Program: Safari i södra Tanzania, 8 dagar

Prisexempel: 38 600 kr

Du besöker Tanzanias största djurpark, Nyerere National Park (före detta Selous), där elefanter, giraffer, flodhästar och krokodiler samlas runt de många floderna och sjöarna. I det råa och brutala Ruaha är chansen stor att du får bevittna ett rovdjurs spännande jakt på sitt byte. Du bor i på en camp mitt i naturen där stora och små besökare från djurvärlden regelbundet vandrar in. På kvällen delar du med dig av dagens upplevelser runt lägerelden med en drink i handen. Efter detta fortsätter äventyret med några dagar på den vita sandstranden i Zanzibar.

Safari i södra Tanzania

En vacker rundtur i det okända och orörda södra Tanzania! Eftersom parkerna är så stora och besökarna relativt få så får du den där bushkänslan av en äventyrare som reser helt ensam i ett isolerat område. Resan sker i lugn takt med gott om tid att upptäcka parkerna. Inte bara med safarijeep utan även till fots och med båt.

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Dar es-Salaam.
 • 1 natt i Dar es-Salaam på ett mellanklasshotell inkl. frukost.
 • 7 dagar (6 nätter) safari i södra Tanzania, inkl. helpension.
 • Alla parkavgifter.
 • 4×4 minivan med fönsterplats till alla. Varje minivan har plats för 2–5 personer. Tillägg för privat safari för 2 personer: 1 200 kr/person.
  Om ni är minst 4 personer som bokar, får ni en privat safari i egen minivan.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.

Detta ingår inte

 • Flyg.
 • Privata försäkringar.
 • Visumkostnader.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Dryck.

Dagsprogram

Dag 1: “Karibu” betyder välkommen!
Ankomst till Dar es-Salaam där det är transfer till ditt boende. Hotel Slipway ligger på den vackra Msasanihalvön precis vid Indiska Oceanen med utsikt över Msasani Bay, endast sju kilometer från Dar es-Salaams centrum. Här får du mest valuta för pengarna i denna exklusiva stadsdel. I närheten av hotellet hittar du ett brett utbud av restauranger, shopping och nattliv.
Övernattning på Slipway Hotel eller liknande hotell, inklusive frukost.

Dag 2: Nyerere National Park

Tidigt på morgonen tar du flyget till Nyerere nationalpark. Flygresan tar cirka 1,5 timme. Vid ankomst välkomnas du av safariguiden som tar dig till ditt boende en kort bit därifrån. Nyerere (tidigare den norra delen av Selous) är den största nationalparken i Tanzania och även ett av världens största viltreservat. Efter incheckning och en tillagad lunch är det dags att börja utforska parken.
Övernattning på Selous Wilderness Camp, inklusive helpension.

Dag 3: Upplev djurlivet runt Rufijifloden


Idag är det dags för din första safari i Nyerere nationalpark (före detta Selous), Tanzanias största skyddade naturreservat och numera ett av UNESCO:s världsarv. Området är orört och obebott och större än Schweiz! Rufijifloden och dess många bifloder korsar böljande trädbevuxna savanner, enorma grässlätter och klippformationer. Du åker till några av sjöarna där djuren släcker törsten och där flodhästar och krokodiler tillbringar lata dagar i vattnet. I skogens gläntor kan du stöta på elefanter, gaseller, lejon, geparder och till och med vildhundar.
Övernattning på Selous Wilderness Camp, inklusive helpension.

Dag 4: Till fots i vildmarken


Stig upp tidigt för en äventyrlig vandringssafari! I sällskap med en erfaren, beväpnad guide får du lära dig om områdets flora och fauna och hur urbefolkningen lever och överlever i vildmarken. Guiden berättar om växtligheten och de speciella fåglar som bor här. I träden svingar sig de svartvita colubusaporna. I skogens gläntor kan du hamna öga mot öga med såväl en grupp impalor som elefanter och ibland även rovdjur.
Övernattning på Selous Wilderness Camp, inklusive helpension.

Dag 5: Flyg från Nyerere till Ruaha National Park


Dags att bege sig till nästa nationalpark, Ruaha, parken som du har helt för dig själv. En flygtur på cirka en och en halv timme tar dig ännu längre inåt landet. Vid Msembe landningsbana väntar lägrets guide på dig och din första safari i Ruaha kan börja.

Undangömd långt ifrån de vanliga turiststråken ligger Tanzanias största nationalpark, Ruaha. Detta är en av de bästa safariparkerna i hela Afrika, med mängder av djur och nästan inga besökare. Utöver Nyerere är Ruaha en av de vackraste safaripärlorna i södra Tanzania. Eftersom Ruaha är mer öppet med vidsträckta slätter är de vilda djuren och fåglarna lättare att upptäcka här än i det tätare Nyerere. Ruaha kännetecknas av många stora elefanthjordar som passerar förbi längs flodstränderna. Dessutom är Ruaha känt som hem till den allra vackraste av gasellarterna, nämligen den stora kudugasellen med sina eleganta, spiralformade horn. Den här platsen är också ett paradis för fågelälskare, eftersom här finns fler än 500 olika exotiska fågelarter. Parken utforskas bäst med bil. Här finns trots allt oändligt många safarileder, vägar och områden att upptäcka. Med jämna mellanrum längs floden hittar du de afrikanska hyddorna, ”rondavels”, där du kan stanna och äta din lunch medan du njuter av utsikten över floden och de otaliga flodhästarna.

Boende sker på Tandala Tented Camp som ligger precis utanför ingången till Ruaha nationalpark. Campen är omgiven av stora akacia- och baobabträd som ger svalkande skugga. Vilda djur, såsom elefanter, vildhundar och kudugaseller, som har gett namn åt lägret (”tandala” betyder ”kudu”), kommer ofta på besök. Campen har en restaurang och bar med öppet tak. När vädret tillåter serveras middagarna ute under stjärnorna. I skuggan av ett enormt baobabträd ligger poolen. Från Tandala kan du besöka de lokala byarna och åka på safari, på både dag- och kvällstid. Från juni till november har du också möjlighet att gå på vandringssafari. Lägret har 11 rymliga tält, alla med eget badrum och utsikt över bushen. Till varje tält hör en stor veranda med bekväma stolar och utsikt över Mdweka Sand River där du ofta kan få syn på vilda djur.
Övernattning på Tandala Tented Camp, inklusive helpension.

Dag 6: Med jeep och till fots – ännu en spektakulär dag i Ruaha


Under din andra dag i Ruaha fortsätter du att utforska parken, främst med jeep. Du har också möjlighet att uppleva Ruaha till fots. Tillsammans med en guide får du då komma (mycket) nära vildmarken. Stort fokus ligger på säkerheten under vandringssafarin. Mycket intressant finns att upptäcka längs vägen. Spår av vilda djur, exotiska blommor, fåglar – kanske en antilop eller till och med ett rovdjur! Om du känner dig extra äventyrlig kan du åka på en oförglömlig luftballongtur (valfritt och mot en extra kostnad). Svävande över trädtoppar och savanner kan du se apor som tittar upp på dig från sina träd och djurflockar sätta av framför dig. I luftballongsafarin ingår en lyxig bushfrukost med champagne! Under resten av dagen kan du fortsätta att spana efter vilda djur från ditt safarifordon. Med lite tur kanske du får bevittna ett rovdjurs jakt på sitt byte.
Övernattning på Tandala Tented Camp, inklusive helpension.

Dag 7: Safari och besök hos massajerna


Idag står ett besök hos massajerna på programmet. Du blir varmt välkomnad av en massajfamilj i deras ”boma”. En ”boma” består av flera hyddor gjorda av lera och trä som står runt boskapens inhägnad eller ”kraal”. Här får du upptäcka hur massajerna lever, deras seder och traditioner. Du får se hur kvinnorna lagar mat i sin boma, hur männen sköter om boskapen och hur barnen med stolthet visar upp sina små getter. Under besöket får du också besöka grundskolan, apoteket och marknaden.
Åter på campen äter du lunch innan det är dags för din sista safari i parken.
Övernattning på Tandala Tented Camp, inklusive helpension.

Dag 8: Från bushen till stranden – vidare till Zanzibar!
Dags att ta farväl till vildmarken och bege sig mot Indiska Oceanen. En två timmar lång transfer tar dig till flygplatsen i Mpanda där du flyger till Zanzibar. Flyget tar ca fyra timmar (med mellanlandning i Dar es-Salaam). Zanzibar ligger i Indiska Oceanen, 24 kilometer från Tanzanias kust. En fantastisk tillflykt från omvärlden! Här kan du njuta av det klara, turkosblå, grunda vattnet och de många små, nästan öde öarna som är praktiskt taget obesökta av turister. Du kan utforska världsarvet Stone Town, Zanzibars gamla stadsdel. Eller gå från strand till strand mellan de små fiskebyarna – var och en bättre än den förra.

Zanzibar genomsyras av kultur och historia och har genom tiderna lockat äventyrare, sjöfarare och handelsmän från när och fjärran. Tack vare århundraden av handel med bland annat kryddnejlika, muskotnöt och kanel har Zanzibar fått namnet Kryddön. Än idag badar ön i de berusande dofterna av kryddor, och de traditionella dhowbåtarna syns fortfarande guppa i horisonten.

Pris

Prisexempel per person: 38 600 SEK, baserat på minimum 2 personer.
Barn upp till 11 år i extrabädd betalar 50 % av vuxenpriset på safarin.

Priset påverkas bland annat av säsong och aktuell valutakurs. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.