Resa till Tanzania safari Myskantilop
Resa till Tanzania safari lokalbefolkningResa till Tanzania safari leopard

Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 4 dagar (Ngorongoro & Serengeti)

Prisexempel: 17 900 kr

Tanzania lodge- och tältsafari är en fyra dagars safari som utgår från Arusha och går till Serengeti och Ngorongorokratern. Boendet sker i bättre lodge och tältcamp inkl. helpension. Safarin passar dig som vill åka på en kortare lodge- och tältsafari men ändå vill se de bästa parkerna. Avstånden mellan Arusha och Serengeti är en längre transportsträcka första dagen, och därför finns det även möjlighet att flyga dit och få transfer tillbaka till Ngorongoro.

Artikelnr: TNZ13 Kategori: Tagg:

Tanzania lodge- och tältsafari, 4 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • Boende på Eileen’s Trees Inn 3+* och Kenzan Luxury Mobile Camp 4*. Halv- eller helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.

*Offererat pris bygger på att ni delar safari med andra. Vi försöker så långt som möjligt fylla våra safarifordon (med upp till 7 personer). Det är bra för miljön och mer ekonomiskt. När flera sällskap delar safari ger vi en rabatt om 2000kr/person. Är ni 4 personer eller fler i ett sällskap, så får ni en privat safari till offererat pris. Är ni 2-3 personer – och vi inte lyckas fylla fordonet med fler resenärer – så får ni en privat safari till offererat pris. Om ni vill få en bekräftad privat safari för 2 – 3 personer, tillkommer en avgift om 1 000 kronor per person.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro flygplats – Eileen’s Trees Inn
Vid ankomst till flygplatsen välkomnas ni av er guide som kör er till Eileen’s Trees Inn 3+* där ni äter middag och övernattar.
Måltider: halvpension.

Elefant i vackra Ngorongoro

Dag 2: Eileen’s Trees Inn – Ngorongorokratern – Serengeti nationalpark
Efter tidig frukost lämnar ni Eileen’s Trees Inn för att åka till Ngorongorokratern för en dag av djurskådning. Denna ovala krater är 300 km² stor och 610 meter djup, och där finns det bästa av Afrikas vilda djur samlade. Alla djurarter som ingår i the Big Five lever i en privilegierad tillvaro på kraterns botten, och så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Naturskyddsområdet har flera olika naturtyper med ett rikt djurliv. Här lever klassiska safaridjur som elefanter, lejon, zebror och flodhästar för att nämna några få. Kanske får ni också se den svarta noshörningen och sodasjöns alla rosa flamingos. Ni äter picknicklunch i kratern. På eftermiddagen lämnar ni Ngorongorokratern och fortsätter till Kenzan Luxury Mobile Camp 4* där ni äter middag och övernattar.
Måltider: helpension.

Safari i Serengeti

Dag 3: Serengeti
I dag väntar en hel dags game drive i Serengeti. Ni äter medhavd picknicklunch och återvänder under sen eftermiddag till Kenzan Luxury Mobile Camp 4*. Ni äter middag och smälter dagens intryck runt lägerelden under den svarta stjärnbeströdda himlen. Det finns också möjlighet att mot tillägg göra en ballongfärd.
Måltider: helpension.

Kenzan Luxury Mobile Camp, Tanzania

Dag 4: Serengeti – Eileen’s Trees Inn
Efter en tidig frukost checkar ni ut från campen för en dags djurskådning i Serengeti med medhavd picknicklunch. Om ni vill kan ni också stanna till vid en masaiby och/eller vid Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats (inträden betalas på plats). På eftermiddagen lämnar ni Serengeti och åker till Eileen’s Trees Inn 3+* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 5: Eileen’s Trees Inn – Flygplatsen
Tidig morgon lämnar ni lodgen och åker med nedpackad matsäck till Kilimanjaros internationella flygplats eller Arushas flygplats. Ska ni fortsätta till Zanzibar finns också möjligheten att mot tillägg flyga dit från Serengeti i stället för Arusha.
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 17 900 SEK.

Barn i extrabädd med två vuxna betalar 50 % av priset.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Detta är också en del i vårt miljötänk. Vi vill bidra till en så liten miljöpåverkan som möjligt på plats, samtidigt som vi fokuserar på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En annan fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på lodger och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti under olika säsonger. Läs mer om Kenzan Luxury Mobile Camp här.

Eileen’s Trees Inn 3+* är ett trevligt och familjärt hotell som ligger i Karatu, nära Ngorongorokratern och porten in till Serengeti. Till Lake Manyara tar det cirka 40 minuter med bil och till Tarangire cirka 1,5 timmar. Läget gör det till ett strategiskt bra boende när du ska åka på safari i dessa parker. Hotellet ägs och drivs av tanzanier, och den trevliga personalen ger dig alltid ett varmt välkomnande. De rymliga rummen ligger rofyllt omgivna av en vacker, tropisk trädgård. Hotellet har pool, bar, lounge och en restaurang som serverar vällagad mat av lokala råvaror. I stället för en souvenirshop bjuder de in kvinnor ur lokalbefolkningen som kommer och visar upp och säljer sina hantverk. Du som vill kan uppgradera till Marera Valley Lodge 4*. Den nybyggda lodgen ligger lantligt strax utanför Karatu och har rymliga stugor med egen terrass. Det finns också pool, matsal, bar och lounge.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ13

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 4 dagar (Ngorongoro & Serengeti)”