Iran

Res till Iran

En resa till Iran innebär spännande upplevelser av en flertusenårig kultur. Sevärdheterna är många; här finns forntida städer, magnifika moskéer, genuina städer där gamla traditioner lever kvar, vackra trädgårdar och myllrande basarer. Iran är också gästfrihetens land där du som besökare blir varmt välkomnad.

Res till Iran med oss

Vår resa till Iran tar dig bland annat till huvudstaden Teheran, Esfahan, Shiraz och den forntida staden Persepolis. Iran har drygt 20 platser på UNESCO:s världsarvslista, och du får se flera av dem. Du möter också den gästfria befolkningen som berättar om sin kultur. Under resans gång får du även utforska den persiska matkulturen med luncher hos lokala familjer. Läs mer om vår rundresa till Iran här nedan.

Vill du veta mer om resan är du varmt välkommen att ringa oss på 021-18 16 17 eller maila till [email protected].

Resetips i Iran

Reser du till Iran får du uppleva en kultur som sträcker sig 5 000 år tillbaka i tiden. Här finns en stor mängd sevärdheter varav flera finns med på UNESCO:s lista över världsarv.

Bland huvudstaden Teherans sevärdheter finns det kungliga Golastanpalatset som är ett av Irans världsarv. Här finns också många museer att besöka. Två tips är juvelmuseet som visar de praktfulla kronjuvelerna, och mattmuseet där man kan lära sig mer om de berömda persiska mattornas historia. De myllrande basarna är också värda ett besök.

I Irans kulturella huvudstad Esfahan finns gott om sevärdheter. En av dem är det enorma Naghsh-e Jahan som är ett av världens största torg. Det omges också av flera sevärda monument som Ali Qapupalatset, den magnifika Imammoskén och andra praktfulla moskéer.

En resa till Iran bör även innehålla ett besök i den forntida staden Persepolis. Staden började byggas på 500-talet f.Kr. och blev med tiden ett magnifikt komplex av palats. På 300-talet f.Kr. brändes Persepolis ner av Alexander den store, men det som finns kvar av staden är välbevarat.

Andra sevärda platser i Iran är den genuina staden Yazd i centrala Iran. I denna världsarvsstad kan man strosa längs gatorna som går i labyrinter, besöka hantverkare som väver silkesbrokader och besöka den vackra Fredagsmoskén. Ökenstaden Aqda är en annan plats som har behållit sin genuina charm och är värd ett besök.

I programmet till vår rundresa i Iran kan du läsa mer om vad man kan se och uppleva i detta spännande land.

Pass och visum till Iran

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Iran och ha två blanka sidor. Resenärer som har israeliska stämplar i passet tillåts inte resa in i Iran.

Svenska medborgare som reser till Iran behöver ansöka om visum före avresan från Sverige. Via hemsidan för Irans ambassad i Stockholm kan du ansöka om ett e-visum. Visumansökan ska göras senast 1 månad före avresan. Läs mer på ambassadens hemsida.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Karta över Iran


Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm