Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 7 dagar (Tarangire / Ngorongoro / Serengeti)

Prisexempel: 29 800 kr

Under denna 7-dagars safari får ni uppleva Afrikas vilda djurliv i olika parker och naturskyddsområden i norra Tanzania. Ni startar ert safariäventyr i Tarangire, fortsätter sedan till Ngorongorokratern och avslutar med Serengeti. En av dagarna kan ni välja att ta en kulturell aktivitet i den lokala byn Mto wa Mbu. Ni bor dels på  lodger och dels på tältcamper.

Tanzania lodge- och tältsafari, 7 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • Boende på Pazuri Inn/Tarangire Safari Lodge/Hhando Coffe Lodge/Tanzania Bush Camp alt.Sero tented Camp. Halv- eller helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum och personlig utrustning.

Dagsprogram

Dag 1: Välkommen till oförglömliga Tanzania!
Äntligen får du sätta dina fötter på afrikansk mark och omslutas av den tropiska värmen. När du kommer ut från Kilimanjaros flygplats möts du av din driver/guide som ska göra dina kommande dagar till ett verkligt äventyr. Ni tar er raka vägen Pazuri Inn, ditt boende för natten, för en stunds vila efter en lång resa. Om ork och lust finns rekommenderar vi varmt en eftermiddagspromenad i den närbelägna byn Kisongo – för ett första möte med det verkliga Tanzania. Middag serveras på hotellet.

Boende: Pazuri Inn. En vacker lodge med stora, trevliga rum.
Måltider: Halvpension

Dag 2: Nu börjar äventyret på riktigt – dags för safari
Efter en tidig frukost börjar äventyret på riktigt och färden går mot Karatu, en ca 3 timmars biltur på asfalterade vägar. Längs vägen kan du följa det färgstarka tanzaniska livet passera förbi. Dagen spenderas sedan med djurskådning i Tarangire National Park.

Tarangire National Park: En safari i Tarangire kännetecknas framförallt av sina hjordar av elefanter och hundratals stolta baobabträd. Parken bebos av en otrolig mångfald av djur. Dels de kanske mer vanliga som zebra, giraff och gnu. Men har du tur kan du även få möta den mer sällsynta tofsörade oryxen eller giraffantilopen.
Lunch har ni med i form av lunchbox, kanske intas den i skuggan av ett baobabträd.

Boende: Du bor på familjeägda Tarangire Safari Lodge med hänförande utsikt över Tarangire. Här kan du välja mellan att bo i något av de ca 10 tälten med halmtak & veranda eller någon av de 5 bungalowen.
Måltider: Helpension

Resa till Tanzania safari Tarangire elefanter

Dag 3: Safari & tanzaniskt vardagsliv
Efter frukost checkar du ut för fortsatta äventyr. Kanske har du till och med hunnit med en vandringssafari före frukosten. Annars börjar dagen med fortsatt djurskådning genom Tarangire medan ni i sakta mak kör vidare norrut. Innan ni lämnar parken avnjuter du en medhavd picknicklunch någonstans uti i det fria. Kanske under ett av alla ståtliga baobabträd.

Under eftermiddagen får du möjlighet att uppleva det tanzaniska vardagslivet med ett besök i Mtu wa Mbo – Moscito River. Den lilla byn vid Lake Manyara bjuder på en mängd roliga aktiviteter. Här kan du tex lära dig allt om bananodling och möta en familj av chaggafolket som visar hur de brygger öl av bananerna. Du kan lära dig måla med den lokala kisu-tekniken eller besöka den lokala marknaden.

Boende: Du bor på mysiga  Hhando Coffee Lodge. Som namnet avslöjar är Hhando en kaffefarm som har ett fantastiskt läge med utsikt över den lilla dalen som gränsar mot Ngorongoro Conservation Area. Medan du sitter och avnjuter en kopp te på den stora altanen kan du ha turen att få se de elefanter & bufflar som lever i dalen.
Måltider: helpension.

Dag 4: Safari i den magnifika Ngorongorokratern
Idag ska du få stifta bekantskap med den vackra Ngorongorokratern. Efter ditt tidiga morgonkaffe (kaffe som för övrigt kommer från Hhandos odlingar) tar ni er den korta vägen upp till Ngorongoros grindar.
Väl inne tar en snirklig väg er vidare upp till kraterkanten där en sanslös utsikt väntar dig. Framför ögonen öppnar sig vyn över Ngorongorokraterns botten där du ska tillbringa förmiddagen tillsammans med savannens mäktiga invånare. Djuren ser du som små prickar nedanför dig.

Den ovala kratern är knappt 300 km² stor och 610 meter djup och är verklighetens Noaks ark. På den kollapsade vulkanens botten lever en stor mängd arter tillsammans. Förutom att du här kanske möter alla djuren i det så beryktade ”Big five”, det vill säga lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning lever här flodhästar, antiloper, gnuer, babianer, zebror, vildsvin och många fler arter. Du kommer garanterat få en mängd härliga djurmöten.
Lunchen, som ni har med er från lodgen, intar ni på ett picknickområde i Ngorongorokratern omsluten av det vackra landskapet. 

Efter en dag fylld av fantastiska upplevelser börjar det så smått bli dags för er att ta er vidare mot Serengeti. Du kommer nu få prova på den berömda afrikanska massagen när ni på grusvägar inte helt befriade från ojämnheter kör vidare mot ert boende för natten. Först kör ni genom massajland och det är inte alls omöjligt att du får se massajer valla sina kor och getter genom det ändlösa landskapet.

Boende: Du bor på antingen Tanzania Bush Camp eller  Sero Tented Camp, vilken beror på säsongAtt få bo på en tältcamp gör ditt äventyr till så mycket mer. Att kalla det tält är kanske lite missvisande. Visst är rumsväggarna gjorda av canvas men rummet har ståhöjd, riktiga sängar, toalett och du kan till och med få en varmvattensdusch. Men det som gör det till en sådan oslagbar upplevelse är närheten till naturen och alla dess ljud!
Måltider: helpension.

Resa till Tanzania safari Ngorongorokratern grå krontrana

Dag 5: Safari i Serengeti – de ändlösa slätterna
Medan mörkret fortfarande ligger tätt över den ändlösa savannen väcks du för en tidig morgonsafari. Det är när natt byts mot dag som savannens djur är som allra mest aktiva och därmed en utmärkt tidpunkt för safari. När dagen har ljusnat är det dags att ta sig åter till campen för en stadig frukost och en stunds vila.

Snart är det dags igen för en heldag i Serengeti, hem till inte mindre än 40-50 däggdjur och 500 fågelarter. Du vet aldrig vad som väntar dig under en sådan här safari. En elefantflock eller två? En leopard som vilar i ett träd med sitt byte? Eller en gepard på morgonjakt för att kunna förse sina små med mat? Möten med gnuer, zebror och en mängd antiloper kan vi nästan lova. Återigen har ni med er lunch som ni intar någonstans i denna storslagna omgivning.

Idag har du möjlighet till en upplevelse extraordinär – en luftballongsfärd över Serengeti (mot tillägg, ingår ej). Tänk att få möta dagen genom att glida över Serengetis ändlösa landskap i total tystnad medan Serengetis alla djur passerar där nedanför. Gåshud! Efter en sagolik champagnefrukost fortsätter du sedan med djurskådning resten av dagen.

Väl tillbaka i campen igen samlas ni i skenet från den sprakande lägerelden. Kanske med något gott i glaset och nyrostade nötter medan solen går ner bakom akaciaträden njuter du av berättelser om dagens alla upplevelser.
Efter en god middag somnar du till ljudet av savannens alla ljud.

Boende: Tanzania Bush Camp eller Sero Tented Camp
Måltider: 
helpension.

Dag 6: En sista safari och vidare färd
Tidiga morgnar hör safari till, så ock denna morgon. Efter frukost checkar du ut från campen och medan ni i sakta mak tar er tillbaka mot Karatu genom Serengetis öppna landskap ägnar ni er åt safari.

Åter i Ngorongoro finns det två spännande stopp du kan välja att göra. Dels ett stopp i en massajby eller vid Olduvairavinen. Massajerna är en av Tanzanias inte mindre än 120 stammar. De lever i hyddor vallandes sina getter och kor. Med sin annorlunda kultur är det ett både intressant och spännande möte. Det andra stoppet är vid Olduvairavinen. Här finns fossila mänskliga fotspår inte mindre än 3,6 miljoner år gamla, de första bevisen på att människan gick upprätt (inträde betalas på plats).

Boende: Hhando Coffee Lodge.
Måltider: helpension.

Alternativ resrutt:
Om du ska vidare till Zanzibar kan du välja att flyga direkt från Serengeti. Då utgår dag 5 och stoppen vid massajbyn och/eller Olduvairavinen kan du i stället välja att göra dag 2.

Dag 7: Allting har en ände
Nu är det dags att avsluta ditt härliga safariäventyr i norra Tanzania och ta dig tillbaka mot Arusha för ditt flyg till Zanzibar. Lunch får du återigen med dig från lodgen. Full med nya minnen för livet är det tid för nya härliga upplevelser!

Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 29 800 SEK.

Barn i extrabädd med två vuxna betalar 50 % av priset.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Detta är också en del i vårt miljötänk. Vi vill bidra till en så liten miljöpåverkan som möjligt på plats, samtidigt som vi fokuserar på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En annan fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på lodger och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti under olika säsonger. Läs mer om Kenzan Luxury Mobile Camp här.

Om Bougainvillea Safari Lodge

Bougainvillea Safari Lodge är ett trevligt och familjärt hotell som ligger i Karatu, endast ca 15 minuters bilresa från Ngorongorokratern och porten in till Serengeti. Söderut från hotellet ligger Lake Manyara. Läget gör att det är strategiskt bra när du ska åka på safari i dessa parker. Hotellet ägs och drivs av tanzanier, och den trevliga personalen ger dig alltid ett varmt välkomnande. De rymliga rummen ligger rofyllt omgivna av en vacker omgivning. Hotellet har en pool, bar och en restaurang som serverar okomplicerad men god vällagad mat av lokala råvaror.

 

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ17

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.