Resa till Sri Lanka Nuwara Eliya

Upptäck Sri Lanka, 11 dagar

Prisexempel: 26 200 kr

Följ med till Sri Lanka, en ö i Indiska Oceanen känd för sina fantastiska stränder, rika kultur och vänliga människor. Landet har något för alla, från spännande safariupplevelser till avkopplande yoga-retreater. Besökare kan utforska gamla tempel och ruiner, uppleva spännande vattensporter eller bara koppla av på någon av de många vackra stränderna som finns på ön. Sri Lanka är också känt för sin utsökta mat, med en mängd olika kryddor och smaker som kommer att tillfredsställa alla smaklökar. Oavsett om du är en äventyrslysten resenär eller söker en avkopplande semester, är Sri Lanka värt ett besök.

Artikelnr: TAT15 Kategori:

Upptäck spännande Sri Lanka

Följ med på våra resor till Sri Lanka, en pärla i Indiska Oceanen som lockar med sin rika kultur och vackra natur. Landet erbjuder något för alla, oavsett om du söker avkoppling på stranden, äventyr i bergen, besök vid historiska ruiner eller utforskning av nationalparkerna. En annan höjdpunkt är den läckra maten, med curryrätter, fisk och färsk frukt. Sri Lanka är en upplevelse för alla sinnen och en resa du sent kommer att glömma. Resan avslutas med några avkopplande dagar vid ett strandhotell i Bentota.

Detta ingår i resan till Sri Lanka

 • Flyg Skandinavien–Colombo t/r i ekonomiklass.
 • Flygskatter.
 • Boende i 3–4* hotell/resorter enligt programmet.
 • Privat rundresa 11 dagar/10 nätter enligt nedan program.
 • All transfer inom programmet.
 • Engelsktalande chaufför och lokala guider.
 • 2 flaskor mineralvatten per person/dag.
 • Måltider enligt programmet.
 • Lokala skatter.
 • Utflykter inkl. entréavgifter enligt nedan:

– Vandring Hiriwadunna Village
– Sigiriya
– Kandy
– Royal Botanical Gardens
– Tågresa till Ella
– Nine Arch Bridge
– Little Adam’s Peak
– Ravana Falls
– Galle
– Styltfiske

Detta tillkommer

 • Alla luncher.
 • Dryck.
 • Visumavgifter.
 • Egna utflykter utöver de i programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Colombo – Dambulla
Vid ankomst till flygplatsen välkomnas du av vår lokala samarbetspartner som visar dig till din transfer till hotellet i Dambulla (restid cirka 3,5 timme).
Boende Dambulla: Amaya Lake Resort 4*, standardrum
Måltider: middag

Dag 2: Dambulla – Hiriwadunna – Sigiriya
Efter frukost fortsätter du till Hiriwadunna för att bland annat ta del av lokal matlagning.

Vandring Hiriwadunna Village
Vandringen genom den traditionella srilankesiska byn börjar med en fantastisk tur längs en Wewa, en konstgjord reservoar. Själva reservoaren, den omgivande djungeln, våtmarkerna och byn består av ett myller av liv tidigt om morgonen och om kvällen. Det fantastiska fågellivet, fjärilarna och möjligheten att se krokodiler gör det ännu mer charmerande när du ser byborna tidigt om morgonen fiska eller tvätta sina kläder vid strandkanten. Upplev bylivet i Hiriwadunna. Ta sedan en båttur till andra sidan sjön och njut av en srilankesisk lunch där du får uppleva traditionell matlagning i ett av husen i byn. Du är välkommen att delta och lära dig hur man tillagar den lokala maten.

Efter lunchen fortsätter äventyret till Sigiriya, beläget cirka 30 minuter från Hiriwadunna.

Sigiriya (utflykten tar cirka 3 timmar)
Sigiriya är ett världsarv och denna fästning från 400-talet är kanske den mest fantastiska sevärdheten på hela ön. Platsen är även känd som Lejonets berg på grund av det enorma lejon som brukade stå vid ingången till palatset på toppen av det 182 meter höga berget. På toppen finns lämningarna av det kungliga palatset, vattencisterner och övriga byggnader. På sluttningarna ligger vakthusen. I en av trapporna har det enda kända singalesiska sekulära konstverket överlevt i form av fresker av 21 unga damer i naturlig storlek som fortfarande lyser i sina ursprungliga färger. Vattenträdgårdarna, fontänträdgården, sommarhus, stenblocksträdgårdarna och grottorna inom det inhägnade området är väl värda ett besök.

Därefter går resan tillbaka till Dambulla för middag och övernattning på hotellet.
Boende Dambulla: Amaya Lake Resort 4*, standardrum
Måltider: frukost och middag.

Dag 3: Dambulla – Kandy
Efter frukost är det transfer till Kandy, en resa på cirka 2,5 timme. Vid ankomst till Kandy blir det en stadstur som bland annat inbegriper ett besök till Tandtemplet.

Kandy (utflykten tar cirka 2 timmar)
Denna bergshuvudstad är också ett världsarv. Den utgjorde de singalesiska kungarnas sista fäste under det portugisiska, holländska och brittiska styret och föll slutligen i britternas händer efter en överenskommelse 1815. För buddhisterna i Sri Lanka och resten av världen är Kandy en av de heligaste platserna, eftersom det är hem till Sri Dalada Maligawa – Buddhas Tandtempel. I närheten finns ruinerna av det kungliga palatset Maha Wasala, Palle Wasala där drottningarna bodde och där Nationalmuseet numera ligger, Meda Wasala där andra närstående bodde, Audience Hall, Natha Devala och Vishnu Devala. I mitten av sjön ligger ön Kiri Samudraya (mjölkvitt hav) som nyttjades av kungarna som sommarhus. I dag är detta ett centrum för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur.

Resan fortsätter därefter till Royal Botanical Garden.

Royal Botanical Garden (utflykten tar cirka 2 timmar)
The Royal Botanical Gardens startades år 1374 som en nöjespark för kungarna av Gampola och Kandy. Det finns mer än 4 000 arter av träd, växter och klätterväxter, samt sällsynta och endemiska växter. De mest populära delarna av trädgården är kryddträdgården och orkidéhuset. Det finns 5 palmalléer som pryder trädgården, den första palmallén (Royal Palm Avenue) planterades redan år 1905 och är idag den högsta av dem alla. Efter besöket fortsätter resan till Kandy där du checkar in på hotellet.
Boende Kandy: Amaya Hills Hotel 4*, standardrum.
Måltider: frukost och middag.

Dag 4: Kandy – Nanuoya – Ella
Efter frukost är det transfer till Nanuoya för vidare färd med tåg till Ella.

Tågresa till Ella (tar ca 4,5 timme)
Tåget färdas via bergslandskap täckta av teplantager och ger en fantastisk utsikt över det gröna landskapet. På 1800-talet, under den brittiska ockupationen av Sri Lanka, byggde britterna järnvägslinjerna i Sri Lanka för att transportera te till Colombo Port. Sri Lankas bergslinje går genom Tea Estates och det anses vara en av de mest natursköna tågresorna i världen. På vägen passerar du natursköna berg, pittoreska omgivningar, mörka tunnlar och ger ett minne för livet.

Ankomst till Ella och besök av Nine Arch Bridge.

Nine Arch Bridge (ca 1 timmes utflykt)
Nine Arch Bridge kallas även Bron i skyn och är en viaduktbro på Sri Lanka. Den är ett av landets bästa exempel på järnvägsbygge från kolonialtiden. Uppförandet av bron tillskrivs oftast en lokal byggare, P.K. Appuhami, i samråd med brittiska ingenjörer. Bron ligger i Demodara, mellan Ella och Demodaras tågstation. Bygden har sett en stadig ökning i turism tack vare brons arkitektoniska sinnrikhet och frodiga grönska på de omgivande sluttningarna.

Incheckning på hotellet där du kan koppla av innan middagen.
Boende Ella: Heavens Edge 4*, standardrum
Måltider: frukost och middag

Dag 5: Ella – Galle – Koggala – Bentota
Frukost på hotellet och därefter transfer till Little Adam’s Peak för en skön vandring.

Little Adam’s Peak (ca 3 timmars utflykt)
Little Adam’s Peak har fått sitt namn efter sin storebror, det heliga berget Adam’s Peak, på grund av den liknande formen. Stigen upp till Little Adam’s Peak är lätt att hitta och med sina 1 141 meter är den ganska enkel att gå. Resan tar totalt cirka 2–3 timmar. 360-gradersutsikten med moln som kommer inrullande är en njutning för alla sinnen. Du rekommenderas att åka dit tidigt på morgonen eller sent på kvällen för att ta in den allra bästa utsikten. Dessutom är det svalare då och vandringen, som är medelsvår, blir mindre tröttsam. Tänk dock på att vara försiktig när du sittandes på klipporna poserar för kameran.

Efter en kort vila på hotellet fortsätter resan till Bentota, med stopp efter vägen på Ravana Falls och Galle. Prova på styltfiske som är en traditionell fiskemetod i Sri Lanka.

Ravana Falls
Ravana Falls är en populär sevärdhet i Sri Lanka. Det anses vara ett av de bredaste vattenfallen i landet. Vattenfallet har fått sitt namn efter den legendariska kungen Ravana, som är förknippad med det berömda indiska eposet Ramayana.

Galle (cirka 2 timmars utflykt)
Galle är sydkustens största stad. Dess äldsta landmärke är ett massivt portugisiskt och holländskt fort från 1500-talet som omger de centrala delarna av staden. Det har också utsetts till världsarv av UNESCO. Staden tros dock vara mycket äldre än från 1500-talet. Några forskare menar att Galle är Tarsis som omnämns i Gamla testamentet.

Styltfiske
Efter besöket i Galle fortsätter färden till Koggala där ni får se hur styltfiske går till. Det är en traditionell lankesisk fiskemetod där männen tålmodigt sitter på höga styltor ute i vattnet för att få ihop dagens fångst.

Efter dagens utflykter går färden mot resans slutdestination Bentota och ditt strandhotell där en välförtjänt middag väntar.
Boende Bentota: Ekho Surf 4*, standardrum
Måltider: frukost och middag

Dag 6-10: Bentota
Du tillbringar 5 dagar i Bentota på egen hand. Koppla av med lata dagar på ljuvliga stränder och intressanta utflykter i området.
Boende Bentota: Ekho Surf 4*, standardrum
Måltider: frukost och middag

Dag 11: Hemresa
Efter frukost är det dags att checka ut och åka till flygplatsen för vidare färd hem. Transfer mellan Bentota och flygplatsen tar cirka 2,5 timme.
Måltider: frukost

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 26 200 SEK

Prisexemplet är beräknat på lägsta flygpris under lågsäsong och del i dubbelrum. Priserna beror bland annat på säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan med önskat avresedatum så återkommer vi med en offert.

Mer information

För mer information, förfrågningar och bokning, maila till [email protected], skicka in detta formulär eller ring oss på 021-18 16 17.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Upptäck Sri Lanka, 11 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm