Resa till Kenya safari lejon
Resa till zanzibar strandResa till ZanzibarResa till ZanzibarResa till Tanzania safari Lejonresa till tanzania safari noshörningar

Tanzania safari och Zanzibar (Ngorongoro och Serengeti)

Prisexempel: 39 500 kr

Detta är en resa innehållande kultur, intressanta människomöten, en 5-dagars (4 nätter) safari i världsklass i Ngorongorokratern och Serengeti och där du avslutar din resa med 9 nätter med sol och bad på Zanzibars kritvita stränder.
Under denna 5-dagars safari besöker du ett par av norra Tanzanias absolut bästa parker för att beskåda Afrikas vilda djur i deras naturliga miljö. Du startar din safari i Ngorongorokratern och fortsätter sedan till den lika berömda Serengeti där du bland annat har möjlighet att beskåda den mäktiga migrationen. Denna safari passar dig som vill komma djuren och naturen nära och bo i tältcamp, Tanzania Bush Camp.

Kategori: Etiketter: ,

Tanzania safari och sol och bad på Zanzibar, 14 dagar

Välkommen på en innehållsrik resa till Tanzania och Zanzibar, en resa som ger dig en inblick i den lokala kulturen, en 5-dagars (4 nätter) safari i världsklass i norra Tanzania och där du avslutar din semester med sol och bad på Zanzibars kritvita stränder.

Detta ingår i resan till Tanzania

 • Flyg Skandinavien–Kilimanjaro och Zanzibar–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg Arusha–Zanzibar
 • Flygskatter.
 • 5 dagars/4 nätters safari inklusive helpension.
 • 9 nätters boende på Zanzibar i mellanklasshotell, inklusive frukost.
 • Fyra dagars delad safari i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonen har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Två flaskor vatten á 0,5 liter per person och dag.
 • Alla boenden sker i dubbelrum med/utan extrabädd eller i familjerum.

Detta ingår ej

 • Visum.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro airport – Hhando Coffe lodge
Vid ankomst till Kilimanjaro airport blir ni mött av er chaufför och ni åker till till ditt boende för natten, trevliga Hhando Coffe lodge för middag och övernattning. Här har du sedan hela dagen på att upptäcka närområdet, om du önskar finns möjligheten att stanna till i Mosquito River och ta en cykeltur bland bananplantager och risfält. Stanna gärna till och ät lunch på en lokal restaurang och ta del av det lokala livet i byn under dagen.
Måltider: Frukost och middag.

Zebror, Ngorongoro


Dag 2: Hhando coffe lodge – Ngorongorokratern
Serengeti nationalpark
Efter tidig frukost checkar du ut från Hhando coffe lodge för vidare färd till berömda Ngorongorokratern för en dag av djurskådning. Denna ovala krater är 300 km² stor och 610 meter djup, och där finns det bästa av Afrikas vilda djur samlade. Alla djurarter som ingår i the Big Five lever i en privilegierad tillvaro på kraterns botten, och så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Naturskyddsområdet har flera olika naturtyper med ett rikt djurliv. Här lever klassiska safaridjur som elefanter, lejon, zebror och flodhästar för att nämna några få. Kanske får du också se den svarta noshörningen och sodasjöns alla rosa flamingos. Lunch ser i form av picknicklunch i kratern. På eftermiddagen lämnar du Ngorongorokratern och fortsätter till Tanzania Bush Camp för middag och övernattning.
Måltider: Helpension.


Dag 3: Serengeti

I dag väntar en heldags game drive i Serengeti. Du äter medhavd picknicklunch och återvänder under seneftermiddagen till Tanzania Bush Camp. Du äter middag och smälter dagens intryck runt lägerelden under den svarta stjärnbeströdda himlen. Det finns också möjlighet att mot tillägg göra en ballongfärd.
Måltider: Helpension.


Dag 4: Serengeti – Bougainvillea Safari Lodge

Efter en tidig frukost checkar du ut från campen för en heldags safari med medhavd picknicklunch i Serengeti. Vid önskemål finns möjligheten att stanna till vid en masaiby och/eller vid Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats (inträden betalas på plats). På eftermiddagen lämnar du Serengeti och åker till Bougainvillea Safari Lodge för middag och övernattning.
Måltider: Helpension.


Dag 5: Karatu – Arusha – Zanzibar

Efter frukost checkar du ut och får transfer till Arushas flygplats i god tid för att hinna med flyget till Zanzibar. Lunch intages efter vägen. Vid ankomst på Zanzibars flygplats möts du av vår lokala representant på Zanzibar som tar dig till hotellet.

Strand Zanzibar


Dag 5-14: Zanzibar

Koppla av på Zanzibars alla ljuvliga stränder, besök huvudstaden Stone Town eller prova någon av alla intressanta och roliga aktiviteter och utflykter som finns på Zanzibar. Boendet är i standard sea view bungalow med frukost på Mnarani Beach Cottages.
Måltider: Frukost


Dag 14: Zanzibar – Skandinavien

Transfer till flygplatsen i god tid inför flyget hem.

Pris

Prisexempel per person: 39 500 SEK. Enkelrumstillägg 4 500 kr.

Prisexemplet avser resa under aktuell period med del i dubbelrum och privat safari.

Om vår safari

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Tanzania safari och Zanzibar (Ngorongoro och Serengeti)”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm