Paket: Stora Borneoresan med det bästa av Sarawak & Sabah, 17 dagar

Prisexempel: 36 800 kr

Följ med på en resa där ni får möta stora delar av Borneos djur och naturliv på en exklusiv resa genom Borneo. Första anhalten blir Kuching och här kan ni strosa efter vattnet i centrala Kuching och ta del av folklivet, det är inte så många turister som hittat hit ännu. Ni besöker orangutangcentret Semengogh innan reser går vidare till Batang Ai, den stor dammen som förser Sarawak med el. Här får ni se fantastiska solnedgångar och färdas med traditionell båt uppför floden till Iban longhouse där urbefolkningen fortfarande lever. Nästa anhalt blir den prisbelönta eco djungellodgen Sukau där bl a många olika primater har sin hemvist. Ni hinner med både flodfärder och grottorna i Gomatong samt att bo mitt i djungeln. Ni kommer också att få uppleva paradisön Lankayan där man tar hand om havssköldpaddornas ägg. Avsluta med sol och bad utanför Kota Kinabalu.

Artikelnr: BET7 , , , ,

Stora Borneoresan, 17 dagar

Detta ingår i vår resa till Borneo

  • Flyg Skandinavien – Kuching/Sandakan/Kota Kinabalu t o r.
  • Alla flygskatter.
  • Alla inrikesflyg.
  • Alla transfers.
  • Programmet nedan, boende i dubbelrum.
  • Engelsktalande guidning.

Dagsprogram

Dag 1: Borneo – Sarawak
När ni anländer till flygplatsen i Kuching möts ni av vår representant och får transfer till ert hotell.
Boende 2 nätter på Pullman Kuching i superior rum, inkl. frukost.

Dag 2: Kuching
Stadsrundtur, halvdag, där ni besöker Chinatown, “Cat Monument” som är symbol för staden, museer bla Sarawak Museum, “The historical Astana” och fort Margherita.

Dag 3: Batang Ai
Efter frukost hämtas ni upp på hotellet. Turen börjar med ett besök på Semengogh Orangutang Center där vi får se när orangutangerna utfodras i djungeln. Därefter fortsätter vi mot Batang Ai som är en damm som förser nästan hela Sarawak med el. Färden tar ca 4 timmar och på vägen får vi se pepparodlingar och en fantastisk natur med berg och dalar. Vi gör stopp på en ”farmers market” i Serian för att titta på den färgstarka marknaden. Lunchen intas på en kinesisk restaurant i Lachau. När vi når Batang Ai väntar en båt på att ta oss över dammen till Aiman Batang Ai Resort & Retreat för övernattning i dubbelrum. Missa inte solnedgången från verandan, den är spektakulär. (Frukost, luch och middag).

Dag 4: Ulu Ai River och Iban Long house
Efter frukost går vi ombord på en traditionell longboat för att utforska Ulu Ai river och ett Iban Longhouse. Båtfärden till longhouset tar ca 1 timme. Där tas vi emot med en krugs danscermoni och musik av den lokala befolkningen. Ni får prova på att blåsa i blåsrör, prova på lokalt risvin ”Tuak”. Picknicklunch vid floden som tillagts traditionellt i bamburör. Efter lunchen återvänder vi till vårt hotell. Här finns möjlighet att gå på Canopy walks med en fantastisk utsikt över dammen. (Frukost, lunch och middag).

Dag 5:  Batang Ai Resort – Kuching
Efter frukost båt tillbaka över dammen och vidare till Kuching. Lunch intas efter vägen. Tillbaka i Kuching sen eftermiddag.  Boende 1 natt på Pullman Kuching i superior rum, inkl. frukost. (Frukost och lunch).

Dag 6: Sandakan – Sukau
Efter frukost avresa från hotellet till flygplatsen och inrikes flyg till Sandakan. Efter ankomst till Sandakan flygplats fortsätter vi till färjekajen för att göra en ca två timmars båtfärd till Sukau Rainforest Lodge på Sabahs längsta flod, Kinabatangan. Utmed båtfärden studerar vi fågel- och djurliv i de orörda mangrove träsken. Sent på eftermiddagen fortsätter vi en två timmars flodfärd med båt (elmotor för att komma så nära djuren som möjligt) för att försöka se några av de tio aparterna, inklusive näsapor. Har vi tur får vi se när näsaporna slår nattläger i trädtopparna vid Kinabatangan floden. Väl hemma vid centret kan vi fräscha upp oss med varm dusch(varmvattnet värms upp av solen). Middagen avnjuter vi vid skenet från stearinljus. Efter middagen står naturguiden för underhållning.
Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. (Frukost, lunch och middag)

Dag 7: Sukau
Tidig morgon vaknar vi upp till skriken från apor och hornbills. Kl.  06.00 gör vi en ny flodfärd uppför Kinabatangan floden för att studera fler fåglar och vilda djur. Båtfärden fortsätter till Kelenanap Oxbow Lake där vi gör en kort promenad längs sjön (om vädret tillåter). På eftermiddagen gör vi ytterligare en tur på floden och kommer förhoppningsvis att upptäcka fler djur. Sukau är hem för flera olika aparter, bla orangutanger och näsapor, 8 arter av hornbill fågeln med sin signifikativa näbb, pygméelefanter. Efter middagen erbjuds en nattsafari mot en liten avgift, om vädret tillåter. Med ficklampor åker vi ut eller går runt vid lodgen för att se hur de nattaktiva djuren, krokodilerna och fåglarna lever.
Övernattning på Sukau Rainforest Lodge (Frukost, lunch och middag)

Dag 8: Sukau – Gomantong
Vi fortsätter landvägen 27 km till Gomantong Caves. Ca 20 minuters vandring genom regnskogen till grottans öppning. Grottan bebos av fladdermöss, swiftlets (fågel), krabbor och många andra fågel- och djurarter. Vid säsong kan man se på hur lokalbefolkningen plockar fågelbon. De använder bambustegar och pålar när de samlar bona i grottan.
Sent på eftermiddagen fortsätter vi med en två timmars flodfärd med motorbåt för att försöka se några av de tio aparterna, inklusive näsapor. Har vi tur får vi se när näsaporna slår nattläger i trädtopparna vid Kinabatangan floden. Tillbaka på centret kan vi njuta av en varm dusch och en god middag.
Övernattning på Sukau Rainforest Lodge (Frukost, lunch och middag)

Dag 9: Lankayan
Efter tidig frukost avfärd med bil till färjan som utgår från Sandakan till Lankayan. Där efter en färd på 1- 1,5 timmars med båt till den underbara ön Lankayan där vattnet är kristall klart och passar utmärkt för både snorkling och dykning. Här tar man hand om havssköldpaddornas ägg och har vi tur får vi vara med och släppa ut nykläckta sköldpaddor i havet. Under februari till maj är det säsong för valhajar och det finns chans att se dessa fantastiska djur. Det finns ett dykcenter där man kan hyra utrustning och dykturer. Snorkelutrustning finns också att hyra.
Övernattning i Chalet med veranda mot havet.(Frukost, lunch och middag).

Dag 9-11: Lankayan
Boende 2 nätter på Lankayan Island Resort i Chalet, inklusive helpension.

Dag 11: Kota Kinabalu boende enligt valt hotell
Efter tidig frukost lämnar ni Lankayan och återvänder med båt till Sabndakan för vidare flyg till Kota Kinabalu. Transfer till vald resort.

Dag 11-17: Boende 6 nätter på vald resort inkl. frukost. Manukan Island:
Manukan Island
GayaIslandResort
Shangri La Rasa Ria

Lägg till extra nätter i Kuala Lumpur

Dag 17: Hemresa
Transfer i god tid till flygplatsen för ert flyg hem till Skandinavien.

Pris

Totalpris per person (del i dubbelrum): 36 800 kr.

Priset avser billigaste bokningsklass på flyg under lågsäsong och med billigaste boendealternativen enligt programmet.

 

Artikelnr: BET7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Stora Borneoresan med det bästa av Sarawak & Sabah, 17 dagar”