Resa till Bali Näshornsfåglar
Resa till Borneo Lankayan Dive ResortResa till Borneo SköldpaddaResa till Borneo elefantResa till Borneo bryggaResa till Borneo Kuching orangutang

Stora Borneoresan med det bästa av Sarawak & Sabah, 17 dagar

Prisexempel: 39 900 kr

Följ med på en resa där ni får möta stora delar av Borneos djur och naturliv på en exklusiv resa genom Borneo. Första anhalten blir Kuching dit inte så många turister har hittat ännu. Här kan ni strosa utefter vattnet och ta del av folklivet. Ni besöker orangutangcentret Semengogh innan reser går vidare till den stora dammen Batang Ai. Här får ni se fantastiska solnedgångar och färdas med en traditionell båt uppför floden till Iban longhouse där urbefolkningen fortfarande lever. Nästa anhalt blir den prisbelönta ecolodgen Sukau belägen i regnskogen där bland annat många olika primater har sin hemvist. Ni hinner med både flodsafari och grottorna i Gomatong. Ni får också uppleva paradisön Lankayan där man tar hand om havssköldpaddornas ägg för att bevara arten. Ni avslutar med sol och bad utanför Kota Kinabalu.

Artikelnr: BET7 Kategorier: , Etiketter: , ,

Stora Borneoresan med det bästa av Sarawak & Sabah

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Kuching/Sandakan/Kota Kinabalu t o r.
  • Alla flygskatter.
  • Alla inrikesflyg i programmet.
  • All transfer.
  • Boende 16 nätter i dubbelrum på angivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Måltider enligt programmet.
  • Nedan program med utflykter.
  • Engelsktalande guidning.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kuching
Vid ankomst till flygplatsen i Kuching möts ni av en lokal representant och får transfer till hotellet.
Boende: Pullman Kuching 5* (superiorrum).

Dag 2: Kuching
Under en halvdags stadsrundtur får ni se Kuchings största sevärdheter. Ni besöker bland annat Chinatown, Kattmonumentet som är symbol för staden, museer som Sarawak Museum, fortet Margherita och palatset Astana som är guvernörens hem.
Boende: Pullman Kuching 5* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Dag 3: Semengogh Wildlife Center – Batang Ai – Seri Simanggang
Efter frukost åker ni vidare till Batang Ai. Ni börjar med ett besök på Semengogh Wildlife Center där ni får se orangutangerna släppas fria i ett större reservat. Här tränas unga orangutanger att klara sig i det vilda. Därefter fortsätter ni mot Semenggoh, där ni får se orangutanger utfordras, hur de bor och hur de rör sig i trädtopparna. Färden går genom fantastisk natur med berg och dalar, genom fält med gummi-, peppar- och kokosplantage, som är huvudgrödorna på Sarawak till dammen Batang Ai. Ni stannar till i Serian för att titta på den färgstarka marknaden. Lunch äter ni på en restaurang i Lachau. Efter lunch fortsätter ni till Sri Aman, tidigare känd som Simanggang. Ni besöker fort Alice som ser ut över floden Batang Lupar. Efter en kortare tur i staden checkar ni in på hotellet.
Boende: Seri Simanggang Hotel (deluxrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Iban long house – Seri Simanggang
Efter tidig frukost åker ni till Batang Ai Dam där ni går ombord på en longboat, som tar er till ett Iban longhouse som ligger cirka 45 min uppströms. Ni går ombord och visas runt, och får vara med när Ibanbolket visar en traditionell dansceremoni och spelar musik. Ni får prova på att blåsa i blåsrör och testa det lokala risvinet Tuak. Efter ceremonin åker ni iväg för en lunch som tillagas i en hydda vid sjön. Efter lunchen återvänder ni till hotellet. Här finns möjlighet att ta en tur i trädtopparna för att se djungeln från ovan och njuta av den fantastiska utsikten över dammen.
Boende: Seri Simanggang Hotel (deluxrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Batang Ai Resort – Kuching
Efter frukost åker ni båt tillbaka över dammen och vidare till Kuching. Lunch äter ni längs vägen. Ni når Kuching under sen eftermiddag.
Boende: Pullman Kuching (superiorrum)
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Sandakan – Sukau Rainforest Lodgde
Efter frukost avresa från hotellet till flygplatsen och inrikesflyg till Sandakan. Därifrån tar ni båt cirka två timmar till den flerfaldigt prisbelönta ekolodgen Sukau Rainforest Lodge. Lodgen ligger på flodbanken av Sabahs längsta flod, Kinabatangan. Under båtfärden studerar ni fågel- och djurlivet i de orörda mangroveträsken.

Sent på eftermiddagen fortsätter ni med en två timmars flodsafari för att försöka få syn på några av de tio arter av apor som lever här, bland annat näsapor. Har ni tur får ni se när näsaporna slår nattläger i trädtopparna intill Kinabatanganfloden. Tillbaka vid lodgen kan ni ta en varm dusch innan middagen som ni avnjuter i skenet av stearinljus. Efter middagen berättar naturguiden om lodgen och området.
Boende: Sukau Rainforest Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Sukau
Tidig morgon vaknar ni upp till ljudet av apor och näshornsfåglar som gör sig redo för en ny dag i djungeln. Kl. 06.00 gör ni en ny flodsafari uppför Kinabatanganfloden.  Turen går också till Kelenanap oxbowsjön där ni tar en kort promenad längs sjön om vädret tillåter.

På eftermiddagen gör ni ytterligare en tur på floden, och kommer då förhoppningsvis att upptäcka fler djur. Sukau är hem för flera olika arter av apor, bland annat orangutanger och näsapor. Här finns också pygméelefanter och åtta arter av näshornsfågel med sin signifikativa näbb. Efter middagen erbjuds en nattsafari mot en liten avgift, om vädret tillåter. Med ficklampor åker ni då ut eller går runt vid lodgen för att se hur de nattaktiva djuren, krokodilerna och fåglarna lever.
Boende: Sukau Rainforest Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8: Sukau – Gomantonggrottorna dagstur
Ni åker idag landvägen 27 km till Gomantonggrottorna med sitt unika ekosystem. För att komma till grottans öppning vandrar ni cirka 20 minuter genom regnskogen. Grottorna bebos av miljoner fladdermöss och salanganer (fågel inom segelfamiljen), liksom krabbor och många andra fågel- och djurarter. Under vissa tider på året kan man se på hur lokalbefolkningen plockar fågelbon med hjälp av bambustegar och pålar.

Sent på eftermiddagen fortsätter ni med en två timmars flodsafari. Har ni tur får ni återigen chansen att se näsaporna slå nattläger i trädtopparna vid floden. Tillbaka på lodgen väntar en varm dusch och en god middag.
Boende: Sukau Rainforest Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 9: Sukau – Lankayan Island
Efter tidig frukost åker ni bil till Sandakan för att ta färjan 1–1,5 timmar till den underbara ön Lankayan. Vattnet vid ön är kristallklart och passar utmärkt för både snorkling och dykning. På Lankayan tar man hand om havssköldpaddornas ägg, och har ni tur får ni vara med och släppa ut nykläckta sköldpaddor i havet. Under februari till maj är det säsong för valhajar och det finns då chans att även se dessa fantastiska djur. På ön finns ett dykcenter där man kan hyra utrustning och boka dykturer. Snorkelutrustning finns också att hyra.
Boende: Lankayan Island Resort, chalet med veranda mot havet.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 10: Lankayan Island
Njut av avkoppling på vackra Lankayan.
Boende på Lankayan Island Resort
Måltider: helpension.

Dag 11: Lankayan – Kota Kinabalu
Efter tidig frukost lämnar ni Lankayan och tar båten tillbaka till Sandakan. Därifrån inrikesflyg till Kota Kinabalu och transfer till er strandresort. Välj mellan att bo på Manukan Island, Gaya Island Resort eller Shangri-La Rasa Ria Resort & Spa.
Måltider: frukost.

Dag 12–16: Avkoppling på vald resort
Boende: Manukan Island, Gaya Island Resort eller Shangri-La Rasa Ria Resort & Spa.
Måltider: frukost.

Dag 17: Hemresa
Transfer i god tid till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien.

Du som vill kan lägga till några extra nätter i Kuala Lumpur innan hemresan.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 36 800 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsong och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Stora Borneoresan med det bästa av Sarawak & Sabah, 17 dagar”