Namibia
Start » Afrika » Namibia » Paket: Namibia – Namiböknen och Caprivi, 15 dagar

Paket: Namibia – Namiböknen och Caprivi, 15 dagar

På den här äventyrsresan besöker ni höjdpunkterna i norra Namibia. Resan börjar i Zambia med ett besök vid de mäktiga Victoriafallen innan nvi åker in i Namibia. Njut av djurlivet i Etosha nationalpark, landskapet i Damaraland och Namiböknens mäktiga röda sanddyner.

Prisexempel

34,900 kr

Din Resekonsult till Afrika

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Ella så hjälper vi dig mer än gärna

Namibia – Namiböknen och Caprivi

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter, kan vi självklart ordna det.

Datum

Denna resa har fasta avgångar ungefär 2–3 gånger per månad. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Höjdpunkter på resan

  • Victoriafallen – se naturens underverk.
  • Caprivi – åk på game drives.
  • Etosha nationalpark – se djurlivet.
  • Damaraland – se flertusenåriga hällristningar.
  • Swakopmund – sandsurfa och kör fyrhjuling.
  • Namiböknen – vandra på Sossusvleis sanddyner.

Dagsprogram

Dag 1–2: Livingstone
Informationsmöte kl. 14.00. Victoriafallen är ett naturens underverk och ni utforskar området under två dagar. Här finns många aktiviteter att välja på, till exempel safari på elefant, forsränning i den mäktiga Zambezifloden eller ett 111 meter högt bungyjump (kostnader tillkommer).
Boende i fasta tält.
Måltider: frukost.

Dag 3–4: Caprivi
Ni reser västerut från Zambia in på den smala Capriviremsan i Namibia. De stora floderna lockar många olika djurarter, och ni tillbringar två dagar i detta viltrika område. Ni utforskar Kwandofloden med båt och har en game drive i Mahango viltreservat.
Boende i chalet.
Måltider: helpension.

Dag 5: Rundu
Efter att ni på morgonen njutit av det omfattande fågellivet runt campen, fortsätter ni resan längs Kavangofloden. Byar med hyddor av gräs och lokala trähantverk är en vanlig syn. Ni stannar för kvällen på ert boende på flodstranden i Rundu och njuter av en spektakulär solnedgång.
Boende i chalet.
Måltider: helpension.

Dag 6–8: Etosha nationalpark
Ni tar er nu längre in i Namibia, till Etosha nationalpark. Parken ligger runt ”Etoshagrytan”, som tidigare var en sjö men numer är en torr lerslätt som lokalt kallas för ”den stora vita platsen av torrt vatten”. Vattenhålen som omger grytan attraherar vilt som elefanter, antiloper och lejon. Er lodge ligger på parkens gräns och ni tillbringar era morgnar och eftermiddagar på game drives.
Boende på lodge.
Måltider: helpension.

Dag 9: Brandberg
Ni rör er söderut mot Brandberg-bergen och passerar på vägen vackra ökenlandskap. Er lodge ligger i den torra Ugabfloden som är hemvist för den sällsynta ökenelefanten. Ni besöker den förstenade skogen och vandrar med en lokal guide för att se de berömda hällristningarna ”White Lady” som finns i området.
Boende på lodge.
Måltider: helpension.

Dag 10–11: Swakopmund
Ni korsar öppna platta slätter och passerar Spitzkoppe på er färd mot kusten där ni besöker Cape Cross sälkoloni. Längre söderut ligger kuststaden Swakopmund där ni har en dag på egen hand med möjlighet att utforska staden, åka kajak eller prova sandsurfning (kostnader tillkommer). Det tyska arvet syns tydligt i arkitekturen och på restaurangernas menyer som ofta står på tyska.
Boende i chalet.
Måltider: 2 frukostar, 1 lunch.

Dag 12–13: Namiböknen
Ni besöker månlandskapet som omger staden Swakopmund på er väg till Namiböknen med dess resliga röda sanddyner. Ni går till Sossusvlei och utforskar Sesriems djupa flodbädd. Från er lodge som ligger utanför nationalparken njuter ni av en dramatisk solnedgång över världens högsta sanddyner.
Boende i fasta tält.
Måltider: helpension.

Dag 14: Windhoek
Windhoek är huvudstad och den största staden i Namibia. Stadens charm ligger i dess harmoniska blandning av afrikanska och europeiska kulturer, invånarnas vänlighet och den intressanta mixen av den moderna och tyska kolonialtidens influenser på arkitekturen. Ni utforskar staden och avnjuter en restaurangmåltid (kostnader tillkommer).
Boende: guesthouse.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 15: Windhoek
Programmet avslutas efter frukosten.

Läs detaljerat program på engelska. (pdf)

Detta ingår i resan till Namibia

  • Professionella safariguider.
  • Transport i minibuss/safarifordon & 4WD.
  • Entréavgifter.
  • 14 nätters övernattning.

Detta tillkommer

Lokala kostnader 1 200 ZAR per person.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 34 900 SEK.
Pristillägg gäller vid enkelrum.

Resan kan också erbjudas som campingalternativ till reducerat pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SUNW NBA15
Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.