Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 6 dagar

Prisexempel: 16 200 kr

Under denna 6-dagars safari får ni uppleva Afrikas vilda djurliv i olika parker och naturskyddsområden i norra Tanzania. Ni startar ert safariäventyr i Lake Manyara eller Tarangire, fortsätter sedan till Serengeti och avslutar med Ngorongorokratern. En av dagarna kan ni välja att ta en kulturell dagstur eller mot tillägg åka på djurskådning i Lake Manyara eller Tarangire. Ni bor dels på en lodge i närheten av Ngorongorokratern och dels på vår tältcamp i Serengeti där djurlivet kommer ända inpå knuten.

Artikelnr: TNZ17

Tanzania lodge- och tältsafari, 6 dagar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er.  Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår i safarin

 • Boende 6 nätter på Hhando Coffee Lodge och Kenzan Tented Camp. Halv- eller helpension.
 • Delad safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Försäkring med Flying Doctors**.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.

* Sällskap med max tre personer delar fordon med andra resenärer. Privat safari i eget fordon kan erbjudas mot tillägg. Är ni minst fyra personer i sällskapet ingår alltid privat safari i egen Land Cruiser.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum och personlig utrustning.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro International Airport –  Hhando Coffee Lodge
Vid ankomst till Kilimanjaro flygplats får ni ett varmt välkomnande av er guide och chaufför som kör er till Hhando Coffee Lodge för middag och övernattning.
Måltider: halvpension.

Dag 2: Hhando Coffee Lodge – Lake Manyara alt. Tarangire
Välj att åka på safari i Lake Manyara eller Tarangire. Efter tidig frukost åker ni till vald nationalpark för en dag av spännande djurskådning. Ni äter medhavd picknicklunch i parken och återvänder under sen eftermiddag till Hhando Coffee Lodge för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 3: Dagstur med kultur eller safari i Lake Manyara alt. Tarangire
I dag väljer du om du vill ta en dagstur för att uppleva Tanzanias kultur eller mot tillägg åka på djurskådning i Lake Manyara alternativt Tarangire.

Dagsturen går till staden Mto-wa-Mbu norr om Lake Manyara. Där får ni möjligheten att möta en familj av chaggafolket som visar hur de brygger bananöl, och ni får lära er mer om lantbruk i Tanzania. Ni äter hemlagad lunch hos en lokalbo. Det finns också möjlighet att besöka en masaiby för att lära dig mer om masaiernas nomadiska livsstil. På eftermiddagen återvänder ni till Hhando Coffee Lodge för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 4: Hhando Coffee Lodge – Serengeti nationalpark
Efter tidig frukost lämnar ni lodgen och fortsätter till Serengeti för att beskåda parkens fantastiska vilda djurliv. På vägen dit äter ni medhavd picknicklunch. Om ni vill kan ni också stanna till vid en masai by och/eller vid Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats. När ni har passerat gaten in till Serengeti kan ni börja att skåda efter djur på vägen till tältcampen. Sen eftermiddag åker ni till Kenzan Tented Camp 3+* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Under juli–oktober har ni möjlighet att åka till Mara River och bo i vår tältcamp Kenzan Mara Tented Camp 3+* som ligger i Kogatende-området.

Dag 5: Serengeti
I dag väntar en heldags tur ut i Serengeti. Från er Landcruiser får ni där chansen att beskåda de vilda djuren på riktigt nära håll. Lejon, elefanter, giraffer, zebror och gnuer är bara några exempel på de djurarter ni kan se under er dag i Serengeti. Sen eftermiddag återvänder ni till Kenzan Tented Camp 3+* för middag och övernattning. Möjlighet finns också att mot tillägg ta en ballongfärd över Serengeti.
Måltider: helpension.

Dag 6: Serengeti  – Ngorongorokratern
Ni äter tidig frukost och lämnar sedan tältcampen för att fortsätta till Ngorongorokratern. Kratern har ett varierat och rikt djurliv med lejon, elefanter, zebror, gnuer, flodhästar, antiloper och svart noshörning för att nämna några få. Där finns också en stor mängd rosa flamingos. Ni äter medhavd picknicklunch i parken. På eftermiddagen lämnar ni kratern och åker till närbelägna Hhando Coffee Lodge för att äta middag och övernatta.
Helpension: helpension.

Dag 7: Hhando Coffee Lodge – Flygplatsen
Efter tidig frukost lämnar ni lodgen med medhavd lunch och kör mot flygplatsen i Arusha eller Kilimanjaros internationella flygplats för att fortsätta resan eller flyga hem.

Pris

Prisexempel per person: 16 200 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Om vår safari

Om ni är minst fyra personer i sällskapet får ni en privat safari i egen landcruiser. Är ni färre än fyra personer i sällskapet erbjuder vi privat safari mot pristillägg.

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Vi fokuserar på så sätt på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på lodger och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti nationalpark. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti. Läs mer om Kenzan Tented Camp här.

Hhando Coffee Lodge ligger intill Ngorongoros naturskyddsområde och är både ett lodgeboende och ett kaffeplantage. Hhando Cofffe Lodge drivs som en stiftelse och all vinst kommer lokalbefolkningen tillgodo. Närheten till Ngorongoro gör att de vilda djuren ibland rör sig in på lodgens mark. Därför är det inte omöjligt att man ser elefanter och andra djur från lodgen. Alla rum har terrass med en vacker utsikt över kaffeplantagen som omger lodgen.

Varför safari med Kenzan Tours?

På plats i Tanzania och i Kenya har vi en lokal organisation, Kenzan Wildlife Safaris, som tar väl hand om er. Våra lokala guider har lång erfarenhet, utbildning och god lokalkännedom. Självklart talar de engelska och finns där för att göra er vistelse minnesvärd. Så snart ni landat blir ni upphämtade på flygplatsen och er guide kör er till ert första boende. Väl på plats får ni andas in den afrikanska känslan, ta det pole-pole (lugnt på swahili) och acklimatisera er innan det är dags för safari. Behöver ni någon hjälp under resans gång finns alltid möjlighet att kontakta den lokala organisation eller oss i Sverige.

Boendena i nationalparkerna är handplockade, och vi kan garantera att de drivs i harmoni med naturen, djuren och människorna på plats. Men även att de anställda är lokala, vilket gör att inkomsterna stannar och gör gott i landet. Vi driver i egen regi en tältcamp med eco-policy som flyttas två gånger om året för att kunna erbjuda närhet till djurlivet. Detta innebär kortare restider och större chans att se fler djur för er när ni ska ut på safari. Ni bor därför inte bara bekvämt, utan får även en upplevelse utöver det vanliga!

När ni reser med oss ingår alla kostnader för både safari och dricks. Vi har inga bränslerestriktioner under safari och det är ni i samspel med våra chaufförer som bestämmer när, var och hur ni ska åka. Vår personal är mycket tillmötesgående och svarar på de flesta frågor med frasen: Hakuna matata – Det är inga problem! Våra fordon är i gott skick och vi utför kontroller på dem regelbundet för att garantera er säkerhet.

Vi är verkligen experter på det vi säljer, och kan hjälpa till att finna en resa som passar just era önskemål! Alla våra Afrika-säljare reser till östra Afrika en gång om året för att kunna uppleva det vi säljer till er.

Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

 

TNZ17

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 6 dagar”