Program: Tanzania lodge- och tältsafari (Serengeti & Ngorongoro), 4 dagar

Prisexempel: 11 300 kr

Tanzania lodge- och tältsafari är en 4 dagars safari som utgår från Arusha i Tanzania. Boendet sker i bättre lodge och tältcamp. Helpension. Ni åker i en landcruiser som tar 2 – 5 personer. Safarin passar dig som vill åka på en kortare lodge och tältsafari i de populära nationalparkerna Serengeti och Ngorongoro. Avstånden mellan Arusha och Serengeti är en längre transportsträcka första dagen och därför finns det även möjlighet att flyga dit och transfer tillbaka till Ngorongoro. Denna safari passar dig som inte har så mycket tid men får med de bästa parkerna ändå. Om ni är minst 4 personer som bokar, får ni en egen safari i egen landcruiser.

Artikelnr: TNZ13

Tanzania lodge- och tältsafari, 4 dagar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår i safarin

 • Boende 4 nätter på Hhando Coffee Lodge och Kenzan Tented Camp. Halv- eller helpension.
 • Delad safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Försäkring med Flying Doctors**.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.

* Sällskap med max tre personer delar fordon med andra resenärer. Privat safari i eget fordon kan erbjudas mot tillägg. Är ni minst fyra personer i sällskapet ingår alltid privat safari i egen Land Cruiser.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro flygplats – Hhando Coffee Lodge
Vid ankomst välkomnas ni av er guide som kör er till Hhando Coffee Lodge 3* där ni äter middag och övernattar.
Måltider: halvpension.

Dag 2: Hhando Coffee Lodge – Serengeti
Efter frukost lämnar ni Hhando Coffee Lodge för att åka till Serengeti. Ni äter picknicklunch på vägen dit. Om ni vill kan ni stanna till vid en masaiby och/eller vid Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats. När ni har passerat gaten in till Serengeti kan ni börja att skåda efter djur på vägen till tältcampen. Sen eftermiddag åker ni till Kenzan Tented Camp 3+* där ni äter middag och övernattar.
Måltider: helpension.

Dag 3: Serengeti
I dag väntar en hel dags game drive i Serengeti. Ni äter medhavd picknicklunch och återvänder under sen eftermiddag till Kenzan Tented Camp 3+*. Ni äter middag och smälter dagens intryck runt lägerelden under den svarta stjärnbeströdda himlen. Det finns också möjlighet att mot tillägg göra en ballongfärd.
Måltider: helpension.

Dag 4: Serengeti – Ngorongorokratern
Efter en tidig frukost checkar ni ut från campen och åker till Ngorongorokratern för en dags game drive med picknicklunch. Naturskyddsområdet har flera olika naturtyper med ett rikt djurliv. Här lever klassiska safaridjur som elefanter, lejon, zebror och flodhästar för att nämna några få. Kanske får ni också se den svarta noshörningen och sodasjöns alla rosa flamingos. Sen eftermiddag lämnar ni kratern och åker till Hhando Coffee Lodge 3* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 5: Avresa
Tidig morgon lämnar ni lodgen och åker till Arusha Airport eller Kilimanjaro International Airport för att fortsätta resan eller flyga hem. Ni äter picknicklunch längs vägen.
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 11 300 SEK.

Barn i extrabädd med två vuxna betalar 50 % av priset.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Om ni är minst fyra personer i sällskapet får ni en privat safari i egen Land Cruiser. Är ni färre än fyra personer i sällskapet erbjuder vi privat safari mot pristillägg.

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Vi fokuserar på så sätt på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på en lodge och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti. Läs mer om Kenzan Tented Camp här.

Hhando Coffee Lodge ligger intill Ngorongoros naturreservat och är både ett lodgeboende och ett kaffeplantage. Hhando Cofffe Lodge drivs som en stiftelse och all vinst kommer lokalbefolkningen tillgodo. Närheten till Ngorongoro gör att de vilda djuren ibland rör sig in på lodgens mark. Därför är det inte omöjligt att man ser elefanter och andra djur från lodgen. Alla rum har terrass med en vacker utsikt över kaffeplantagen som omger lodgen.

 

Artikelnr: TNZ13

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania lodge- och tältsafari (Serengeti & Ngorongoro), 4 dagar”