Paket: Sri Lanka Bröllopsresa, 12 dagar

Prisexempel: 19 900 kr

Vi erbjuder nu en rundresa anpassad till er som vill åka på bröllopsresa, till magiska Sri Lanka. Ni kommer att få uppleva Sri Lankas kulturskatter, wildlife, storslagna natur och historia, och avslutningsvis härliga sandstränder. Ni väljer mellan två olika boendekategorier. Ni är på plats i 11 nätter, men kan förlänga enligt egna önskemål.

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Resan sker på privat basis med egen chaufför/guide. Er lokala, engelsktalande guide/chaufför har stor kännedom för platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida, så anlitas andra lokala guider och då kan den aktiviteten/utflykten ske i lokalt sammansatta turistgrupper. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar, men går som sagt att skräddarsy.

Detta ingår:
– Flyg Skandinavien-Colombo t o r (med t ex Qatar Airways, Turkish Airlines, Sri Lankan Airlines eller annat flygbolag).
– Flygskatter
– Nedanstående 12 dagars rundreseprogram i Sri Lanka. Sker i privat regi (ej gruppresa) och går att ordna dagligen.

Dagsprogram

Dag 1
När ni anländer blir ni mottagna och välkomnade av en representant från den lokala arrangören och får transfer till Colombo.
Flygplats – Colombo, ca 1½ timme.
På kvällen stadsrundtur i Colombo inkl. shopping.

*COLOMBO* – är affärs- och handelscentrum och den nya huvudstaden är Sri Jayawardhanapura Kotte som ligger några kilometer bort. Colombo var bara en liten hamnstad som hamnade i förgrunden på 1500-talet då portugiserna kom (1505) och utvecklingen till en viktig hamnstad skedde under den brittiska perioden. 1815 blev Colombo Sri Lankas huvudstad efter att britterna tog över det Kandyanska kungariket. I varje del av staden ser man rester av byggnaderna efter portugisernas, holländarnas och britternas styre. Ingen av de portugisiska och holländska befästningarna finns idag men några av deras byggnader och kyrkor kan ses i Fort och Pettah områdena.
Fort – det före detta brittiska administrativa centrumet och militära garnisonen, Sea Street – guldsmedskvarteret i hjärtat av Pettah, the Bazaar area – där det också finns ett hinduiskt tempel med detaljerade stenskulpturer, The Kayman´s Gate – klocktornet vid den ursprungliga porten till Fort, the Dutch Church of Wolfendhaal – från 1749, Kelaniya – det buddistiska templet från 600 f. Kr., Davatagaha moskén, Colombo Museum och Natural History Museum är några av de platser som bör besökas. Besök också BMICH (Bandaranaike Memorial International Conference Hall) och se kopian av Avukana Buddha som står framför samt Independence Memorial.
Övernattning:
Standard 3* – Palm Beach Hotel (Standard rum, inkl. frukost) Colombo eller likvärdigt.
Deluxe 4* – Ramada Colombo (Standard rum, inkl. frukost) Colombo eller likvärdigt.

Dag 2
Efter frukost checkar vi ut och fortsätter till Kandy, på vägen besöker vi Elephant Orphanage i Pinnawala.
Colombo – Pinnawala, ca 2 timmar.

* PINNAWALA ELEPHANT ORPHANAGE * – Ca 35 km från Colombo på vägen mot Kandy ligger Pinnawala. Där startade man 1975 ett rehabiliterings center för övergivna och skadade elefanter. Nu finns fler än 65 elefanter där, inklusive elefantungar som man hämtat från olika delar av Sri Lanka. Som en följd av ett speciellt uppfödningsprogram har mer än 25 små elefanter fötts i Pinnawala. Bästa tiden på dagen att besöka centret är under de tider elefanterna utfodras: kl. 09.30 – 10.00 och kl. 13.30 – 14.00 eller då elefanterna får ett bad i floden intill centret, kl. 10.00 – 10.30 och kl. 14.00 – 14.30.
Efteråt besöker vi Peradeniya Botanical Garden.
Pinnawala – Kandy, ca 1½ timme.

*ROYAL BOTANICAL GARDENS* – Peradeniya – 147 hektar stor. Det började som en lustgård till Gambolas och Kandys kungar. Det finns mer än 5 000 arter av träd och plantor.  I trädgården finns både sällsynta och inhemska plantor samt flora från den tropiska världen. Hos turisterna är Kryddträdgården och Orkidé huset populära. Det finns fem ”palm avenyer” som förskönar i trädgården, den tidigaste och största (Royal Palm Avenue) planterades 1905 och en annan av palm avenyerna är avenyn med palmer med Dubbla Cocosnötter, från Seashells Island, som har de största ”fröerna” av alla växter i världen.
På kvällen en stadsrundtur i Kandy inkl. ett besök till Temple of Tooth Relic.

*KANDY* – är ännu ett av UNESCOs ”världsarv”. Det var de singalesiska kungarnas sista fäste under portugisernas, holländarnas och engelsmännens styre som slutligen gavs upp till engelsmännen efter en överenskommelse 1815. För Sri Lankas buddister och världen är Kandy en av de mest heliga platserna då det är hem åt ”Dalada Maligawa” – Temple of the Sacred Tooth Relic of Lord Buddha. Nära intill finns resterna av det kungliga palatset ”MahaWasala”, ”Palle Wasala” där drottningarna bodde,( numer ett nationalmuseum),”Meda Wasala” där andra nära släktingar bodde. Audience Hall, Natha Devala och Vishnu Devala ligger i närheten. Badpaviljongen (”Ulpenge”)ligger vid sjön och i mitten av sjön ligger ön ”Kiri samudraya” (mjölkvita havet) vilken användes som sommarbostad av kungarna. Idag är det ett centrum för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur.
På kvällen tittar vi på en kulturell dansshow med uppvisning av olika danser från Sri Lanka.

Övernattning:
Standard 3* – Hotel Hill Top (Standard rum, inkl. halvpension) Kandy eller likvärdigt.
Deluxe 4* – Cinnamon Citadel (Superior rum, inkl. halvpension) Kandy eller likvärdigt.

Dag 3
Efter frukosten checkar vi ut och fortsätter mot Habarana eller Sigiriya, på vägen besöker vi Kryddträdgården i Matale.
*SPICE GARDENS * at Matale – Vi kommer att se många kryddträdgårdar i Matale och i Mawanella där Kanel, Kardemumma och flera andra kryddträd, plantor och klätterväxter är planterade till turisternas glädje. Det finns även möjlighet att köpa kryddor för de som vill. Vid alla kryddträdgårdar får besökarna detaljerad information om varje träd och planta samt om hur de används i matlagningen.
På kvällen klättrar vi upp och besöker Rock Fortress i Sigiriya.

* SIGIRIYA* är ett världsarv från 400talet E. Kr, en ”himmelsfästning” som kanske är det mest fantastiska underverket på Sri Lanka. Det är också känt som Lion Rock på grund av det enorma lejon som brukade stå vid ingången till slottet på toppen av det 200-meter höga berget. På dess topp står grunden till det kungliga slottet, där finns även vattentankarna och övriga byggnader. Vid klippkanten står vaktkurerna. På en av trapporna finns det enda kända antika verket av Sinhalas sekulära konstverk som överlevde i form av fresker av 21 jungfrur i naturlig storlek. De har fortfarande kvar sina ursprungliga färger. Missa inte The Water Gardens, sommarhusen, Boulder Gardens och grottorna på området.
Övernattning:
Standard 3* – Sigiriya Village (Superior rum, inkl. halvpension) Sigiriya eller likvärdigt.
Deluxe 4* – Habarana Lodge (Superior rum, inkl. halvpension) Habarana eller likvärdigt.

Dag 4
Efter frukosten reser vi till Polonnaruwa. Vi besöker Royal Pavillon, Watadagaya (circular stupa), Uththararamaya (Galvehare) där statyn av den liggande Buddhan finns, Lankathilanka det äldsta buddisttemplet etc.
Sigiriya – Polonnaruwa, ca 1½ timme.

* POLONNARUWA *– är också det utsett till världsarv av UNESCO. Det var Sri Lankas huvudstad under 1000-1200-talet, där finns spektakulära statyer.
Lankatilake, Tivanka och Thuparama är de vackraste husen med målningar och Tivanka har de bästa exemplen på fresker från Polonnaruwa perioden. RankothVehera och Kirivehera är väl bevarade stora stupas och Gal Vihare – en helig klippa, har fyra Buddha statyer, två sittande, en stående och en liggande. Parakramabahus staty är exempel på singalesiskt stenhuggeri och Vata-da-ge är en unik skapelse av Sri Lankas konstnärer. Den medeltida huvudstaden, som var Polonnaruwa har berikats med inre och yttre vallgravar och inre och yttre väggar. Parakrama Samudran är på västra sidan av staden. Royal Palace Audience Hall och andra byggnader i innerstaden var inneslutna av en annan hög vägg.
Efteråt kan vi avnjuta en spännande safari i Minneriya National Park

* MINNERIYA NATIONAL PARK * – Denna nationalpark, på 8889 hektar, är känd för sin stora population av elefanter i hjordar på 100 till 150 stycken som vandrar i djungeln och i närheten av sjön. Entrén till parken är Ambagaswewa ca 6 km från Habarana Polonnaruwa vägen. Här finns ca 300 vilda elefanter, vilda bufflar, vildsvin, leoparder, krokodiler, schakaler, 9 typer av amfibier, 25 typer av reptiler, 160 fågelarter, 26 sorter av fiskar, och 78 sorter av fjärilar.
Åter till hotellet på kvällen.
Övernattning:
Standard 3* – Sigiriya Village (Superior rum, inkl. halvpension) Sigiriya eller likvärdigt.
Deluxe 4* – Habarana Lodge (Superior rum, inkl. halvpension) Habarana eller likvärdigt.

Dag 5
Efter frukost checkar vi ut och fortsätter till Trincomalee.
Sigiriya – Trincomalee, ca 3 timmar.

Övernattning:
Standard 3* – Pigeon Island Resort (Standard rum, inkl. halvpension) Trincomalee eller likvärdigt.
Deluxe 4* – Chaaya Blu (Standard rum, inkl. halvpension) Trincomalee eller likvärdigte.

Dag 6
Efter frukost görs en stadsrundtur inkl. båttur till Pigeon Island och naturliga varma källor.

*TRINCOMALEE* – är en av de största och säkraste naturliga hamnarna i världen. Trincomalee nås via tåg och väg. Har soligt väder hela året, vita sandstränder, lugna och varma vatten, idealiskt för dykning och valskådning. Tincomalee var tidigt ett buddistiskt centra, känt som ”Gokanna” och senare byggdes ett hinduiskt Kovil på platsen. År 1617 ankom fem danska skepp till Koddiyar Bay men förhandlingarna med den Kandyanska kungen var fruktlösa och de gav sig av igen. År 1624 färdigställde portugiserna ett fort efter att de förstört det hinduiska templet vid Swami Rock. Fortet som enbart hade tre bastioner intogs av holländarna 1639, övergavs och återtogs 1675 då det fick namnet Fort Fredrick.

*PIGEON ISLAND* – är en av två marina nationalparker i Sri Lanka. Nationalparken ligger ca 1 km utanför Nilaveli, en kuststad i den östra provinsen. Öns namn härstammar från duvorna som har koloniserat den. Nationalparken har några av Sri Lankas bäst bevarade korallrev. 1963 betecknades Pigeon Island som en fristad. 2003 blev det åter en nationalpark. Denna nationalpark är den 17:e i Sri Lanka. Under den koloniala eran användes ön som skjutbana. Pigeon Island är ett av de många drabbade skyddsområdena vid tsunamin 2004.

*HOT SPRINGS* – på vägen till Trincomalee finns Kanniyas (Kal=sten, niya=land) sju varma källor. En hög vägg ringar in det rektangulära området med de sju källorna. Varje källa är i sin tur omgärdat av en låg vägg så att det blir som en brunn. Vattnet är varmt, temperaturen i de olika källorna skiljer sig lite.
Övernattning:
Standard 3* – Pigeon Island Resort (Standard rum, inkl. halvpension) Trincomalee eller likvärdigt.
Deluxe 4* – Chaaya Blu (Standard rum, inkl. halvpension) Trincomalee eller likvärdigt.

Dag 710
Heldagar på egen hand vid stranden.
Övernattning:
Standard 3* – Pigeon Island Resort (Standard rum, inkl. halvpension) Trincomalee eller likvärdigt.
Deluxe 4* – Chaaya Blu (Standard rum, inkl. halvpension) Trincomalee eller likvärdigt.

Dag 11
Efter frukost och utcheckning fortsätter vi till Negombo.
Trincomalee – Negombo, ca 5½ timme.

* NEGOMBO *- en berömd fiskeby norr om Colombo, med en Holländsk kanal. På Kanalen är det full aktivitet med fiskare som reser upp och ned i sina färgglada båtar. På stranden hittar du många arter av fåglar, inklusive den spektakulära Kungsfiskaren. Resor med Katamaran på havet och i kanalen kan organiseras. Från november till april är dykning tillgänglig i denna pittoreska by. Längs gatorna på vardera sidan av hotellen ligger flera souvenirbutiker, restauranger etc.
Övernattning:
Standard 3* – Jetwing Beach (Deluxe rum, inkl. frukost) Negombo eller likvärdigt.
Deluxe 4* – Jetwing Blu (Deluxe rum, inkl. frukost) Negombo eller likvärdigt.

Dag 12
Transfer till flygplatsen för vidare flyg till Skandinavien.
Negombo – flygplats, ca 30 minuter.

 

Pris

Prisexempel per person (del i dubbelrum)

  • Med boende i standard: från 19 900 SEK
  • Med boende i deluxe: från 20 900 SEK

(Frånpriser gäller billigaste flyg med Qatar Airways, och under billigaste säsongen)

 

Artikelnr: TAT2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Sri Lanka Bröllopsresa, 12 dagar”