Resa till Bali Näshornsfåglar
Resa till Borneo Lankayan Dive ResortResa till Borneo SköldpaddaResa till Borneo elefantResa till Borneo bryggaResa till Borneo Kuching orangutang

Stora Borneoresan med det bästa av Sarawak & Sabah, 17 dagar

Prisexempel: 44 300 kr

Följ med på en oförglömlig resa till Borneo. Här får du både möta stora delar av Borneos djur- och naturliv och njuta av vackra stränder. Resan startar i Kuching och ett besök till Semengogh orangutangcenter och fortsätter serdan till Batang Ai. Här får du se fantastiska solnedgångar och färdas med en traditionell båt uppför floden till Iban longhouse där urbefolkningen fortfarande lever. Därefter fortsätter du ut i regnskogen där bland annat många olika primater har sin hemvist. Njut av flodsafari, paradisön Lankayan och avsluta med sol och bad utanför Kota Kinabalu.

Artikelnr: BET7 Kategorier: , Etiketter: , , , ,

Stora Borneoresan med det bästa av Sarawak & Sabah

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien-Kuching och Kota Kinabalu-Skandinavien.
  • Inrikesflyg Kuching-Kota Kinabalu-Sandakan-Kota Kinabalu
  • Alla flygskatter.
  • All transfer.
  • Boende 16 nätter i dubbelrum på angivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Måltider enligt programmet.
  • Nedan program med utflykter.
  • Engelsktalande guidning.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kuching.
Ankomst till flygplatsen i Kuching. Vid ankomst möts du upp för vidare transfer till ditt boende för incheckning. Resten av dagen är fri för avkoppling eller egna aktiviteter.
Övernattning på The Waterfront Hotel.

Dag 2: Semenggoh Orangutan Centre (3 timmar) och solnedgångskryssning (1½ timme).
Du blir upphämtad från The Marian Boutique Lodging House. Semenggoh Wildlife Centre erbjuder en fantastisk möjlighet att få se halvvilda orangutanger i deras naturliga miljö.  Rehabiliteringscentret för orangutanger tar emot föräldralösa orangutanger eller orangutanger som levt i fångenskap och tränar upp dem till att kunna överleva i det fria. Över 20 orangutanger lever i skogen i naturreservatet och de återvänder ofta till centret för att bli stödutfodrade. Utfodringsplatsen ligger i en naturlig amfiteater där det är möjligt att observera orangutangerna som kommer för att äta. Parkskötarna kommer att berätta vad syftet är med centret och vilka bevarandemål de vill uppnå. Efter besöket återvänder du till ditt hotell i Kuching.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och mot kvällen promenerar du till den närliggande strandpromenaden Kuching Waterfront. Sedan väntar 1½ timmes solnedgångskryssning på Sarawak-floden. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva Kuching och på avstånd tornar berget Serapi upp sig och utgör en fantastisk bakgrund till staden. Båtturen avslutas strax efter solnedgång.
Övernattning på The Waterfront Hotel.

Dag 3: Kuching – Nanga Sumpa.
Du hämtas upp från hotellet i Kuching och körs vidare till Batang Ai-dammen. Lunch intas på Lachau Bazaar, som ligger på vägen. Strosa runt i butikerna och den lilla lokala marknaden och ät lunch på ett lokalt kafé. Resan fortsätter och du anländer till Batang Ai-dammen. Stig ombord på en långbåt som tar dig uppför floden till Nanga Sumpa. Du anländer cirka 15.30, beroende på hur förhållandena är på floden. Installera dig på lodgen och avnjut en middag. Besök Nanga Sumpas långhus efter middagen, koppla av på ruai (den gemensamma verandan) och umgås med Iban-folket. Lär dig mer om deras kultur och njut av det lokala risvinet.
Övernattning på Nanga Sumpa Lodge.

Dag 4: Vattenfallet Enseluai – Nanga Sumpa.
Efter frukost vandrar du i djungeln längs med floden. Sen fortsätter färden i en långbåt. Målet är det natursköna vattenfallet Enseluai. På vägen dit kan din båtförare stanna och visa hur man fiskar enligt Iban-folkets egen teknik med hjälp av en jala eller ett kastnät. När du anländer till vattenfallet finns det tid att koppla av, bada och njuta av regnskogens omgivningar. Njut av en grillad lunch vid floden som tillagas av dina Iban-värdar. Sen återvänder du till lodgen.
Övernattning på Nanga Sumpa Lodge.

Dag 5: Nanga Sumpa – Kuching.
Efter rukost i lodgen är det dags för avfärd till Batang Ai-dammens hamn. Sen reser du landvägen tillbaka till Kuching. Ankomst till Kuching ca 16.30.
Övernattning på The Waterfront Hotel.

Dag 6: Kuching – Kota Kinabalu – Sandakan – Sepilok.
Transfer till Kuching flygplats. Flyg Kuching – Sandakan (mellanlandning i Kota Kinabalu). Vid ankomst till Sandakan möts du upp för vidare transfer till MY Nature Resort i Sepilok för incheckning. Resten av dagen är fri för avkoppling eller egna aktiviteter.

MY Nature Resort ligger i en 10 hektar stor regnskog som gränsar till Sepiloks skogsreservat, ett skyddat område med ett rikt djurliv. Koppla av, simma i poolen eller ta en promenad på resortens egen 1050 meter långa boardwalk. I området bor det stora, röda flygekorrar. De kommer fram nästan varje natt, men det är inte säkert att man alltid kan se dem. Personalen på resorten kommer visa vilka träd ekorrarna sover i och tala om när de brukar börja komma fram ur sina gömställen. Om du har tur kan du få se dem komma ut ur sina bon och glida fram över himlen. Middagen serveras på MY Nature Resort. Efter middagen får du möjlighet att gå en guidad nattvandring på resortens boardwalk.
Övernattning på MY Nature Resort.

Dag 7: Sepilok – Kinabatangan-floden – Sukau – Menanggul-floden
Idag får du besöka Sepilok Orangutang Sanctuary där orangutanger i fångenskap återintroduceras till det vilda. Du kan observera dem vid deras utfodringsstationer i regnskogen och besöka dem i ”barnkammaren” (om den är öppen). Sedan går färden vidare till Bornean Sun Bear Conservation Centre (BSBCC). Centret räddar malajbjörnar som lever i fångenskap och arbetar med bevarande och rehabilitering av malajbjörnarna. Över 30 malajbjörnar bor på centret.

Du åker vidare till Sukaru och anländer till Kinabatangan Riverside Lodge i tid för lunch. På eftermiddagen åker du på båtsafari uppför Kinabatangan-floden till Menanggul-floden för att få se näsapor, fåglar, reptiler och andra vilda djur.
Övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge (utan luftkonditionering).

Dag 8: Oxbow-sjön – Sukau – Menanggul-floden.
Tidit morgon gör du båtsafari för att titta på fåglar och andra vilda djur på den närliggande Oxbow-sjön. Därefter återvänder du till lodgen för att äta frukost. Resten av dagen är fri för avkoppling eller egna aktiviteter. Om du vill kan du åka på ytterligare en båtsafari, längs Menanggul-floden, för att se fler vilda djur.
Övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge (utan luftkonditionering).

Dag 9: Sukau – Sandakan – Lankayan Island.
Efter frukost är det dags för avfärd från lodgen och du återvänder till Sandakan via bilvägen (ca 2 timmar). Du släpps av vid Sandakans hamn. Därefter åker du med båt till Lankayan Island. Vid ankomst till Lankayan Island kan du göra ett introduktionsdyk på eftermiddagen eller andra valfria aktiviteter för dig som inte dyker.
Övernattning på Lankayan Island.

Observera: Dykpaket på Lankayan Island Dive Resort inkluderar tank, vikt och viktbälte för varje dykare. Övrig utrustning (BCD, regulator/mätare/octopus, mask, snorkel, våtdräkt, fenor, dykboots, ficklampa etc.) ingår inte i paketpriset men kan hyras från dykcentret.

Dag 10: Lankayan Island.
Dagliga dyk med båt eller fri aktivitet och avkoppling för icke-dykare.
Övernattning på Lankayan Island.

Dag 11: Lankayan Island – Sandakan – Kota Kinabalu.
Avresa från Lankayan Island på morgonen till Sandakan. Vid ankomsten till hamnen möts du upp för transfer till Sandakans flygplats. Flyg Sandakan – Kota Kinabalu. Vid ankomst till Kota Kinabalu får du vidare transfer till Shangri La’s Rasa Ria Resort för incheckning.
Övernattning på Shangri La’s Rasa Ria Resort.

Dag 12-16: Egentid på Shangri La’s Rasa Ria Resort.
Dagen kan disponeras fritt för egna aktiviteter och du har möjlighet att njuta på stranden och av allt resorten har att erbjuda.
Övernattning på Shangri La’s Rasa Ria Resort.

Dag 17: Hemresa
Transfer till Kota Kinabalus flygplats för att flyga hem.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 44 300 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsong och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Stora Borneoresan med det bästa av Sarawak & Sabah, 17 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm