Sydafrika & Moçambique – safari & paradisstrand, 15 dagar

Prisexempel: 34 900 kr

Följ med på ett safariäventyr till Sydafrika och Moçambique som kombinerar storslagna safariupplevelser med minst lika storslagna paradisstränder! Resan sker med internationellt anslutna deltagare från hela världen på regelbundna garanterade avgångar året runt. Under resan hjälps ni åt med enklare göromål i samband med måltiderna, t.ex. diska, duka och plocka undan. Engelsktalande guidning. Boendet sker i lodge standard. Resan är på totalt 15 nätter på plats och utgår från Johannesburg.

Sydafrika & Moçambique – safari & paradisstrand

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter, kan vi självklart ordna det.

Max antal deltagare: 20.
Antalet medföljande guider: 1–2 personer (beroende på hur stor gruppen blir).

Fordon: Adventure truck.
Minimum antal deltagare vid bokning: 1.

Datum

Resan har fasta avgångar ungefär en till två gånger per månad. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i resan till Sydafrika & Moçambique

  • Flyg Skandinavien–Johannesburg t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Nedanstående program med allt boende lodge standard, dubbelrum.
  • All transfer inom programmet.
  • Standard aktivitetspaket enligt programbeskrivning (ej tillvalsaktiviteter som tillkommer och betalas på plats).
  • Måltider: 13 frukostar, 8 luncher och 12 middagar.

Dagsprogram

Dag 1: Flyg Skandinavien – Johannesburg.
Vid ankomst, transfer och inkvartering på mellanklassboende i Johannesburg. Garden Court eller Tambo International inkl. frukost.

Dag 2: Johannesburg – Kruger nationalpark
Ni lämnar Johannesburg och åker till Krugerparken där ni får njuta av allt parken har att erbjuda. När ni kommer fram checkar ni in det fasta tältlägret i Nkambeni Reserve för övernattning.
Tillvalsaktiviteter: vandring, mountainbike, game drive.

Dag 3–4: Sydafrika – Kruger nationalpark
Ni utforskar nu den världsberömda Krugerparken där chansen finns att få syn på Afrikas The Big five: lejon, elefant, noshörning, vattenbuffel och leopard. Ni spenderar två nätter i Nkambeni Reserve och njuter av dess natur och djurliv.
Ingår: eftermiddags-game drive (dag 3), Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon, God’s Window (dag 4)
Tillvalsaktiviteter: SANP Night Drive, gryningsvandringar, game drive på 4-hjuling.

Dag 5: Krugerparken – Swaziland – Hlane nationalpark
Ni lämnar Krugerparken tidigt på morgonen och åker genom Mpumalangaprovinsen i Swaziland till nationalparken som är hemvist åt lejon, elefanter och vita noshörningar. Välj mellan övernattning i Hlane eller Mbuluzi.

Dag 6: Swaziland och Umphakatsi
Umphakatsi är huvudby i Hlane och är en genuin levande bosättning. Du får hela förmiddagen på dig att uppleva byns livsstil, kultur och traditioner. På eftermiddagen får du tid för egna aktiviteter i Hlaneområdet. Övernattning i Hlane eller Mbuluzi.
Ingår: Umphakatsi Cultural Experience.
Tillvalsaktiviteter: game drive i gryningen.

Dag 7: Swaziland – Moçambique  och Maputoområdet
Ni reser söderut mot Moçambiques huvudstad, Maputo. Moçambique blev självständigt 1975 men har först nyligen blivit politiskt stabilt, och landet utvecklas fortfarande i takt med att dess ekonomi växer. Vid ankomst kan ni utforska några av stadens landmärken till fots. På kvällen får ni möjlighet att uppleva den färgsprakande staden under en middag tillsammans (ej inkluderad). Övernattning på Southern Sun Maputo.
Ingår: rundvandring i Maputo.
Tillvalsaktiviteter: middag i Maputo.

Dag 8–10: Inhambane
I dag reser ni genom kokosnötsplantagen vid den gamla Portugisiska bosättningen Inhambane. Den mysiga kusten erbjuder fantastiska stränder och massor av aktiviteter, från fiske till ridturer. Övernattning på Bay View Lodge.
Ingår: traditionell middag (dag 8), besök i fiskebyn Tofo (dag 9).
Tillvalsaktiviteter: dykning, 4-hjulingsturer, snorkling.

Dag 11: Vilanculos
Efter en kort rundvandring i Inhambane beger ni er norrut till hamnstaden Vilanculos. Övernattning på Golden Sands.
Tillvalsaktiviteter: dykning, 4-hjulingsturer, snorkling.

Dag 12: Vilanculos – Bazaruto
Ögruppen Bazaruto är en av Mozambiques främsta resmål och det är inte svårt att förstå varför. Naturskyddsområdet är spektakulärt, och ett av de bästa sätten att uppleva det är med snorkling.

Dag 13: Xai Xai-distriktet
Staden Xai Xai ligger strax norr om Maputo, vid Limpopoflodens strand. Det är en myllrande stad med marknader, affärer och barer. Sista natten i Moçambique spenderar ni på Sunset Beach Lodge.
Tillvalsaktiviteter: vandring, mountainbike, game drive.

Dag 14: Krokodilfloden – Mpumalanga
Efter ett snabbt besök i Maputo korsar ni än en gång gränsen till Sydafrika och Mpumalangaprovinsen som angränsar till Moçambique och Swaziland. Området är känt för sin vackra natur och är beläget på frodiga gräsklädda högplatåer. Övernattning på Paradise Creek.

Dag 15: Mpumalanga – Johannesburg
Efter frukost börjar färden tillbaka till Johannesburg där programmet avslutas. Ni får antingen transfer till flygplatsen i god tid före ert flyg eller till ert hotell för övernattning. Staden har många utmärkta restauranger, så våra resenärer brukar ofta spendera även sista kvällen tillsammans med sin grupp.
Ingår ej: övernattning i Johannesburg och middag.

Pris

Prisexempel per person: 34 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: NOMNAJMJ1
Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.