Äventyrsresa i Sri Lanka, 13 dagar

Prisexempel: 32 800 kr

Denna resa passar dig som vill uppleva Sri Lanka och samtidigt ha en aktiv semester. Här väntar magkittlande aktiviteter som forsränning och fyrhjuling, men också lugnare vandringar i Sri Lankas storslagna natur. Andra höjdpunkter är jeepsafari i Minneriya nationalpark, vandring i Horton Plains nationalpark och de tre nätterna på en djungelresort. Du får också se några av Sri Lankas viktigaste kulturhistoriska sevärdheter, Sigirya och Kandy, som båda är världsarv. På slutet väntar två dagar vid Passikudahs gyllene stränder där det också finns fina dykmöjligheter.

En äventyrsresa i Sri Lanka

Datum

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras maj–oktober.

Detta ingår i resan till Sri Lanka

  • Flyg Skandinavien–Negombo t/r i ekonomiklass.
  • Boende 12 nätter på hotell i dubbelrum. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Halvpension (frukost och middag exkl. dryck).
  • Tåg Ella–Nanu oya.
  • Nedan program med guidade utflykter inkl. inträden till Sigirya, Minneriya nationalpark, Tandtemplet i Kandy och Horton Plains nationalpark.
  • Hyra av ATV.
  • All transfer inom programmet.
  • Engelsktalande guide.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Colombo – Negombo
På Colombos flygplats väntar er guide som tar er till hotellet i Negombo (restid cirka en timme).
Boende: Suriya Resort & Spa 4*
Måltider: middag på hotellet.

Dag 2: Äventyr med ATV
Idag väntar ett äventyr med fyrhjuling (ATV) i Crate Adventure ATV Park i Gampaha (restid cirka 1,5 timmar). Här får du som söker äventyr ditt lystmäte. Efter en introduktion kör ni iväg på Sri Lankas första äventyrsbana för ATV. Under turen kommer ni att stanna vid två olika utsiktsplatser där man har en otrolig panoramautsikt över landskapet och Colombo. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende: Suriya Resort & Spa 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 3: Negombo – Kithulgala – Ella
Efter frukost checker ni ut och fortsätter resan till Kithulgala (restid cirka 2,5 timmar). Här väntar en magkittlande forsränning i den pittoreska Kelanifloden som har fem större och fyra mindre forsar. Åldersgränsen är 10 år. Ni kommer att få en ordentlig säkerhetsgenomgång av instruktörerna innan ni tillsammans ger er iväg på ett äventyr som kommer att träna både skrattmuskler och andra muskler. Turen är cirka fem kilometer lång, och flodäventyret och upplevelsen av den omgivande naturen kommer att ge dig en minnesvärd upplevelse. Efter detta äventyr fortsätter ni till Ella i högländerna. Där kommer ni att bo på ekoresorten Ella Jungle Resort som ligger mitt i regnskogen (restid cirka 5,5 timmar).
Boende: Ella Jungle Resort 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 4: Nine Arch Bridge och vandring till Little Adam’s Peak 
Tidigt på morgonen tar ni med nedpackad frukost och åker till Nine Arch Bridge. Den magnifika järnvägsbron byggdes av britterna i början av 1900-talet för tågen som går mellan Ella och Demodara. Omgivningarna runt bron är också otroligt vackra med sina grönskande kullar.

Efter detta väntar en vandring till Little Adam’s Peak. Vandringen är relativt enkel och går genom frodiga teplantager och förbi vattenfall och risfält. Från toppen har man en magisk utsikt över det vackra landskapet. Du som vill kan också klättra uppför Ella Rock. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende: Ella Jungle Resort 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 5: Aktiviteter på Ella Jungle Resort
Efter frukost kan ni ta del av de aktiviteter som finns på Ella Jungle Resort. För dig som vill ha en fin naturupplevelse finns möjlighet att vandra till vattenfallet Warakaara i närheten av resorten. För att komma dit vandrar ni 20 minuter genom djungeln. På toppen av vattenfallet finns en naturlig pool där ni kan simma eller koppla av. Börjar ni vandringen tidigt på morgonen finns stora chanser att se olika fåglar och andra djur. Ni är tillbaka vid resorten runt lunch. Vill du ha lite mer äventyr finns andra aktiviteter som att balansera på rep mellan trädtopparna.
Boende: Ella Jungle Resort 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 6: Ella – Nuwara Eliya
På morgonen checkar ni ut för att njuta av en naturskön tågresa till Nanu oya. På stationen möter er guide upp och tar er till hotellet i Nuwara Eliya (total restid cirka fyra timmar). Efter incheckning får ni en guidad rundtur i staden.

Nuwara Eliya kallas för Sri Lankas Lilla England och ligger i ett vackert landskap med berg, dalar, vattenfall och teodlingar som kuliss. Det sägs vara en av de kallaste platserna på ön, men är temperaturmässigt som en engelsk vårdag med lite kallare nätter. Runt hela Nuwara Eliya kan man se de brittiska influenserna med små stugor och herrgårdar i Queen Anne-stil. Victoria Park som ligger mitt i staden är en underbar plats för promenader, picknick och fågelskådning då det finns en del ovanliga arter här.
Boende: Araliya Green Hills 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 7: Dagstur till Horton Plains nationalpark
Med nedpackad frukost åker ni till Horton Plains nationalpark tre mil söder om Nuwara Eliya. Den 3 160 hektar stora parken ligger 2 100 m ö.h. och består av gräsmark, molnskog och flodsystem. Parken har en unik biologisk mångfald med flera endemiska arter, och den finns med på UNESCO:s världsarvslista. De vanligaste djuren man kan se här är sambarthjortar, men i området lever även över 60 fågelarter, apor, leoparder och andra djur. Naturen i Horton Plains är också otroligt vacker. De kända stupen World’s End (cirka 1 000 meter högt) och Little World’s End (cirka 300 meter högt) liksom det vackra vattenfallet Baker’s Falls är platser du inte får missa. Horton Plains är den enda nationalparken där besökare kan gå utan guide längs de märkta lederna.
Boende: Araliya Green Hills 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 8: Nuwara Eliya – Kandy – Dambulla
Efter frukost fortsätter resan till Kandy där ni får en timmes rundtur (restid cirka två timmar). Staden är ännu ett Sri Lankas världsarv. Kandy är en av de mest heliga platserna för buddister då Buddhas tand förvaras i templet Dalada Maligawa som man kan besöka. Andra sevärdheter är resterna av det kungliga palatset, drottnings palats (numera Nationalmuseum) och andra byggnader som användes av hovet. Ön i mitten av Kandysjön användes som sommarbostad av kungarna. Idag är det ett centrum för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur. På flera ställen i staden uppförs också dagliga föreställningar med dans och musik som är intressanta att se.

Efter rundturen i Kandy åker ni cirka en timme till kryddträdgårdarna i Matale. Här odlas kanel, kardemumma, peppar och andra kryddväxter. Under den 30 minuter långa guidade turen får ni veta mer om de olika träden och plantorna i trädgårdarna och hur kryddorna används i matlagningen. Det finns även möjlighet att köpa kryddor för den som vill. På slutet får ni också en demonstration av lankesisk matlagning. Ni fortsätter sedan till Dambulla och checkar in på ert hotell.
Boende: Amaya Lake 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 9: Dambulla – Sigiriya – Minneriya – Passikudah
Idag väntar en upplevelserik dag. Med nedpackad frukost åker ni först till Sigiriya, även känd som Lejonklippan. Det är ett av Sri Lankas viktigaste historiska monument och finns med på UNESCO:s världsarvslista. På toppen av den 180 meter höga klippan finns ruinerna av det kungliga palats som uppfördes här på 400-talet e.Kr. På vägen upp till toppen kan man också se freskerna av 21 jungfrur i naturlig storlek som fortfarande har sina naturliga färger kvar. På området runt klippan finns resterna av de kungliga trädgårdarna som också är värda ett besök.

Ni fortsätter sedan till Minneriya nationalpark för en jeepsafari. Den 8 889 hektar stora parken är känd för sin stora population av elefanter med hjordar om 100–150 individer som vandrar i djungeln och i närheten av sjön. Entré och hyra av jeep ingår

Efter safarin åker ni vidare till badorten Passikudah på östkusten. Orten är känd för att ha en av världens längsta långgrunda kustlinje av gyllene sand. Man kan gå flera kilometer ut i havet då vattnet bara är några centimeter djupt och strömmarna svaga jämfört med resten av Sri Lankas kust. Vid den sydöstra änden av Passikudah Bay är det djupare. Här finns ett korallrev perfekt för nattdykning för att se mångfalden av småfiskar i regnbågens alla färger. Till Passikudahs attraktioner hör också två andra korallrev som båda har ett mångskiftande marint liv. Revsystemet anses vara ett av det bästa i öster, och mycket av dem är fortfarande outforskat.
Boende: Calm Resort & Spa 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 10–11: Passikudah
Programfria dagar att spendera på egen hand med sol, bad och andra aktiviteter.
Boende: Calm Resort & Spa 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 12: Passikudah – Negombo
Efter frukost och utcheckning fortsätter ni till Negombo, en pittoresk fiskeby norr om Colombo. På kanalen är det full aktivitet med fiskare som åker fram och tillbaka i sina färgglada båtar. På stranden kan man se många arter av fåglar, bland annat den spektakulära kungsfiskaren. Båtturer på kanalen och turer med katamaran på havet kan organiseras för er som vill. Från november till april är dykning också tillgänglig här.
Boende: Goldi Sands 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 13: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 32 800 SEK.

Prisexemplet är beräknat på att fyra personer reser tillsammans under den billigaste perioden med lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat avresedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftningar i valutakurserna och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TAT10

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.