Resa till Tanzania safari antilop
Resa till Tanzania Lake Manyara Tarangire Ngorongoro SafariResa till Tanzania safari hyenaResa till Tanzania safari lejonResa till Tanzania safari Lilabröstad blåkråkaResa till Tanzania serengeti Kenzan Tented Camp safari

Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar (Lake Manyara alt. Tarangire / Ngorongoro / Serengeti)

Prisexempel: 25 200 kr

Under denna 5-dagars safari besöker ni tre av norra Tanzanias bästa parker för att beskåda Afrikas vilda djur i deras naturliga miljö. Ni väljer själva om ni vill starta med safari i Lake Manyara eller i Tarangire. Ni fortsätter sedan med safari i den berömda Serengeti där ni bland annat har möjlighet att beskåda den mäktiga migrationen. Ni avslutar med att åka ner i Ngorongorokratern. Denna safari passar dig som både vill bo på lodge vid Ngorongorokratern och på tältcamp i Serengeti.

Artikelnr: TNZ16 Kategori: Etikett:

Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • Boende på Bougainvillea Safari Lodge/Sangaiwe Tented Lodge 3* och Kenzan Tented Mobile Camp 4*. Halv- eller helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.

*Offererat pris bygger på att ni delar safari med andra. Vi försöker så långt som möjligt fylla våra safarifordon (med upp till 7 personer). Det är bra för miljön och mer ekonomiskt. När flera sällskap delar safari ger vi en rabatt om 2000kr/person. Är ni 4 personer eller fler i ett sällskap, så får ni en privat safari till offererat pris. Är ni 2-3 personer – och vi inte lyckas fylla fordonet med fler resenärer – så får ni en privat safari till offererat pris. Om ni vill få en bekräftad privat safari för 2 – 3 personer, tillkommer en avgift om 1 000 kronor per person.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro Airport – Bougainvillea Safari Lodge / Sangaiwe Tented Lodge
På Kilimanjaros flygplats får ni ett varmt välkomnande av er guide och chaufför som kör er till er lodge. Om ni dag 2 ska åka på safari i Lake Manyara övernattar ni på Bougainvillea Safari Lodge, ska ni till Tarangire övernattar ni i stället på Sangaiwe Tented Lodge 3*. Ni äter middag på lodgen.

Måltider: halvpension.

Elefant Lake Manyara                                Impala Tarangire

Dag 2: Bougainvillea Safari Lodge / Sangaiwe Tented Lodge – Lake Manyara eller Tarangire nationalpark
Efter frukosten åker ni direkt till Lake Manyara nationalpark eller Tarangire (valfritt) där ni spenderar resten av dagen med game drive för att skåda de vilda djuren. Ni äter picknicklunch i parken och fortsätter safarin till sen eftermiddag. Ni åker därefter till Bougainvillea Safari Lodge för middag och en god natts sömn.
Måltider: helpension.

Lejon, Ngorongoro, Tanzania

Dag 3: Bougainvillea Safari Lodge – Ngorongorokratern – Serengeti
Ni äter tidig frukost och lämnar sedan lodgen för att åka till Ngorongorokratern för en dag av djurskådning. Denna ovala krater är 300 km² stor och 610 meter djup, och där finns det bästa av Afrikas vilda djur samlade. Alla djurarter som ingår i the Big Five lever i en privilegierad tillvaro på kraterns botten, och så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Naturskyddsområdet har flera olika naturtyper med ett rikt djurliv. Här lever klassiska safaridjur som elefanter, lejon, zebror och flodhästar för att nämna några få. Kanske får ni också se den svarta noshörningen och sodasjöns alla rosa flamingos. Ni äter picknicklunch i kratern. På eftermiddagen lämnar ni Ngorongorokratern och fortsätter till Kenzan Tented Mobile Camp för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 4: Serengeti nationalpark
I dag väntar en spännande heldag med djurskådning i Serengeti med picknicklunch. Bered er på en upplevelserik dag med chans att se Afrikas vilda djur på riktigt nära håll. Sen eftermiddag återvänder ni till Kenzan Tented Mobile Camp. Ni äter middag och smälter dagens intryck runt lägerelden under den svarta stjärnbeströdda himlen. Möjlighet finns att mot extra kostnad ta en fantastisk ballongfärd över Serengetis vidsträckta savann.
Måltider: helpension.

Dag 5: Serengeti nationalpark
Efter tidig frukost lämnar ni campen för en dags djurskådning i Serengeti med medhavd picknicklunch. Om ni vill kan ni också stanna till vid en masaiby och/eller vid Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats (inträden betalas på plats). Därefter fortsätter ni till Bougainvillea Safari Lodge för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 6: Bougainvillea Safari Lodge – Flygplatsen
Efter frukost lämnar ni lodgen med medhavd lunch och åker till Kilimanjaros internationella flygplats eller till Arushas flygplats för inrikesflyg. Ska ni fortsätta till Zanzibar finns också möjligheten att mot tillägg flyga dit från Serengeti i stället för Arusha.
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 25 200 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan till oss så återkommer vi till dig med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Detta är också en del i vårt miljötänk. Vi vill bidra till en så liten miljöpåverkan som möjligt på plats, samtidigt som vi fokuserar på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En annan fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på lodger och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti under olika säsonger. Läs mer om Kenzan Luxury Mobile Camp här.

Om Bougainvillea Safari Lodge

Bougainvillea Safari Lodge är ett trevligt och familjärt hotell som ligger i Karatu, endast ca 15 minuters bilresa från Ngorongorokratern och porten in till Serengeti. Söderut från hotellet ligger Lake Manyara. Läget gör att det är strategiskt bra när du ska åka på safari i dessa parker. Hotellet ägs och drivs av tanzanier, och den trevliga personalen ger dig alltid ett varmt välkomnande. De rymliga rummen ligger rofyllt omgivna av en vacker omgivning. Hotellet har en pool, bar och en restaurang som serverar okomplicerad men god vällagad mat av lokala råvaror.

 

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ16

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar (Lake Manyara alt. Tarangire / Ngorongoro / Serengeti)”