El Salvador Guatemala Honduras Nicaragua
Start » Centralamerika » El Salvador » Upptäck Mesoamerika, rundresa 14 dagar

Upptäck Mesoamerika, rundresa 14 dagar

Utforska några av Mesoamerikas största kulturskatter i Guatemala, Honduras, El Salvador och Nicaragua. Ni besöker bland annat mayarikets fascinerande och mäktiga ruinstäder Tikal och Copán. Ni får också bekanta er med större och mindre städer där den inhemska färggranna kulturen blandas med den spanska kolonisationens avtryck, inte minst på den vackra arkitekturen. På vägen får ni också uppleva det vackra landskapet där regnskog, vulkaner, floder och sjöar bidrar till en fantastisk naturupplevelse.

Prisexempel

35,900 kr

Din Resekonsult till Centralamerika

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Upptäck Mesoamerika

Denna resa är en gruppresa med internationellt anslutna deltagare. Resan har fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter, kan vi självklart ordna det.

Avresedagar

Detta program går året runt med start på lördagar. Specificera önskat datum när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i resan runt Mesoamerika

  • Flyg Skandinavien–Guatemala City, Managua–Skandinavien.
  • Inrikesflyg Guatemala City–Flores.
  • Boende 13 nätter på hotell i dubbelrum, inkl. frukost. Välj mellan 3*, 4* eller 5* hotell.
  • Alla transfers. Moderna fordon med AC.
  • Besök vid sevärdheter enligt dagsprogrammet. Inträden ingår där.
  • Båttur på Lake Atitlán, Rio Dulce och Gulf of Fonseca.
  • Engelsktalande guidning.
  • Måltider: hotellfrukost och lunch dag 5.
  • Alla skatter utom flygplatsskatter.

Dagsprogram

Dag 1: Guatemala City flygplats
Vid ankomst till flygplatsen väntar er transfer som tar er till hotellet.
Boende: hotell i Guatemala City.
Måltider: –

Dag 2: Guatemala City – Chichicastenango – Panajachel/Atitlánsjön
Resan fortsätter i dag till mayastaden Chichicastenango i Guatemalas högländer. Staden ligger på cirka 2 000 m ö.h. och ligger vackert omgiven av dalar och berg. En sevärdhet är den 400 år gamla kyrkan Santo Tomas som är uppförd ovanpå resterna av ett mayatempel. Där Staden är också känd för sin marknad som är av stor betydelse för invånarna. På marknadsdagarna fylls gatorna med doften av rökelse och markanden exploderar av färg, folklore och traditioner då säljarna bjuder ut sina varor. Efter detta fortsätter ni söderut till Panajachel som ligger vackert belägen vid Atitlánsjön.
Boende: hotell i Panajachel.
Måltider: frukost.

Dag 3: Santiago Atitlán – Panajachel – Antigua Guatemala
På morgonen tar ni en båttur över den vackra Atitlánsjön till staden Santiago Atitlán belägen vid foten av Atitlánvulkanen. Under färden har ni en fantastisk utsikt över det storslagna landskapet. Under en kort promenad i staden besöker ni kyrkan Santiago Apostol och helgonet Maximón som har en stor betydelse för invånarna. Ni återvänder sedan till Panajachel och fortsätter till Antigua för övernattning.
Boende: hotell i Antigua.
Måltider: frukost.

Dag 4: Antigua med omnejd
Antigua Guatemala grundades 1543 och kallas även America’s Colonial Monument efter stadens storslagna och vackra kolonialbyggnader. Här promenerar ni längs kullerstensgatorna och beskådar Plaza de Armas, Palace of the Captains, katedralen, kyrkor och kloster. Ni besöker också jadefabriken och den färggranna hantverksmarknaden. Ni åker också till de närbelägna städerna San Antonio Aguas Calientes och Ciudad Vieja. Ni återvänder sedan till hotellet i Antigua.
Boende: hotell i Antigua.
Måltider: frukost.

Dag 5: Antigua Guatemala – Tikal – Flores
I gryningen transfer till flygplatsen och flyg till Mundo Maya International Airport i Flores. Vid ankomst fortsätter ni till den antika mayastaden Tikal, en av Guatemalas största kulturskatter som fram till 1848 låg gömd djupt inne i djungeln. Här besöker ni det stora torget, centrala akropolen och Mundo Perdido, den äldsta delen av Tikal. Ni får också se mäktiga byggnadsverk som den 47 meter höga Stora Jaguarens pyramid (Temple of the Great Jaguar) och det imponerande över 60 meter höga Tempel IV. Härifrån har man en storslagen utsikt över Tikal och den gröna djungeln som breder ut sig omkring den. Efter lunch (ingår, exkl. dryck) transfer till hotellet i Flores.
Boende: hotell i Flores
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Flores – Rio Dulce – Lívingston
I dag besöker ni fortet San Felipe i Rio Dulce som skyddade mot karibiska pirater. Därefter väntar en vacker båttur längs Rio Dulce till den lilla kuststaden Lívingston. Under färden får ni beskåda den tropiska regnskogens flora och fauna, bland annat den stora mängden fågelarter som lever där. I Lívingston strosar ni längs gatorna och insuper atmosfären av kulturen som kännetecknas av invånarnas karibiska och afrikanska rötter. Ni återvänder till Rio Dulce för övernattning.
Boende: hotell i Rio Dulce
Måltider: frukost.

Dag 7: Rio Dulce – Quirigua – Copán (Honduras)
I dag väntar en av resans höjdpunkter, mayaruinerna i Copán. På morgonen åker ni först till den arkeologiska fyndplatsen Quirigua. Där finns bland annat flera imponerande stelar från den klassiska mayaperioden med avbilder av mytologiska djur och hieroglyfer som berättar om mytologiska, historiska och politiska händelser. Ni fortsätter sedan till UNESCO-listade Copán i Honduras för att beskåda mayaruinerna från det mäktiga forna kungariket som blomstrade där 500-800 år e.Kr. Beläget inne i regnskogen finns torg, magnifika tempel, stelor, uthuggna sandstensskulpturer och hieroglyfer med scener som berättar om mayakungarna och deras gudar. Övernattning i Copán.
Boende: hotell i Copán.
Måltider: frukost.

Dag 8: Copán
Ni fortsätter att utforska de fantastiska och mystiska ruinerna i Copán där ni besöker de mest kända platserna i ruinstaden. Ni har också tid att på egen hand utforska den fina byn Ruin Copán med sina kullerstensgator, folkliv i parken, Rosaliatemplet, färggranna hantverk och mycket mer. Mot slutet av dagen får ni transfer till hotellet.
Boende: hotell i Copán.
Måltider: frukost.

Dag 9: Copán – Santa Ana – Joya de Ceren – San Salvador (El Salvador)
Tidig morgon reser ni vidare till El Salvador. På vägen besöker ni landets näst största stad Santa Ana som har några av de bäst bevarade byggnaderna i nygotisk arkitektur, bland annat den vackra katedralen.  Ni stannar också vid den UNESCO-listade arkeologiska byn Joya de Ceren som visar hur vanligt folk levde under mayaperioden. Platsen kallas också Amerikas Pompeji. Ni fortsätter sedan till San Salvador för övernattning.
Boende: hotell i San Salvador.
Måltider: frukost.

Dag 10: San Salvador – Joya – Suchitoto – La Unión
Ni börjar dagen med besök i San Salvador och den koloniala staden Suchitoto beläget i ett vackert landskap vid Suchitlánsjön. På kvällen fortsätter ni till La Union för övernattning.
Boende: hotell i La Union.
Måltider: frukost.

Dag 11: La Unión – Gulf Of Fonseca – Potosi – León (Nicaragua)
I dag får ni njuta av en härlig båttur på Fonseca-bukten som tar er till Potosi i Nicaragua. Ni fortsätter sedan till Léon där ni checkar in på hotellet.
Boende: hotell i Léon.
Måltider: frukost.

Dag 12: León
I dag besöker ni Léons största sevärdheter och beskådar den vackra koloniala arkitekturen på bland annat de färggranna kyrkorna La Recolección, El Calvario och katedralen som är Centralamerikas största katedral.  Kvällen är fri för att vila eller på egen hand utforska staden.
Boende: hotell i Léon.
Måltider: frukost.

Dag 13: León – Masaya – Granada
På morgonen besöker ni den aktiva vulkanen Masaya som ligger i nationalparken med samma namn. Ni fortsätter sedan till Granada och har fri tid att på egen hand utforska staden.
Boende: hotell i Granada.
Måltider: frukost.

Dag 14: Granada – Managua flygplats
Transfer till flygplatsen i Managua för resa hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum:

3* hotell: 35 900 SEK.
4* hotell: 36 900 SEK.
5* hotell: 40 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MS2

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.