Resa till tanzania Ngorongoro Zebra

Stora Tanzaniaäventyret – safari, sol, kultur och Zanzibar

Prisexempel: 74 500 kr

Tanzaniaresan för dig som vill uppleva allt! Safari i två av Tanzanias vackraste parker, Ngorongoro & Serengeti, möten med massajer på vackra Masai Lodge, ståtlig vulkan, rosa flamingos & sagolik sodadasjö. Och så avslutar du drömresant med en fantastisk upptäcksfärd på Zanzibar där du bor på 3 olika platser på den mytomspunna kryddön.

Artikelnr: TNZ25 Kategori:

Det här är vår allra mest omfattande rundresa i Tanzania. Du börjar med att besöka underbara Original Maasai Lodge som drivs av traktens massajer. Här har du möjlighet att komma riktigt nära det lokala livet. Resan fortsätter med safari i ett par av Tanzanias absolut populäraste och vackraste parker, Ngorongoro och Serengeti. Färden går vidare till en av flamingons största häckningsplatser, Lake Natron där du möts av storslagna vyer över ståtliga vulkanen Ol Doinyo Lengai. Här bjuds du även på svalkande bad i vattenfall. Som om detta inte vore nog avslutar du det stora Tanzaniaäventyret med sköna dagar på mytomspunna kryddön Zanzibar.

Detta ingår i resan till Tanzania

 • Flyg Skandinavien–Kilimanjaro och Zanzibar–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg Arusha–Zanzibar.
 • Flygskatter.
 • 8 nätter/7 dagar safari i en privat 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonen har plats för 2–7 personer. Helpension.
 • 12 nätter på Zanzibar på mellanklasshotell inklusive frukost.
 • Alla parkavgifter.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Två flaskor vatten á 0,5 liter per person och dag.
 • Alla boenden sker i dubbelrum med/utan extrabädd eller i familjerum.

Detta ingår ej

 • Visum.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.

Dagsprogram

Dag 1: Välkommen till Tanzania
Karibu, välkommen, till Tanzania! Äntligen får du sätta dina fötter på afrikansk mark och omslutas av den tropiska värmen. Efter att ha klarat av tull- och bagagehantering på flygplatsen möts du i ankomsthallen av din chaufför. Tillsammans åker ni den ca 1,5 timmes långa bilfärden som kommer ta dig till ditt boende, Original Maasai Lodge. Lodgen är uppbyggd som en massajby med 16 hyddor där den centrala boman, eldstaden, är en naturlig samlingsplats. Hyddorna är byggda traditionsenligt men med europeisk standard och är otroligt vackra och väl utspridda över området.

Väl framme njuter du av den vackra omgivningen. Masaai Lodge ligger på en höjd och har 360 graders utsikt med flera trevliga sittplatser där en bok kan läsas, samtal avnjutas eller bara sitta för att ta in det magiska landskapet.
Boende: Original Maasai Lodge 
Måltider: middag

Dag 2: Maasai Lodge – en dag full av upplevelser eller total vila
Har du vaknat riktigt tidigt kanske du hann njuta av att se solen gå upp bakom Mount Kilimanjaro – en storslagen upplevelse. Dagen bjuder på ett smörgåsbord av val. Du kan välja att spendera din dag som massaj tillsammans med en massajfamij för att se hur en typisk vanlig dag här ser ut. Vi kan lova dig att du får ett nytt perspektiv på det som vi själva tar för givet.
Är du mer en naturmänniska kan du njuta av en dag med vandring på savannen tillsammans med en massajshaman som kan lära dig massor om örter och medicinalväxter.
Ytterligare ett alternativ är att åka till Momella och besöka några av Africa Amini Life’s (stiftelsen som äger Masaai Lodge) spännande projekt som skolor, sjukhus, barnhem och verkstäder.
Känner du dig sliten och bara vill ta det lugnt kan du istället välja att tillbringa dagen vid lodgens pool med enastående utsikt. Kanske bara bryta dagen med en skön massage.

När skymningen kommer samlas lodgens gäster för spjutkastning och massajdans innan middag serveras.
Boende: Original Maasai Lodge 
Måltider: helpension

Dag 3: Från massajland till högre höjder
Det är dags att vinka adjö till Masaai Lodge för att fortsätta äventyret. Du blir upphämtad av din chaufför som ska hjälpa till att göra de kommande dagarna till ett verkligt minne för livet. Under den bilresa som nu väntar, först på gropig grusväg och sedan på skön asfalt, får du möjlighet att se det tanzaniska vardagslivet passera förbi utanför ditt bilfönster. Du får också tid att diskutera dina förväntningar på de  kommande safaridagarna med din guide så att han på bästa sätt kan planera safarin.

Dagens slutmål är Karatu, en by på The Great Rift Valleys sluttning, men först väntar ett stopp i Mtu wa Mbo – Moscito River. Efter nästan 4 timmar i bilen är det skönt att få sträcka på benen. Den lilla byn vid Lake Manyara bjuder på en mängd roliga aktiviteter. Här kan du lära dig allt om bananodling, lära dig måla enligt lokala traditioner, besöka marknaden, cykla och mycket mer. Det är även här du kommer serveras lunch.

Boende: Du bor på mysiga  Hhando Coffee Lodge. Som namnet avslöjar är Hhando en kaffefarm med ett fantastiskt läge med utsikt över den lilla dalen som gränsar mot Ngorongoro Conservation Area. Därnere i dalen lever elefanter och bufflar, så har du tur kanske du får sällskap av en elefant när du pustar ut på den stora, välkomnande verandan.
Måltider: helpension

Dag 4: På safari i den magnifika Ngorongorokratern
Idag ska du få stifta bekantskap med den vackra Ngorongorokratern. Efter ditt tidiga morgonkaffe (kaffe som för övrigt kommer från Hhandos planteringar) tar ni er den korta vägen upp till Ngorongoros grindar.
Väl inne tar en snirklig väg dig vidare upp till kraterkanten där en sanslös utsikt väntar. Framför ögonen öppnar sig vyn över Ngorongorokraterns botten där du ska tillbringa förmiddagen tillsammans med savannens mäktiga invånare, djuren du ser som små prickar nedanför dig, betandes förnöjsamt.

Den ovala kratern är knappt 300 km² stor och 610 meter djup och är verklighetens Noaks ark. På den kollapsade vulkanens botten lever en stor mängd arter tillsammans så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Förutom att du här kanske möter alla djuren som ingår i ” the Big Five”, det vill säga lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning, lever här flodhästar, antiloper, gnuer, babianer, zebror, vildsvin och många fler arter. Du kommer garanterat få en mängd härliga djurmöten.
Lunchen, som du har med dig från lodgen, intas på ett picknickområde i Ngorongorokratern, omslutet av det vackra landskapet.

Efter en dag fylld av otroliga upplevelser börjar det så smått bli dags att ta dig vidare mot Serengeti. Du kommer nu få prova på den berömda afrikanska massagen när du på grusvägar inte helt befriade från ojämnheter kör vidare mot ditt boende för natten. Färden går först genom  massajland och det är inte alls omöjligt att du får se massajer valla sina kor och getter genom det ändlösa landskapet.

Boende: Du bor på Tanzania Bush Camp, Ndutu. Att få bo på en tältcamp gör ditt äventyr till så mycket mer. Att kalla det tält är kanske lite missvisande. Visst är rumsväggarna gjorda av canvas men rummet har ståhöjd, riktiga sängar, toalett och du kan till och med få en varmvattensdusch. Men det som gör det till en sådan oslagbar upplevelse är närheten till naturen och alla dess ljud!
Måltider: helpension.

Resa till tanzania Ngorongoro Zebra

Dag 5: Safari i Serengeti – de ändlösa slätterna
Medan mörkret fortfarande ligger tätt över den ändlösa savannen väcks du för en tidig morgonsafari. Det är när natt byts mot dag som savannens djur är som allra mest aktiva och därmed en utmärkt tidpunkt för safari. När dagen har ljusnat är det dags att ta sig åter till campen för en stadig frukost och en stunds vila.

Snart är det dags igen för en heldag i Serengeti, hem till inte mindre än 40-50 däggdjur och 500 fågelarter. Du vet aldrig vad som väntar dig under en sådan här djurskådning. En elefantflock eller två? En leopard som vilar i ett träd med sitt byte? Eller en gepard på morgonjakt för att kunna förse sina små med mat? Möten med gnuer, zebror och en mängd antiloper kan vi nästan lova. Återigen har du med dig lunch som intas någonstans i denna storslagna omgivning.

Idag har du möjlighet till en extraordinär upplevelse – en luftballongsfärd över Serengeti (mot tillägg, ingår ej). Tänk att få möta dagen genom att glida över Serengetis ändlösa landskap i total tystnad medan Serengetis alla djur passerar där nedanför. Gåshud! Efter en sagolik champagnefrukost fortsätter du sedan med safari resten av dagen.

Väl tillbaka i campen igen samlas ni i skenet från den sprakande lägerelden. Kanske med något gott i glaset och nyrostade nötter. Medan solen går ner bakom akaciaträden njuter du av berättelser om dagens alla upplevelser.
Efter en god middag somnar du gott till ljudet av savannens alla ljud.

BoendeTanzania Bush Camp, Ndutu
Måltider: helpension

Dag 6: Serengetiäventyret fortsätter
Serengeti är Tanzanias näst största safaripark, stort som Skåne och Blekinge tillsammans, så här finns massor att upptäcka. Idag blir det safari i de mer centrala delarna av nationalparken. Lunch har du med dig från campen och den avnjuts någonstans i detta magnifika landskap. Ännu en kväll avslutas i skenet av den sprakande brasan medan mörkret lägger sig.

BoendeTanzania Bush Camp
Måltider: 
helpension

Dag 7: Vi lämnar savannen för vulkan och sodasjö
Vill du utnyttja dina safarimöjligheter till fullo väljer du kanske att göra en sista riktigt tidig morgonsafari innan frukost eller kanske väljer du att sova lite längre. Valet är ditt. Men efter frukost är det dags att lämna Serengeti. Pole pole tar ni er mot nästa mål, Lake Natron med safari längs vägen.

Gradvis förändras landskapet och senare på dagen kommer du återigen att se konturerna av Great Rift Valley i fjärran. När du närmar dig Lake Natron möts du av den mäktiga Ol Doinyo Lengaivulkanen. Ol Doinyo Lengai översätts till Guds berg på massaj och är en helig plats för massajfolket. Hit kommer de exempelvis när de ber till gudarna om regn.

Efter en välbehövlig uppfräschning har du möjlighet att ta en trevlig promenad i det omgivande akacialandskapet, kanske får du se girafferna mumsa på löven i trädtopparna. En alternativ aktivitet är ett besök i massajbyn i anslutning till lodgen.

Boende: Lengai Safari Lodge är en enklare lodge som har 8 bungalows och 4 safaritält med en hänförande utsikt över Lake Natron och Ol Doinyo.
Måltider: helpension

Dag 8: En dag bland flamingos och vattenfall
Innan frukost kör du ner till Natronsjöns strand för att möta den nya dagen när solen går upp och gör världen rosa. Rosa som de flamingos som står i vattnet framför dig. Lake Natron är en av de mest populära häckningsplatserna för flamingon. Över 2 miljoner flamingos kommer hit varje år för att lägga sina ägg och låta sina ungar kläckas mellan september och april. Flamingon är den enda varelse som kan överleva och frodas i sodasjön.
I det öppna landskapet mellan sjön och Great Rift kan du ha turen att ta en morgonpromenad med zebror och gnuer innan din bil tar dig tillbaka till lodgen. Passa på att stanna till vid Engaresero Footprints, här hittar du 120 000 år gamla fotsteg från människor.

Efter en lång frukost och lite skön vila är det dags för nästa äventyr, vandring upp till det vackra vattenfallet Engaresero. Genom en smal ravin vandrar du till inte ett, utan två vattenfall med naturliga pooler att simma i. En otroligt uppfriskande eskapad efter de många timmarna längs dammiga vägar. Vandringen går delvis genom vattendrag så räkna med att bli blöt om fötterna.

På eftermiddagen kan du välja mellan att tillbringa lite avkopplande tid på lodgen eller om du vill fortsätta upptäcka dina omgivningar med en utflykt till de varma källorna.

Boende: Lengai Safari Lodge
Måltider: helpension

Dag 9: Dags att lämna ett paradis för ett annat – Jambo Zanzibar!
Nu är det dags att säga adjö till första delen av ditt äventyr i Tanzania. Idag lämnar du fastlandet för skön avkoppling på Zanzibar där du spenderar 12 nätter.
Efter frukost checkar du ut och åker mot Arushas flygplats. Lunchbox har du med dig och den avnjuts i skuggan någonstans längs vägen.

Vid ankomst på Zanzibars flygplats möts du av vår lokala representant på Zanzibar som tar dig till hotellet.

Strand Zanzibar

Dag 10-13: Sköna, avkopplande dagar på södra Zanzibar
Dina första 4 dagar på Zanzibar spenderar du på den sydöstra delen av ön.

Boende: Next Paradise, standardrum. Hotellet är beläget på stranden Pwani Mchangani som betyder fin sand.
Måltider: halvpension

Dag 14-18: Fortsatt chill på Nungwi
Du lämnar den södra delen av ön för att upptäcka den norra, närmare bestämt Nungwi.

Boende: Warere Beach Hotel, rum med havsutsikt
Måltider: frukost

Dag 19-20: Upptäck världsarvsstaden Stone Town
Sista stoppet på denna fantastiska, nästan oändliga resa till Tanzania blir i spännande Stown Town. Staden är upptagen på Unescos världsarvslista som ett klassiskt exempel på en swahilisk handelsstad.

Boende: Tembo Hotel, dubbelrum
Måltider: frukost

Stone Town

Dag 21: Allting har en ände
Nu är det dags att vinka hejdå till ditt härliga äventyr i Tanzania. Det är transfer till Zanzibars flygplats för vidare färd hemåt. Hem kommer du med nya fantastiska minnen. Minnen för livet!

Pris

Prisexempel per person: 74 500 SEK/per person.

Prisexemplet avser resa med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005 och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrikakoncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Stora Tanzaniaäventyret – safari, sol, kultur och Zanzibar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm