Sri Lanka bröllopsresa, 12 dagar

Prisexempel: 29 900 kr

Denna resa är anpassad till er som vill åka på bröllopsresa till magiska Sri Lanka. Ni kommer att få uppleva Sri Lankas kulturskatter, djurliv, storslagna natur och historia. Som avslutning spenderar ni tid på tu man hand vid Sri Lankas härliga sandstränder. Ni väljer mellan två olika boendekategorier, 3* eller 4*. Denna resa innehåller 11 nätter, men kan förlängas enligt era önskemål. Resan kan genomföras året runt.

Sri Lanka bröllopsresa

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Resan sker på privat basis med egen chaufför/guide med stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida, så anlitas andra lokala guider. De utflykterna och aktiviteterna kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett reseförslag som vi själva varmt rekommenderar. Har ni andra önskemål skräddarsyr vi gärna en resa till er.

Detta ingår i resan till Sri Lanka

  • Flyg Skandinavien–Colombo t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Boende 11 nätter på hotell. Välj mellan 3* och 4* standard. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedanstående rundreseprogram med guidade utflykter inkl. inträden.
  • Måltider enligt
  • Engelsktalande chufför/guide.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Colombo
På flygplatsen välkomnas ni av en representant från den lokala arrangören och får transfer till Colombo (restid cirka 1,5 timmar). På kvällen får ni en stadsrundtur inkl. shopping. Ni kommer bland annat att få se den före detta brittiska militära garnisonen Fort, guldsmedskvarteret Sea Street, Bazaar-området där det också finns ett hinduiskt tempel med detaljerade stenskulpturer, klocktornet Kayman’s Gate, Wolvendaalkyrkan från 1749, det buddistiska templet Kelaniya från 600 f.Kr., Davatagahamoskén och självständighetsmonumentet.
Boende:
Standard 3*: Palm Beach Hotel (standardrum, inkl. frukost)
Deluxe 4*: Ramada Colombo (standardrum, inkl. frukost)

Pinnawala Elephant Orphanage Sri Lanka

Dag 2: Colombo – Kandy
Efter frukost checkar ni ut och fortsätter till Kandy. På vägen dit besöker ni Elephant Orphanage i Pinnawala (restid cirka två timmar). Detta rehabiliteringscenter för skadade och övergivna elefanter grundades 1975, och idag finns över 65 elefanter där. Besöker man centret under tidig för- och eftermiddag får man se när elefanterna utfordras och får sig ett bad i floden intill.

Ni kommer också att besöka den kungliga botaniska trädgården i Peradeniya, nära Kandy (restid cirka 1,5 timmar). Denna imponerande 147 hektar stora trädgård var från början en lustgård till Gambolas och Kandys kungar. Där finns över 5 ooo arter av träd och plantor med en del endemiska och sällsynta arter. Här kan ni strosa genom alléer av höga palmer och mellan färggranna blomsterbäddar, och besöka kryddträdgården och orkidéhuset.

På kvällen väntar en stadsrundtur i Kandy inklusive ett besök till Temple of Tooth Relic, Tandtemplet. Kandy är utsett till världsarv av UNESCO. För världens buddister är Kandy en av de mest heliga platserna då Buddhas tand förvaras här. I närheten av det templet finns resterna av det kungliga palatset och andra byggnader som användes av hovet. På ön i mitten av sjön ligger kungarnas tidigare sommarbostad. Idag är det ett centrum för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur. På kvällen tittar ni på en show med uppvisning av olika danser från Sri Lanka. Ni övernattar i Kandy.
Boende:
Standard 3*: Hotel Hill Top (standardrum, inkl. halvpension)
Deluxe 4*: Cinnamon Citadel (superiorrum, inkl. halvpension)

Dag 3: Kandy – Sigiriya
Efter frukosten checkar ni ut och fortsätter mot Habarana eller Sigiriya. På vägen dit besöker ni kryddträdgården i Matale. Här får ni se hur kanel, kardemumma och flera andra kryddväxter odlas. Det finns även möjlighet att köpa kryddor för dig som vill. Vid alla kryddträdgårdar får ni detaljerad information om varje träd och planta samt om hur de används i matlagningen.

Resa Gruppresa Sri Lanka Sigiriya

Dagens höjdpunkt är besöket vid Sigiriyas berömda Lejonklippa från 400-talet e.Kr. Sigiriya är utsett till världsarv av UNESCO och är kanske Sri Lankas mest fantastiska underverk. Från början omgavs Sigiriyas ingång av ett gigantiskt stenlejon, och kallas därför även Lejonklippan. På toppen av klippan finns grunden till det kungliga slott och andra byggnader som tronade här. Vid en av klippans trappor kan man också beskåda fresker av 21 jungfrur i naturlig storlek som fortfarande har kvar sina ursprungliga färger. På området runt klippan finns trädgårdar, sommarhus och grottor som också är värda att se.
Boende:
Standard 3*: Sigiriya Village Hotel (superiorrum, inkl. halvpension)
Deluxe 4*: Cinnamon Lodge Habarana (superiorrum, inkl. halvpension)

Dag 4: Dagstur till Polonnaruwa och Minneriya nationalpark
Efter åker ni till Polonnaruwa (restid cirka 1,5 timmar). Polonnaruwa är Sri Lankas näst äldsta stad och var landets huvudstad under 1000-1200-talen. Den antika staden är ännu en av Sri Lankas kulturhistoriska skatter och har utsetts till världsarv av UNESCO. Här finns en mängd välbevarade lämningar av bland annat tempel, stupor och Buddhastatyer. De olika kungar som har regerat här ger också en intressant mix av både buddhistiska och hinduiska byggnader. Många av lämningarna skuggas av träden, vilket är ett skönt avbrott från den tropiska solen.

Efter Polonnaruwa fortsätter ni till Minneriya nationalpark för en spännande safari. Denna 8 889 hektar stora park är känd för sin stora population av elefanter. Här finns hjordar om 100–150 individer som vandrar i djungeln och i närheten av sjön. I parken lever också en stor mängd andra djurarter, bland annat bufflar, vildsvin, leoparder, krokodiler, schakaler, reptiler och en stor mängd fågelarter. På kvällen återvänder ni till hotellet i Sigiriya.
Boende:
Standard 3*: Sigiriya Village Hotel (Superior rum, inkl. halvpension)
Deluxe 4*: Cinnamon Lodge Habarana (Superior rum, inkl. halvpension)

Dag 5: Sigiriya – Trincomalee
Efter frukost checkar ni ut och fortsätter till Trincomalee (restid cirka tre timmar). Trincomalee är känd för sin naturligt djupa hamn som långt tillbaka i tiden lockat upptäckts- och handelsresande från hela världen. Tincomalee var tidigt ett buddistiskt centrum, och här finns Sri Lankas äldsta hinduiska tempel. Här finns också Fort Fredrick från år 1624 som är Sri Lankas största holländska fort. Förutom historiska sevärdheter finns också långa, vackra stränder. Det lugna och varma vattnet är idealiskt för dykning, fiske, valskådning och andra vattenaktiviteter.
Boende:
Standard 3*: Pigeon Island Resort (Standard rum, inkl. halvpension)
Deluxe 4*: Chaaya Blue (Standard rum, inkl. halvpension)

Dag 6: Dagstur i Trincomalee med omnejd
Efter frukost väntar en stadsrundtur inklusive en båttur till Pigeon Island och besök vid Kanniyas sju varma källor. Pigeon Island är en av två marina nationalparker i Sri Lanka. Ön ligger cirka en kilometer utanför kusten, och har fått sitt namn från alla de duvor som koloniserat den. Nationalparken har några av Sri Lankas bäst bevarade korallrev som lockar till sig en mängd färggranna tropiska fiskar. En och annan svartfenad revhaj kan också dyka upp.
Boende:
Standard 3*: Pigeon Island Resort (standardrum, inkl. halvpension)
Deluxe 4*: Chaaya Blue (standardrum, inkl. halvpension)

Dag 7–10: Trincomalee
Programfria dagar.
Boende:
Standard 3*: Pigeon Island Resort (standardrum, inkl. halvpension)
Deluxe 4*: Chaaya Blue (standardrum, inkl. halvpension)

Dag 11: Trincomalee – Negombo
Efter frukost och utcheckning fortsätter ni till Negombo, en pittoresk fiskeby norr om Colombo (restid cirka 5,5 timmar). På kanalen är det full aktivitet med fiskare som reser fram och tillbaka i sina färgglada båtar. På stranden kan man se många arter av fåglar, bland annat den spektakulära kungsfiskaren. Båtturer på kanalen och turer med katamaran på havet kan organiseras för er som vill. Från november till april är dykning också tillgänglig här.
Boende:
Standard 3*: Jetwing Beach (deluxerum, inkl. frukost)
Deluxe 4*: Jetwing Blue (deluxerum, inkl. frukost)

Dag 12: Hemresa
Transfer till flygplatsen för vidare flyg till Skandinavien (restid cirka 30 minuter).

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum:

  • boende i standard 3*: 29 900 SEK
  • boende i deluxe 4*: 35 900 SEK

Prisexemplen avser resa med lägsta flygpris under billigaste säsongen. Priset påverkas bland annat av flygpriser, säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information och bokning, maila oss på [email protected], skicka in detta formulär eller ring oss på 021-18 16 17

Artikelnr: TAT2

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.