Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 6 dagar (Lake Manyara alt. Tarangire / Ngorongoro / Serengeti)

Prisexempel: 19 200 kr

Under denna 6-dagars safari får ni uppleva Afrikas vilda djurliv i olika parker och naturskyddsområden i norra Tanzania. Ni startar ert safariäventyr i Lake Manyara eller Tarangire, fortsätter sedan till Serengeti och avslutar med Ngorongorokratern. En av dagarna kan ni välja att ta en kulturell dagstur eller mot tillägg åka på djurskådning i Lake Manyara eller Tarangire. Ni bor dels på en lodge i närheten av Ngorongorokratern och dels på vår tältcamp i Serengeti där djurlivet kommer ända inpå knuten.

Artikelnr: TNZ17

Tanzania lodge- och tältsafari, 6 dagar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er.  Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår i safarin

 • Boende på Hhando Coffee Lodge 3*/Sangaiwe Tented Lodge 3* och Kenzan Luxury Mobile Camp 4*. Halv- eller helpension.
 • Delad safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Försäkring med Flying Doctors**.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.

* Sällskap med max tre personer delar fordon med andra resenärer. Privat safari i eget fordon kan erbjudas mot tillägg. Är ni minst fyra personer i sällskapet ingår alltid privat safari i egen Land Cruiser.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum och personlig utrustning.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro Airport – Hhando Coffee Lodge / Sangaiwe Tented Lodge
Vid ankomst till Kilimanjaro flygplats får ni ett varmt välkomnande av er guide och chaufför som kör er till er lodge. Ska ni åka på safari i Lake Manyara dag 2 övernattar ni på Hhando Coffee Lodge 3*, ska ni till Tarangire övernattar ni på Sangaiwe Tented Lodge 3*. Ni äter middag på lodgen.
Måltider: halvpension.

Dag 2: Hhando Coffee Lodge / Sangaiwe Tented Lodge – Lake Manyara eller Tarangire
Välj att åka på safari i Lake Manyara eller Tarangire. Efter tidig frukost åker ni till vald nationalpark för en dag av spännande djurskådning. Ni äter medhavd picknicklunch i parken och åker sen eftermiddag till Hhando Coffee Lodge 3* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Lake Manyara

Dag 3: Dagstur med kultur eller safari i Lake Manyara alt. Tarangire
I dag väljer du om du vill ta en dagstur för att uppleva Tanzanias kultur eller mot tillägg åka på djurskådning i Lake Manyara alternativt Tarangire.

Dagsturen går till staden Mto-wa-Mbu norr om Lake Manyara. Där får ni möjligheten att möta en familj av chaggafolket som visar hur de brygger bananöl, och ni får lära er mer om lantbruk i Tanzania. Ni äter hemlagad lunch hos en lokalbo. Det finns också möjlighet att besöka en masaiby för att lära dig mer om masaiernas nomadiska livsstil. På eftermiddagen återvänder ni till Hhando Coffee Lodge 3* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Zebror, Ngorongoro

Dag 4: Hhando Coffee Lodge – Ngorongorokratern – Serengeti nationalpark
Efter tidig frukost lämnar ni lodgen och fortsätter till Ngorongorokratern för en dag av djurskådning. Denna ovala krater är 300 km² stor och 610 meter djup, och där finns det bästa av Afrikas vilda djur samlade. Alla djurarter som ingår i the Big Five lever i en privilegierad tillvaro på kraterns botten, och så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Naturskyddsområdet har flera olika naturtyper med ett rikt djurliv. Här lever klassiska safaridjur som elefanter, lejon, zebror och flodhästar för att nämna några få. Kanske får ni också se den svarta noshörningen och sodasjöns alla rosa flamingos. Ni äter picknicklunch i kratern. På eftermiddagen lämnar ni Ngorongorokratern och fortsätter till Kenzan Luxury Mobile Camp 4* i Serengeti för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Under juli–oktober har ni möjlighet att åka till Mara River och bo i vår tältcamp Kenzan Mara Tented Camp 4* som ligger i Kogatendeområdet.

Dag 5: Serengeti
I dag väntar en heldags tur ut i Serengeti. Från er Land Cruiser får ni där chansen att beskåda de vilda djuren på riktigt nära håll. Lejon, elefanter, giraffer, zebror och gnuer är bara några exempel på de djurarter ni kan se under er dag i Serengeti. Sen eftermiddag återvänder ni till Kenzan Luxury Mobile Camp 4*. Ni äter middag och smälter dagens intryck runt lägerelden under den svarta stjärnbeströdda himlen. Möjlighet finns också att mot tillägg ta en ballongfärd över Serengetis vidsträckta savann.
Måltider: helpension.

Kenzan Camp, Tanzania

Dag 6: Serengeti  – Hhando Coffee Lodge
Ni äter tidig frukost och lämnar sedan tältcampen för en dags djurskådning i Serengeti med medhavd picknicklunch. Om ni vill kan ni också stanna till vid en masaiby och/eller vid Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats (inträden betalas på plats). På eftermiddagen lämnar ni Serengeti och åker till Hhando Coffee Lodge 3* för att äta middag och övernatta.
Helpension: helpension.

Dag 7: Hhando Coffee Lodge – Flygplatsen
Efter tidig frukost lämnar ni lodgen med medhavd lunch och kör mot flygplatsen i Arusha eller Kilimanjaros internationella flygplats för att fortsätta resan eller flyga hem.

Pris

Prisexempel per person: 19 200 SEK.

Barn i extrabädd med två vuxna betalar 50 % av priset.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Detta är också en del i vårt miljötänk. Vi vill bidra till en så liten miljöpåverkan som möjligt på plats, samtidigt som vi fokuserar på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En annan fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på lodger och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti. Läs mer om Kenzan Luxury Mobile Camp här.

Hhando Coffee Lodge ligger intill Ngorongoros naturskyddsområde och är både ett lodgeboende och ett kaffeplantage. Hhando Coffee Lodge drivs som en stiftelse och all vinst kommer lokalbefolkningen tillgodo. Närheten till Ngorongoro gör att de vilda djuren ibland rör sig in på lodgens mark. Därför är det inte omöjligt att man ser elefanter och andra djur från lodgen. Alla rum har terrass med en vacker utsikt över kaffeplantagen som omger lodgen.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ17

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 6 dagar (Lake Manyara alt. Tarangire / Ngorongoro / Serengeti)”