Surinam

Resor till Surinam

Surinam är Sydamerikas minsta land och ligger norr om Brasilien på Sydamerikas nordöstkust. De nordligaste delarna av landet består mest av uppodlat lågland där majoriteten av folket lever. Södra delarna, närmare 80 % av landets yta, består av tropisk regnskog och savanner mot gränsen till Brasilien. Landet har också två bergskedjor och fantastiska kuster mot Sydatlanten.

Landet besöktes på 1500-talet av franska, spanska och engelska utforskare, och koloniserades på 1600-talet av Nederländerna. Kolonisatörerna förde in mängder av afrikanska slavar till landet. De blev i slutet av 1800-talet frigivna och flyttade till stor del in till staden Paramaribo. Holländska är landets huvudsakliga språk, men flera av urinvånarnas språk samt creol-dialekter talas också i stor utsträckning. Även engelska och franska är vanligt förekommande.

I dag är landets främsta inkomstkälla bauxitgruvorna som är viktiga för framställningen av aluminium, samt ris- och bananodlingar och räkfiske. Landet har nyligen börjat nyttja sina stora olje- och guldfyndigheter.

Surinam blev självständigt från Nederländerna år 1975. I december 1980 utfördes en militärkupp och landet blev en socialistrepublik, men det sågs av många som en militärdiktatur. Landet blev en konstitutionell demokratisk republik år 1987, men de som utförde kuppen har fortfarande kontroll över stora delar av landets militär och politik, trots påtryckningar från Nederländerna och resten av världen.

Resepaket till Surinam


Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Surinam.
Svenska medborgare måste ha ett visum för inresa i Surinam.
Ansökningar kan göras online via Surinams konsulat i Nederländerna: http://www.consulaatsuriname.nl/

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.


Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm