Borneo
Start » Asien » Borneo » Stora Borneoresan med det bästa av Sarawak och Sabah, 17 dagar

Stora Borneoresan med det bästa av Sarawak och Sabah, 17 dagar

Följ med på en oförglömlig resa till Borneo. Här får du både möta stora delar av Borneos djur- och naturliv och njuta av vackra stränder. Resan startar i Kuching och ett besök till Semengogh orangutangcenter och fortsätter serdan till Batang Ai. Här får du se fantastiska solnedgångar och färdas med en traditionell båt uppför floden till Iban longhouse där urbefolkningen fortfarande lever. Därefter fortsätter du ut i regnskogen där bland annat många olika primater har sin hemvist. Njut av flodsafari, paradisön Lankayan och avsluta med sol och bad utanför Kota Kinabalu.

Prisexempel

49,900 kr

Din Resekonsult till Asien

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Stora Borneoresan med det bästa av Sarawak och Sabah

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien-Kuching och Kota Kinabalu-Skandinavien
  • Inrikesflyg Kuching-Kota Kinabalu-Sandakan-Kota Kinabalu
  • Alla flygskatter
  • All transfer
  • Boende 16 nätter i dubbelrum på angivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet
  • Måltider enligt programmet
  • Nedan program med utflykter
  • Engelsktalande guidning

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Kuching
Ankomst till flygplatsen i Kuching. Vid ankomst möts du upp för vidare transfer som tar dig till ditt boende för incheckning. Resten av dagen är fri för avkoppling eller egna aktiviteter.
Övernattning på The Waterfront Hotel
Måltider: –

Dag 2: Semenggoh Orangutan Centre och solnedgångskryssning
Efter frukost blir du upphämtad från The Marian Boutique Lodging House. Semenggoh Wildlife Centre erbjuder en fantastisk möjlighet att få se halvvilda orangutanger i deras naturliga miljö. Rehabiliteringscentret tar emot föräldralösa orangutanger eller orangutanger som levt i fångenskap och tränar upp dem till att kunna överleva i det fria. Över 20 orangutanger lever i skogen i naturreservatet och de återvänder ofta till centret för att bli stödutfodrade. Utfodringsplatsen ligger i en naturlig amfiteater där det är möjligt att observera orangutangerna som kommer för att äta. Parkskötarna kommer att berätta vad syftet är med centret och vilka bevarandemål de vill uppnå. Efter besöket återvänder du till ditt hotell i Kuching.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och mot kvällen promenerar du till den närliggande strandpromenaden Kuching Waterfront. Sedan väntar 1½ timmes solnedgångskryssning på Sarawakfloden. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva Kuching, och på avstånd tornar berget Serapi upp sig och utgör en fantastisk bakgrund till staden. Båtturen avslutas strax efter solnedgång.
Övernattning på The Waterfront Hotel
Måltider: frukost.

Dag 3: Kuching – Nanga Sumpa
Efter frukost hämtas du från hotellet i Kuching och körs till Batang Ai-dammen. På vägen stannar du till på Lachau Bazaar. Strosa runt i butikerna och den lilla lokala marknaden och ät lunch på ett lokalt kafé. Resan fortsätter och du anländer till Batang Ai-dammen cirka 13.30-14.00. Stig ombord på en långbåt som tar dig uppför floden till Nanga Sumpa. Checka in på Borneo Adventure’s Lodge och avnjut en middag. Besök Nanga Sumpas långhus efter middagen eller koppla av på den gemensamma verandan och umgås med Iban-folket. Lär dig mer om deras kultur och smak på det lokala risvinet.
Övernattning på Nanga Sumpa Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 4: Vattenfallet Enseluai – Nanga Sumpa
Efter frukost vandrar du i djungeln längsmed floden. Därefter fortsätter färden i en långbåt. Målet är det natursköna vattenfallet Enseluai. På vägen dit kan din båtförare stanna och visa hur man fiskar enligt Iban-folkets egen teknik med hjälp av en jala eller ett kastnät. Vid ankomst till vattenfallet finns det tid att koppla av, bada och njuta av regnskogens omgivningar. Njut av en grillad lunch vid floden som tillagas av dina Iban-värdar. Sen återvänder du till lodgen.
Övernattning på Nanga Sumpa Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5: Nanga Sumpa – Kuching
Efter frukost på lodgen är det dags för avfärd med båt till Batang Ai-dammens hamn, varifrån du reser landvägen tillbaka till Kuching. Det blir lunchstopp utmed vägen och ankomst till Kuching ca kl 16.30.
Övernattning på The Waterfront Hotel
Måltider: frukost och lunch.

Dag 6: Kuching – Kota Kinabalu – Sandakan – Sepilok
Transfer till Kuching flygplats för flyg till Sandakan (mellanlandning i Kota Kinabalu). Vid ankomst till Sandakan möts du upp för vidare transfer till MY Nature Resort i Sepilok för incheckning. Resten av dagen är fri för avkoppling eller egna aktiviteter.

MY Nature Resort ligger i en 10 hektar stor regnskog som gränsar till Sepiloks skogsreservat, ett skyddat område med ett rikt djurliv. Koppla av, simma i poolen eller ta en promenad på resortens egen 1050 meter långa boardwalk. I området bor det stora, röda flygekorrar. De kommer fram nästan varje natt, men det är inte säkert att man alltid kan se dem. Personalen på resorten kommer visa vilka träd ekorrarna sover i och tala om när de brukar börja komma fram ur sina gömställen. Om du har tur kan du få se dem komma ut ur sina bon och glida fram över himlen. Efter middagen får du möjlighet att gå en guidad nattvandring på resortens boardwalk.
Övernattning på MY Nature Resort.
Måltider: frukost och middag.

Dag 7: Sepilok – Kinabatanganfloden – Sukau – Menanggulfloden
Idag får du besöka Sepilok Orangutang Sanctuary där orangutanger i fångenskap återintroduceras till det vilda. Du kan observera dem vid deras utfodringsstationer i regnskogen och besöka dem i ”barnkammaren” (om den är öppen). Sedan går färden vidare till Bornean Sun Bear Conservation Centre (BSBCC). Centret räddar malajbjörnar som lever i fångenskap och arbetar med bevarande och rehabilitering av malajbjörnarna. Över 30 malajbjörnar bor på centret.

Du reser vidare till Sukaru och anländer till Kinabatangan Riverside Lodge tidig eftermiddag för lunch. Senare på eftermiddagen blir det  båtsafari uppför Kinabatangan-floden till Menanggul-floden på jakt efter näsapor, fåglar, reptiler och andra vilda djur.
Övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge (utan luftkonditionering)
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 8: Oxbowsjön – Sukau – Menanggulfloden
Tidigt på morgonen kan du ta en båttur för att titta på fåglar och vilda djur vid den närliggande Oxbowsjön. Efter turen återvänder du till lodgen för att äta frukost. Resten av dagen är fri för avkoppling eller egna aktiviteter. På eftermiddagen erbjuds ytterligare ett tillfälle att åka på båtsafari längs floden i jakt på vilda djur. Resten av kvällen består är fri för avkoppling.
Övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge (utan luftkonditionering)
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 9: Sukau – Sandakan – Lankayan Island
Efter tidig frukost är det avfärd och du återvänder till Sandakan via bilvägen. Vid Sandakans tar du båt vidare till Lankayan Island. Vid ankomst kan du göra ett introduktionsdyk på eftermiddagen eller andra valfria aktiviteter för dig som inte dyker.
Övernattning på Lankayan Island
Måltider: frukost, lunch och middag.

Observera: dykpaket på Lankayan Island Dive Resort inkluderar tank, vikt och viktbälte för varje dykare. Övrig utrustning (BCD, regulator/mätare/octopus, mask, snorkel, våtdräkt, fenor, dykboots, ficklampa etc) ingår inte i paketpriset men kan hyras från dykcentret.

Dag 10: Lankayan Island
Dagliga båtturer för dyk eller fria aktiviteter och avkoppling för dig som inte dyker.
Övernattning på Lankayan Island
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 11: Lankayan Island – Sandakan – Kota Kinabalu
Avresa från Lankayan Island på morgonen till Sandakan. Vid ankomsten till hamnen möts du upp för transfer till flygplatsen för flyg till Kota Kinabalu. Vid ankomst till Kota Kinabalu får du vidare transfer till Shangri La’s Rasa Ria Resort för incheckning.
Övernattning på Shangri La’s Rasa Ria Resort.
Måltider: frukost.

Dag 12-16: Egentid på Shangri La’s Rasa Ria Resort
Dagarna disponeras fritt för egna aktiviteter och du har möjlighet att njuta på stranden och av alla resortens faciliteter.
Övernattning på Shangri La’s Rasa Ria Resort.
Måltider: frukost.

Dag 17: Hemresa
Transfer till Kota Kinabalus flygplats för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 49 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsong och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET7

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.