Resa till Tanzania safari Lilabröstad blåkråka

Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar (Lake Manyara alt. Tarangire / Ngorongoro / Serengeti)

Prisexempel: 25 200 kr

Det här är en av våra absolut mest omtyckta safariresor. En safari där du får uppleva safari på inte mindre än 3 otroliga safariplatser; Tarangire eller Lake Manyara, Ngorongorokratern och Serengeti. Men din safari erbjuder inte bara spännande djurmöten utan, om så önskas, möte med den speciella massajkulturen eller ett besök vid Olduvai Gorge. Du bor på både lodger och i tältcamper.

Artikelnr: TNZ16 Kategori: Etikett:

Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • 5 nätter på Hhando Coffee Lodge/Bougainvillea Safari Lodge/Sangaiwe Tented Lodge 3* och Tanzania Bush Camp 4*. Halv- eller helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.

*Offererat pris bygger på att ni delar safari med andra. Vi försöker så långt som möjligt fylla våra safarifordon (med upp till 7 personer). Det är bra för miljön och mer ekonomiskt. När flera sällskap delar safari ger vi en rabatt om 2000kr/person. Är ni 4 personer eller fler i ett sällskap, så får ni en privat safari till offererat pris. Är ni 2-3 personer – och vi inte lyckas fylla fordonet med fler resenärer – så får ni en privat safari till offererat pris. Om ni vill få en bekräftad privat safari för 2 – 3 personer, tillkommer en avgift om 1 000 kronor per person.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Tanzania och vidare färd till Karatu
Äntligen får du sätta dina fötter på afrikansk mark och omslutas av den tropiska värmen. När du kommer ut från Kilimanjaros flygplats möts du av din driver/guide som ska göra dina kommande dagar till en verklig upplevelse. För att komma närmare morgondagens safariupplevelse kör ni till staden Karatu, en ca 3 timmars biltur på asfalterade vägar. Längs vägen kan du följa det färgstarka tanzaniska livet passera förbi genom bilfönstet.

Boende: beror på om du väljer Tarangire eller Lake Manyara för morgondagens safari:
Tarangire – du bor på Sangaiwe Tented Lodge precis vid grinden till Tarangire. Här bor du med hänförande utsikt över sjön Burunge.
Lake Manyara – du bor på mysiga  Hhando Coffee Lodge. Som namnet avslöjar är Hhando en kaffefarm och har ett fantastiskt läge med utsikt över den lilla dalen som gränsar mot Ngorongoro Conservation Area. Där nere i dalen lever elefanter och bufflar, så har du tur kanske du får ditt första djurmöte redan idag.
Måltider: halvpension

Resa till Tanzania safari lejon

Dag 2: Safari i Tarangire eller Lake Manyara – du väljer
Nu är det dags för det stora safariäventyret att börja! Oavsett vilken av parkerna du valt ligger en minnesrik dag framför dig. I din färd genom parken väntar inte bara möten med savannens mäktiga invånare utan också möte med den storslagna afrikanska naturen fylld med all dess flora, dofter och ljud.

Safari i Tarangire – framförallt berömt för sina hjordar av elefanter och hundratals stolta baobabträd. Parken bebos av en otrolig mångfald av djur. Dels de kanske mer vanliga som zebra, giraff och gnu. Men har du tur kan du även få möta den mer sällsynta tofsörade oryxen eller giraffantilopen.
Lunch har ni med i form av lunchbox, kanske intas den i skuggan av ett baobabträd.

Safari i Lake Manyara – parken vars stolthet är flamingos och trädklättrande lejon. Trädklättrande lejon återfinns bara på två platser i världen, här och i Queen Elisabeth park i Uganda. Vid sjöns strand kan du få möta en stor mängd rosa flamingos, men parken är även hem till över 400 andra fågelarter.
Boende: Hhando Coffee Lodge
Måltider: helpension 

Dag 3: Safari i den magnifika Ngorongorokratern
Idag ska du få stifta bekantskap med den vackra Ngorongorokratern. Efter ditt tidiga morgonkaffe (kaffe som för övrigt kommer från Hhandos odlingar) tar ni er den korta vägen upp till Ngorongoros grindar.
Väl inne tar en snirklig väg er vidare upp till kraterkanten där en sanslös utsikt väntar dig. Framför ögonen öppnar sig vyn över Ngorongorokraterns botten där du ska tillbringa förmiddagen tillsammans med savannens mäktiga invånare. Djuren ser du som små prickar nedanför dig.

Den ovala kratern är knappt 300 km² stor och 610 meter djup och är verklighetens Noaks ark. På den kollapsade vulkanens botten lever en stor mängd arter tillsammans. Förutom att du här kanske möter alla djuren i det så beryktade ”Big five”, det vill säga lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning lever här flodhästar, antiloper, gnuer, babianer, zebror, vildsvin och många fler arter. Du kommer garanterat få en mängd härliga djurmöten.
Lunchen, som ni har med er från lodgen, intar ni på ett picknickområde i Ngorongorokratern omsluten av det vackra landskapet. 

Efter en dag fylld av fantastiska upplevelser börjar det så smått bli dags för er att ta er vidare mot Serengeti. Du kommer nu få prova på den berömda afrikanska massagen när ni på grusvägar inte helt befriade från ojämnheter kör vidare mot ert boende för natten. Först kör ni genom massajland och det är inte alls omöjligt att du får se massajer valla sina kor och getter genom det ändlösa landskapet.

Boende: Du bor på någon av Tanzania Bush Camps tältcamper, vilken beror på säsong. Att få bo på en tältcamp gör ditt äventyr till så mycket mer. Att kalla det tält är kanske lite missvisande. Visst är rumsväggarna gjorda av canvas, men rummet har ståhöjd, riktiga sängar, toalett och du kan till och med få en varmvattensdusch. Men det som gör det till en sådan oslagbar upplevelse är närheten till naturen och alla dess ljud!
Måltider: helpension.

Dag 4: Safari i Serengeti – de ändlösa slätterna
Medan mörkret fortfarande ligger tätt över den ändlösa savannen väcks du för en tidig morgonsafari. Det är när natt byts mot dag som savannens djur är som allra mest aktiva och därmed en utmärkt tidpunkt för safari. När dagen har ljusnat är det dags att ta sig åter till campen för en stadig frukost och en stunds vila.

Snart är det dags igen för en heldag i Serengeti, hem till inte mindre än 40-50 däggdjur och 500 fågelarter. Du vet aldrig vad som väntar dig under en sådan här safari. En elefantflock eller två? En leopard som vilar i ett träd med sitt byte? Eller en gepard på morgonjakt för att kunna förse sina små med mat? Möten med gnuer, zebror och en mängd antiloper kan vi nästan lova. Återigen har ni med er lunch som ni intar någonstans i denna storslagna omgivning.

På eftermiddagen har du möjlighet till en extraordinär upplevelse – en luftballongsfärd över Serengeti (mot tillägg, ingår ej). Tänk att få glida över Serengetis ändlösa landskap i total tystnad medan Serengetis alla djur passerar där nedanför. Gåshud!

Väl tillbaka i campen igen samlas ni i skenet från den sprakande lägerelden. Kanske med något gott i glaset och nyrostade nötter medan solen går ner bakom akaciaträden njuter du av berättelser om dagens alla upplevelser.
Efter en god middag somnar du till ljudet av savannens alla ljud.
Boende: Tanzania Bush Camp
Måltider: helpension.

Resa till Tanzania Safari lejon

Dag 5: En sista safari och vidare färd
Tidiga morgnar hör safari till, så ock denna morgon. Efter frukost checkar du ut från campen och medan ni i sakta mak tar er tillbaka mot Karatu genom Serengetis öppna, magnifka landskap ägnar ni er åt ännu en safari. 

Åter i Ngorongoro finns det två spännande stopp du kan välja att göra. Dels ett stopp i en massajby, dels ett stopp vid Olduvairavinen. Massajerna är en av Tanzanias inte mindre än 120 stammar, och de lever i hyddor här i området vallandes sina getter och kor. Med sin annorlunda kultur är det ett både intressant och spännande möte. Det andra stoppet är vid Olduvairavinen. Här finns fossila mänskliga fotspår inte mindre än 3,6 miljoner år gamla, de första bevisen på att människan gick upprätt (inträde betalas på plats).
Boende: Din sista natt här i norra Tanzania återvänder du till mysiga Hhando Coffee Lodge.
Måltider: helpension.

Alternativ resrutt:
Om du ska vidare till Zanzibar kan du välja att flyga direkt från Serengeti. Då utgår dag 5 och 6. Stoppen vid massajbyn och/eller Olduvairavinen kan du istället välja att göra dag 2. På dag 5 bor du istället på valt hotell på Zanzibar. Måltiderna beror då på dina Zanzibarval.

Dag 6: Allting har en ände
Nu är det dags att ta farväl till ditt härliga safariäventyr i norra Tanzania och ta dig tillbaka mot Kilimajaro om du ska vidare ut i världen eller till Arusha om du ska till Zanzibar. Beroende på när dit flyg avgår finns kanske tid för ett stopp vid marknaden i Mto wa Mbu. Lunch får du återigen med dig från lodgen. Vart du än tänker bege dig nu kommer du dit med nya fantastiska minnen. Minnen för livet!
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 25 200 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan till oss så återkommer vi till dig med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrikakoncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ16e

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar (Lake Manyara alt. Tarangire / Ngorongoro / Serengeti)”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm