Resa Sri Lanka Siddhalepa Ayurveda Health Resort strand
Resa Sri Lanka Siddhalepa Ayurveda Health ResortResa Sri Lanka Siddhalepa Ayurveda Health Resort hotellrumResa Sri Lanka Siddhalepa Ayurveda Health Resort YogaResa till Sri Lanka Siddhalepa Ayurveda Health resort behandling

Sri Lanka Ayurvedaresa, 8 dagar

Prisexempel: 16 900 kr

Behöver du ladda batterierna och få ny energi? Då kanske en ayurvedaresa till Sri Lanka kan erbjuda den återhämtning du behöver. Under en vecka på Siddhalepa Ayurveda Health Resort lever du helt enligt den ayurvediska läran som bygger på en helhetssyn mellan kropp och själ. Du följer ett program med hälsosam mat, fysisk aktivitet som yoga, och får skräddarsydda behandlingar enligt denna flertusenåriga läkekonst. Under den veckolånga vistelsen på Siddhalepa kan du bland annat få hjälp med stresshantering, detox, depression och vissa kroppsliga sjukdomar.

Artikelnr: TAT7 ,

Ayurvedaresa till Sri Lanka

Datum

Avresa alla vardagar maj–oktober 2019 till förmånligt pris.

Resan kan även göras november–april men då med pristillägg.

Detta ingår i resan till Sri Lanka

  • Flyg Skandinavien–Colombo t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • 7 nätters Ayurvedapaket inkl. boende med helpension. Välj mellan olika rumskategorier.
  • All transfer.

Siddhalepa Ayurveda Health Resort

Siddhalepa Ayurveda Health Resort ligger söder om Colombo omgiven av en rofylld sju hektar stor trädgård. Siddhalepa Ayurveda är Sri Lankas enda autentiska ayurvedaföretag som bedriver ett sjukhus, en fullskalig ayurvedisk hälsoresort, ett hotell och egna fabriker där de tillverkar ett stort antal ayurvediska örtprodukter. De driver också ett flertal spa i Sri Lanka, Tyskland, Tjeckien och Slovakien. Resorten har genom åren lockat många besökare från olika länder.

Siddhalepa erbjuder skräddarsydda ayurvediska behandlingar baserade på gästernas individuella tillstånd. Många gäster återkommer hit varje år för att bland annat få hjälp med stresshantering, detox, viktnedgång, panchakarmabehandling och vitalisering. Behandlingarna övervakas av kvalificerade läkare, och endast 100 % naturliga ingredienser används.

De flesta rum har havsutsikt mot Indiska oceanen och är inredda i lankesisk stil med moderna bekvämligheter. Inredningen är miljövänlig, och man använder solenergi för uppvärmning av varmvatten.

Restaurangen serverar ayurvediska rätter baserade på färska grönsaker från de egna ekologiska odlingarna, frukt, örter samt fisk och vitt kött. Läkare finns till hands vid alla måltider för att ge gästerna råd om vad de kan äta enligt den ordination de har fått.

Ayurvedapaketet

I ayurvedapaketet ingår dagliga cirka 2,5 timmars konsultationer och behandlingar av läkare samt ayurvediska supplement. I paketet ingår också

  • två yogapass per dag
  • meditation en gång under vistelsen (söndag)
  • örtte och snacks på eftermiddagarna
  • ett besök på en fabrik där man framställer olika ayurvediska örtprodukter
  • en lektion i ayurveda
  • elixirprovning.

Möjliga tillval
Stadsrundtur till Galle med flodtur på Madufloden: 600 SEK per person.
Ayurveda matlagningsupplevelse: 500 SEK per person.

Pris

Nedan prisexempel avser per person i delat dubbelrum i respektive rumskategori.

Superior Terrace: 16 900 SEK
Superior Balcony: 17 200 SEK
Deluxe Sea View: 17 600 SEK
Deluxe Suite: 18 400 SEK

Prisexemplen avser perioden maj–oktober 2019 och gäller med lägsta flygpris. Rabatt för trebäddsrum tillämpas. Enkelrumstillägg tillkommer.

Vill du ha en längre resa?

Du som vill kan förlänga vistelsen på Siddhalepa Ayurveda Health Resort med valfritt antal dagar. Vill du se mer av Sri Lanka kan vi rekommendera en rundresa i landet innan du fortsätter till Siddhalepas resort. Vill du ha en riktigt avkopplande resa kan du fortsätta till Maldiverna efter din ayurvedaresa. Där kan du till exempel spendera en lugn vecka på den fina ekoresorten The Barefoot Eco Hotel 4* som ligger på stranden.

Har du andra önskemål, kontakta oss så tar vi fram en resa som passar dig.

The Barefoot Eco Hotel
The Barefoot Eco Hotel ligger vid den kritvita stranden på ön Hanimadhoo i norra Maldiverna. The Barefoot drivs enligt ekoturismens principer att skydda naturen och främja lokalbefolkningens välbefinnande. Hotellet använder bland annat solpaneler för att minska användningen av dieselgeneratorer, köper in närproducerade produkter så långt det är möjligt och anställer öns befolkning på hotellet. De har även marinbiologer som noga följer turismens påverkan på den marina miljön.

Vid ankomsten till The Barefoot får du en välkomstdrink och en uppfriskande handduk att tvätta bort resdammet med. De erbjuder ett brett utbud av gratis aktiviteter för sina gäster. För dig som vill röra på dig finns ett fullt utrustat gym, dagliga yogapass, volleyboll, bowlingbana, kajaker och cyklar för barn och vuxna. Det finns också olika brädspel, bibliotek och ett teleskop. I rumspriset ingår också gratis wifi på hela hotellet och en stor flaska vatten per rum och dag. Helpension inkl. frukostbuffé, lunch och middag ingår i samtliga rumskategorier. Vatten som måltidsdryck lunch och middag.

Hotellet har en saltvattenpool, och på stranden finns solstolar, parasoller och strandhanddukar att låna. Du som vill snorkla är välkommen att följa med marinbiologen ut på de dagliga turerna till det fantastiska husrevet. Du har också möjlighet att delta i deras biologilektioner och prova på att vistas under vatten med tuber.

Eftersom The Barefoot ligger på en bebodd ö får de enligt Maldivernas gällande lagar inte servera alkohol. Hotellet har dock en barbåt i lagunen utanför hotellet dit de kör sina gäster.

Mer information om The Barefoot Eco Hotel:

The Barefoots hemsida

Film om The Barefoot

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TAT7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Sri Lanka Ayurvedaresa, 8 dagar”