Resa till Vietnam Hoi An gatuliv
Resa till Vietnam Halong Bay kryssningResa till Vietnam Mekongdeltat båtturResa till Vietnam Ho Chi Minh City Binh ThanhResa till Vietnam tempelResa Vietnam Mui Ne BeachResa till Vietnam Mui Ne Beach

Vietnam från norr till söder med paradisstrand, 15 dagar

Prisexempel: 20 900 kr

Följ med på en resa genom Vietnam, ett behagligt land med djupa spår av kinesisk kultur men också med influenser från fransmän och amerikaner och dess ockupation. Denna resa startar i Hanoi och avslutas i Ho Chi Minh City (tidigare Saigon). Däremellan kryssar ni i den mycket vackra Halong Bay, besöker bland annat Hanoi, den kejserliga staden Hue och Hoi An. Ni utforskar Mekongdeltat med båt och avslutar med sol och bad i Mui Ne Beach. Njut också av det vietnamesiska köket som är vida berömt med starka inslag av fransk kokkonst.

Artikelnr: ASI5 Kategori: Etiketter: , ,

Vietnam från norr till söder med paradisstrand

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras alla dagar året runt.

Rundresan är privat med egen engelsktalande chaufför/guide med stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall er guide saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten eller utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa enligt just dina önskemål.

Detta ingår i resan till Vietnam

 • Flyg Skandinavien–Hanoi och Ho Chi Minh City–Skandinavien i ekonomiklass (tillägg från Göteborg och Oslo).
 • Flyg i ekonomiklass Hanoi–Hue och Da Nang–Ho Chi Minh City.
 • Flygskatter.
 • Boende 14 nätter på hotell 3* i dubbelrum. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
 • Privat transfer i luftkonditionerade fordon under rundturen.
 • Privat båtresa på Halong Bay.
 • Båtturer på Perfume River och på Mekongfloden.
 • Entréavgifter.
 • Engelsktalande guide.
 • Mineralvatten under utflykterna.

Detta ingår ej

 • Visum till Vietnam.
 • Tidig incheckning på hotell samt sen utcheckning.
 • Reseförsäkring.
 • Dryck till måltiderna.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Hanoi
Vid ankomsten till Noi Bai internationella flygplats välkomnas ni av en lokal representant och får transfer till ert hotell. Ni äter lunch på en lokal restaurang och får sedan en halvdags rundtur i Hanoi. Ni besöker bland annat Van Mieu – Temple of Literature som var Vietnams första universitet, Hoan Kiem-sjön, Ngoc Son-templet och den röda träbron Huc. Därefter följer en tur med cykeltaxi i Hanois gamla kvarter. Ni får också se en traditionell dockteater som utspelas i vatten. Ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: lunch, middag.

Dag 2: Halong Bay
Efter en tidig frukost åker ni med er guide till Halong Bay. Det är en av Vietnams vackraste platser, och har utsetts till världsarv av UNESCO. Bilfärden dit tar cirka 3,5 timmar, så passa på att njuta av det vackra landskapet ni passerar. Under vissa säsonger kan man se risfälten breda ut sig på sluttningarna. Under den cirka fyra timmar långa kryssningen i Halong Bay utforskar ni bukten med sina många gröna öar och grottor. En fisk- och skaldjurslunch på båten ingår. På eftermiddagen återvänder ni till Hanoi där ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Halong Bay

Dag 3: Hanoi – Hue
Frukost, transfer till flygplatsen och flyg till Hue. Efter lunchen på en lokal restaurang besöker ni de storslagna kungagravarna för Tu Duc och Khai Dinh. Ni återvänder sedan till hotellet för lite vila. På kvällen väntar en kunglig middag på restaurang. Här kan du som vill prova de kungliga kläderna för att riktigt känna dig som en kung, drottning, prins eller prinsessa. Efter middagen tar ni en tur med cykeltaxi för att uppleva staden i kvällsljus.
Boende: Rosaleen Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Hue Khai Dinh

Dag 4: Hue – Da Nang – Hoi An
Dagen börjar med en båttur på Perfume River för att besöka den vackra Thien Mu Pagoda och kejsare Ming Mangs mausoleum. Efter lunch på en lokal restaurang besöker ni bland annat citadellet, flaggtornet, Nguyendynastins nio stora urnor, de nio heliga kanonerna och Thai Hoa-palatset. Ni fortsätter sedan till Da Nang där ni besöker Chammuséet och de fem Marmorbergen. Ni åker därefter till Hoi An.
Boende: Kiman Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Hue Thien Mu pagoda

Dag 5: Hoi An – Da Nang – Ho Chi Minh City
På förmiddagen får ni en rundtur i Hoi An. Ni tittar bland annat på den berömda täckta Japanska bron, det gamla huset Tan Ky med sin vackra arkitektur och den gamla samlingssalen Fujian som också är känd för sin utsmyckade arkitektur. Ni besöker även Chuc Thanh-pagodan från 1400-talet och ser konsthantverkare i sina verkstäder innan ni äter lunch på en lokal restaurang. Ni fortsätter sedan till flygplatsen och flyger till Ho Chi Minh City. Efter incheckning på hotellet äter ni middag på en lokal restaurang.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Dagstur på Mekongdeltat 
Idag väntar en båttur på det väldiga Mekongdeltat med start i My Tho. Turen går först på Tienfloden där ni ser öarna Tan Long, Thoi Son, Quy och Phung. Längs vägen får ni bland annat se och lära er mer om fiskodlingar. Ni går iland på Thoi Son där ni under en promenad på små byvägar får se fruktträdgårdar, smaka på tropiska frukter och lyssna på traditionell musik. Ni kommer sedan att fortsätta turen i små roddbåtar som tar er djupare in i deltat via den mindre Chua-kanalen. Färden går genom en vacker landsbygd, och ni får här se det fridfulla vardagslivet som pågår längs kanalerna. Längs vägen besöker ni en biodling där ni smakar på honungste. Ni får även uppleva bylivet under en tur med hästkärra, och ni besöker under turen en workshop där lokalbefolkningen tillverkar kokosnötsgodis. Ni återvänder sedan till My Tho med båt och åker tillbaka till Ho Chi Minh City.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Mekongdeltat båttur

Dag 7: Cu Chi-tunnlarna & Ho Chi Minh City stadstur
Ni åker idag cirka två timmar norrut till de fantastiska Cu Chi-tunnlarna. På vägen dit får ni se den vackra landsbygden med gröna fält som breder ut sig och lokalbefolkningens vardagsliv. Cu Chis tunnelkomplex består av mer än 200 km tunnlar med underjordiska byar som grävdes ut 1948 under kriget mot Frankrike. Under Vietnamkriget användes tunnlarna som transportvägar, gömställe för mat och vapen, och som sjukhus och bostäder åt Viet Cong.

Ni äter lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen får ni en rundtur till Ho Chi Minhs största sevärdheter. Ni får bland annat se operahuset, det tidigare Hotel de Ville, den imponerande katedralen Notre Dame, det vackra gamla postkontoret och det tidigare presidentpalatset. Ni besöker sedan Krigsminnesmuseet som visar föremål från Vietnamkriget.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Ho Chi Minh City

Dag 8: Ho Chi Minh City – Mui Ne Beach
På morgonen fortsätter resan till Mui Ne Beach för några dagars avkoppling på de fina stränderna. Passa även på att utforska det spännande området. Vid ankomsten checkar ni in på hotellet, och er guide lämnar er nu så att ni på egen hand kan njuta av en härlig solsemester.

Mui Ne är en liten fiskeby som bjuder på svepande sanddyner och rader av vackra palmträd. Stranden är kurvig, vattnet är rent och blått och solen lyser nästan alltid. Ett riktigt semesterparadis med andra ord! Här finns även avlägsna stränder som aldrig blivit exploaterade av turister och de berömda sanddynerna Doi Cat som länge gett inspiration till konstnärliga fotografier och målningar.
Boende: Dynasty Muine Beach Resort 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 9–13: Mui Ne Beach 
Koppla av i Mui Ne Beach på egen hand.
Boende: Dynasty Muine Beach Resort 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Mui Ne Beach

Dag 14: Mui Ne Beach – Ho Chi Minh City
Idag lämnar ni Mui Ne Beach och åker tillbaka till Ho Chi Minh City. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost.

Dag 15: Hemresa
Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags att bege sig till Ho Chi Minhs flygplats för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum med hotell 3*: 25 900 SEK.

Möjlighet att uppgradera till boende 4*–5* mot pristillägg.

Prisexemplet avser resa med lägsta flygpris under den billigaste reseperioden med ett sällskap på 4 personer. Priset påverkas av flygpris, säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI5

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Vietnam från norr till söder med paradisstrand, 15 dagar”