Resa Sri Lanka Siddhalepa Ayurveda Health Resort strand
Resa Sri Lanka Siddhalepa Ayurveda Health ResortResa Sri Lanka Siddhalepa Ayurveda Health Resort hotellrumResa Sri Lanka Siddhalepa Ayurveda Health Resort YogaResa till Sri Lanka Siddhalepa Ayurveda Health resort behandling

Sri Lanka Ayurvedaresa, 9 dagar

Prisexempel: 28 900 kr

Behöver du ladda batterierna och få ny energi? Då kanske en ayurvedaresa till Sri Lanka kan erbjuda den återhämtning du behöver. Börja med att resa runt för att upptäcka några av Sri Lankas vackraste platser, innan resan avslutas med en vistelse på Siddhalepa Ayurveda Health Resort. På resorten lever du helt enligt den ayurvediska läran som bygger på en helhetssyn mellan kropp och själ. Du följer ett program med hälsosam mat, fysisk aktivitet som yoga, och får skräddarsydda behandlingar enligt denna flertusenåriga läkekonst. Under vistelsen på Siddhalepa kan du bland annat få hjälp med stresshantering, detox, depression och vissa kroppsliga sjukdomar.

Artikelnr: TAT7 Kategori: Etiketter: ,

Ayurvedaresa till Sri Lanka

Datum

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om.

Detta ingår i resan till Sri Lanka

  • Flyg Skandinavien – Colombo t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • 8 övernattningar enligt program.
  • Ayurvedaprogram.
  • Samtliga inträdesavgifter.
  • All transfer.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Dambulla
Vid ankomst till flygplatsen möts ni av en representant från Topical Asia Tours som tar er till ert hotell där ni cehckar in. Ni serveras en smakrik middag och återhämtar er efter den långa resan.
Boende: Amaya Lake 4*
Måltider: middag.

Dag 2: Dambulla – Polonnaruwa – Minneriya – Dambulla
Efter en god frukost åker ni till Polonnaruwa där ni får en guided stadstur. Polonnaruwa är Sri Lankas näst äldsta stad. Här finns en intressant mix av buddhistiska och hinduistiska byggnader som är ett arv efter de olika kungar som regerat här. Polonnaruwa blomstrade på 1100-talet e.Kr. då den kände kung Parakramabahu I gjorde mycket för att skapa en praktfull stad. Hans största prestation var konstruktionen av en enorm cirka 25 km² stor vattenreservoar. Här finns en mängd intressanta lämningar av byggnader och andra strukturer att beskåda. Ruinerna finns inom gångavstånd, och många av dem skuggas av träden vilket är ett skönt avbrott från den tropiska solen.

Efter avslutat besök fortsätter ni till Minneriya nationalpark där ni åker på en cirka två timmars jeepsafari. Nationalparken på 8 889 hektar är känd för sin stora population av elefanter med hjordar om 100–150 individer som vandrar i djungeln och i närheten av sjön. Ni återvänder sedan till hotellet i Dambulla.
Boende: Amaya Lake 4*
Måltider: frukost och middag.

Resa till Minneriya, Sri Lanka

Dag 3: Dambulla – Sigirya – Matale – Kandy
Idag reser ni vidare till Kandy, och på vägen dit gör ni besök i Sigirya Rock Fortress och Matale. Sigirya har utsetts till världsarv av UNESCO och är kanske Sri Lankas mest fantastiska underverk. Sigiriya är också känd som Lion Rock på grund av det enorma stenlejon som brukade omsluta ingången till palatset. Ovanpå den 180 meter höga klippan ligger ruinerna av det kungliga palats från 400-talet e.Kr. som tronade på toppen. På en av trapporna upp finns det enda kända kvarvarande antika verket av Sinhalas sekulära konstverk i form av fresker av 21 jungfrur i naturlig storlek. De har fortfarande kvar sina ursprungliga färger. Missa inte heller trädgårdarna, sommarhusen och grottorna som ligger på området runt klippan.

Ni åker vidare till kryddträdgårdarna i Matale. Här odlas kanel, kardemumma, peppar och flera andra kryddväxter. Under en guidad tur får ni veta mer om de olika kryddväxterna och hur de används i matlagningen. Ni får också en demonstration av lankesisk matlagning. Du som vill kan köpa med dig kryddor hem. Därefter åker ni vidare till Kandy där ni får en stadstur.

Kandy är en av de mest heliga platserna för buddister världen över då Buddhas tand förvaras i templet Dalada Maligawa. Andra sevärdheter i staden är resterna av det kungliga palatset, drottnings palats och andra byggnader som användes av hovet. På flera ställen i staden uppförs dagliga föreställningar med dans och musik.
Boende: Amaya Hills 4*
Måltider: frukost och middag.

Dag 4: Kandy – teplantage – Nuwara Eliya
Efter frukost lämnar ni Kandy för att resa till Nuwara Eliya. På väg dit stannar ni till vid en teplantage där ni får ta del av hur den lokala teproduktionen går till. Sri Lanka är världens fjärde största teproducent, och teindustrin sysselsätter över en miljon lankeser. Klimatet i det centrala höglandet med hög luftfuktighet, lägre temperaturer och regn är perfekt för odling av det högkvalitativa ceylonteet.

Ni fortsätter sedan till Nuwara Eliya där ni får ni en stadsrundtur. Sri Lankas ”Lilla England” ligger i ett vackert landskap med berg, dalar, vattenfall och teodlingar. Runt hela Nuwara Eliya kan man se de brittiska influenserna med stugor och herrgårdar i Queen Anne-stil. Victoria Park som ligger mitt i staden är en fin plats för promenader, picknick och även fågelskådning då det finns en del ovanliga arter här. Efter rundturen checkar ni in på hotellet.
Boende: Araliya Green Hills 4*
Måltider: frukost och middag.

Resa till Sri Lanka Nuwara Eliya

Dag 5: utflykt till Horton Plains nationalpark
Idag åker ni på en dagsutflykt till Horton Plains nationalpark. Den 3 160 hektar stora parken ligger 2 100 m ö.h. och består av gräsmark, molnskog och flodsystem. Parken har en unik biologisk mångfald med flera endemiska arter, och den finns med på UNESCO:s världsarvslista. De vanligaste djuren man kan se här är sambarthjortar, men i området lever även över 60 fågelarter, apor, leoparder och andra djur. Naturen i Horton Plains är också otroligt vacker. De kända stupen World’s End (cirka 1 000 meter högt) och Little World’s End (cirka 300 meter högt) liksom det vackra vattenfallet Baker’s Falls är platser du inte får missa. Horton Plains är den enda nationalparken där besökare kan gå utan guide längs de märkta lederna.
Boende: Araliya Green Hills 4*
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 6: Nuwara Eliya – Siddhalepa Ayurveda Health Resort i Wadduwa
När ni checkat ut från ert hotell reser ni vidare till ayurvedaresorten Siddhalepa Ayurveda Health Resort där ni spenderar resterande tid av er vistelse i Sri Lanka. Resorten ligger söder om Colombo omgiven av en rofylld sju hektar stor trädgård. Siddhalepa Ayurveda är Sri Lankas enda autentiska ayurvedaföretag som bedriver ett sjukhus, en fullskalig ayurvedisk hälsoresort, ett hotell och egna fabriker där de tillverkar ett stort antal ayurvediska örtprodukter. De driver också ett flertal spa i Sri Lanka, Tyskland, Tjeckien och Slovakien. Resorten har genom åren lockat många besökare från olika länder.

Siddhalepa erbjuder skräddarsydda ayurvediska behandlingar baserade på gästernas individuella tillstånd. Många gäster återkommer hit varje år för att bland annat få hjälp med stresshantering, detox, viktnedgång, panchakarmabehandling och vitalisering. Behandlingarna övervakas av kvalificerade läkare, och endast 100 % naturliga ingredienser används.

De flesta rum har havsutsikt mot Indiska oceanen och är inredda i lankesisk stil med moderna bekvämligheter. Inredningen är miljövänlig, och man använder solenergi för uppvärmning av varmvatten. Restaurangen serverar ayurvediska rätter baserade på färska grönsaker från de egna ekologiska odlingarna, frukt, örter samt fisk och vitt kött. Läkare finns till hands vid alla måltider för att ge gästerna råd om vad de kan äta enligt den ordination de har fått.
Boende: Siddhalepa Ayurveda Health Resort 4*
Måltider: frukost, lunch och middag.

Resa Sri Lanka Siddhalepa Ayurveda Health Resort

Dag 7-8: Wadduwa
Efter frukost påbörjar ni de traditionella ayurvedabehandlingarna enligt ayurvedapaketet.

Ayurvedapaketet
I ayurvedapaketet ingår dagliga cirka 2,5 timmars konsultationer och behandlingar av läkare samt ayurvediska supplement. I paketet ingår också:

  • tillgång till örtte under dagarna.
  • traditionella sötsaker med afternoon tea.
  • presentbox med ayurvedaprodukter.
  • elixirprovning.

Boende: Siddhalepa Ayurveda Health Resort 4*
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 9: hemresa
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen i god tid för er hemresa.
Boende: –
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 28 900 SEK

Prisexemplen är beräknade på resa för 2 personer under lågsäsong och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skatter, ändrade valutakurser och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TAT7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Sri Lanka Ayurvedaresa, 9 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm