Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar (Ngorongoro & Serengeti)

Prisexempel: 20 600 kr

Det här är safarin för dig som har ont om tid men ändå vill uppleva det bästa av det bästa. Safarin innehåller besök både i den fantastiska Ngorongorokratern där du garanteras en mängd spännande djurmöten och på Serengetis ändlösa savann. Bor gör du på bättre lodger och tältcamper. Det finns även möjlighet till andra spännande upplevelser som ett besök i en massajby eller vid Olduvairavinen.

Tanzania lodge- och tältsafari, 5 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • 2 nätter på Hhando Coffee Lodge och 2 nätter på Tanzania Bush Camp 4*. Halv- eller helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Tanzania
Äntligen får du sätta dina fötter på afrikansk mark och omslutas av den tropiska värmen. När du kommer ut från Kilimanjaros flygplats möts du av din driver/guide som ska göra dina kommande dagar till ett verklig äventyr. Ditt äventyr påbörjas direkt där färden går till staden Karatu, en ca 3 timmars biltur på asfalterade vägar. Längs vägen kan du följa det färgstarka tanzaniska livet passera förbi. Middag serveras på hotellet.

Boende: Du bor på mysiga Hhando Coffee Lodge. Som namnet avslöjar är Hhando en kaffefarm med ett fantastiskt läge med utsikt över den lilla dalen som gränsar mot Ngorongoro Conservation Area, platsen för ditt safariäventyr. Där nere i dalen lever elefanter och bufflar, så har du tur kanske du får ditt första djurmöte redan idag.
Måltider: halvpension

 

Dag 2: På safari i den magnifika Ngorongorokratern
Det är dags för safari i den vackra Ngorongorokratern. Efter ditt tidiga morgonkaffe (kaffe som för övrigt kommer från Hhandos odlingar) tar ni er den korta vägen upp till infarten av Ngorongoro. Väl inne tar en snirklig väg er vidare upp till kraterkanten där en sanslös utsikt väntar dig. Framför ögonen öppnar sig vyn över Ngorongorokraterns botten där du ska tillbringa förmiddagen tillsammans med savannens mäktiga invånare.

Den ovala kratern är knappt 300 km² stor och 610 meter djup och är verklighetens Noaks ark. På den kollapsade vulkanens botten lever en stor mängd arter tillsammans, så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Förutom att du här kanske möter alla djuren i det så beryktade ”Big five” det vill säga lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning, lever här flodhästar, antiloper, gnuer, babianer, zebror, vildsvin och många fler arter. Du kommer garanterat få en mängd härliga djurmöten.

Lunchen, som ni har med er från lodgen, intar ni på ett picknickområde i Ngorongorokratern omsluten av det vackra landskapet.

Efter en dag fylld av fantastiska upplevelser börjar det så smått bli dags för er att ta er vidare mot Serengeti. Du kommer nu få prova på den berömda afrikanska massagen när ni på grusvägar inte helt befriade från ojämnheter kör vidare mot ert boende för natten. Först kör ni genom massajland och det är inte alls omöjligt att du får se massajer valla sina kor och getter genom det ändlösa landskapet.

Boende: Du bor på någon av Tanzania Bush Camps tältcamper, vilken beror på säsong. Att få bo på en tältcamp gör ditt äventyr till så mycket mer. Att kalla det tält är kanske lite missvisande. Visst är rumsväggarna gjorda av canvas men rummet har ståhöjd, riktiga sängar, toalett och du kan till och med få en varmvattensdusch. Men det som gör det till en sådan oslagbar upplevelse är närheten till naturen och alla dess ljud!
Måltider: helpension.

Dag 3: Safari i Serengeti – de ändlösa slätterna
Medan mörkret fortfarande ligger tätt över den ändlösa savannen väcks du för en tidig morgonsafari. Det är när natt byts mot dag som savannens djur är som allra mest aktiva och därmed en utmärkt tidpunkt för safari. När dagen har ljusnat är det dags att ta sig åter till campen för en stadig frukost och en stunds vila.

Men snart är det dags igen för en heldag i Serengeti, hem till inte mindre än 40-50 däggdjur och 500 fågelarter. Du vet aldrig vad som väntar dig under en sådan här safari. En elefantflock eller två? En leopard som vilar i ett träd med sitt byte? Eller en gepard på morgonjakt för att kunna förse sina små med mat? Möten med gnuer, zebror och en mängd antiloper kan vi nästan lova. Återigen har ni med er lunch som ni intar någonstans i denna storslagna omgivning.

Idag har du möjlighet till en upplevelse extraordinär – en luftballongsfärd över Serengeti (mot tillägg, ingår ej). Tänk att få möta dagen genom att glida över Serengetis ändlösa landskap i total tystnad medan Serengetis alla djur passerar där nedanför. Gåshud! Efter en sagolik champagnefrukost fortsätter du sedan med djurskådning resten av dagen.

Väl tillbaka i campen samlas ni i skenet från den sprakande lägerelden. Kanske med något gott i glaset och nyrostade nötter medan solen går ner bakom akaciaträden njuter du av berättelser om dagens alla upplevelser.
Efter en god middag somnar du till ljudet av savannens alla ljud.

Boende: Tanzania Bush Camp
ltider: helpension.

  

Dag 4: En sista safari och vidare färd

Tidiga morgnar hör safari till, så ock denna morgon. Efter frukost checkar du ut från campe.och medan ni i sakta mak tar er tillbaka mot Karatu genom Serengetis öppna landskap ägnar ni er åt safari.
Åter i Ngorongoro finns det två spännande stopp du kan välja att göra. Dels ett stopp i en massajby eller vid Olduvairavinen. Massajerna är en av Tanzanias inte mindre än 120 stammar. De lever i hyddor vallandes sina getter och kor. Med sin annorlunda kultur är det ett både intressant och spännande möte. Det andra stoppet är vid Olduvairavinen. Här finns fossila mänskliga fotspår inte mindre än 3,6 miljoner år gamla, de första bevisen på att människan gick upprätt (inträde betalas på plats)

Boende:  Hhando Coffee Lodge
Måltider: helpension.

Alternativ resrutt:
Om du ska vidare till Zanzibar kan du välja att flyga direkt från Serengeti. Då utgår dag 5 och stoppen vid massajbyn och/eller Olduvairavinen kan du i stället välja att göra dag 2.

Dag 5: Allting har en ände
Nu är det dags att avsluta ditt härliga safariäventyr i norra Tanzania och ta dig tillbaka mot Arusha för ditt flyg till Zanzibar. Beroende på när ditt flyg avgår finns kanske tid för ett stopp vid marknaden i Mto wa Mbu. Lunch får du återigen med dig från lodgen. Full med nya minnen för livet är det tid för nya härliga upplevelser!

ltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 20 600 SEK.

Barn i extrabädd med två vuxna betalar 50 % av priset.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Därför skall du välja Kenzan Tours för din safari.

Vi har arrangerat skräddarsydda safariresor till Tanzania sedan 2005. Med vår långa erfarenhet vet vi hur man skapar en minnesvärd safariupplevelse. Vi prioriterar kvalitet för att infria dina förväntningar på safarin, och här fem punkter som gör oss unika:

Expertplanering: Vi har boenden i södra, centrala och norra Serengeti för att säkerställa att du är på rätt plats vid rätt tidpunkt under den stora migrationen.

Inkluderad dricks: Minimum dricks till guiderna ingår alltid i våra paketresor. Detta garanterar att dricksen verkligen betalas ut, och du kan njuta av din safari utan att behöva tänka på extra betalningar. Extra dricks är frivilligt.

Effektiv transport: Vi erbjuder direktflyg från Seronera i Serengeti till Zanzibar. Att avsluta safarin med en flygning över Serengeti är en perfekt avslutning på ditt äventyr, och du sparar mycket tid.

Gruppresor med svensk färdledare: Ella Rustad, vår safariexpert med över 15 års erfarenhet, leder våra gruppresor till Tanzania och Zanzibar. Med Kenzan Tours får du tillgång till expertis och trygghet på din resa.

Crossroad Safaris: Crossroad är vår ideala samarbetspartner: småskaligt, lokalt och kompetent. Vi har ett unikt samarbete och en plats på deras kontor i Arusha, där vår Tanzaniaexpert Ella arbetar periodvis varje år.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ13

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.