På Living Water Children Center (LWCC) är det något nytt på gång – något som doftar både nybakat bröd och framtidstro. Ett litet bageri håller nämligen på att ta form, och det är inte vilket bageri som helst. Det är det allra första projektet inom ramen för *Hopp & Möjligheter* – ett initiativ som vill göra skillnad där det behövs som mest.
Och var börjar man då, om inte med det allra mest grundläggande? Med mat på bordet.
Varför ett bageri?
Under lång tid har LWCC kämpat med att få tag på bra mellanmål till barnen. Brödet har ofta fått komma långväga ifrån, vilket både kostar mycket och gör tillgången osäker. Men tänk att istället ha ett eget litet bageri – mitt på gården.
Med det nya bageriet händer flera fina saker på en gång:
– Barnen får färskt bröd till frukost och mellanmål
– Kostnaderna för transporter minskar
– Nya möjligheter öppnas för lärande och praktisk träning
– Centret blir ett steg mer självförsörjande


Mer än bröd
Bakugnen kommer att skötas av Mr. Fredrick Senton – en uppskattad kock på centret som nu också kommer få vidareutbildning för att ta bageriet till nästa nivå.
Men det är inte bara han som kommer att stå med händerna i degen. Genom LWCC:s volontärprogram får barn och ungdomar vara med i bakningen. Det ger dem inte bara något att äta – utan också kunskap och färdigheter de kan ta med sig in i vuxenlivet.
Små limpor, stora drömmar
Till en början är målet att baka 500 limpor om dagen – tillräckligt för både barnen på centret och eleverna vid Yakini Secondary School. På sikt finns det planer på att öka till 700 limpor.
Men bageriet handlar om mycket mer än siffror. Det är en plats där barnen får känna att de själva kan påverka sin framtid. Där varje doft av nybakat bröd också bär på något större – en känsla av trygghet, delaktighet och hopp.

