Paket: Zimbabwe & Botswana upplevelseresan, 16 dagar

Prisexempel: 29 900 kr

Följ med på en fantastisk resa till Zimbabwe och Botswana som låter dig uppleva ländernas underbara natur och deras fantastiska kulturer. Förundras över Zimbabwe ruinerna och den vackra utsikten vid Viktoriafallen. Upplev Okavangodeltat i traditionella ”dug-outs” (kanot) och de stora elefanthjordarna i Chobe nationalpark med båt. Den här safarin täcker allt – djurliv, historia och kultur! Boendet sker i lodger, tältcamps och chalets.

Zimbabwe & Botswana upplevelseresan, 16 dagar

Denna resa har fasta avgångar ungefär två till tre gånger i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Höjdpunkter under denna resa

 • Kruger National Park – game drives.
 • Zimbabwe Monuments – guidad tur.
 • Matobos National Park – game drive.
 • Hwange National Park – game drives i öppna fordon.
 • Victoria Falls – naturens underverk och äventyrsaktiviteter.
 • Chobe National Park – kryssning på floden i solnedgången.
 • Okavango Delta – Utflykt på floden i Mokoro (typ av kanot) och vandringar i bushen.

Obs! Minimum 4 deltagare för att avgången ska kunna bekräftas.

Detta ingår i vår resa till Zimbabwe och Botswana

 • Flyg Skandinavien-Johannesburg t o r med t ex British Airways, Lufthansa, Ethiopian Airlines, KLM, Qatar Airways eller Turkish Airlines.
  Möjligt att flyga från de flesta skandinaviska flygplatser.
 • Alla flygskatter.
 • Nedanstående program där ni ansluter till internationell grupp på plats.
 • 16 dagar/15 nätter i lodge/chalet och tented camps / tented lodges.
 • Campingutrustning i deltat.
 • Alla utflykter/game drives beskrivna i programmet (där det nämns ”kostar extra”).
 • Entréavgifter.
 • Transporter i minibuss/safarifordon.
 • Måltider enligt programmet.
 • Professionell engelsktalande lokal guide.

Safarin går även att ordna med campingboende mot prisavdrag.

Dagsprogram

(F=frukost, L=lunch, M=middag)

Flyg Skandinavien-Johannesburg. Ankomst Johannesburg, en dag innan turen börjar dag 1.
Transfer och övernattning på mellanklassboende i Johannesburg.

Dag 1-2: Kruger nationalpark
Vi lämnar Johannesburg kl. 06.30 och åker åt nordost in i världsberömda Kruger nationalpark. Vi besöker den avlägsna och sällan besökta norra delen av parken, från Letaba till Pufuri. Vi njuter av game drives både morgon och eftermiddag och hoppas att vi får se lejon, elefanter, noshörning och andra djur i denna välkända park.
(Chalet: Fx1, Lx2, Mx2)

Dag 3: Underbara Zimbabwe
Vi kommer in i Zimbabwe via gränsposten Beit Bridge och fortsätter norrut till vår övernattning. På morgonen besöker vi det stora Zimbabwe Monuments. De välbevarade ruinerna är några av de äldsta och största stenstrukturerna i södra Afrika och de byggdes under 1000 till 1300 talet. Vi utforskar de antika ruinerna under en informativ vandring med en lokal guide.
(Hotel: F, L, M)

Dag 4: Matobo nationalpark
På resan via staden Bulawayo rör vi oss mot Matobo nationalpark och våra chalets i utkanten av parken. På eftermiddagen avnjuter vi solnedgången från granitåsen med utsikt över parken. Följande morgon besöker vi World´s View och den historiska platsen där Cecil John Rhodes grav finns. Ovanliga klippformationer är hem för en rad gamla bushmanmålningar som vi besöker under dagens game drive och vandring. Det här området är också hem för Zimbabwes noshörning som vi hoppas få se under vår utflykt i parken.
(Chalet: F, L, M)

Dag 5-6: Hwange nationalpark
Parken, som fått sitt namn efter en lokal Nhanzwa-hövding, är den största parken i Zimbabwe med en yta på ca 14 650 km² och ligger i det nordvästra hörnet av landet.
Det är berömt för sin stora population av elefanter. Våra chalets ligger i viltvårdsområdet som gränsar till parken. Vi utforskar parken i sällskap med vår lokala guide under en heldags game drive i ett öppet 4WD-fordon.
(Chalet: F, L, M)

Dag 7-8: Viktoriafallen
2 nätter tillbringar vi i staden Victoria Falls. Vi avnjuter en spektakulär vandring genom tropisk vegetation till yttersta kanten av ”Mosi oa Tunya” eller ”röken som dundrar” – Victoria Falls.
Det finns möjlighet att åka forsränning på den mäktiga Zambezi floden, hoppa bungy jump eller flyga helikopter över fallen (kostar extra).
(Hotel: F)

Dag 9: Chobe nationalpark
När vi kommit in i Botswana åker vi mot staden Kasane som ligger på Chobe flodens strand. Floden flyter lättjefullt utmed Chobe nationalparks norra gräns och drar till sig några av de största elefantflockarna i Afrika. En riktig höjdpunkt är eftermiddagens viltskådning på floden då vi i solnedgången hoppas få se ett stort antal elefanter och andra djur då de släcker sin törst i slutet av dagen.
(Chalet: F, L, M)

Dag 10: Nata
Den här morgonen finns det tid till en extra game drive (kostar extra) i Chobe nationalpark.
Vi åker söderut genom Kasane skogsreservat till Nata där vi övernattar.
(Tented lodge eller chalet: F, L, M)

Dag 11: Maun
Maun – öppningen till Okavangodeltat. Maun, som från början var en utpost för tamboskap, är idag huvudstaden i Botswanas turistindustri och vår bas när vi förbereder oss för vår tur in i Okavangodeltat. Vår camp ligger på Thamalakane flodens strand och när vi har kommit på plats kan vi ha en avslappnande eftermiddag vid poolen.
(Chalet: F,L)

Dag 12-14: Okavangodeltat
Vi åker in till deltat i ett öppet 4WD-fordon. Våra lokala guider tar oss djupt in i hjärtat av Okavangodeltat i Mokoro (traditionella kanoter). Att försiktigt färdas genom nätverket av kanaler är en upplevelse man inte bör missa. Deltat formas av regnvattnet som rinner från höglandet och ut över Kalahariöknens sand och som på vägen blir en underbar grön oas för fåglar och djur. Vi bor i det fria, på avlägsna öar, i en häpnadsväckande och dynamisk miljö och njuter av vandringar i bushen, fågelskådning och simturer i det klara vattnet. Då vi bor med våra lokala guider lär vi oss mer om deras livsstil och kultur. Dag 14 återvänder vi till Maun sent på eftermiddagen.
Där finns det möjlighet att (tillval, kostar extra) flyga över Okavango för att uppleva deltat från ett annat perspektiv.
(Tented camping x 2, chalet x 1: Fx3. Lx3, Mx2)

Dag 15: Khama Rhino Sanctuary
Vi åker söder ut från Maun genom de vidöppna områdena i Kalahari öknen på vår väg till Khama noshörningsreservat. Detta är ett viltvårdsprojekt som startades 1992 för att hjälpa till att rädda den utrotningshotade noshörningen, återställa ett område som tidigare flödade av vilt till sitt ursprung och att ge ekonomiska fördelar till det lokala Batswana samhället genom turism och hållbar användning av naturresurser.
Vi hoppas få se de sällsynta noshörningarna på eftermiddagens game drive.
(Chalet: F, L, M)

Dag 16: Johannesburg – Hemresa
Vi åker tillbaka in i Sydafrika och Johannesburg där vår resa avslutas sent på eftermiddagen. Därefter får ni transfer till flygplatsen för er hemresa. Alternativt kan ni lägga till en övernattning i Johannesburg.
(F)

 

Pris

Prisexempel per person: 29 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Prisavdrag om ni väljer campingboende standard: -3 600 SEK/person.

Tillkommer lokalt: 300 USD (betalas lokalt på plats vid ankomst).

Priset per person påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Artikelnr: SUNW   ZBa16

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Zimbabwe & Botswana upplevelseresan, 16 dagar”