Resa till Tanzania Lake Manyara Tarangire Ngorongoro Safari
Resa till Tanzania safari lejonResa till Tanzania safari masaierResa till Tanzania safari Lilabröstad blåkråkaResa till Tanzania safari i Ngorongorokratern noshörning

Tanzania lodgesafari, 4 dagar (Lake Manyara / Tarangire / Ngorongoro)

Prisexempel: 14 100 kr

Denna fyra dagars safari i norra Tanzania utgår från Bougainvillea Safari Lodge som ligger i Karatu, nära Ngorongorokratern. På lodgen bor ni bekvämt i rymliga rum inklusive helpension. Programmet innehåller två heldagar med safari och en dagstur med kulturell prägel, alternativt safari mot tillägg. Safariturerna sker i de populära nationalparkerna Lake Manyara, Tarangire och Ngorongorokratern som ligger inom behagligt avstånd från lodgen. Därför passar denna safari perfekt för barnfamiljer och andra som prioriterar korta transportsträckor.

Artikelnr: TNZ12 Kategori: Etikett:

Tanzania lodgesafari, 4 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • Boende 4 nätter på Hhando Coffee Lodge och Bougainvillea Safari Lodge. Halv- eller helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.

*Offererat pris bygger på att ni delar safari med andra. Vi försöker så långt som möjligt fylla våra safarifordon (med upp till 7 personer). Det är bra för miljön och mer ekonomiskt. När flera sällskap delar safari ger vi en rabatt om 2000kr/person. Är ni 4 personer eller fler i ett sällskap, så får ni en privat safari till offererat pris. Är ni 2-3 personer – och vi inte lyckas fylla fordonet med fler resenärer – så får ni en privat safari till offererat pris. Om ni vill få en bekräftad privat safari för 2 – 3 personer, tillkommer en avgift om 1 000 kronor per person.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Andra försäkringar än Flying Doctors.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro flygplats – Hhando Coffee Lodge
Vid ankomsten till Kilimanjaros flygplats får ni ett varmt välkomnande av er chaufför och guide som tar er till Hhando Coffee Lodge i Karatu där ni äter middag och övernattar.
Måltider: halvpension.

Nyfiken giraff, Lake Manyara, Tanzania

Dag 2: Lake Manyara nationalpark
Efter frukost åker ni till Lake Manyara nationalpark för en hel dag med djurskådning. Ni äter medhavd picknicklunch i parken och fortsätter er game drive till sen eftermiddag då ni återvänder till Bougainvillea Safari Lodge för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 3: Ngorongorokratern
Efter frukost åker ni till Ngorongorokratern för djurskådning med medhavd picknicklunch. Under sen eftermiddag återvänder ni till Bougainvillea Safari Lodge där ni äter middag och övernattar.
Måltider: helpension.

Grå krontranor i Ngorongorokratern.

Dag 4: Stadstur eller djurskådning i Tarangire
Efter frukost beger ni er ut på en tur för att bekanta er med Tanzanias kultur då ni besöker staden Mto-wa-Mbu strax norr om Lake Manyara. Där får ni möjligheten att träffa en chaggafamilj som visar hur de tillverkar bananöl. Ni får också lära er mer om lantbruket i Tanzania och äter hemlagad lunch hos en lokal kvinna. Du som vill kan också besöka en masaiby och lära dig mer om masaiernas livsstil. Vill du hellre åka på en heldags safari i Tarangire kan du göra det mot en tilläggskostnad på cirka 700 kr. Safarin bokas i samband med resan.

Om ni dag 4 ska åka på stadstur övernattar ni på Bougainvillea Safari Lodge. Väljer ni djurskådning i Tarangire övernattar ni i stället på Sangaiwe Tented Lodge 3*. Ni äter middag på lodgen.
Måltider: halvpension.

Day 5: Bougainvillea Safari Lodge/Sangaiwe Tented Lodge – Flygplatsen
Efter frukost lämnar ni lodgen med medhavd lunch och åker till Kilimanjaros internationella flygplats eller Arushas flygplats. Ska ni fortsätta till Zanzibar finns också möjligheten att mot tillägg flyga dit från Serengeti i stället för Arusha.
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 14 100 SEK.

Barn i extrabädd med två vuxna betalar 50 % av priset.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om Bougainvillea Safari Lodge

Bougainvillea Safari Lodge är ett trevligt och familjärt hotell som ligger i Karatu, endast ca 15 minuters bilresa från Ngorongorokratern och porten in till Serengeti. Söderut från hotellet ligger Lake Manyara. Läget gör att det är strategiskt bra när du ska åka på safari i dessa parker. Hotellet ägs och drivs av tanzanier, och den trevliga personalen ger dig alltid ett varmt välkomnande. De rymliga rummen ligger rofyllt omgivna av en vacker omgivning. Hotellet har en pool, bar och en restaurang som serverar okomplicerad men god vällagad mat av lokala råvaror.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ12

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Tanzania lodgesafari, 4 dagar (Lake Manyara / Tarangire / Ngorongoro)”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm