Resa till Guatemala Tikal
Resa till Guatemala PanajachelResa till Guatemala Chichen busResa till Mexiko UxmalResa till Nicaragua Katedralen Léon

Rundresa i mayafolkets rike, 15 dagar

Prisexempel: 33 900 kr

Denna rundresa går till mayakulturens centrum i Guatemala, El Salvador, Honduras och Mexiko. Här besöker du de imponerande mayalämningarna i Copán, Palenque, Chichén Itzá och andra antika mayastäder som länge legat övergivna i regnskogarna. Andra höjdpunkter på resan är Atitlánsjön med dess storslagna landskap, bergsstaden Chichicastenango med sin färggranna marknad och kolonialstaden Campeche. Resan avslutas i Cancún, och du som vill kan förlänga resan där för fler dagar med sol och bad.

Artikelnr: MS4 Kategorier: , , , Etiketter: ,

Rundresa i mayafolkets rike

Denna resa är en gruppresa med internationellt anslutna deltagare. Resan har fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter, kan vi självklart ordna det.

Datum

Denna resa har avresa tisdagar och fredagar året runt.

Detta ingår i resan

  • Flyg Skandinavien–Guatemala City och CancúnSkandinavien.
  • Alla flygskatter och hotellskatter.
  • Boende 14 nätter på hotell 3* i dubbelrum. Inkl. frukost.
  • Måltider: hotellfrukost. Lunch i Tikal, Yaxchilan, Palenque, Uxmail, Chichán Itzá (exkl. drycker).
  • Nedanstående program.
  • Båt på Atitlansjön, Rio Dulce och till Corozal.
  • Inträden till sevärdheter och museum ni besöker inom programmet.
  • All transfer. Alla fordon har AC.
  • Engelsktalande guide.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Guatemala City – Antigua Guatemala
Ankomst till flygplatsen och transfer till Antigua Guatemala.
Boende: hotell i Antigua Guatemala.
Måltider: –

Dag 2: Antigua Guatemala
Efter frukost väntar en guidad tur i Antigua Guatemala. Antigua grundades år 1543 och kallas också America’s Colonial Monument för sina många storslagna och vackra koloniala byggnader. Staden skyddas av de omgivande eviga vakterna, vulkanerna Agua, Fuego och Acatenango. Ni promenerar över kullerstensgatorna och besöker Plaza de Armas, Palace of the Captains, katedralen, kyrkor och kloster. Ni besöker också jadefabriken och hantverksmarknaden. Ni besöker även de närliggande städerna San Antonio Aguascalientes och Ciudad Vieja. Efter turen återvänder ni till ert hotell.
Boende: hotell i Antigua.
Måltider: frukost

Dag 3: Antigua Guatemala – Chichicastenango – Atitlánsjön
Efter frukost fortsätter resan via Panamerican Highway till mayastaden Chichicastenango i Guatemalas högländer, ofta kallad Chichi. Staden ligger på cirka 2 000 m ö.h. vackert omgiven av kullar och berg. Här har invånarna behållit sina mayatraditioner som blandas med katolicismen på ett unikt sätt. En av sevärdheterna är den 400 år gamla kyrkan Santo Tomas som byggts ovanpå resterna av ett mayatempel. Chichi är känd för sin stora färggranna marknad då lokalborna säljer allt från mat till traditionella hantverk. Stora torget och gatorna fylls då av färg, folklore och traditioner, och doften av rökelse ger en atmosfär av mystik. Ni fortsätter sedan söderut till byn Panajachel som ligger vackert belägen vid Atitlánsjön. Sjön betraktas som en av världens vackraste sjöar där den ligger omgiven av de tre vulkanerna Atitlán, Tolimán och San Pedro.
Boende: hotell i Panajachel.
Måltider: frukost.

Dag 4: Båttur till Santiago Atitlan – Atitlánsjön – Guatemala City
Efter frukost väntar en fin båttur över sjön till Santiago Atitlán. Den lilla byn ligger vackert belägen vid Atitlánvulkanen vid södra Atitlánsjön. Under en kort promenad besöker ni kyrkan Santiago Apostol och mayahelgonet Maximón. Efter det återvänder ni till Panajachel och fortsätter till Guatemala City för övernattning.
Boende: hotell i Guatemala City.
Måltider: frukost.

Dag 5: Guatemala City – Chalchuapa – Joya De Ceren – San Salvador (El Salvador)
Efter frukost lämnar ni Guatemala City och åker 27 mil till San Salvador. Där besöker ni den arkeologiska fyndplatsen och världsarvet Joya de Ceren, en av de viktigaste upptäckterna i Latinamerika under de senaste åren. Denna unika plats tar oss tillbaka och visar hur mayafolken levde och brukade jorden. Ni besöker sedan till de arkeologiska fyndplatserna Tazumal och Casa Blanca. Efter det fortsätter ni till San Salvador där ni övernattar.
Boende: hotell i San Salvador.
Måltider: frukost.

Dag 6: San Salvador – Santa Ana – Copán (Honduras)
Efter frukost åker ni till El Salvadors näst största stad Santa Ana där ni tar en kort rundtur. Därefter åker ni till Copán i Honduras dit ni kommer vid tolvtiden. Copán anses vara en av mayacivilisationens viktigaste platser. På kvällen besöker ni den arkeologiska fyndplatsen för att beskåda byggnader, skulpterade stelar och andra lämningar.
Boende: hotell i Copán.
Måltider: frukost.

Dag 7: Copán – Quirigua (Guatemala) – Puerto Barrios eller Rio Dulce
Efter frukost går resan vidare till Quirigua i Guatemala. Det är en arkeologisk fyndplats som ligger vid kanten av Motaguafloden. I parken finns bland annat samlingar med imponerande stelar som avbildar mytologiska djur och hieroglyfer. Den högsta är drygt 10 meter hög och är mayavärldens högsta stela. Efter besöket fortsätter ni till Guatemala City och därifrån till Puerto Barrios eller Rio Dulce för övernattning.
Boende: hotell i Puerto Barrios eller Rio Dulce.
Måltider: frukost.

Dag 8: Rio Dulce eller Puerto Barrios – Livingston – Rio Dulce – Flores
Efter frukost tar ni en båttur längs Rio Dulce till den lilla kuststaden Livingston. Här lever garífunafolket som sätter sin prägel på atmosfären med sin reggae och puntamusik. Under båtturen får ni också en fin naturupplevelse av den omgivande tropiska regnskogens flora och fauna. Ni återvänder sedan till Rio Dulce. Där besöker ni  fortet Castillo de San Felipe de Lara. Fortet byggdes på 1600-talet av spanjorerna som ett sätt att undvika piratplundring i deras lagerhus som låg vid strandkanten. Ni återvänder därefter till hotellet.
Boende: hotell i Flores.
Måltider: frukost.

Dag 9: Guatemala City – Flores – Tikal – Flores
Vid kl. 05.00 får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Mundo Maya International Airport i regionen Peten. Ni får med er frukostpaket att äta på vägen. Efter ankomst åker ni till den arkeologiska fyndplatsen Tikal som ligger omgiven av den tropiska regnskogen. Tikal är en av Guatemalas största kulturskatter och låg fram till 1848 gömd djupt inne i djungeln. Här besöker ni det stora torget, centrala akropolen och Mundo Perdido, den äldsta delen av Tikal. Ni får också se mäktiga byggnadsverk som den 47 meter höga Stora Jaguarens pyramid och det imponerande över 60 meter höga Tempel IV. Härifrån har man en storslagen utsikt över Tikal och den gröna djungeln som breder ut sig runtomkring. Efter lunch (ingår, exkl. dryck) får ni transfer till hotellet i Flores.
Boende: hotell i Flores.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 10: Flores – Corozal – Yaxchilan (Mexiko) – Palenque
Vid kl. 05.00 får ni transfer till Betel för att ta en båt till Frontera Corozal. Ni får med er frukostpaket. Ni tar sedan en båttur längs Usumacintafloden som går genom regnskogen och bildar gränsen mellan Guatemala och Mexiko. Längs vägen kan man se spindelapor, krokodiler och tropiska fåglar. Ni kommer så småningom fram till det arkeologiska området Yaxchilan som var en viktig mayastad. Här finns flera byggnader kvar, och huvudattraktionen är tempel 33. Efter turen får ni transfer till hotellet.
Boende: hotell i Palenque.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 11: Palenque – Campeche
Efter frukost åker ni till ruinstaden Palenque som ligger omgiven av regnskogen. Detta världsarv är en av de mest enastående mayastäderna med sina vackra tempel smyckade med skulpturer och reliefer med mytologiska teman. Här finns ruiner från stora tempel, pyramider och palats att beskåda.

Ni fortsätter sedan ut till världsarvsstaden Campeche vid kusten, och möter där en vacker utsikt över Mexikanska golfen. I den vackra koloniala och muromgärdade staden Campeche får ni en guidad stadsvandring. Ni besöker bland annat fortet, byggt under 1700-talet för att skydda staden från piraterna. Vid fortet kan man beskåda många färggranna koloniala hus och tempel. Huvudattraktionen är det stora torget med sin katedral. Efter turen får ni transfer till hotellet.
Boende: hotell i Campeche.
Måltider: frukost.

Dag 12: Campeche – Uxmal – Merida
Efter frukost åker ni till Uxmal, en ruinstad som har en fantastisk arkitektur. Här beskådar ni bland annat Trollkarlens pyramid, Nunneklostergården och Guvernörspalatset. Efter lunch åker ni vidare till Merida, den vita staden. Där får ni en guidad tur längs boulevarden Paseo de Montejo, till Monumento a la Patria, stora torget med dess katedral och regeringspalatset. Efter turen får ni transfer till hotellet.
Boende: hotell i Merida.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 13: Merida – Chichén Itzá – Cancún
Efter åker ni till den berömda mayastaden Chichán Itzá. Här kan man se exempel på den avancerade astronomiska och arkitektoniska kunskapen som mayafolket hade. Under den guidade turen får ni bland annat beskåda flera tempel och pyramider, det astronomiska observatoriet och den heliga offerbrunnen. Efter lunch får ni transfer till ert hotell i Cancún eller Riviera Maya.
Boende: hotell i Cancún.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 14: Cancún
Ni spenderar dagen på egen hand.
Boende: hotell i Cancún.
Måltider: frukost.

Dag 15: Hemresa
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen för att flyga hem till Skandinavien. Alternativt kan ni förlänga vistelsen i Cancún med valfritt antal dagar.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum:

3* hotell: 33 900 SEK.

4* hotell: 34 900 SEK.

5* hotell: 37 900 SEK.

Prisexemplen avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MS4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Rundresa i mayafolkets rike, 15 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm