Resa till Tanzania Lake Manyara Tarangire Ngorongoro Safari
Resa till Tanzania safari lejonResa till Tanzania safari masaierResa till Tanzania safari Lilabröstad blåkråkaResa till Tanzania safari i Ngorongorokratern noshörning

Program: Tanzania lodgesafari, 4 dagar (Lake Manyara / Tarangire / Ngorongoro)

Prisexempel: 12 200 kr

Denna fyra dagars safari i norra Tanzania utgår från Eileen’s Trees Inn som ligger i Karatu, nära Ngorongorokratern. På lodgen bor ni bekvämt i rymliga rum inklusive helpension. Programmet innehåller två heldagar med safari och en dagstur med kulturell prägel, alternativt safari mot tillägg. Safariturerna sker i de populära nationalparkerna Lake Manyara, Tarangire och Ngorongorokratern som ligger inom behagligt avstånd från lodgen. Därför passar denna safari perfekt för barnfamiljer och andra som prioriterar korta transportsträckor.

Artikelnr: TNZ12 Kategori: Tagg:

Tanzania lodgesafari, 4 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • Boende 4 nätter på Eileen’s Trees Inn 3+*. Halv- eller helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.

*Offererat pris bygger på att ni delar safari med andra. Vi försöker så långt som möjligt fylla våra safarifordon (med upp till 7 personer). Det är bra för miljön och mer ekonomiskt. När flera sällskap delar safari ger vi en rabatt om 2000kr/person. Är ni 4 personer eller fler i ett sällskap, så får ni en privat safari till offererat pris. Är ni 2-3 personer – och vi inte lyckas fylla fordonet med fler resenärer – så får ni en privat safari till offererat pris. Om ni vill få en bekräftad privat safari för 2 – 3 personer, tillkommer en avgift om 1 000 kronor per person.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Andra försäkringar än Flying Doctors.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro flygplats – Eileen’s Trees Inn
Vid ankomsten till Kilimanjaros flygplats får ni ett varmt välkomnande av er chaufför och guide som tar er till Eileen’s Trees Inn 3+* i Ngorongoro där ni äter middag och övernattar.
Måltider: halvpension.

Nyfiken giraff, Lake Manyara, Tanzania

Dag 2: Lake Manyara nationalpark
Efter frukost åker ni till Lake Manyara nationalpark för en hel dag med djurskådning. Ni äter medhavd picknicklunch i parken och fortsätter er game drive till sen eftermiddag då ni återvänder till Eileen’s Trees Inn 3+* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 3: Ngorongorokratern
Efter frukost åker ni till Ngorongorokratern för djurskådning med medhavd picknicklunch. Under sen eftermiddag återvänder ni till Eileen’s Trees Inn 3+* där ni äter middag och övernattar.
Måltider: helpension.

Grå krontranor i Ngorongorokratern.

Dag 4: Stadstur eller djurskådning i Tarangire
Efter frukost beger ni er ut på en tur för att bekanta er med Tanzanias kultur då ni besöker staden Mto-wa-Mbu strax norr om Lake Manyara. Där får ni möjligheten att träffa en chaggafamilj som visar hur de tillverkar bananöl. Ni får också lära er mer om lantbruket i Tanzania och äter hemlagad lunch hos en lokal kvinna. Du som vill kan också besöka en masaiby och lära dig mer om masaiernas livsstil. Vill du hellre åka på en heldags safari i Tarangire kan du göra det mot en tilläggskostnad på cirka 700 kr. Safarin bokas i samband med resan.

Om ni dag 4 ska åka på stadstur övernattar ni på Eileen’s Trees Inn 3+*. Väljer ni djurskådning i Tarangire övernattar ni i stället på Sangaiwe Tented Lodge 3*. Ni äter middag på lodgen.
Måltider: halvpension.

Day 5: Eileen’s Trees Inn/Sangaiwe Tented Lodge – Flygplatsen
Efter frukost lämnar ni lodgen med medhavd lunch och åker till Kilimanjaros internationella flygplats eller Arushas flygplats. Ska ni fortsätta till Zanzibar finns också möjligheten att mot tillägg flyga dit från Serengeti i stället för Arusha.
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 12 200 SEK.

Barn i extrabädd med två vuxna betalar 50 % av priset.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om Eileen’s Trees Inn

Eileen’s Trees Inn är ett trevligt och familjärt hotell som ligger i Karatu, nära Ngorongorokratern och porten in till Serengeti. Till Lake Manyara tar det cirka 40 minuter med bil och till Tarangire cirka 1,5 timmar. Läget gör att det är strategiskt bra när du ska åka på safari i dessa parker. Hotellet ägs och drivs av tanzanier, och den trevliga personalen ger dig alltid ett varmt välkomnande. De rymliga rummen ligger rofyllt omgivna av en vacker, tropisk trädgård. Hotellet har en pool, bar, lounge och en restaurang som serverar vällagad mat av lokala råvaror. I stället för en souvenirshop bjuder de in kvinnor ur lokalbefolkningen som kommer och visar upp och säljer sina hantverk.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ12

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania lodgesafari, 4 dagar (Lake Manyara / Tarangire / Ngorongoro)”