Game drive i Serengeti.
Lilabröstad blåkråka.

Program: Tanzania lodgesafari (Lake Manyara / Tarangire / Ngorongoro), 4 dagar

Prisexempel: 12 200 kr

Denna fyra dagars safari i norra Tanzania utgår från Hhando Coffee Lodge intill Ngorongorokratern. På lodgen bor ni bekvämt i små hus inklusive helpension. Programmet innehåller två heldagar med safari och en dagstur med kulturell prägel, alternativt safari mot tillägg. Safariturerna sker i de populära nationalparkerna Lake Manyara, Tarangire och Ngorongorokratern som ligger inom behagligt avstånd från lodgen. Därför passar denna safari perfekt för barnfamiljer och andra som prioriterar korta transportsträckor.  Om ni är minst fyra personer som bokar får ni en privat safari i egen Landcruiser.

Artikelnr: TNZ12

Tanzania lodgesafari 4 dagar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er.  Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår i safarin

 • Boende 4 nätter på Hhando Coffee Lodge 3*. Halv- eller helpension.
 • Delad safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Försäkring med Flying Doctors**.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.

* Sällskap med max tre personer delar fordon med andra resenärer. Privat safari i eget fordon kan erbjudas mot tillägg. Är ni minst fyra personer i sällskapet ingår alltid privat safari i egen Land Cruiser.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Andra försäkringar än Flying Doctors.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro Airport – Hhando Coffee Lodge
Vid ankomsten till Kilimanjaros flygplats får ni ett varmt välkomnande av er chaufför och guide som tar er till Hhando Coffee Lodge 3* i Ngorongoro där ni äter middag och övernattar.
Måltider: halvpension.

Nyfiken giraff, Lake Manyara, Tanzania

Dag 2: Hhando Coffee Lodge –  Lake Manyara nationalpark
Efter frukost åker ni till Lake Manyara nationalpark för en hel dags tur med djurskådning. Ni äter medhavd picknicklunch i parken och fortsätter er game drive till sen eftermiddag då ni återvänder till Hhando Coffee Lodge 3* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 3: Stadstur eller djurskådning i Lake Manyara alt. Tarangire
Efter frukost beger ni er ut på en tur för att bekanta er med Tanzanias kultur då ni besöker staden Mto-wa-Mbu strax norr om Lake Manyara.  Där får ni möjligheten att träffa en Chaggafamilj som visar hur de tillverkar bananöl. Ni får också lära er mer om lantbruk i Tanzania och äter hemlagad lunch hos en lokal kvinna. Du som vill kan också besöka en masaiby och lära er om masaiernas livsstil. På eftermiddagen återvänder ni till Hhando Coffee Lodge 3* för middag och övernattning. Vill du hellre åka på en heldags safari i Lake Manyara eller Tarangire kan du göra det mot en tilläggskostnad.
Måltider: helpension.

Grå krontranor i Ngorongorokratern.

Dag 4: Hhando Coffee Lodge – Ngorongorokratern
Efter frukost åker ni till Ngorongorokratern för djurskådning med medhavd picknicklunch. Under sen eftermiddag återvänder ni till Hhando Coffee Lodge 3* där ni äter middag och övernattar.
Måltider: helpension.

Day 5: Hhando Coffee Lodge – Flygplatsen
Efter frukost lämnar ni Hhando Coffee Lodge med medhavd lunch och åker till Arushas flygplats för att flyga hem eller fortsätta er resa till nästa destination.
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 12 200 SEK.

Barn i extrabädd med två vuxna betalar 50 % av priset.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om Hhando Coffee Lodge

Hhando Coffee Lodge 3* ligger intill Ngorongoros naturskyddsområde och är både ett lodgeboende och ett kaffeplantage. Hhando Cofffe Lodge drivs som en stiftelse och all vinst kommer lokalbefolkningen tillgodo. Närheten till Ngorongoro gör att de vilda djuren ibland rör sig in på lodgens mark. Därför är det inte omöjligt att man ser elefanter och andra djur från lodgen. Alla rum har terrass med en vacker utsikt över kaffeplantagen som omger lodgen.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ12

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania lodgesafari (Lake Manyara / Tarangire / Ngorongoro), 4 dagar”