Utflykter på Zanzibar

Utflykter på Zanzibar

På Zanzibar erbjuder vi en mängd olika utflykter och äventyr. Du kan bland annat cykla runt ön, ta en matlagningskurs, snorkla runt korallrev, kryssa bland öarna i en segelbåt eller utforska Zanzibars regnskog. Med undantag av cykelturen i Stone Town bokas utflykterna på plats i Zanzibar och betalas då i amerikanska dollar.

Utflykter runt Stone Town

3 dagars cykeltur

Obs! Denna utflykt måste förbokas tillsammans med resepaketet.

Vi har flertalet turer på ön och har valt ut vår favorit. Att upptäcka ön på cykel ger möjligheter att interagera med befolkningen som du annars inte får. Alla våra partners och lodger/hotell är handplockade bland våra personliga favoriter. De är små oberoende lodger och hotell med själ och hjärta.

Dag 1
Ankomst till Jambiani/Stone Town.
Briefing och test av cykel.
Middag och övernattning i Jambiani, Red Monkey Lodge.

Dag 2
Tidig avfärd till Kizimkazi på södra Zanzibar (22 km).
Simma med delfiner och snorkla, lunch.

Cykling till Unguja Ukuu (18 km).
Solnedgång och strandbrasa i Unguja Uku.
Middag och övernattning i Unguja Uku, Menai Bay Bungalows.

Dag 3
Cykling till Stone Town via Cheju offroad track (35 km).
Middag och övernattning i Stone Town, Kholle House.

Dag 4
Tidig morgontur med guide som berättar om hur livet levs i Stone Town.
Avfärd till Spice Farms (23 km).
Spice tour och lunch.
Slut på program.

 

Livet i Stone Town

Livet i Stone Town är aktivt och sprudlande. Invånarna lever sitt liv i gränderna och lagar mat, spelar det traditionella brädspelet bao, matar sina hönor eller bara umgås på stenbänkarna. Denna tur är för dig som vill uppleva livet på ön långt bortom turismen.

Vi börjar med kaffe på en baraza (väggfasta bänkar på husen) i hörnan Jaws Corner omgivna av män som spelar bao eller diskuterar senaste nytt. Sedan fortsätter vi till marknaden i Darajani för att se vad som händer bakom kulisserna där. Inte långt från Darajani hittar du dhowhamnen i Malindi där det mesta av godset kommer in från fastlandet, som potatis, tomater och ris.

Sedan beger vi oss till Luukmans för att äta en riktig god swahililunch på ett klassiskt lokalt ställe. På vägen dit besöker vi bageriet i Vuga, ett av tre bagerier i Stone Town. De bakar cirka 4 000 limpor “buflo” per dag, och allt bakas över öppen eld. Totalt bakas cirka 12 000 limpor per dag på detta sätt. Exklusive lunch.

Priser i US-dollar
2 personer             $60
4 personer             $96
6 personer             $132
8 personer             $156
10 personer           $180

 

Stone Towns arkitektur

Att promenera i Stone Town är en arkitekturintresserads dröm. Här finner du både arabiska, gotiska, sareceniska och swahiliska stilar. Du kommer att fascineras av de arabiska husen med sina innergårdar och filigranarbetade balkonger. Du kommer också att förvånas av historierna om några av Stone Towns extraordinära arkitektur som berättas av vår förträffliga guide Yoanna. Håll ett öga på detaljerna! Varje hörn av staden har något nytt att fascineras av, till exempel de världskända dörrarna från Zanzibar som pryder nästan varje anmärkningsvärd byggnad.

Några av byggnaderna ni kommer att besöka är High Court of Zanzibar (gotisk), Emerson Spice Hotel (indisk), Old Customs House (arabisk), Michangani Post Office (gotisk), People’s Bank of Zanzibar (indisk) och Christ Church (blandad gotisk och arabisk).

Priser i US-dollar
2 personer             $48
4 personer             $84
6 personer             $120
8 personer             $144
10 personer           $162

 

Laga swahilimat hos Muuna

Lunch eller middag lagas hemma hos Muuna i hennes och Yajhas lägenhet där de bor med sina tre barn mitt i Stone Town. Muuna är en utmärkt kock och hon gör allting från grunden. Ni kommer att laga mat tillsammans och Muuna planerar maten så den anpassas efter säsongen. Frukt, grönsaker och mandazi (lokalt bröd) kommer att serveras tillsammans med en huvudrätt med färsk juice följt av dessert.

Priser i US-dollar
2 personer             $108
4 personer             $192
6 personer             $276

Max 6 personer för att det skall bli bra för gästerna.

 

Kryddtur

Zanzibar är känd för sin kryddexport, och på denna tur får du lära dig om lokala kryddor, tropiska frukter och ovanliga växter. Beroende på säsong får du smaka, lukta och se hur till exempel vanilj, kardemumma, kanel, muskotnöt, koriander, peppar och många  andra kryddor och örter växer. Lär dig om deras egenskaper för medicin och hälsa och hur de kan användas i mat och dryck. Försäkra dig om att du smakar och luktar på allt i denna explosion av väldoft. Innan du återvänder till Stone Town serveras en lokal lunch.

I utflykten ingår transfer, entréavgift och lunch.

Priser i US-dollar
2 personer             $60
4 personer             $96
6 personer             $132
8 personer             $156
10 personer           $180

 

OceanSpray

Denna privata tur till Bawe Island och den närliggande sandbanken ger dig möjlighet att upptäcka två rev med fantastiskt klart vatten, färgrika intakta koraller och hundratals tropiska fiskar. Efter en timmes båtfärd når vi den orörda öde sandbanken där vi snorklar vid revet som bara ligger någon meter under dig. Efter det äter vi lunch bestående av olika lokala specialiteter såsom samosa, mandazi, katchori och frukt. Efter lunch och vila tar vi oss till det andra revet för att upptäcka den fascinerande undervattensvärlden.

I utflykten ingår båttur, hyra av snorkelutrustning och lunch.

Priser i US-dollar
2 personer             $170
4 personer             $310
6 personer             $420
8 personer             $480
10 personer           $565

 

Dhowsegeltur i solnedgången

På Stone Towns strand kliver du ombord på en tradiotionell dhow, slappnar av och seglar iväg på en magisk tur i solnedgångens azurblå vatten. Din butler serverar snacks och ser till att ditt glas är fyllt med öl, vin eller annan dricka medan du lutar dig tillbaka och njuter av det romantiska Zanzibar som seglar förbi.

I utflykten ingår båttur med dryck och snacks.

Priser i US-dollar
2 personer             $84
4 personer             $144
6 personer             $195
8 personer             $210
10 personer           $240

 

Jozani-regnskogen

På södra delen av Zanzibar ligger regnskogen Jozani, en mångfacetterad skog med en slående natur. Regnskogen huserar ett antal endemiska arter, inklusive den för Zanzibar unika röda colobusapan. När du vandrar på stigarna bland eukalyptus och mahogny kan du också stöta på markattor, springnäbbmöss och galagoer. Vill du fortsätta upptäcktsfärden finns här också ett mangroveträsk och en fjärilsfarm.

I utflykten ingår transfer och parkavgift.

Priser i US-dollar
2 personer             $120
4 personer             $205
6 personer             $230
8 personer             $290
10 personer           $340

 

Utflykter på sydostkusten

Bwejuu, Paje, Jambiani

Sjögräsodling

Sjögräsodling är viktig för befolkningen längs kusten. Kvinnorna planterar, odlar och skördar sjögräset som säljs för att användas till bland annat tvål, kosmetika och medicin. När tidvattnet går ut går kvinnorna ut på sanden för att arbeta. Under denna utflykt får du lära känna de varma och glada kvinnorna och delta i deras arbete. Du kommer också att få prova och äta olika sjögräsprodukter.

I utflykten ingår transfer och entré.

Priser i US-dollar
2 personer             $96
4 personer             $180
6 personer             $245
8 personer             $310
10 personer           $360

 

Utflykter runt Nungwi

Zanzibar Ocean Sports

Läs mer om våra erbjudanden hos Zanzibar Ocean Sports.

 

Mnemba Atoll snorkling

Det tropiska paradiset Mnemba med sin vita sand omges av ljusblått och klart vatten och är öns bästa snorklingsplats. Detta havsreservat har ett omfattande ovalt rev, 7×4 km, som huserar cirka 600 arter korallfisk. Ljuset som omger atollen är oerhört vackert med mycket bra sikt. Här har du också den största chansen att se delfiner och sköldpaddor på djupt vatten.

I utflykten ingår transfer, båt, snorkel, parkavgifter, lunch, frukt och vatten.

Priser i US-dollar
2 personer             $180
4 personer             $330
6 personer             $460
8 personer             $580
10 personer           $685

 

Tumbatu Voddo

Tumbatu nordväst om Zanzibar har 12 000 invånare som lever ett isolerat liv. Här finns en unik möjlighet att uppleva något autentiskt och originellt. Alla som inte är från Tumbatu, inklusive de från Zanzibar, behöver tillstånd från byäldsten för att komma i land.

Ön får sin energi helt från solpaneler så de kan vara fortsatt oberoende. Efter cirka 30 minuters båttur välkomnas vi av byns äldsteman. På ön tror man på voodoo, och du kommer att få träffa byns “mganga” som kanske finner lösningen på något av dina problem genom att söka svaret i sand. När vi promenerar runt ön omges vi av nyfikna glada barn, och vi ser folk som arbetar med att plantera och skörda. Du kan även se kvinnor som samlar snäckor och krabbor i vattnet. En del av utflyktens avgift går till befolkningen på Tumbatu.

Priser i US-dollar
2 personer             $180
4 personer             $330
6 personer             $460
8 personer             $580
10 personer           $630

 


Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm