Vietnam från norr till söder med paradisstrand, 15 dagar

Prisexempel: 38 800 kr

Följ med på en resa genom Vietnam, ett behagligt land med djupa spår av kinesisk kultur men också med influenser från fransmän och amerikaner och dess ockupation. Denna resa startar i Hanoi och avslutas i Ho Chi Minh City (tidigare Saigon). Däremellan kryssar ni i den mycket vackra Halong Bay, besöker bland annat Hanoi, den kejserliga staden Hue och Hoi An. Ni utforskar Mekongdeltat med båt och avslutar med sol och bad i Mui Ne Beach. Njut också av det vietnamesiska köket som är vida berömt med starka inslag av fransk kokkonst.

Vietnam från norr till söder med paradisstrand

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras alla dagar året runt.

Rundresan är privat med egen engelsktalande chaufför/guide med stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall er guide saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten eller utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa enligt just dina önskemål.

Detta ingår i resan till Vietnam

 • Flyg Skandinavien–Hanoi och Ho Chi Minh City–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Flyg i ekonomiklass Hanoi–Hue och Da Nang–Ho Chi Minh City.
 • Flygskatter.
 • Boende 14 nätter på hotell 3* i dubbelrum. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
 • Privat transfer i luftkonditionerade fordon under rundturen.
 • Privat båtresa på Halong Bay.
 • Båtturer på Perfume River och på Mekongfloden.
 • Entréavgifter.
 • Engelsktalande guide.
 • Mineralvatten under utflykterna.

Detta ingår ej

 • Visum till Vietnam.
 • Tidig incheckning på hotell samt sen utcheckning.
 • Reseförsäkring.
 • Dryck till måltiderna.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Hanoi
Vid ankomsten till Noi Bai internationella flygplats välkomnas ni av en lokal representant och får transfer till ert hotell. Ni äter lunch på en lokal restaurang och får sedan en halvdags rundtur i Hanoi. Ni besöker bland annat Van Mieu – Temple of Literature som var Vietnams första universitet, Hoan Kiem-sjön, Ngoc Son-templet och den röda träbron Huc. Därefter följer en tur med cykeltaxi i Hanois gamla kvarter. Ni får också se en traditionell dockteater som utspelas i vatten. Ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: lunch, middag.

Dag 2: Halong Bay
Efter en tidig frukost åker ni med er guide till Halong Bay. Det är en av Vietnams vackraste platser, och har utsetts till världsarv av UNESCO. Bilfärden dit tar cirka 3,5 timmar, så passa på att njuta av det vackra landskapet ni passerar. Under vissa säsonger kan man se risfälten breda ut sig på sluttningarna. Under den cirka fyra timmar långa kryssningen i Halong Bay utforskar ni bukten med sina många gröna öar och grottor. En fisk- och skaldjurslunch på båten ingår. På eftermiddagen återvänder ni till Hanoi där ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Halong Bay

Dag 3: Hanoi – Hue
Frukost, transfer till flygplatsen och flyg till Hue. Väl på plats besöker ni bland annat citadellet, flaggtornet, Nguyendynastins nio stora urnor, de nio heliga kanonerna och Thai Hoa-palatset och efter lunchen på en lokal restaurang fortsätter dagen på Ming Mang Emperor’s Mausoleum. På kvällen finns tid för vila på hotellet, eller varför inte strosa på den lokala marknaden Dong Ba market?
Boende: Cherish Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Hue Khai Dinh

Dag 4: Hue – Da Nang – Hoi An
Dagen börjar med en båttur på Perfume River för att besöka vackra Thien Mu Pagoda. Ni fortsätter därefter till Da Nang för att äta lunch och besöka Chammuséet och de fem Marmorbergen. Efter dagens utflykter åker ni till Hoi An för att checka in på ert hotell.
Boende: Phu Thinh Boutique resort 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Hue Thien Mu pagoda

Dag 5: Hoi An – Da Nang – Ho Chi Minh City
På förmiddagen får ni en rundtur i Hoi An. Ni tittar bland annat på den berömda täckta Japanska bron, det gamla huset Tan Ky med sin vackra arkitektur och den gamla samlingssalen Fujian som också är känd för sin utsmyckade arkitektur. Ni besöker även Chuc Thanh-pagodan från 1400-talet och ser konsthantverkare i sina verkstäder innan ni äter lunch på en lokal restaurang. Ni fortsätter sedan till flygplatsen och flyger till Ho Chi Minh City. Efter incheckning på hotellet äter ni middag på en lokal restaurang.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Dagstur på Mekongdeltat 
På morgonen hämtas ni från hotellet till Ben Tre, där ni går ombord på en båt som tar er längs Chet Say i Mekongdeltat. Fascineras av morgontrafiken på floden, fiskodlingar och livet som pågår längs strandkanten. Ni får se hur arbetet med att framställa tegelstenar går till i en tegelstensfabrik och ni får se olika produkter framställas ur kokosnötter. Ni besöker en ugn där lokalborna framställer kokosnötsgodis. Självklart bjuds ni att smaka av godiset tillsammans med säsongens frukter och honungste. Ni kommer också besöka Nhon Than, byn där man väver mattor. På turen besöks flera små byar och ser lokalborna arbeta med att framställa tegelstenar, bambukorgar, konhattar, risgodis och andra produkter. Med paddelbåt tar ni er längs ‘coconut water canal’ och en motorbåt tar er sedan till varvet Hung Vuong för vidare färd till Ho Chi Minh City..
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Mekongdeltat båttur

Dag 7: Cu Chi-tunnlarna & Ho Chi Minh City stadstur
Ni åker idag cirka två timmar norrut till de fantastiska Cu Chi-tunnlarna. På vägen dit får ni se den vackra landsbygden med gröna fält som breder ut sig och lokalbefolkningens vardagsliv. Cu Chis tunnelkomplex består av mer än 200 km tunnlar med underjordiska byar som grävdes ut 1948 under kriget mot Frankrike. Under Vietnamkriget användes tunnlarna som transportvägar, gömställe för mat och vapen, och som sjukhus och bostäder åt Viet Cong.

Ni äter lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen får ni en rundtur till Ho Chi Minhs största sevärdheter. Ni får bland annat se operahuset, det tidigare Hotel de Ville, den imponerande katedralen Notre Dame, det vackra gamla postkontoret och det tidigare presidentpalatset. Ni besöker sedan Krigsminnesmuseet som visar föremål från Vietnamkriget.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8: Ho Chi Minh City – Mui Ne Beach
På morgonen fortsätter resan till Mui Ne Beach för några dagars avkoppling på de fina stränderna. Passa även på att utforska det spännande området. Vid ankomsten checkar ni in på hotellet, och er guide lämnar er nu så att ni på egen hand kan njuta av en härlig solsemester.

Mui Ne är en liten fiskeby som bjuder på svepande sanddyner och rader av vackra palmträd. Stranden är kurvig, vattnet är rent och blått och solen lyser nästan alltid. Ett riktigt semesterparadis med andra ord! Här finns även avlägsna stränder som aldrig blivit exploaterade av turister och de berömda sanddynerna Doi Cat som länge gett inspiration till konstnärliga fotografier och målningar.
Boende: Muong Thanh Holiday Ne Hotel 3* (deluxerum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 9–13: Mui Ne Beach 
Koppla av i Mui Ne Beach på egen hand.
Boende: Muong Thanh Holiday Ne Hotel 3* (deluxerum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Mui Ne Beach

Dag 14: Mui Ne Beach – Ho Chi Minh City
Idag lämnar ni Mui Ne Beach och åker tillbaka till Ho Chi Minh City. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost.

Dag 15: Hemresa
Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags att bege sig till Ho Chi Minhs flygplats för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person 3*: 38 800 SEK.
Prisexempel per person 4*: 40 800 SEK.

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI5

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.