompletteras med nästföljande dags upplevelse vilket är rom och cigarr-ceremoni vid Handicraft Palace. Shopping hinns med på souvenirmarknaden vid Almacenes San José. Efter alla dessa intryck på din första semesterdag går färden tillbaka till ditt boende för en stunds avkoppling innan du besöker Fabrica de Arte Cubano, ett kulturprojekt som lockar kubanska ungdomar och som utgör en smältdegel för alla typer av konst: musik, teater, fotografi, dans och film. Här serveras även de bästa drinkarna i stan.
Boende: Casa Particular i Havanna
Måltider: frukost och lunch

Dag 3: Havanna – Fridag
Boende: Casa Particular i Havanna
Måltider: frukost

Dag 4: Havanna – Playa Giron
Frukost och därefter avfärd mot naturparken Ciénaga de Zapata med ett stopp på vägen vid krokodilfarmen i La Boca. En motorbåt väntar på dig för färd över Treasurelagunen till en ö som ståtar med en kopia av en by där de tidigare kubanska invånarna bodde före den spanska erövringen. Färden fortsätter till Palpite, en lokal bosättning som dök upp i nyheterna som en av platserna för invasionen av Grisbukten år 1961. Här blir det också ett besök av en patio som rymmer en av Kubas mest uppskattade juveler, bikolibrin. Med sina ynka 20 gram av vackra fjädrar får den plats att sitta på ett suddgummi. Här är platsen för att ta unika bilder på fåglar som du inte ser på många andra platser.
Nästa stopp är vid La Cueva de los Peces, ”fiskgrottan”. Till detta djupa slukhål har fiskar från det närliggande havet hittat för att simma omkring i blandningen av söt- och saltvatten. Ta chansen att bada i det djupa hålet eller hoppa i havet och simma omkring bland färgglada fiskar och koraller. Snorkling och dykning erbjuds (ingår ej i priset).
Turen fortsätter sedan till närliggande Playa Giron och du anländer i god tid för att hinna bekanta dig med staden innan middagen. Till middag rekommenderar vi El Butty, ett ställe som har massor av karisma och en skön känsla. Maten består av lokala råvaror och bjuder på underbar smaker, särskilt skaldjursrätterna.
Boende: Casa Particular i Playa Giron
Måltider: frukost

Dag 5: Playa Giron
Frukost. Sedan har du hela dagen på dig att strosa omkring i stan eller åka på en utflykt. För soldyrkaren ligger Caleta Buenas all inclusiveanläggning endast 9 km från stan (cyklar finns tillgängliga). Här finns kristallklart vatten, en damm full med färggranna fiskar, goda mojitos och en avslappnad miljö. Mer behöver du inte på semestern. På kvällen väntar en fest på en öde strand med äkta kubansk mat och en dramatisk solnedgång i bakgrunden.
Boende: Casa Particular i Playa Giron
Måltider: frukost och middag

Dag 6: Playa Giron – Cienfuegos – Trinidad
Frukost och därefter avfärd mot Cienfuegos, den franskinspirerade staden känd som söderns pärla. Närheten till havet, lokalinvånarna och den alldeles säregna arkitekturen gör staden till en favorit hos många besökare. Du hinner med att utforska staden innan resan fortsätter till Trinidad.
Boende: Casa Particular i Trinidad
Måltider: frukost

Dag 7: Trinidad
Frukost. Dagens program inrymmer stadsvandring runt i Trinidad där tiden tycks ha stannat. Du strosar på kullerstensgatorna, kikar in genom de järnsmidda fönstren, lyssnar på gatuförsäljarna och dansar till de lokala musikernas improviserade framträdanden. Du besöker Museo Romantico och en lokal konstnärsstudio. På kvällen besöker du Casa de La Trova, den perfekta platsen att mingla med lokalbefolkningen och lära dig kubanernas salsadans.
Boende: Casa Particular i Trinidad
Måltider: frukost

Dag 8: Trinidad – Topes de Collantes
Frukost och transfer mot Escambraybergen, som har den högsta koncentrationen av vild natur och historia i centrala Kuba. Vid ankomst välkomnas du av dina värdar på ranchen Rancho Bee Hole där du bor i en ekostuga belägen vid en fantastisk plats i skogen, omgiven av en bergskälla. Du hinner vila en stund innan vandringen till det vackra vattenfallet Vega Grande. Därefter återvänder du till ditt boende för stunds avkoppling till skön musik och något läskande att dricka. Middagen tillagas på en vedspis utomhus och innehåller ekologiska ingredienser. Gott och en upplevelse du kommer att minnas långt efter din hemkomst.
Boende: Casa Particular i Topes de Collantes
Måltider: frukost och middag

Dag 9: Topes de Collantes
Frukost. Idag får du lära dig hur man processar kaffebönor som lokalbefolkningen. Ecolonia är en kaffefarm som ligger cirka 1 km från ranchen och drivs av ortsborna. Vid ankomsten får du information om farmen och får smaka på lokalodlade frukter för att därefter påbörja din rundtur på kaffeplantagen. Du får testa att plantera nytt kaffe. Nästa stopp på utflykten är badplatserna El Colín och El Amarillo som lockar till uppfriskande dopp. Efter badet besöks ett bananfält och du får prova på att plantera nya exemplar. Växligheten i området kommer från en bergskälla, en magisk plats gömd långt inne i skogen. Ditt äventyr fortsätter med besök av närliggande vattenfall och badplats där du kan koppla av en stund och njuta av de lokalt odlade godsakerna som finns. Sist på förmiddagens utflykt får du lära dig hur man bearbetar kaffebönorna, hela processen från de torkade bönorna till den rykande heta drycken vi dricker. Souvenirpåsar med skalade råa kaffebönor finns att köpa.
Eftermiddagen är fri att utforska omgivningarna på egen hand. Middagen intas på Rancho Bee Hole.
Boende: Casa Particular i Topes de Collantes
Måltider: frukost, lunch och middag

Dag 10: Topes de Collantes – Dhawa Cayo Santa María
Frukost och därefter avfärd mot Cayo Santa María. Ett stopp i Santa Clara för en stadsrundtur och besök av mausoleet och museet som tillägnas minnet av den legendariske gerillakämpen Che Guevara hinns med. Efter lunch fortsätter din resa vidare till Dhawa Cayo Santa María, en all inclusiveresort med en av de bästa stränderna i området.
Boende: Dhawa Cayo Santa María, all inclusive

Dag 11: Cayo Santa Maria
Boende: Dhawa Cayo Santa María, all inclusive

Dag 12: Cayo Santa Maria
Boende: Dhawa Cayo Santa María, all inclusive

Dag 13: Cayo Santa Maria
Boende: Dhawa Cayo Santa María, all inclusive

Dag 14: Hemresa
Frukost och därefter avfärd mot Havannas flygplats för vidare färd hemåt.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 34 500 SEK (enkelrumstillägg 3 200 SEK)

Prisexemplen avser resa med lägsta flygpris under lågsäsong. Priset påverkas av förändringar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Rundresa genom västra och centrala Kuba”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm