Program: Tanzania – Den Stora Migrationen, 6 dagar

Prisexempel: 20 300 kr

Åk på en oförglömlig safari och bevittna den årliga migrationen, då miljontals djur rör sig över Serengeti för att följa vattnet. Safarin innehåller sex dagar med game drives i bra boende och helpension.

Denna safariresa går mellan 1 juli och 31 oktober.

Artikelnr: TNZ8

Tanzania – Den stora migrationen

Detta ingår i safarin

 • Flyg Arusha–Kogatende.
 • Boende inkl. helpension på Kenzan Mara Tented Camp, Kisura Serengeti Camp och Bougainvillea Lodge.
 • Delad safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Försäkring med Flying Doctors**.

* Sällskap med max tre personer delar fordon med andra resenärer. Privat safari i eget fordon kan erbjudas mot tillägg. Är ni minst fyra personer i sällskapet ingår alltid privat safari i egen Land Cruiser.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Programbeskrivning

Dag 1: Arusha – Kogatende Airstrip (Lunch och Middag)
Ni tar morgonflyget från Arushas flygplats till Kogatende Airstrip. Där möts ni av er chaufför som bjuder på förfriskningar. Sedan sätter ni er tillrätta i den väntande bilen och får en kort genomgång av er kommande game drive och djurskådning. Ni åker ut på en morgontur över de nordöstra Kogatendeslätterna i Serengeti där miljontals gnuer, zebror och gaseller flockas under migrationen. Ni når fram till Kenzan Mara Tented Camp lagom till en lagad lunch. På eftermiddagen följer ytterligare en game drive innan ni återvänder till Kenzan Mara Tented Camp där ni äter middag och övernattar.

Dag 2: Kogatende (Helpension)
Efter frukost får ni njuta av en morgontur på savannen. Ni kommer fokusera på gnuerna och förhoppningsvis få chansen att se det mäktiga skådespelet när de tar sig över Marafloden. Till lunch åker ni tillbaka till tältlägret. Sedan fortsätter safarin med ännu en utflykt till floden fram till på kvällen då ni återvänder till Kenzan Mara Tented Camp för middag och övernattning.

Dag 3: Kogatende (Helpension)
Denna dag fortsätter safarin på Kogatendeslätterna på samma sätt som dagen innan. Fick ni inte se gnuerna korsa Marafloden dagen innan får vi hoppas att se dem göra det idag. Till lunch åker ni tillbaka till tältlägret. Sedan fortsätter safarin med ännu en utflykt till floden fram till på kvällen då ni återvänder till Kenzan Mara Tented Camp för middag och övernattning.

Dag 4: Kogatende – Seronera (Helpension)
Efter frukost packar ni era väskor och säger farväl till Kenzan Mara Tented Camp. Sedan följer en game drive genom Serengeti, där ni har picknicklunch på savannen. På eftermiddagen anländer ni till Kisura Serengeti Camp i Seronera (i centrala Serengeti) där ni äter middag och övernattar.

Dag 5: Seronera – Ngorongorokratern (Helpension)
Efter frukost lämnar ni Kisura Serengeti Camp och åker till Ngorongorokratern, en gigantisk kraterdal med enastående natur. Ni äter picknicklunch i kratern, och fortsätter med er game drive. På eftermiddagen lämnar ni kratern och åker till Bougainvillea Lodge för middag och övernattning.

Dag 6: Ngorongoro – Arusha/Kilimanjaro (Frukost)
Efter frukost checkar ni ut från lodgen och åker till Kilimanjaro eller Arusha flygplats för att hemfärd eller fortsätta med nästa del av er resa. Om ni ska flyga till Europa från Kilimanjaro kan ni stanna på lodgen till efter lunch.

Pris

Prisexempel per person: 20 300 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Varför safari med Kenzan Tours?

På plats i Tanzania och i Kenya har vi en lokal organisation, Kenzan Wildlife Safaris, som tar väl hand om er. Våra lokala guider har lång erfarenhet, utbildning och god lokalkännedom. Självklart talar de engelska och finns där för att göra er vistelse minnesvärd. Så snart ni landat blir ni upphämtade på flygplatsen och er guide kör er till ert första boende. Väl på plats får ni andas in den afrikanska känslan, ta det pole-pole (lugnt på swahili) och acklimatisera er innan det är dags för safari. Behöver ni någon hjälp under resans gång finns alltid möjlighet att kontakta den lokala organisation eller oss i Sverige.
Boendena i nationalparkerna är handplockade, och vi kan garantera att de drivs i harmoni med naturen, djuren och människorna på plats. Men även att de anställda är lokala, vilket gör att inkomsterna stannar och gör gott i landet. Vi driver i egen regi en tältcamp med eco-policy som flyttas två gånger om året för att kunna erbjuda närhet till djurlivet. Detta innebär kortare restider och större chans att se fler djur för er när ni ska ut på safari. Ni bor därför inte bara bekvämt, utan får även en upplevelse utöver det vanliga!

När ni reser med oss ingår alla kostnader för både safari och dricks. Vi har inga bränslerestriktioner under safari och det är ni i samspel med våra chaufförer som bestämmer när, var och hur ni ska åka. Vår personal är mycket tillmötesgående och svarar på de flesta frågor med frasen: Hakuna matata – Det är inga problem! Våra fordon är i gott skick och vi utför kontroller på dem regelbundet för att garantera er säkerhet.

Vi är verkligen experter på det vi säljer, och kan hjälpa till att finna en resa som passar just era önskemål! Alla våra afrikasäljare reser till östra Afrika en gång om året för att själva kunna uppleva det vi säljer till er.

Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

 

Artikelnr: TNZ8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania – Den Stora Migrationen, 6 dagar”