Resa till Borneo Kuching orangutang
Resa till Borneo näsapaResa till Borneo Lankayan Dive ResortResa till Borneo SköldpaddaResa till Borneo elefantResa till Borneo brygga

Paket: Stora Borneoresan med det bästa av Sarawak & Sabah, 17 dagar

Prisexempel: 36 800 kr

Följ med på en resa där ni får möta stora delar av Borneos djur och naturliv på en exklusiv resa genom Borneo. Första anhalten blir Kuching och här kan ni strosa efter vattnet i centrala Kuching och ta del av folklivet, det är inte så många turister som hittat hit ännu. Ni besöker orangutangcentret Semengogh innan reser går vidare till Batang Ai, den stor dammen som förser Sarawak med el. Här får ni se fantastiska solnedgångar och färdas med traditionell båt uppför floden till Iban longhouse där urbefolkningen fortfarande lever. Nästa anhalt blir den prisbelönta eco djungellodgen Sukau där bl a många olika primater har sin hemvist. Ni hinner med både flodfärder och grottorna i Gomatong samt att bo mitt i djungeln. Ni kommer också att få uppleva paradisön Lankayan där man tar hand om havssköldpaddornas ägg. Avsluta med sol och bad utanför Kota Kinabalu.

Artikelnr: BET7 , , , ,

Stora Borneoresan

Detta ingår i vår resa till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Kuching/Sandakan/Kota Kinabalu t o r.
  • Alla flygskatter.
  • Alla inrikesflyg i programmet.
  • All transfer.
  • Boende 16 nätter i dubbelrum på angivna hotell.
  • Måltider enligt programmet.
  • Nedan program med utflykter.
  • Engelsktalande guidning.

Dagsprogram

Dag 1: Borneo – Sarawak
När ni anländer till flygplatsen i Kuching möts ni av en lokal representant och får transfer till hotellet.
Boende: Pullman Kuching i superiorrum.

Dag 2: Kuching
Stadsrundtur, halvdag, där ni besöker Chinatown, “Cat Monument” som är symbol för staden, museer bla Sarawak Museum, “The historical Astana” och fort Margherita.
Boende: Pullman Kuching i superiorrum.
Måltider: frukost.

Dag 3: Batang Ai
Efter frukost hämtas ni upp på hotellet för att åka till Batang Ai. Ni börjar med ett besök på Semengogh Orangutang Center där ni får se när orangutangerna utfodras i djungeln. Därefter fortsätter ni mot Batang Ai som är en damm som förser nästan hela Sarawak med el. Färden tar cirka fyra timmar, och längs vägen får ni se pepparodlingar och en fantastisk natur med berg och dalar. Ni stannar till på bondens marknad i Serian för att titta på den färgstarka marknaden. Lunch äter ni på en kinesisk restaurang i Lachau. När ni når Batang Ai väntar en båt på att ta er över dammen till Aiman Batang Ai Resort & Retreat för övernattning. Missa inte solnedgången från verandan, den är spektakulär!
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Ulu Ai River och Iban Long house
Efter frukost går ni ombord på en traditionell longboat för att utforska Ulu Ai River och ett Iban longhouse. Båtfärden till långhuset tar cirka en timme. Där tas ni emot med en traditionell dansceremoni och musik av den lokala befolkningen. Ni får prova på att blåsa i blåsrör och testa det lokala risvinet Tuak. Picknicklunchen ni äter vid floden har tillagats på traditionellt sätt i bamburör. Efter lunchen återvänder ni till hotellet. Här finns möjlighet att ta en tur i trädtopparna för att se djungeln från ovan och njuta av den fantastiska utsikten över dammen.
Boende: Aiman Batang Ai Resort & Retreat
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5:  Batang Ai Resort – Kuching
Efter frukost åker ni båt tillbaka över dammen och vidare till Kuching. Lunch äter ni längs vägen. Ni når Kuching sen eftermiddag.
Boende: Pullman Kuching i superior rum.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Sandakan – Sukau
Efter frukost avresa från hotellet till flygplatsen och inrikes flyg till Sandakan. Vid ankomst fortsätter ni till färjekajen för att göra en cirka två timmars båtfärd till den prisbelönta Sukau Rainforest Lodge vid Sabahs längsta flod, Kinabatangan. Under båtfärden studerar ni fågel- och djurliv i de orörda mangroveträsken.

Sent på eftermiddagen fortsätter ni med en två timmars flodfärd med båt för att försöka se några av de tio arter av apor som lever här, bland annat näsapor. Har ni tur får ni se när näsaporna slår nattläger i trädtopparna vid Kinabatanganfloden. Tillbaka vid lodgen kan ni ta en varm dusch innan middagen som ni avnjuter i skenet av stearinljus. Efter middagen står naturguiden för underhållning.
Boende: Sukau Rainforest Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Sukau
Tidig morgon vaknar ni upp till ljudet av apor och näshornsfåglar som gör sig redo för en ny dag i djungeln. Kl. 06.00 gör ni en ny flodfärd uppför Kinabatanganfloden för att studera fler fåglar och vilda djur. Båtfärden fortsätter till Kelenanap Oxbow Lake där ni tar en kort promenad längs sjön (om vädret tillåter).

På eftermiddagen gör ni ytterligare en tur på floden, och kommer då förhoppningsvis att upptäcka fler djur. Sukau är hem för flera olika arter av apor, bland annat orangutanger och näsapor. Här finns också åtta arter av näshornsfågel med sin signifikativa näbb och pygméelefanter. Efter middagen erbjuds en nattsafari mot en liten avgift, om vädret tillåter. Med ficklampor åker ni då ut eller går runt vid lodgen för att se hur de nattaktiva djuren, krokodilerna och fåglarna lever.
Boende: Sukau Rainforest Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8: Sukau – Gomantonggrottorna dagstur
Ni åker idag landvägen 27 km till Gomantonggrottorna med sitt unika ekosystem. För att komma till grottans öppning vandrar ni cirka 20 minuter genom regnskogen. Grottorna bebos av miljoner fladdermöss och salanganer (fågel inom segelfamiljen), liksom krabbor och många andra fågel- och djurarter. Under vissa tider på året kan man se på hur lokalbefolkningen plockar fågelbon med hjälp av bambustegar och pålar.

Sent på eftermiddagen fortsätter ni med en två timmars flodfärd med motorbåt för att försöka se näsapor och andra apor som bor här. Har ni tur får ni återigen en chans att se näsaporna slå nattläger i trädtopparna vid Kinabatanganfloden. Tillbaka på lodgen väntar en varm dusch och en god middag.
Boende: Sukau Rainforest Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 9: Sukau – Lankayan Island
Efter tidig frukost åker ni bil till färjan som går från Sandakan till Lankayan. Därefter åker ni båt 1-1,5 timmar till den underbara ön Lankayan där vattnet är kristallklart och passar utmärkt för både snorkling och dykning. På Lankayan tar man hand om havssköldpaddornas ägg, och har ni tur får ni vara med och släppa ut nykläckta sköldpaddor i havet. Under februari till maj är det säsong för valhajar och det finns då chans att se dessa fantastiska djur. På ön finns ett dykcenter där man kan hyra utrustning och dykturer. Snorkelutrustning finns också att hyra.
Övernattning i Chalet med veranda mot havet.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 9-11: Lankayan
Boende 2 nätter på Lankayan Island Resort i Chalet, inklusive helpension.

Dag 11: Kota Kinabalu boende enligt valt hotell
Efter tidig frukost lämnar ni Lankayan och återvänder med båt till Sandakan för att ta inrikesflyget till Kota Kinabalu. Därifrån får ni transfer till vald resort.

Dag 11–17: Boende 6 nätter på Manukan Island inkl. frukost.

Manukan Island
Gaya Island Resort
Shangri-La Rasa Ria Resort & Spa

Du som vill kan lägga till några extra nätter i Kuala Lumpur.

Dag 17: Hemresa
Transfer i god tid till flygplatsen för ert flyg hem till Skandinavien.

Pris

Totalpris per vuxen i dubbelrum: 36 800 SEK.

Priset avser billigaste bokningsklass på flyg under lågsäsong och med billigaste boendealternativen enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Stora Borneoresan med det bästa av Sarawak & Sabah, 17 dagar”