Resa till Tanzania safari lejonResa till Tanzania safari masaierResa till Tanzania safari Lilabröstad blåkråkaResa till Tanzania safari i Ngorongorokratern noshörning

Tanzania lodgesafari, 4 dagar (Lake Manyara / Tarangire / Ngorongoro)

Prisexempel: 14 100 kr

Safariresan där du bor bekvämt på en och samma lodge (alternativt två stycken) och som därför rekommenderas varmt till er som reser med barn eller helt enkelt vill ha kortare transportsträckor. Safarin bjuder på två dagar med spännande safariturer dels i Lake Manyara /Tarangiredels i Ngorongorokratern. Du har dessutom en dag vikt för inspirerande kulturella aktiviteter.

Artikelnr: TNZ12 Kategori: Etikett:

Tanzania lodgesafari, 4 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin i Tanzania

  • Boende 4 nätter på Hhando Coffee Lodge alternativ 1 natt på Tarangire Safari Lodge + 3 nätter på Hhando Coffe Lodge. Halv- eller helpension.
  • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
  • Alla parkavgifter.
  • Engelsktalande chaufför/guide.
  • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
  • Rekommenderad miniminivå på dricks.

Detta ingår ej

  • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
  • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
  • Övriga drycker.
  • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kilimanjaro och vidare färd
Äntligen får du sätta dina fötter på afrikansk mark och omslutas av den tropiska värmen. När du kommer ut från Kilimanjaros flygplats möts du av din driver/guide som ska göra de kommande dagarna till ett verklig minne för livet. För att vara närmare morgondagens upplevelse kör ni direkt vidare mot safariparkerna, en ca 3 timmars biltur på asfalterade vägar. Längs vägen får du möjlighet att följa det tanzaniska vardagslivet passera förbi utanför ditt bilfönster.

Boende beror på vald safaripark:

Tarangire
Boende: Du bor på familjeägda Tarangire Safari Lodge med hänförande utsikt över Tarangire. Här kan du välja mellan att bo i något av de ca 10 tälten med halmtak & veranda eller någon av de 5 bungalowen.

Lake Manyara
Boende: Du bor på mysiga  Hhando Coffee Lodge. Som namnet avslöjar är Hhando en kaffefarm med ett fantastiskt läge med utsikt över den lilla dalen som gränsar mot Ngorongoro Conservation Area. Därnere i dalen lever elefanter och bufflar, så har du tur kanske du får ditt första djurmöte redan idag.
ltider: halvpension

Dag 2: Lake Manyara nationalpark eller Tarangire
Nu är det dags för det stora safariäventyret att börja! Oavsett vilken av parkerna du valt (vilken måste du bestämma vid bokning av resan), ligger en minnesrik dag framför dig. I din färd genom parken väntar inte bara möten med savannens mäktiga invånare utan också den storslagna afrikanska naturen fylld med all dess flora, dofter och ljud.

Tarangire – berömt för sina mängder av elefanter och stolta baobabträd. Under din safari hoppas vi på massor av spännande djurmöten. Förutom elefanter bor här lejon, leoparder, zebror, antiloper och många andra djur. Parken är även känd för sitt rika fågelliv. Lunch har ni med i form av lunchbox, kanske intas den i skuggan av ett baobabträd.

Lake Manyara – parken vars stolthet är flamingos och trädklättrande lejon. Trädklättrande lejon återfinns bara på två platser i världen, här och i Queen Elisabeth park i Uganda. Vid sjöns strand kan du få möta en stor mängd rosa flamingos, men parken är även hem till över 400 andra fågelarter.
Ni äter medhavd picknicklunch i parken och fortsätter er safari till sen eftermiddag då ni återvänder till lodgen.
Boende:  Hhando Coffee Lodge.
Måltider: helpension.

Resa till Tanzania Safari Lake Manyara

Dag 3: Safari i den magnifika Ngorongorokratern
Idag ska du få stifta bekantskap med den vackra Ngorongorokratern. Efter ditt tidiga morgonkaffe (kaffe som för övrigt kommer från Hhandos odlingar) åker ni den korta vägen till Ngorongoros grindar. Väl inne tar en snirklig väg dig upp till kraterkanten där en sanslös utsikt väntar dig. Framför ögonen öppnar sig vyn över Ngorongorokraterns botten. Därnere ska du tillbringa dagen tillsammans med savannens mäktiga invånare du nu ser beta sakta där i fjärran.

Den ovala kratern är knappt 300 km² stor och 610 meter djup och är verklighetens Noaks ark. På den kollapsade vulkanens botten lever en stor mängd arter tillsammans. Förutom att du här har möjligheten att möta alla djuren i det så beryktade ”Big five” det vill säga lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning, lever här flodhästar, antiloper, gnuer, babianer, zebror, vildsvin och många fler arter. Du kommer garanterat få en mängd härliga djurmöten!

Lunchen, som ni har med er från lodgen, intas på ett picknickområde i Ngorongorokratern omslutna av det vackra landskapet.

Fylld till bredden med nya upplevelser är det så småningom dags att återvända till lodgen där en god middag väntar.
Boende:  Hhando Coffee Lodge.

Måltider: helpension.

Resa till Tanzania safari Ngorongorokratern

Dag 4: Besök i Mto wa Mbu
Mto wa Mbu är en by som ligger i bördigt landskap vid Lake Mayara, omgärdad av frodiga bananodlingar. Byn erbjuder en mängd roliga aktiviteter som ger dig möjlighet att komma nära den tanzaniska kulturen. Du kan ta en målarkurs i den speciella kisu-tekniken, besöka träsnidarna, vara med och tillverka bananöl, besöka marknaden, äta lokal mat eller varför inte vara med och laga den. Vill du röra på dig föreslås en cykeltur till en massajby där du får bekanta dig med den väldigt speciella och färgstarka massajkulturen.
Boende:  Hhando Coffee LodgeDu äter middag på lodgen.
Måltider: helpension.

Dag 5: Allting har en ände
Nu är det dags att ta farväl till ditt härliga safariäventyr i norra Tanzania och ta dig tillbaka mot Kilimajaros flygplats om du ska vidare ut i världen eller till Arusha om du ska till Zanzibar. Lunch får du återigen med dig från lodgen. Vart du än tänker bege dig nu, kommer du dit med nya fantastiska minnen för livet!
ltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 14 100 SEK.

Barn i extrabädd med två vuxna betalar 50 % av priset.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrikakoncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ12

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Tanzania lodgesafari, 4 dagar (Lake Manyara / Tarangire / Ngorongoro)”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm