Resa till Kenya safari lejon
Resa till zanzibar strandResa till ZanzibarResa till ZanzibarResa till Tanzania safari Lejonresa till tanzania safari noshörningar

Julresa, Tanzania safari och Zanzibar (Ngorongoro och Serengeti)

Prisexempel: 45 700 kr

Detta är en resa innehållande kultur, intressanta människomöten, en 5-dagars (4 nätter) safari i världsklass i Ngorongorokratern och Serengeti och där du avslutar din resa med 9 nätter med sol och bad på Zanzibars kritvita stränder.
Under denna 5-dagars safari besöker du ett par av norra Tanzanias absolut bästa parker för att beskåda Afrikas vilda djur i deras naturliga miljö. Du startar din safari i Ngorongorokratern och fortsätter sedan till den lika berömda Serengeti där du bland annat har möjlighet att beskåda den mäktiga migrationen. Denna safari passar dig som vill komma djuren och naturen nära och bo i tältcamp, Tanzania Bush Camp.

Artikelnr: TNZ24 Kategori: Etiketter: ,

Tanzania safari och sol och bad på Zanzibar, 14 dagar

Välkommen på en innehållsrik resa till Tanzania och Zanzibar, en resa som ger dig en inblick i den lokala kulturen, en 5-dagars (4 nätter) safari i världsklass i norra Tanzania och där du avslutar din semester med sol och bad på Zanzibars kritvita stränder. Nu har vi säkrat platser över jul och nyår, se detaljer längre ner.

Detta ingår i resan till Tanzania

 • Flyg Skandinavien–Kilimanjaro och Zanzibar–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg Arusha–Zanzibar
 • Flygskatter.
 • 5 dagars/4 nätters safari inklusive helpension.
 • 8 nätters boende på Zanzibar i mellanklasshotell, inklusive frukost.
 • Fyra dagars delad safari i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonen har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Två flaskor vatten á 0,5 liter per person och dag.
 • Alla boenden sker i dubbelrum med/utan extrabädd eller i familjerum.

Detta ingår ej

 • Visum.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.

Flyg över jul och nyår 2023
Vi har flygstolar från Arlanda över jul och nyår med utresa 22 eller 26 december  2023 enligt nedan flygtider, möjlighet finns att ordna utresan från Göteborg, Köpenhamn eller Oslo, mot pristillägg (beroende på platstillgång). På nedanstående flyg inkluderar vi även inrikesflyget mellan Arusha och Zanzibar.

Avresa (Ethiopien Airlines)
22 alt. 26 dec: 21.00–06.30 +1 Arlanda–Addis Abeba
23 alt. 27 dec: 10.15–12.50 Addis Abeba–Kilimanjaro

Till Zanzibar
26 alt. 31 dec: Arusha–Zanzibar

Hemresa (Ethiopien Airlines)
04 alt. 08 jan: 17.00-19.45 Zanzibar–Addis Abeba
04 alt. 08 jan: 23.40–05.40 +1 Addis Abeba–Arlanda

Dagsprogram

Det här dagsprogrammet är enbart ett förslag. Med hänsyn tagen till ovan angivna flygdatum kan vi fortfarande skräddarsy den här julresan till Tanzania utifrån just dina önskemål. Vill du till exempel förlänga safarin och tillbringa några färre dagar på Zanzibar går det bra.

Dag 1: Kilimanjaro airport – Hhando Coffe lodge

Äntligen får du sätta dina fötter på afrikansk mark och omslutas av den tropiska värmen. När du kommer ut från Kilimanjaros flygplats möts du av din driver/guide som ska göra dina kommande dagar till ett verklig äventyr. För att ha närmare till morgondagens safariupplevelse kör ni till staden Karatu, en ca 3 timmars biltur på asfalterade vägar. Längs vägen kan du följa det färgstarka tanzaniska livet passera förbi.

Boende: Du bor på mysiga Hhando Coffee Lodge. Som namnet avslöjar är Hhando en kaffefarm med ett fantastiskt läge med utsikt över den lilla dalen som gränsar mot Ngorongoro Conservation Area, platsen för morgondagens safariäventyr. Där nere i dalen lever elefanter och bufflar, så har du tur kanske du får ditt första djurmöte redan idag.
Måltider: Frukost och middag.


Dag 2: På safari i den magnifika Ngorongorokratern

Det är dags för safari i den vackra Ngorongorokratern. Efter ditt tidiga morgonkaffe (kaffe som för övrigt kommer från Hhandos odlingar) tar ni er den korta vägen upp till infarten av Ngorongoro. Väl inne tar en snirklig väg er vidare upp till kraterkanten där en sanslös utsikt väntar dig. Framför ögonen öppnar sig vyn över Ngorongorokraterns botten där du ska tillbringa förmiddagen tillsammans med savannens mäktiga invånare.

Den ovala kratern är knappt 300 km² stor och 610 meter djup och är verklighetens Noaks ark. På den kollapsade vulkanens botten lever en stor mängd arter tillsammans, så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Förutom att du här kanske möter alla djuren i det så beryktade ”Big five” det vill säga lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning, lever här flodhästar, antiloper, gnuer, babianer, zebror, vildsvin och många fler arter. Du kommer garanterat få en mängd härliga djurmöten.

Lunchen, som ni har med er från lodgen, intar ni på ett picknickområde i Ngorongorokratern omsluten av det vackra landskapet.

Efter en dag fylld av fantastiska upplevelser börjar det så smått bli dags för er att ta er vidare mot Serengeti. Du kommer nu få prova på den berömda afrikanska massagen när ni på grusvägar inte helt befriade från ojämnheter kör vidare mot ert boende för natten. Först kör ni genom massajland och det är inte alls omöjligt att du får se massajer valla sina kor och getter genom det ändlösa landskapet.

Boende: Du bor på Sero Tented Camp. Att få bo på en tältcamp gör ditt äventyr till så mycket mer. Att kalla det tält är kanske lite missvisande. Visst är rumsväggarna gjorda av canvas men rummet har ståhöjd, riktiga sängar, toalett och du kan till och med få en varmvattensdusch. Men det som gör det till en sådan oslagbar upplevelse är närheten till naturen och alla dess ljud!
Måltider: helpension.

Resa till Tanzania safari Ngorongorokratern


Dag 3: Safari i Serengeti – de ändlösa slätterna

Medan mörkret fortfarande ligger tätt över den ändlösa savannen väcks du för en tidig morgonsafari. Det är när natt byts mot dag som savannens djur är som allra mest aktiva och därmed en utmärkt tidpunkt för safari. När dagen har ljusnat är det dags att ta sig åter till campen för en stadig frukost och en stunds vila.

Men snart är det dags igen för en heldag i Serengeti, hem till inte mindre än 40-50 däggdjur och 500 fågelarter. Du vet aldrig vad som väntar dig under en sådan här safari. En elefantflock eller två? En leopard som vilar i ett träd med sitt byte? Eller en gepard på morgonjakt för att kunna förse sina små med mat? Möten med gnuer, zebror och en mängd antiloper kan vi nästan lova. Återigen har ni med er lunch som ni intar någonstans i denna storslagna omgivning.

Idag har du möjlighet till en upplevelse extraordinär – en luftballongsfärd över Serengeti (mot tillägg, ingår ej). Tänk att få möta dagen genom att glida över Serengetis ändlösa landskap i total tystnad medan Serengetis alla djur passerar där nedanför. Gåshud! Efter en sagolik champagnefrukost fortsätter du sedan med djurskådning resten av dagen.

Väl tillbaka i campen samlas ni i skenet från den sprakande lägerelden. Kanske med något gott i glaset och nyrostade nötter medan solen går ner bakom akaciaträden njuter du av berättelser om dagens alla upplevelser.
Efter en god middag somnar du till ljudet av savannens alla ljud.

Boende: Du bor på Sero Tented Camp
ltider: helpension.


Dag 4: En sista safari och vidare färd

Tidiga morgnar hör safari till, så ock denna morgon. Efter frukost checkar du ut från campen och medan ni i sakta mak tar er tillbaka mot Karatu genom Serengetis öppna landskap ägnar ni er åt safari.
Åter i Ngorongoro finns det två spännande stopp du kan välja att göra. Dels ett stopp i en massajby eller vid Olduvairavinen. Massajerna är en av Tanzanias inte mindre än 120 stammar. De lever i hyddor vallandes sina getter och kor. Med sin annorlunda kultur är det ett både intressant och spännande möte. Det andra stoppet är vid Olduvairavinen. Här finns fossila mänskliga fotspår inte mindre än 3,6 miljoner år gamla, de första bevisen på att människan gick upprätt (inträde betalas på plats).

Boende:  Hhando Coffee Lodge
Måltider: helpension.


Dag 5: Karatu – Arusha – Zanzibar

Efter frukost checkar du ut och får transfer till Arushas flygplats i god tid för att hinna med flyget till Zanzibar. Lunch intages efter vägen. Vid ankomst på Zanzibars flygplats möts du av vår lokala representant på Zanzibar som tar dig till hotellet.


Dag 5-14: Zanzibar

Nu väntar sköna dagar på Zanzibars ljuvliga stränder. När du börjar bli rastlös i solstolen finns många spännande utflykter runt knuten. Varför inte besök den världsarvslistade huvudstaden Stone Town? Vi rekommenderar även en snorklings/dykningsutflykt till vattnen utanför den lilla ön Mnemba. På Zanzibar finns även Tanzanias minsta nationalpark Jozani som är hem åt den endemiska apan röda zanzibarguerezan.

Boende: Mnarani Beach Cottages, standard sea view bungalow
Måltider: Frukost


Dag 14: Zanzibar – Skandinavien

Transfer till flygplatsen i god tid inför flyget hem.

Pris

Prisexempel per person: 45 700 SEK.

Prisexemplet avser resa under aktuell period med del i dubbelrum och privat safari.

Om vår safari

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Julresa, Tanzania safari och Zanzibar (Ngorongoro och Serengeti)”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm