Sri Lanka, jul- och nyårsresa 2024, 13 dagar

Prisexempel: 45 200 kr

Upptäck Sri Lankas betagande vyer, från frodiga skogar till strålande stränder. Denna förunderliga plats i Indiska oceanen stoltserar med antika tempel, äventyrliga safaris och bländande kuststräckor. Förgyll din resa med en erfaren, engelsktalande guide som avtäcker öns hemliga skatter. Bege dig ut i livliga städer, möt hjärtliga lokalbor och fördjupa dig i en kulturskatt. Avsluta med sol och bad på paradisliknande stränder. Sri Lanka kallar, beredd att berika varje ögonblick med upptäckter och ro.

Utforska Sri Lankas förtrollande landskap, en källa till ändlösa äventyr. Denna öjuvel i Indiska oceanen bjuder på allt från grönskande regnskogar och historiska tempel till gnistrande stränder och livfulla safariupplevelser. Upplev resan med fullständig flexibilitet genom en privat, engelsktalande chaufför/guide, som är en mästare på att avslöja öns hemligheter. Upptäck spännande städer, interagera med de lokala invånarna och dyk in i en värld rik på kultur. Varje stund i Sri Lanka bjuder in till upptäckt och avslappning.

Flyg från Arlanda
Flyg med Turkish Airlines från Arlanda till Colombo tur och retur.
(12 nätter på plats)

Avresa 23 december 2024
11.30-17.15 Arlanda-Isanbul
19.25-06.10 Isanbul-Colombo

Hemresa 05 jan 2025
21.55-04.35 Colombo-Isanbul +1
08.50-10.40 Isanbul-Arlanda (06 jan)

Detta ingår i resan till Sri Lanka

 • Flyg Skandinavien–Colombo t/r i ekonomiklass.
 • Flygskatter.
 • Boende i 3–5* hotell/resorter enligt programmet.
 • Privat rundresa 13 dagar/12 nätter enligt nedan program.
 • All transfer inom programmet.
 • Engelsktalande chaufför och lokala guider.
 • 2 flaskor mineralvatten per person/dag.
 • Måltider enligt programmet.
 • Lokala skatter.
 • Utflykter inkl. entréavgifter enligt nedan:
  – Sigiriya
  – Vandring Hiriwadunna Village inkl. lunch
  – Minneriya nationalpark i jeep
  – Sri Lankas kryddträdgårdar
  – Kandy, tempel
  – Kulturell dansshow i Kandy
  – Teproduktion i Sri Lanka
  – Nuwara Eliya
  – Tågresa till Ella
  – Nine Arch Bridge
  – Little Adam’s Peak
  – Ravana Falls
  – Galle
  – Stadstur Colombo

  Detta tillkommer

 • Alla luncher.
 • Dryck.
 • Visumavgifter.
 • Kamera- och videotillstånd.
 • Tidig incheckning och sen utcheckning.
 • Egna utflykter utöver de i programmet.

DAGSPROGRAM

24 dec: Ankomst Sri Lanka – Dambula
Välkommen till Sri Lanka! Vid ankomst på morgonen möts du av en vänlig representant från Tropical Asia Tours som tar emot dig. Ert första stopp blir vid Tamarind Tree Hotel, där en god frukost väntar för att kickstarta din resa. Därefter beger ni er mot Dambulla för att att checka in på det vackra Amaya Lake Hotel. Här har du möjlighet att delta i julfirande på hotellet.
Boende: Amaya Lake 4*, standardrum.
Måltider: Frukost och middag.

25 dec: Hiriwadunna – Minneriya eller Eco Parken – Dambula
Efter frukost är det transport till Hiriwadunna, en resa på cirka 30 minuter, där du bland annat får ta del av lokal matlagning.

Vandring Hiriwadunna Village
Hiriwadunna Village ligger bara 2 km (5 minuters bilresa) från Habarana. Vandringen genom den traditionella srilankesiska byn börjar med en fantastisk tur längs en Wewa, en konstgjord reservoar. Själva reservoaren, den omgivande djungeln, våtmarkerna och byn består av ett myller av liv tidigt om morgonen och om kvällen. Det fantastiska fågellivet, fjärilarna och möjligheten att se krokodiler gör det ännu mer charmerande när du ser byborna tidigt om morgonen fiska eller tvätta sina kläder vid strandkanten. Upplev det traditionella bylivet i Hiriwadunna. Ta sedan en båttur till andra sidan sjön och njut av en traditionell srilankesisk lunch där du får uppleva traditionell matlagning i ett av husen i byn. Du är välkommen att delta och lära dig hur man tillagar den lokala maten.

Därefter väntar en spännande jeepsafari i Minneriya nationalpark, berömd för sina stora elefanthjordar med 100–150 individer som rör sig genom djungeln och vid sjön. Parken är även hem åt bufflar, vildsvin, leoparder, krokodiler, schakaler och ett myller av fågelarter. Efter ditt äventyr i Minneriya återvänder du till hotellet, fylld av oförglömliga minnen. Utflykten tar cirka 3 timmar med jeep.
Boende: Amaya Lake 4*, standardrum.
Måltider: Frukost och middag.

26 dec: Dambulla – Sigirya – Dambulla
Efter frukost startar din dag med ett besök till den majestätiska 180 meter höga Sigiriya-klippan, ett UNESCO-världsarv och även känd som “Lejonklippan” för de imponerande lejontassarna vid ingången. Denna plats är kanske den mest enastående i Sri Lanka. På toppen väntar dig ruinerna av ett palats och andra byggnader från 400-talet e.Kr., tillsammans med en hisnande utsikt över det omgivande landskapet. Under vandringen upp kan du även beundra antika fresker av 21 livsstora jungfrur, vars färger fortfarande strålar. Klippans omgivningar erbjuder trädgårdar, grottor och sommarhus som är värda ett besök. Den här utflykten tar cirka 3,5 timmar.
Boende: Amaya Lake 4*, standardrum.
Måltider: Frukost och middag.

27 dec: Dambulla – Matale – Kandy
Efter frukost inleds din resa till den förtrollande staden Kandy. På vägen gör du ett stopp vid de fascinerande kryddträdgårdarna i Matale, en behaglig 1 timmes färd från Dambulla.
Under ditt cirka två timmar långa besök i kryddträdgårdarna, kommer du att uppleva Sri Lankas rika flora. Här frodas kanel, kardemumma, peppar och många andra kryddväxter. Du får också möjlighet att köpa färska kryddor och lokala produkter. Varje trädgård erbjuder en guidad tur, där en kunnig guide presenterar varje växt och förklarar deras användning i matlagning.

Efter denna kryddiga upplevelse fortsätter resan till Kandy, där en stadstur väntar (ca 1,5 timmar). Denna bergshuvudstad, ett UNESCO-världsarv, är en skattkammare av historia och kultur. Kandy var de singalesiska kungarnas sista starka fäste, ståndaktigt under portugisiskt, holländskt och slutligen brittiskt styre tills det övergick till britterna 1815. För buddhister i Sri Lanka och runt om i världen, är staden helig, hem för Sri Dalada Maligawa – Buddhas Tandtempel.
Runtom finns fascinerande ruiner som det kungliga palatset Maha Wasala, Palle Wasala där drottningarna en gång bodde, nu Nationalmuseet, Meda Wasala för kungliga släktingar, Audience Hall, och de heliga Natha och Vishnu Devala. Mitt i stadens sjö ligger Kiri Samudraya, en ö som användes som kungligt sommarhus. Idag är Kandy en livlig nod för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur.
På kvällen får du möjlighet att bevittna en kulturell dansföreställning med olika typer av danser från Sri Lanka.
Boende: Grand Kandyan 5*, standardrum
Måltider: frukost och middag.

28 dec: Kandy – Teplantage – Nuwara Eliya
Efter dagens frukost fortsätter resan till Kandy, där en stadstur väntar. Denna bergshuvudstad, ett UNESCO-världsarv, är en skattkammare av historia och kultur. Kandy var de singalesiska kungarnas sista starka fäste, ståndaktigt under portugisiskt, holländskt och slutligen brittiskt styre tills det övergick till britterna 1815. För buddhister i Sri Lanka och runt om i världen, är staden helig, hem för Sri Dalada Maligawa – Buddhas Tandtempel. Runtom finns fascinerande ruiner som det kungliga palatset Maha Wasala, Palle Wasala där drottningarna en gång bodde, nu Nationalmuseet, Meda Wasala för kungliga släktingar, Audience Hall, och de heliga Natha och Vishnu Devala. Mitt i stadens sjö ligger Kiri Samudraya, en ö som användes som kungligt sommarhus. Idag är Kandy en livlig nod för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur.
På kvällen får du möjlighet att bevittna en kulturell dansföreställning med olika typer av danser från Sri Lanka.

Efter besöket i Kandy reser du mot Nuwara Eliya, en resa på cirka 2 timmar. Längs vägen besöks en teplantage. Teproduktionen i Sri Lanka, en cirka timmeslång utflykt, är en fascinerande resa genom landets rika tehistoria. Sedan James Taylor, en brittisk teodlare, introducerade teodling 1867, har Sri Lanka blivit världens fjärde största teproducent. Te är inte bara en av landets främsta exportvaror, utan också en viktig inkomstkälla för arbetarna, stående för 15 % av landets BNP och genererar cirka 700 miljoner dollar årligen. År 1995 var Sri Lanka världens ledande exportör av te, med 23 % av världsexporten. Tesektorn är en livsnerv i ekonomin, och sysselsätter direkt och indirekt över en miljon människor. Landets centrala högland erbjuder ett idealiskt klimat för odling av högkvalitativt te.

Din resa fortsätter till staden Nuwara Eliya och där en intressant stadstur väntar dig. Nuwara Eliya kallas “Lilla England” och är omgivet av vackra landskap med berg, dalar, vattenfall och teplantager. Det anses vara en av de svalaste platserna på ön, men känns som en engelsk vårdag, även om temperaturen sjunker på natten. Runt omkring Nuwara Eliya ser man spåren av det brittiska inflytandet, med hus som liknar lantstugor eller herrgårdar i Queen Anne-stil. Victoria Park, mitt i staden, är en underbar plats för en promenad eller en picknick och är även bra för fågelskådning då man kan se några sällsynta fåglar i parken.
Transfer till ditt hotell i Nuwara Eliya för att slappa och äta en god middag.
Boende: Araliya Green Hills Nuwara Eliya 4*, standardrum
Måltider: frukost och middag.

Teplockare

29 dec: Nuwara Eliya – Ella 
Efter dagens frukost fortsätter resan till Nanuoya. Väl i Nanuoya väntar en förtrollande tågresa som tar dig genom Sri Lankas natursköna landskap till Ella. Denna tågresa anses vara en av världens mest natursköna tågresor och tar ca 4,5 timme. Tåget slingrar sig genom Sri Lankas storslagna bergslandskap, förbi teplantager som breder ut sig i ett grönskande täcke. Denna järnväg, byggd under den brittiska kolonialtiden för att transportera te till Colombo Port, erbjuder en unik inblick i landets historia. Under resan kommer du att uppleva hisnande vyer över berg, passera genom mörka tunnlar och njuta av pittoreska omgivningar, vilket skapar oförglömliga minnen.

När du har kommit fram till Ella väntar ett besök vid Nine Arch Bridge (ca 1 tim), även känd som “Bron i skyn”, är en ikonisk viaduktbro på Sri Lanka och ett strålande exempel på landets koloniala järnvägsarkitektur. Ofta tillskriven den lokala byggmästaren P.K. Appuhami, i samarbete med brittiska ingenjörer, ligger bron vackert placerad i Demodara, mellan Ella och Demodaras tågstation. Området har blivit en populär turistdestination tack vare brons arkitektoniska elegans och den frodiga grönskan som pryder dess omgivande sluttningar.
Transfer till ditt hotell i Ella för att varva ner och inta dagens middag.
Boende: Heavens Edge 3*, standardrum
Måltider: frukost och middag

30 dec: Ella – Galle – Bentota
Starta dagen med en härlig frukost följt av en resa till Little Adam’s Peak (en utflykt på cirka 3 tim), uppkallat efter sitt större syskon, det heliga Adam’s Peak.  Little Adam’s Peak lockar med sin liknande form och är en fröjd för vandringsentusiaster. Lätt att finna, erbjuder stigen till toppen på 1 141 meter en behaglig promenad och hela vandringen tar ungefär 3 timmar. När du når toppen möts du av en enastående 360-gradersutsikt, med moln som sveper in över landskapet – en verklig njutning för alla sinnen. En tidig morgon- eller sen kvällsvandring rekommenderas för att uppleva den bästa utsikten, och den svalare temperaturen gör vandringen, som är av medelsvårighet, mer behaglig. Kom ihåg att vara försiktig när du tar dina bilder på klipporna – säkerheten är viktig!

Efter utflykten återvänder du till hotellet för att fräscha upp dig. Därefter fortsätter resan till Bentota för en härlig avslutning av semestern med sol och bad vid havet. På vägen till Bentota besöker du Ravana Falls & Galle.

Ravana Falls, ett av Sri Lankas bredaste och mest populära vattenfall, bjuder på en spektakulär syn. Det är uppkallat efter den legendariska kungen Ravana, känd från det berömda indiska eposet Ramayana, och erbjuder besökare en förtrollande naturlig skönhet att utforska och njuta av. Njut av dess naturliga skönhet innan du beger dig till Galle. Den cirka 3 ½ timmar långa färden från Ella till Galle bjuder på ständigt skiftande och förtrollande vyer av Sri Lankas landskap.
I Galle väntar en stadsrundtur (ca 2 tim). Galle, sydkustens största stad, är känd för sitt massiva portugisiska och holländska fort från 1500-talet, ett UNESCO-världsarv som omger stadens hjärta. Denna historiska skatt tros vara äldre än från 1500-talet, med vissa forskare som hävdar att Galle är det bibliska Tarsis, omnämnt i Gamla testamentet.

Om tid medges kan du även här få uppleva den uppleva den traditionella lankesiska fiskemetoden – styltfiske (ingår ej i priset, kostnad tillkommer). Bevittna hur fiskarna tålmodigt sitter på höga styltor i vattnet, en fascinerande och pittoresk syn, och en unik del av Sri Lankas kultur.
Incheckning på hotellet och slappna av innan middagen.

Efter dagens utflykter går färden mot Bentota och ditt strandhotell där en välförtjänt middag väntar.
Boende Bentota: Ekho Surf 4*, standardrum
Måltider: frukost och middag.

Rundresa Sri Lanka

31 dec 2024 – 3 jan 2025: Bentota
Du tillbringar sammanlagt 5 nätter i Bentota på egen hand. Koppla av med lata dagar på ljuvliga stränder och intressanta utflykter i området.
Boende Bentota: Ekho Surf 4*, standardrum.
Måltider: frukost och middag.

Bentota beach

4 jan 2025: Bentota – Colombo – Negombo
Efter frukost går resan till Negombo. På vägen blir det ett stopp för en stadstur i Colombo. Resan från Bentota till Colombo tar ungefär 2 timmar.
Colombo (en utflykt på cirka 1-2 timmar) är affärs- och handelscentrumet. Colombo var bara en liten hamnstad som började få betydelse under 1500-talet med portugisernas ankomst 1505, och utvecklingen av den som en stor hamn skedde under brittisk tid. Colombo blev Sri Lankas huvudstad 1815 efter att Kandyriket överlämnades till britterna. Resterna av byggnaderna från portugisernas, holländarnas och britternas tid finns i varje del av staden. Ingen av de portugisiska och holländska befästningarna finns kvar idag, men några av deras byggnader och kyrkor kan ses i Fort- och Pettah-områdena.
Efter dagens utflykter går färden mot Negombo och semesterns sista natt.
Boende Bentota: Goldi Sands Hotel 4*, standardrum
Måltider: frukost och middag.

Colombo, Jami Ul-Alfar Mosque

5 jan 2025: Hemresa
Spendera dagen på hotellet och checka ut på eftermiddagen innan det bär av till flygplatsen för vidare färd hem. Transfer mellan Negombo och flygplatsen tar cirka 30 minuter.
Måltider: frukost

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 45 200 SEK.

Prisexemplet avser resa med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Mer information

För mer information, förfrågningar och bokning, maila till [email protected]skicka in detta formulär eller ring oss på 021-18 16 17.

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.