Program: Safari i södra Tanzania, 5 dagar

Prisexempel: 19 100 kr

Nyerere National Park (före detta Selous) ligger i södra Tanzania och lockar mycket färre besökare än dess motsvarigheter i norr. Detta faktum – tillsammans med dess oförstörda och orörda landskap – har gett Nyerere ett rykte som en av Afrikas sista kvarvarande vildmarker. I reservatet finns fler än en miljon djur, och många av djurarterna förekommer här i större antal än någon annanstans i världen. Bland annat finns i Nyerere omkring en tredjedel av Tanzanias elefanter, fler än 100 000 afrikanska bufflar, cirka 18 000 flodhästar, 1300 utrotningshotade vildhundar och massor av krokodiler. Ikoniska rovdjur som lejon, leopard, gepard och fläckig hyena kan ses jaga eller vila sig efter en måltid. Andra intressanta arter innefattar olika slags antiloper och primater, såsom mangaber och de svartvita colubusaporna. På grund av tidigare omfattande tjuvjakt är den svarta noshörningen idag nästan utdöd. Finns endast några få kvar i reservatet.

Safari i södra Tanzania

Välkommen att utforska det okända och oförstörda södra Tanzania! Här finns Tanzanias största viltreservat, Nyerere National Park (före detta Selous), där elefanter, giraffer, flodhästar och krokodiler samlas runt de många floderna och sjöarna. Här sker safarin inte bara med safarijeep, utan även med båt. Ett äventyr du aldrig glömmer!

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Dar es-Salaam.
 • 1 natt i Dar es-Salaam på ett mellanklasshotell inkl. frukost.
 • 4 dagar (3 nätter) safari i södra Tanzania, inkl. helpension.
 • Alla parkavgifter.
 • 4×4 minivan med fönsterplats till alla. Varje minivan har plats för 2–5 personer. Tillägg för privat safari för 2 personer: 1 200 kr/person.
  Om ni är minst 4 personer som bokar, får ni en privat safari i egen minivan.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.

Detta ingår inte

 • Flyg.
 • Privata försäkringar.
 • Visumkostnader.
 • Dricks.
 • Dryck.

Dagsprogram

Dag 1: “Karibu” betyder välkommen!
Ankomst till Dar es-Salaam där det är transfer till ditt boende. Hotel Slipway ligger på den vackra Msasanihalvön precis vid Indiska Oceanen med utsikt över Msasani Bay, endast sju kilometer från Dar es-Salaams centrum. Här får du mest valuta för pengarna i denna exklusiva stadsdel. I närheten av hotellet hittar du ett brett utbud av restauranger, shopping och nattliv.
Övernattning på Slipway Hotel eller liknande hotell, inklusive frukost.

Dag 2: Ut på landsbygden


Tidigt på morgonen påbörjar du den omkring 4–5 timmar långa färden till södra Tanzanias mest berömda safaripark, Nyerere National Park (före detta Selous). Färden går delvis på oasfalterade vägar. Du får med dig ett lunchpaket från hotellet som du kan äta på något trevligt ställe längs vägen. Efter ankomst till campen kan du njuta av lugnet och omgivningarna och börja utforska parken.

Under eftermiddagen får du åka båtsafari på Rufijifloden. Från vattnet kan du se vackra fåglar, men också flodhästar, krokodiler, elefanter, giraffer och zebror. Se flodhästarna närma sig båten och fotografera krokodilerna som solar sig på sandbanken med munnarna vidöppna så att småfåglar kan picka ut resterna av deras måltider mellan deras tänder. Utmed flodens stränder letar stora andfåglar mat, på de vajande vasstammarna hänger guldvävarnas små runda bon och i träden i sluttningarna sitter kungsfiskare på lur.

På Rufijiflodens södra strand ligger Selous Wilderness Camp på tryggt avstånd från den vanliga safarirutten. Här erbjuds personlig service, utsökt mat och fantastiska tält med makalös utsikt över floden och dess djurliv. Selous Wilderness Camps hemtrevliga känsla, med sina sju traditionellt inredda och rymliga tält och mysiga gemensamma ytor med gedigna trämöbler står i stark kontrast till campens isolerade läge i vildmarken. Tälten är placerade under breda halmtak, alla med utsikt över Rufijifloden. Med tjugo meters avstånd mellan tälten garanteras du både lugn och avskildhet. Varje tält är traditionellt inrett och utrustat med fläkt och utomhusdusch.
Övernattning på Selous Wilderness Camp, inklusive helpension.

Dag 3: Upplev djurlivet runt Rufijifloden


Idag är det dags för din första safari i Nyerere nationalpark (före detta Selous), Tanzanias största skyddade naturreservat och numera ett av UNESCO:s världsarv. Området är orört och obebott och större än Schweiz! Rufijifloden och dess många bifloder korsar böljande trädbevuxna savanner, enorma grässlätter och klippformationer. Du åker till några av sjöarna där djuren släcker törsten och där flodhästar och krokodiler tillbringar lata dagar i vattnet. I skogens gläntor kan du stöta på elefanter, gaseller, lejon, geparder och till och med vildhundar.
Övernattning på Selous Wilderness Camp, inklusive helpension.

Dag 4: Till fots i vildmarken


Stig upp tidigt för en äventyrlig vandringssafari! I sällskap med en erfaren, beväpnad guide får du lära dig om områdets flora och fauna och hur urbefolkningen lever och överlever i vildmarken. Guiden berättar om växtligheten och de speciella fåglar som bor här. I träden svingar sig de svartvita colubusaporna. I skogens gläntor kan du hamna öga mot öga med såväl en grupp impalor som elefanter och ibland även rovdjur.
Övernattning på Selous Wilderness Camp, inklusive helpension.

Dag 5: Från bushen till stranden – vidare till Zanzibar!
Dags att ta farväl till vildmarken och bege sig mot Indiska Oceanen. En två timmar lång transfer tar dig till flygplatsen i Mpanda där du flyger till Zanzibar. Flyget tar ca fyra timmar (med mellanlandning i Dar es-Salaam). Zanzibar ligger i Indiska Oceanen, 24 kilometer från Tanzanias kust. En fantastisk tillflykt från omvärlden! Här kan du njuta av det klara, turkosblå, grunda vattnet och de många små, nästan öde öarna som är praktiskt taget obesökta av turister. Du kan utforska världsarvet Stone Town, Zanzibars gamla stadsdel. Eller gå från strand till strand mellan de små fiskebyarna – var och en bättre än den förra.

Zanzibar genomsyras av kultur och historia och har genom tiderna lockat äventyrare, sjöfarare och handelsmän från när och fjärran. Tack vare århundraden av handel med bland annat kryddnejlika, muskotnöt och kanel har Zanzibar fått namnet Kryddön. Än idag badar ön i de berusande dofterna av kryddor, och de traditionella dhowbåtarna syns fortfarande guppa i horisonten.

Pris

Prisexempel per person: 19 100 SEK, baserat på minimum 4 personer.
Barn upp till 11 år i extrabädd betalar 50 % av vuxenpriset på safarin.

Priset påverkas bland annat av säsong och aktuell valutakurs. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Därför skall du välja Kenzan Tours för din safari.

Vi har arrangerat skräddarsydda safariresor till Tanzania sedan 2005. Med vår långa erfarenhet vet vi hur man skapar en minnesvärd safariupplevelse. Vi prioriterar kvalitet för att infria dina förväntningar på safarin, och här fem punkter som gör oss unika:

Expertplanering: Vi har boenden i södra, centrala och norra Serengeti för att säkerställa att du är på rätt plats vid rätt tidpunkt under den stora migrationen.

Inkluderad dricks: Minimum dricks till guiderna ingår alltid i våra paketresor. Detta garanterar att dricksen verkligen betalas ut, och du kan njuta av din safari utan att behöva tänka på extra betalningar. Extra dricks är frivilligt.

Effektiv transport: Vi erbjuder direktflyg från Seronera i Serengeti till Zanzibar. Att avsluta safarin med en flygning över Serengeti är en perfekt avslutning på ditt äventyr, och du sparar mycket tid.

Gruppresor med svensk färdledare: Ella Rustad, vår safariexpert med över 15 års erfarenhet, leder våra gruppresor till Tanzania och Zanzibar. Med Kenzan Tours får du tillgång till expertis och trygghet på din resa.

Crossroad Safaris: Crossroad är vår ideala samarbetspartner: småskaligt, lokalt och kompetent. Vi har ett unikt samarbete och en plats på deras kontor i Arusha, där vår Tanzaniaexpert Ella arbetar periodvis varje år.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.