Qatar
Start » Asien » Qatar » Stopover i Doha med guldkant, 2 nätter

Stopover i Doha med guldkant, 2 nätter

Har du något att fira? Bröllopsresa kanske? Eller vill du helt enkelt bara börja din drömsemester med en liten guldkant? Då är det här stopoverpaketet i Doha något för dig. Bo på 5-stjärniga Sharq Village & Spa och bli ordentligt bortskämd. Åk på ökenäventyr där du avnjuter middag uppdukad vid Arabiska havet. Sist, men inte minst, förvilla dig i soukens spännande gränder.

Prisexempel

6,500 kr

Din Resekonsult till Asien

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Detta ingår i Stopover i Doha med guldkant:

  • 2 hotellövernattningar inkl frukost på valt hotell
  • Transfers till och från flygplatsen
  • Guidad tur i Doha
  • Ökenäventyr

Detta ingår ej

  • Flygresa
  • Mat och dryck utöver frukost
  • Transfers utöver ovan program
  • Försäkringar
  • Visum

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Qatar
Ankomst till huvudstaden Doha där din transfer väntar för att ta dig till Sharq Village Ritz.

Övernattning:
Sharq Village & Spa inklusive frukost. 5-stjärnigt hotell med tusen och en nattkänsla, du kan nog inte börja din semester bättre. Hotellet har 300 meter privat strand, 3 pooler, spa och flera restauranger.


Dag 2: Ökenäventyr med middag vid Arabiska havet
Börja din semester precis så som du vill. Sovmorgon, ett tidigt träningspass i gymmet, ett spabesök, vid poolen eller på stranden, valet är ditt.

Under eftermiddagen åker du på en äventyrlig ökenutflykt med off road körning i de dramatiska sanddynerna där målet är Khor Al Adaid. Khor Al Adaid är ett tidvattenområde i Persiska viken som är världsunikt och skyddat.
Under turen får du lära dig mer om beduinernas arv och arabiska traditioner. I anslutning till havet avslutas turen med en traditionell middag uppdukad i en magisk omgivning.
Tid: ca 5 timmar

Om ork finns kvar när du åter anländer Doha föreslår vi ett besök till något av Dohas många shoppingcenters, till exempel Villaggio, utformat som ett Venedig i miniatyr med kanaler och gondoler, eller Dohas största shoppingcenter – The Mall of Qatar.

Övernattning:
Sharq Village & Spa, inklusive frukost.

Dag 3: Upptäck Doha
Inled dagen med en tidig frukost. Efter ni har checkat ut från hotellet, är det dags att utforska Doha. Ni kan lämna ert bagage på hotellet under utflykten. Utflykten börjar klockan 8.30 och ni möts på en förutbestämd angiven plats.

Utflyktens första stopp är vid Museum of Islamic Art. Denna ikoniska byggnad ligger vid havet på Dohas Corniche och är ritad av den berömda arkitekten I.M. Pei. Du får möjlighet att se detta arkitektoniska mästerverk och beundra panoramautsikten över Dohas imponerande skyline.

Turen fortsätter sedan till Katara Cultural Village som är det största och mest mångdimensionella kulturprojektet i Qatar. Här finns en vacker amfiteater, konserthus, utställningsgallerier och vackra trädgårdar. Du kommer också att besöka Kataramoskén och den gyllene moskén innan du tar en promenad genom de luftkonditionerade utomhusvägarna till Galeries Lafayette där det erbjuds tax free shopping om så önskas.

Nästa stopp är på platsen för en av Qatars tidigare pärldykningsbäddar. Pearl-Qatar är en konstgjord ö med lyxiga hus och villor, exklusiv shopping, hotell och fina restauranger. Förundras över superyachter när du promenerar längs småbåtshamnen, chica butiker och lyxbilshandlare i en miljö inspirerad av arkitekturen i Mellanöstern och Medelhavet.

Den guidade turen avslutas med en promenad genom den färgstarka Souq Waqif där du kan uppleva stadens levande kulturarv. Du kommer att besöka falksouken och ett sjukhus för falkar (ett av de största i Mellanöstern), mattsouken, guldsouken, konst- och hantverkssouken och så mycket mer i detta eklektiska nav av tradition och handel.
Tid: ca 4 timmar

Ett tips är att du avslutar din dag med en mezemiddag någonstans i souken innan det är dags för vidare färd till flygplatsen. Vi hjälper dig såklart gärna med restaurangtips.

Notera: Detta är bara ett förslag på både boenden och utflykter. Vi har ett stort antal hotell att välja mellan. Även vad gäller utflykter är urvalet digert.

Exempel på andra hotell stad: Al Mirqab Boutique Hotel, Alwadi by M, Park Hyatt Doha
Exempel på andra hotell strand: Waldorf Astoria Lusail

Exempel på andra aktiviteter: Ökenutflykt, golf, shopping, underjordisk temapark med över 30 åkattraktioner och attraktioner, kanottur, besök Desert Falls Water and Adventure Park, testa kitesurfing med mera.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum på ett femstjärnigt hotell inklusive frukost: 6 500 kr.

Prisexemplet är beräknat på del i dubbelrum. Priserna beror bland annat på säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan med önskat avresedatum så återkommer vi med en offert.

Mer information

För mer information, förfrågningar och bokning, maila till [email protected], skicka in detta formulär eller ring oss på 021-18 16 17.

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.