Game drive i Serengeti.

Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar

Prisexempel: 14 700 kr

Under denna 5-dagars safari besöker ni tre av norra Tanzanias bästa parker för att beskåda Afrikas vilda djur i deras naturliga miljö. Ni väljer själva om ni vill starta med safari i Lake Manyara eller i Tarangire. Ni fortsätter sedan med safari i den berömda Serengeti där ni bland annat har möjlighet att beskåda den mäktiga migrationen. Ni avslutar med att åka ner i Ngorongorokratern. Denna safari passar dig som både vill bo på lodge vid Ngorongorokratern och på tältcamp i Serengeti.

Artikelnr: TNZ16

Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår i safarin

 • Boende 5 nätter på Hhando Coffee Lodge och Kenzan Tented Camp. Halv- eller helpension.
 • Delad safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Försäkring med Flying Doctors**.

* Sällskap med max tre personer delar fordon med andra resenärer. Privat safari i eget fordon kan erbjudas mot tillägg. Är ni minst fyra personer i sällskapet ingår alltid privat safari i egen Land Cruiser.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro International Airport – Hhando Coffee Lodge
När ni anlänt till Kilimanjaros flygplats får ni ett varmt välkomnande av er guide och chaufför som kör er till Hhando Coffee Lodge 3* Ngorongoro där ni äter middag och övernattar.
Måltider: halvpension.

Dag 2: Hhando Coffee Lodge – Lake Manyara eller Tarangire nationalpark
Efter frukosten åker ni direkt till Lake Manyara nationalpark eller Tarangire (valfritt) där ni spenderar resten av dagen med game drive för att skåda de vilda djuren. Ni äter picknicklunch i parken och fortsätter er safari till sen eftermiddag då ni återvänder till Hhando Coffee Lodge 3* för middag och en god natts sömn.
Måltider: helpension.

Dag 3: Hhando Coffee Lodge – Serengeti nationalpark
Ni äter frukost och lämnar sedan Hhando Coffee Lodge för att åka till Serengeti. Ni äter picknicklunch på vägen dit. Om ni vill kan ni stanna till vid en masaiby och/eller vid Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats. När ni har passerat gaten in till Serengeti kan ni börja att skåda efter djur på vägen till tältcampen. Sen eftermiddag åker ni till Kenzan Tented Camp 3+* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 4: Serengeti nationalpark
I dag väntar en spännande heldag med djurskådning i Serengeti med picknicklunch. Bered er på en upplevelserik dag med chans att se Afrikas vilda djur på riktigt nära håll. Sen eftermiddag återvänder ni till Kenzan Tented Camp 3+* för middag och övernattning. Möjlighet finns att mot extra kostnad ta en fantastisk ballongfärd över Serengeti.
Måltider: helpension.

Dag 5: Serengeti nationalpark – Ngorongoro Crater
Efter tidig frukost lämnar ni tältcampen och åker till Ngorongorokratern för game drive med picknicklunch. Efter en dag av djurskådning fortsätter ni till Hhando Coffee Lodge 3* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 6: Hhando Coffee Lodge – Flygplatsen
Efter frukost lämnar ni Hhando Coffee Lodge med medhavd lunch och åker till Arusha Airport eller Kilimanjaro International Airport för vidare färd.
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 14 700 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan till oss så återkommer vi till dig med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Om ni är minst fyra personer i sällskapet får ni en privat safari i egen Landcruiser. Är ni färre än fyra personer i sällskapet erbjuder vi privat safari mot pristillägg.

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Vi fokuserar på så sätt på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på en lodge och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti. Läs mer om Kenzan Tented Camp här.

Hhando Coffee Lodge ligger intill Ngorongoros naturreservat och är både ett lodgeboende och ett kaffeplantage. Hhando Cofffe Lodge drivs som en stiftelse och all vinst kommer lokalbefolkningen tillgodo. Närheten till Ngorongoro gör att de vilda djuren ibland rör sig in på lodgens mark. Därför är det inte omöjligt att man ser elefanter och andra djur från lodgen. Alla rum har terrass med en vacker utsikt över kaffeplantagen som omger lodgen.

Varför safari med Kenzan Tours?

På plats i Tanzania och i Kenya har vi en lokal organisation, Kenzan Wildlife Safaris, som tar väl hand om er. Våra lokala guider har lång erfarenhet, utbildning och god lokalkännedom. Självklart talar de engelska och finns där för att göra er vistelse minnesvärd. Så snart ni landat blir ni upphämtade på flygplatsen och er guide kör er till ert första boende. Väl på plats får ni andas in den afrikanska känslan, ta det pole-pole (lugnt på swahili) och acklimatisera er innan det är dags för safari. Behöver ni någon hjälp under resans gång finns alltid möjlighet att kontakta den lokala organisation eller oss i Sverige.

Boendena i nationalparkerna är handplockade, och vi kan garantera att de drivs i harmoni med naturen, djuren och människorna på plats. Men även att de anställda är lokala, vilket gör att inkomsterna stannar och gör gott i landet. Vi driver i egen regi en tältcamp med eco-policy som flyttas två gånger om året för att kunna erbjuda närhet till djurlivet. Detta innebär kortare restider och större chans att se fler djur för er när ni ska ut på safari. Ni bor därför inte bara bekvämt, utan får även en upplevelse utöver det vanliga!

När ni reser med oss ingår alla kostnader för både safari och dricks. Vi har inga bränslerestriktioner under safari och det är ni i samspel med våra chaufförer som bestämmer när, var och hur ni ska åka. Vår personal är mycket tillmötesgående och svarar på de flesta frågor med frasen: Hakuna matata – Det är inga problem! Våra fordon är i gott skick och vi utför kontroller på dem regelbundet för att garantera er säkerhet.

Vi är verkligen experter på det vi säljer, och kan hjälpa till att finna en resa som passar just era önskemål! Alla våra afrikasäljare reser till östra Afrika en gång om året för att själva kunna uppleva det vi säljer till er.

Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

 

TNZ16

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar”