Sri Lanka
Start » Asien » Sri Lanka » Upplev genuina Sri Lanka, 12 dagar

Upplev genuina Sri Lanka, 12 dagar

Denna rundresa i Sri Lanka har ett brett innehåll och fokuserar på upplevelser av det lokala vardagslivet. Under resans gång får ni många tillfällen att möta lankeserna såväl i städer som på landsbygden. Ni får även se flera världsarvslistade sevärdheter, och åker på safari i Minneriya nationalpark. Flera kulinariska inslag finns också med vid besök på en marknad, en te- respektive kanelplantage och en kryddträdgård. På slutet har ni några fria dagar på en strandort där ni kan koppla av på gyllene stränder.

Prisexempel

29,400 kr

Din Resekonsult till Asien

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Upplev genuina Sri Lanka

Datum

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Bästa tid att resa är oktober–maj.

Detta ingår i resan till Sri Lanka

  • Flyg Skandinavien–Colombo t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Boende 11 nätter på hotell inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program med utflykter inkl. inträden.
  • Halvpension (frukost och middag exkl. dryck).
  • All transfer inom programmet i luftkonditionerade fordon.
  • Engelsktalande guide/chaufför.
  • Två flaskor vatten á 0,5 liter per person och dag.
  • Alla lokala skatter.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Colombo
Ni välkomnas av vår lokala arrangör på flygplatsen och får transfer till hotellet i Negombo.
Boende: Suriya Resort 4*
Måltider: middag.

Dag 2: Negombo – Rambukkana – Sigiriya – Dambulla
Frukost, utcheckning och sedan besök på Negombos fiskmarknad. Marknaden ligger på stranden, och här kan man se fiskarna reda ut sina nät och de långa rader med fisk som ligger och torkar i solen.

Ni fortsätter sedan till Millennium Elephant Foundation (MEF) i Rambukkana. MEF är en välgörenhetsorganisation som räddar och tar hand om tillfångatagna elefanter. Elefanterna bor här permanent eller tillfälligt och tas omhand av lokala skötare och volontärer. Organisationen finansieras till största del av turisternas och volontärernas avgifter. Pengarna går till att utveckla MEF, men även till utbildningsprogram för bönderna och deras familjer i Habarana.

Resan fortsätter till UNESCO världsarvet Sigiryia som kanske är Sri Lankas mest fantastiska underverk. På toppen av den 180 meter höga Lejonklippan får ni se ruinerna av det kungliga palats från 400-talet e.Kr. som en gång tronade där. På området runt klippan ligger trädgårdar, sommarhus och grottor som också är sevärda. Ni fortsätter sedan till Dambulla för incheckning och middag.
Boende: Tropical Life Dambula 4*
Måltider: frukost, middag. 

Dag 3: Marknadsbesök i Dambulla & safari i Minneriya nationalpark
Dagen börjar med en kulinarisk upplevelse på Sri Lankas största frukt- och grönsaksmarknad. Ni besöker den tillsammans med en kock från hotellet. I marknadens två stora hallar dukar lokalborna upp färggranna, färska grönsaker och frukter från sina odlingar. Pumpor, bananer, vattenmeloner, kokosnötter, mango och bönor är bara några få produkter som saluförs här. Marknaden är den perfekta platsen för en genuin upplevelse av vardagslivet och Sri Lankas mångfald av jordbruksprodukter. Det är också en fantastiskt vacker syn för ögat med all färgprakt!

På marknaden får ni möjligheten att själva köpa de grönsaker ni vill äta till lunch. Hotellets kock som är med tipsar om vad man kan laga med olika produkter. På hotellet lagar ni sedan till er egen lunch med hjälp av kocken.

Efter lunchen åker ni till Minneriya nationalpark för en jeepsafari. Den 8 889 hektar stora nationalparken är känd för sin stora population av elefanter med hjordar om 100–150 individer som vandrar i djungeln och vid sjön. I parken lever också andra djur som hjortar, björnar, apor och en stor mängd fågelarter. Jeepsafarin tar cirka två timmar, och ni återvänder därefter till hotellet i Dambulla.
Boende: Tropical Life Dambula 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 4: Dambulla – Matale – Kandy
Utcheckning efter frukost och fortsatt resa till Kandy. På vägen dit besöker ni kryddträdgårdarna i Matale. Här odlas kanel, kardemumma, peppar och flera andra kryddväxter. Under en guidad tur får ni veta mer om de olika kryddväxterna och hur de används i matlagningen. Ni får också en demonstration av lankesisk matlagning. Du som vill kan köpa med dig kryddor hem.

Ni fortsätter sedan till världsarvsstaden Kandy där ni får en stadsrundtur. Kandy är en av de mest heliga platserna för buddister världen över då Buddhas tand förvaras i templet Dalada Maligawa. Andra sevärdheter i staden är resterna av det kungliga palatset, drottnings palats och andra byggnader som användes av hovet. På flera ställen i staden uppförs dagliga föreställningar med dans och musik. På kvällen får ni se en uppvisning av olika danser från Sri Lanka.
Boende: Royal Classic Resort 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 5: Dabana, dagstur
På förmiddagen åker ni till Dabana där ni besöker en veddhaby. Veddha är en inhemsk minoritetsgrupp vars existens är hotad. Här får ni se deras kultur och traditioner som sträcker sig långt bakåt i tiden. Det finns teorier om att veddha troligen var de första invånarna i Sri Lanka och att de bodde på ön redan innan nationens fader Vijaya och hans folk anlände från Indien. Men enligt sinhalafolkets historiekrönika från 400-talet, Mahavamsa, härstammar veddhafolket ursprungligen från prins Vijaya som fick barn med en lankesisk prinsessa av yakkhafolket. Efter besöket i byn återvänder ni till hotellet i Kandy.
Boende: Royal Classic Resort 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 6: Meemure, vandring och bybesök
Ni lämnar hotellet med nedpackad frukost och vandrar till den lilla byn Meemure. Byn ligger vid foten av den imponerande klippan Lakegala och omges av ett mycket vackert landskap. Frodiga, gröna skogar täcker bergssluttningarna och nedanför breder risfält och grönsaksodlingar ut sig. I närheten finns också flera vackra vattenfall. Ni får ett varmt välkomnande av byns gästvänliga invånare och får se hur de lever enligt gamla traditioner. Efter besöket i byn återvänder ni till hotellet i Kandy.
Boende: Royal Classic Resort 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 7: Kandy – Nuwara Eliya
Resan fortsätter idag till Nuwara Eliya i högländerna. På vägen dit besöker ni en teplantage och tefabrik för att lära er mer om Sri Lankas teproduktion. Sri Lanka är världens fjärde största teproducent, och teindustrin sysselsätter över en miljon lankeser. Klimatet i det centrala höglandet med hög luftfuktighet, lägre temperaturer och regn är perfekt för odling av det högkvalitativa ceylonteet.

Ni fortsätter sedan till Nuwara Eliya där ni får ni en stadsrundtur. Sri Lankas ”Lilla England” ligger i ett vackert landskap med berg, dalar, vattenfall och teodlingar. Runt hela Nuwara Eliya kan man se de brittiska influenserna med stugor och herrgårdar i Queen Anne-stil. Victoria Park som ligger mitt i staden är en fin plats för promenader, picknick och även fågelskådning då det finns en del ovanliga arter här. Efter rundturen checkar ni in på hotellet.
Boende: Araliya Green Hills Hotel 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 8: Nuwara Eliya – Bentota
Efter frukost och utcheckning åker ni vidare till strandorten Bentota på sydvästra kusten där ni kommer att bo resterande dagar. Resan tar cirka sex timmar men på vägen får ni möjlighet att beskåda de vackra vattenfallen Devon Falls och St Clair’s Fall.
Boende: Ekho Surf Hotel 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 9: Ahngama kanelplantage
Idag besöker ni kanelplantagen Ahngama. Ni får bland annat lära er om kanelens historia, hur den odlas, skördas och bereds liksom dess medicinska effekter. Det finns också tid att gå runt själv i området. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende: Ekho Surf Hotel 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 10–11: Bentota
Spendera dagarna i Bentota på egen hand. Här finns bland annat vidsträckta gyllene stränder att koppla av på.
Boende: Ekho Surf Hotel 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 12: Hemresa
Ni checkar ut efter frukost och åker till Colombo. Där får ni en sightseeingtur med lokalbornas eget transportmedel, tuk tuk. Turen tar er längs smala gator, förbi marknader och till sevärda platser i staden. Förutom att besöka olika sevärdheter och köpcentret Odel får ni också uppleva vardagslivet på Colombos gator. Efter turen åker ni ut till flygplatsen för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 29 400 SEK
Enkelrumstillägg: 5 100 SEK

Prisexemplet är beräknat på att fyra personer reser tillsammans under billigaste perioden med bästa flygpris. Skicka in en förfrågan med önskad reseperiod så återkommer vi med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisändringar som beror på skatter, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TAT12

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.