Zimbabwe & Botswana upplevelseresan, 16 dagar

Prisexempel: 42 900 kr

Följ med på en fantastisk resa till Zimbabwe och Botswana som låter dig uppleva ländernas underbara natur och deras fantastiska kulturer. Förundras över Zimbabwe-ruinerna och den vackra utsikten vid Victoriafallen. Upplev Okavangodeltat i traditionella kanoter och de stora elefanthjordarna i Chobe nationalpark med båt. Den här safarin täcker allt – djurliv, historia och kultur! Boendet sker i lodger, tältcamper och chalets.

Zimbabwe & Botswana upplevelseresan

Denna resa har fasta avgångar ungefär två till tre gånger i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Höjdpunkter under denna resa

 • Kruger nationalpark – game drives.
 • Zimbabwe Monuments – guidad tur.
 • Matobo nationalpark – game drive.
 • Hwange nationalpark – game drives i öppna fordon.
 • Victoriafallen – naturens underverk och äventyrsaktiviteter.
 • Chobe nationalpark – kryssning på floden i solnedgången.
 • Okavangodeltat – utflykt på floden i mokoro (traditionell kanot) och vandringar i bushen.

Obs! Minimum 4 deltagare krävs för att avgången ska kunna bekräftas.

Detta ingår i resan till Zimbabwe & Botswana

 • Flyg Skandinavien–Johannesburg t/r.
 • Alla flygskatter.
 • Nedanstående program där ni ansluter till internationell grupp på plats.
 • 16 dagar/15 nätter i lodge/chalet och tältcamper/tältlodger.
 • Campingutrustning i deltat.
 • Alla utflykter/game drives beskrivna i programmet.
 • Entréavgifter.
 • Transfer i minibuss/safarifordon.
 • Måltider enligt programmet.
 • Professionell engelsktalande lokal guide.

Safarin går även att ordna med campingboende mot prisavdrag.

Dagsprogram

Flyg Skandinavien – Johannesburg.
Ankomst Johannesburg, en dag innan turen börjar dag 1. Transfer och övernattning på mellanklassboende i Johannesburg.

Dag 1–2: Kruger nationalpark
Ni lämnar Johannesburg tidig morgon och åker åt nordost in i världsberömda Kruger nationalpark. Ni besöker den avlägsna och sällan besökta norra delen av parken, från Letaba till Pufuri. Ni åker ut på game drives både morgon och eftermiddag för att skåda efter lejon, elefanter, noshörning och andra djur i denna välkända park.
Boende: chalet.
Måltider: frukost (1), lunch (2), middag (2).

Dag 3: Underbara Zimbabwe
Ni kommer in i Zimbabwe via gränsposten Beit Bridge och fortsätter norrut. På morgonen besöker ni det stora Zimbabwe Monuments. De välbevarade ruinerna är några av de äldsta och största stenstrukturerna i södra Afrika och byggdes under 1000- till 1300-talet. Ni utforskar de antika ruinerna under en informativ vandring med en lokal guide.
Boende: hotell.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Matobo nationalpark
Ni reser i dag vidare via staden Bulawayo mot Matobo nationalpark och era chalets i utkanten av parken. På eftermiddagen beskådar ni solnedgången från granitåsen med utsikt över parken.

Följande morgon besöker ni World´s View och den historiska platsen där Cecil John Rhodes grav ligger. I ovanliga klippformationer finns en rad gamla bushmanmålningar som ni besöker under dagens game drive och vandring. Det här området är också hem för Zimbabwes noshörning som ni förhoppningsvis få se under er utflykt i parken.
Boende: chalet.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5–6: Hwange nationalpark
Hwange nationalpark har fått sitt namn efter en lokal Nhanzwa-hövding. Parken ligger i det nordvästra hörnet av landet och är Zimbabwes största park med en yta på cirka 14 650 km². Hwange är berömt för sin stora population av elefanter. Ni utforskar parken tillsammans med er lokala guide under en heldags game drive i ett öppet 4WD-fordon. Era chalets där ni övernattar ligger i viltvårdsområdet som gränsar till parken.
Boende: chalet.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7–8: Victoriafallen
Ni tillbringar två nätter i staden Victoria Falls. Ni kommer här att få en spektakulär vandring genom tropisk vegetation till yttersta kanten av Victoriafallen. Lokalbefolkningn kallar fallen för “Mosi oa Tunya” vilket betyder “röken som dundrar”, och när man är där förstår man varför. Förutom att beskåda detta magnifika naturfenomen finns också möjlighet att forsränna på den mäktiga Zambezifloden, hoppa bungy jump eller flyga helikopter över fallen (kostar extra).
Boende: hotell.
Måltider: frukost.

Dag 9: Chobe nationalpark
När ni kommit in i Botswana åker ni mot staden Kasane som ligger vid Chobeflodens strand. Floden flyter lättjefullt utmed Chobe nationalparks norra gräns och lockar till sig några av de största elefantflockarna i Afrika. En riktig höjdpunkt är eftermiddagens viltskådning på floden. Ni får då i solnedgången förhoppningsvis se många elefanter och andra djur då de släcker sin törst i floden.
Boende: chalet.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 10: Nata
Den här morgonen finns det tid till en extra game drive  i Chobe nationalpark (kostar extra). Ni åker sedan söderut genom Kasane skogsreservat till Nata där vi övernattar.
Boende: tältlodge eller chalet.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 11: Maun
Maun är öppningen till Okavangodeltat. Maun var från början en utpost för tamboskap, men är idag huvudstaden i Botswanas turistindustri. Det är också er bas när ni förbereder er för er tur in i Okavangodeltat. Er camp ligger vid Thamalakaneflodens strand, och när ni har kommit på plats kan ni ha en avslappnande eftermiddag vid poolen.
Boende: chalet.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12–14: Okavangodeltat
Ni åker in till deltat i ett öppet 4WD-fordon, och era guider tar er sedan djupt in i hjärtat av Okavangodeltat i mokoro, traditionella kanoter. Att försiktigt färdas genom nätverket av kanaler är en upplevelse man inte bör missa. Deltat formas av regnvattnet som rinner från höglandet och ut över Kalahariöknens sand som blir en underbar grön oas för fåglar och djur. Ni bor i det fria på avlägsna öar i en häpnadsväckande och dynamisk miljö. Här får ni njuta av vandringar i bushen, fågelskådning och simturer i det klara vattnet. Eftersom ni bor med era lokala guider lär ni er mer om deras livsstil och kultur.

Dag 14 återvänder ni till Maun sent på eftermiddagen. Där finns det möjlighet att mot tilläggskostnad flyga över Okavango för att uppleva deltat från ett annat perspektiv.
Boende: tältcamping två nätter, chalet en natt.
Måltider: frukost (3), lunch (3), middag (2).

Dag 15: Khama Rhino Sanctuary
Ni åker söderut från Maun genom Kalahariöknens vidöppna områden på er väg till Khama noshörningsreservat. Detta viltvårdsprojekt startades 1992 för att hjälpa till att rädda den utrotningshotade noshörningen och återställa ett område som tidigare flödade av vilt till sitt ursprung. Det ska också ge ekonomiska fördelar till det lokala Batswana-samhället genom turism och hållbar användning av naturresurser. Här får ni förhoppningsvis se de sällsynta noshörningarna på eftermiddagens game drive.
Boende: chalet.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 16: Johannesburg – Hemresa
Ni återvänder idag till Sydafrika och Johannesburg där er resa avslutas sent på eftermiddagen. Därefter får ni transfer till flygplatsen. Alternativt kan ni lägga till en övernattning i Johannesburg.
Måltider: frukost.

Läs detaljerat program på engelska. (pdf)

Pris

Prisexempel per person: 42 900 SEK. Prisavdrag om ni väljer campingboende standard: -3 600 SEK/person.

Tillkommer lokalt: 300 USD (betalas lokalt på plats vid ankomst).

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SUNW   ZBa16

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.