Resa till Tanzania safari zebror
Resa till Tanzania safari lejonResa till Tanzania safari lokalbefolkningResa till Tanzania safari i Ngorongorokratern noshörningResa till Tazania ökenrävResa till Tanzania serengeti gam

Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 6 dagar (Lake Manyara alt. Tarangire / Ngorongoro / Serengeti)

Prisexempel: 29 800 kr

Under denna 6-dagars safari får ni uppleva Afrikas vilda djurliv i olika parker och naturskyddsområden i norra Tanzania. Ni startar ert safariäventyr i Lake Manyara eller Tarangire, fortsätter sedan till Serengeti och avslutar med Ngorongorokratern. En av dagarna kan ni välja att ta en kulturell dagstur eller mot tillägg åka på djurskådning i Lake Manyara eller Tarangire. Ni bor dels på en lodge i närheten av Ngorongorokratern och dels på vår tältcamp i Serengeti där djurlivet kommer ända inpå knuten.

Artikelnr: TNZ17 Kategori: Etikett:

Tanzania lodge- och tältsafari, 6 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • Boende på Bougainvillea Safari Lodge/Sangaiwe Tented Lodge 3* och Kenzan Tented Mobile Camp 4*. Halv- eller helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.

*Offererat pris bygger på att ni delar safari med andra. Vi försöker så långt som möjligt fylla våra safarifordon (med upp till 7 personer). Det är bra för miljön och mer ekonomiskt. När flera sällskap delar safari ger vi en rabatt om 2000kr/person. Är ni 4 personer eller fler i ett sällskap, så får ni en privat safari till offererat pris. Är ni 2-3 personer – och vi inte lyckas fylla fordonet med fler resenärer – så får ni en privat safari till offererat pris. Om ni vill få en bekräftad privat safari för 2 – 3 personer, tillkommer en avgift om 1 000 kronor per person.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum och personlig utrustning.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro Airport – Karatuu / Tarangire
Vid ankomst till Kilimanjaro flygplats får ni ett varmt välkomnande av er guide och chaufför som kör er till er lodge. Ska ni åka på safari i Lake Manyara dag 2 övernattar ni på Bougainvillea Safari Lodge, ska ni till Tarangire övernattar ni på Sangaiwe Tented Lodge 3*. Ni äter middag på lodgen.
Måltider: halvpension.

Dag 2: Lake Manyara eller Tarangire National Park
Välj att åka på safari i Lake Manyara eller Tarangire. Efter tidig frukost åker ni till vald nationalpark för en dag av spännande djurskådning. Ni äter medhavd picknicklunch i parken och åker sen eftermiddag till Bougainvillea Safari Lodge för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Lake Manyara

Dag 3: Dagstur med kultur eller safari i Lake Manyara alt. Tarangire
I dag väljer du om du vill ta en dagstur för att uppleva Tanzanias kultur eller mot tillägg åka på djurskådning i Lake Manyara alternativt Tarangire.

Dagsturen går till staden Mto-wa-Mbu norr om Lake Manyara. Där får ni möjligheten att möta en familj av chaggafolket som visar hur de brygger bananöl, och ni får lära er mer om lantbruk i Tanzania. Ni äter hemlagad lunch hos en lokalbo. Det finns också möjlighet att besöka en masaiby för att lära dig mer om masaiernas nomadiska livsstil. På eftermiddagen återvänder ni till Bougainvillea Safari Lodge  för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Zebror, Ngorongoro

Dag 4: Karatuu – Ngorongorokratern – Serengeti nationalpark
Efter tidig frukost lämnar ni lodgen och fortsätter till Ngorongorokratern för en dag av djurskådning. Denna ovala krater är 300 km² stor och 610 meter djup, och där finns det bästa av Afrikas vilda djur samlade. Alla djurarter som ingår i the Big Five lever i en privilegierad tillvaro på kraterns botten, och så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Naturskyddsområdet har flera olika naturtyper med ett rikt djurliv. Här lever klassiska safaridjur som elefanter, lejon, zebror och flodhästar för att nämna några få. Kanske får ni också se den svarta noshörningen och sodasjöns alla rosa flamingos. Ni äter picknicklunch i kratern. På eftermiddagen lämnar ni Ngorongorokratern och fortsätter till Kenzan Tented Mobile Camp i Serengeti för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Under juli–oktober har ni möjlighet att åka till Mara River och bo i vår tältcamp Kenzan Tented Mobile Camp som ligger i Kogatendeområdet.

Dag 5: Serengeti
I dag väntar en heldags tur ut i Serengeti. Från er Land Cruiser får ni där chansen att beskåda de vilda djuren på riktigt nära håll. Lejon, elefanter, giraffer, zebror och gnuer är bara några exempel på de djurarter ni kan se under er dag i Serengeti. Sen eftermiddag återvänder ni till Kenzan Tented Mobile Camp. Ni äter middag och smälter dagens intryck runt lägerelden under den svarta stjärnbeströdda himlen. Möjlighet finns också att mot tillägg ta en ballongfärd över Serengetis vidsträckta savann.

Måltider: helpension.

Kenzan Camp, Tanzania

Dag 6: Serengeti  – Karatuu
Ni äter tidig frukost och lämnar sedan tältcampen för en dags djurskådning i Serengeti med medhavd picknicklunch. Om ni vill kan ni också stanna till vid en masaiby och/eller vid Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats (inträden betalas på plats). På eftermiddagen lämnar ni Serengeti och åker till Bougainvillea Safari Lodge för att äta middag och övernatta.
Helpension: helpension.

Dag 7: Karatuu – Flygplatsen
Efter en tidig frukost lämnar ni lodgen med medhavd lunch och åker till Kilimanjaros internationella flygplats eller Arushas flygplats. Ska ni fortsätta till Zanzibar finns också möjligheten att mot tillägg flyga dit från Serengeti i stället för Arusha.
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 29 800 SEK.

Barn i extrabädd med två vuxna betalar 50 % av priset.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Detta är också en del i vårt miljötänk. Vi vill bidra till en så liten miljöpåverkan som möjligt på plats, samtidigt som vi fokuserar på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En annan fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på lodger och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti under olika säsonger. Läs mer om Kenzan Luxury Mobile Camp här.

Om Bougainvillea Safari Lodge

Bougainvillea Safari Lodge är ett trevligt och familjärt hotell som ligger i Karatu, endast ca 15 minuters bilresa från Ngorongorokratern och porten in till Serengeti. Söderut från hotellet ligger Lake Manyara. Läget gör att det är strategiskt bra när du ska åka på safari i dessa parker. Hotellet ägs och drivs av tanzanier, och den trevliga personalen ger dig alltid ett varmt välkomnande. De rymliga rummen ligger rofyllt omgivna av en vacker omgivning. Hotellet har en pool, bar och en restaurang som serverar okomplicerad men god vällagad mat av lokala råvaror.

 

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ17

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 6 dagar (Lake Manyara alt. Tarangire / Ngorongoro / Serengeti)”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm