Game drive i Serengeti.Lilabröstad blåkråka.Kenzan Tented Camp

Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar

Prisexempel: 17 700 kr

Under denna 5-dagars safari besöker ni tre av norra Tanzanias bästa parker för att beskåda Afrikas vilda djur i deras naturliga miljö. Ni väljer själva om ni vill starta med safari i Lake Manyara eller i Tarangire. Ni fortsätter sedan med safari i den berömda Serengeti där ni bland annat har möjlighet att beskåda den mäktiga migrationen. Ni avslutar med att åka ner i Ngorongorokratern. Denna safari passar dig som både vill bo på lodge vid Ngorongorokratern och på tältcamp i Serengeti.

Artikelnr: TNZ16

Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår i safarin

 • Boende 5 nätter på Hhando Coffee Lodge 3* och Kenzan Luxury Mobile Camp 4*. Halv- eller helpension.
 • Delad safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Försäkring med Flying Doctors**.

* Sällskap med max tre personer delar fordon med andra resenärer. Privat safari i eget fordon kan erbjudas mot tillägg. Är ni minst fyra personer i sällskapet ingår alltid privat safari i egen Land Cruiser.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro Airport – Hhando Coffee Lodge
När ni anlänt till Kilimanjaros flygplats får ni ett varmt välkomnande av er guide och chaufför som kör er till Hhando Coffee Lodge 3* där ni äter middag och övernattar.
Måltider: halvpension.

Elefant Lake Manyara                                Impala Tarangire

Dag 2: Hhando Coffee Lodge – Lake Manyara eller Tarangire nationalpark
Efter frukosten åker ni direkt till Lake Manyara nationalpark eller Tarangire (valfritt) där ni spenderar resten av dagen med game drive för att skåda de vilda djuren. Ni äter picknicklunch i parken och fortsätter er safari till sen eftermiddag då ni återvänder till Hhando Coffee Lodge 3* för middag och en god natts sömn.
Måltider: helpension.

Lejon, Ngorongoro, Tanzania

Dag 3: Hhando Coffee Lodge – Ngorongorokratern – Serengeti nationalpark
Ni äter tidig frukost och lämnar sedan Hhando Coffee Lodge 3* för att åka till Ngorongorokratern för en dag av djurskådning. Denna ovala krater är 300 km² stor och 610 meter djup, och där finns det bästa av Afrikas vilda djur samlade. Alla djurarter som ingår i the Big Five lever i en privilegierad tillvaro på kraterns botten, och så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Naturskyddsområdet har flera olika naturtyper med ett rikt djurliv. Här lever klassiska safaridjur som elefanter, lejon, zebror och flodhästar för att nämna några få. Kanske får ni också se den svarta noshörningen och sodasjöns alla rosa flamingos. Ni äter picknicklunch i kratern. På eftermiddagen lämnar ni Ngorongorokratern och fortsätter till Kenzan Luxury Mobile Camp 4* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 4: Serengeti nationalpark
I dag väntar en spännande heldag med djurskådning i Serengeti med picknicklunch. Bered er på en upplevelserik dag med chans att se Afrikas vilda djur på riktigt nära håll. Sen eftermiddag återvänder ni till Kenzan Luxury Mobile Camp 4*. Ni äter middag och smälter dagens intryck runt lägerelden under den svarta stjärnbeströdda himlen. Möjlighet finns att mot extra kostnad ta en fantastisk ballongfärd över Serengetis vidsträckta savann.
Måltider: helpension.

Dag 5: Serengeti nationalpark
Efter tidig frukost lämnar ni campen för en dags djurskådning i Serengeti med medhavd picknicklunch. Om ni vill kan ni också stanna till vid en masaiby och/eller vid Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats (inträden betalas på plats). Därefter fortsätter ni till Hhando Coffee Lodge 3* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 6: Hhando Coffee Lodge – Flygplatsen
Efter frukost lämnar ni lodgen med medhavd lunch och åker till Arusha Airport eller Kilimanjaro Airport för hemresa eller för att fortsätta till resans nästa destination.
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 17 700 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan till oss så återkommer vi till dig med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Detta är också en del i vårt miljötänk. Vi vill bidra till en så liten miljöpåverkan som möjligt på plats, samtidigt som vi fokuserar på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En annan fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på lodger och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti. Läs mer om Kenzan Luxury Mobile Camp här.

Hhando Coffee Lodge ligger intill Ngorongoros naturskyddsområde och är både ett lodgeboende och ett kaffeplantage. Hhando Coffee Lodge drivs som en stiftelse och all vinst kommer lokalbefolkningen tillgodo. Närheten till Ngorongoro gör att de vilda djuren ibland rör sig in på lodgens mark. Därför är det inte omöjligt att man ser elefanter och andra djur från lodgen. Alla rum har terrass med en vacker utsikt över kaffeplantagen som omger lodgen.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ16

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar”