Resa till Tanzania safari Myskantilop
Resa till Tanzania safari lokalbefolkningResa till Tanzania safari leopard

Tanzania lodge- och tältsafari, 4 dagar (Ngorongoro & Serengeti)

Prisexempel: 20 600 kr

Tanzania lodge- och tältsafari är en fyra dagars safari som utgår från Arusha och går till Serengeti och Ngorongorokratern. Boendet sker i bättre lodge och tältcamp inkl. helpension. Safarin passar dig som vill åka på en kortare lodge- och tältsafari men ändå vill se de bästa parkerna. Avstånden mellan Arusha och Serengeti är en längre transportsträcka första dagen, och därför finns det även möjlighet att flyga dit och få transfer tillbaka till Ngorongoro.

Artikelnr: TNZ13 Kategori: Etikett:

Tanzania lodge- och tältsafari, 4 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • Boende på Hhando Coffee Lodge/Bougainvillea Safari Lodge och Tanzania Bush Camp 4*. Halv- eller helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.

*Offererat pris bygger på att ni delar safari med andra. Vi försöker så långt som möjligt fylla våra safarifordon (med upp till 7 personer). Det är bra för miljön och mer ekonomiskt. När flera sällskap delar safari ger vi en rabatt om 2000kr/person. Är ni 4 personer eller fler i ett sällskap, så får ni en privat safari till offererat pris. Är ni 2-3 personer – och vi inte lyckas fylla fordonet med fler resenärer – så får ni en privat safari till offererat pris. Om ni vill få en bekräftad privat safari för 2 – 3 personer, tillkommer en avgift om 1 000 kronor per person.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro flygplats – Hhando Coffee Lodge
Vid ankomst till flygplatsen välkomnas ni av er guide som kör er till Hhando Coffee Lodge där ni äter middag och övernattar.
Måltider: halvpension.

Elefant i vackra Ngorongoro

Dag 2: Hhando Coffee Lodge – Ngorongorokratern – Serengeti nationalpark
Efter tidig frukost lämnar ni Bougainvillea Safari Lodge Inn för att åka till Ngorongorokratern för en dag av djurskådning. Denna ovala krater är 300 km² stor och 610 meter djup, och där finns det bästa av Afrikas vilda djur samlade. Alla djurarter som ingår i the Big Five lever i en privilegierad tillvaro på kraterns botten, och så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Naturskyddsområdet har flera olika naturtyper med ett rikt djurliv. Här lever klassiska safaridjur som elefanter, lejon, zebror och flodhästar för att nämna några få. Kanske får ni också se den svarta noshörningen och sodasjöns alla rosa flamingos. Ni äter picknicklunch i kratern. På eftermiddagen lämnar ni Ngorongorokratern och fortsätter till Tanzania Bush Camp där ni äter middag och övernattar.
Måltider: helpension.

Safari i Serengeti

Dag 3: Serengeti
I dag väntar en hel dags game drive i Serengeti. Ni äter medhavd picknicklunch och återvänder under sen eftermiddag till Tanzania Bush Camp. Ni äter middag och smälter dagens intryck runt lägerelden under den svarta stjärnbeströdda himlen. Det finns också möjlighet att mot tillägg göra en ballongfärd.
Måltider: helpension.

Kenzan Luxury Mobile Camp, Tanzania

Dag 4: Serengeti – Bougainvillea Safari Lodge
Efter en tidig frukost checkar ni ut från campen för en dags djurskådning i Serengeti med medhavd picknicklunch. Om ni vill kan ni också stanna till vid en masaiby och/eller vid Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats (inträden betalas på plats). På eftermiddagen lämnar ni Serengeti och åker till Bougainvillea Safari Lodge för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 5: Bougainvillea Safari Lodge – Flygplatsen
Tidig morgon lämnar ni lodgen och åker med nedpackad matsäck till Kilimanjaros internationella flygplats eller Arushas flygplats. Ska ni fortsätta till Zanzibar finns också möjligheten att mot tillägg flyga dit från Serengeti i stället för Arusha.
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 20 600 SEK.

Barn i extrabädd med två vuxna betalar 50 % av priset.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ13

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Tanzania lodge- och tältsafari, 4 dagar (Ngorongoro & Serengeti)”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm