Sossusvlei, NamibiaOryxantilop i Etosha nationalpark, Namibia.Namiböknen

Paket: Namibia – Namiböknen och Caprivi, 15 dagar

Prisexempel: 29 900 kr

På den här äventyrsresan besöker vi höjdpunkterna i norra Namibia. Resan börjar i Zambia med ett besök vid de mäktiga Victoriafallen innan vi åker in i Namibia. Njut av djurlivet i Etosha nationalpark, landskapet i Damaraland och Namiböknens mäktiga röda sanddyner.

Artikelnr: SUNW NBA15 , , ,

Namibia – Namiböknen och Caprivi

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter, kan vi självklart ordna det.

Avgångar

Denna resa har fasta avgångar ungefär två till tre gånger i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Höjdpunkter på resan

  • Victoriafallen – se naturens underverk.
  • Caprivi – åk på game drives.
  • Etosha nationalpark – se djurlivet.
  • Damaraland – se flertusenåriga hällristningar.
  • Swakopmund – sandsurfa och kör fyrhjuling.
  • Namiböknen – vandra på Sossusvleis sanddyner.

(B = Breakfast, L = Lunch, D = Dinner)

Dagsprogram

Dag 1–2: Livingstone
Informationsmöte kl. 14.00. Victoriafallen är ett naturens underverk och vi utforskar området under två dagar. Här finns många aktiviteter att välja på som safari på elefant, forsränning i den mäktiga Zambezifloden eller ett 111 m högt bungyjump (kostnader tillkommer)
(Fasta tält, B–)

Dag 3–4: Caprivi
Vi reser västerut från Zambia in på den smala Capriviremsan i Namibia. De stora floderna lockar många olika djurarter, och vi tillbringar två dagar i detta viltrika område. Vi utforskar Kwandofloden med båt och har en game drive i Mahango viltreservat.
(Chalet BLD)

Dag 5: Rundu
Efter att vi på morgonen njutit av det omfattande fågellivet runt campen, åker vi längs Kavangofloden. Byar med hyddor av gräs och lokala trähantverk är en vanlig syn. Vi stannar för kvällen på vårt boende på flodstranden i Rundu och njuter av en spektakulär solnedgång.
(Chalet BLD)

Dag 6–8: Etosha nationalpark
Vi tar oss längre in i Namibia, till Etosha nationalpark. Parken ligger runt ”Etosha grytan”, som tidigare var en sjö men numer är en torr lerslätt som lokalt kallas för ”den stora vita platsen av torrt vatten”. Vattenhålen som omger ”grytan” attraherar vilt som elefanter, antiloper och lejon. Vår lodge ligger på parkens gräns och vi tillbringar våra morgnar och eftermiddagar på game drives.
(Lodge BLD)

Dag 9: Brandberg
Vi rör oss söderut mot Brandberg-bergen och passerar på vägen vackra ökenlandskap. Vår lodge ligger i den torra Ugabfloden som är hemvist för den sällsynta ökenelefanten. Vi besöker den förstenade skogen och vandrar med en lokal guide för att se de berömda hällristningarna ”White Lady” som finns i området.
(Lodge BLD)

Dag 10–11: Swakopmund
Vi korsar öppna platta slätter och passerar Spitzkoppe på vår färd mot kusten där vi besöker Cape Cross sälkoloni. Längre söderut ligger kuststaden Swakopmund där vi har en dag på egen hand med möjlighet att utforska staden, åka kajak eller prova sandsurfning (kostnader tillkommer). Det tyska arvet syns tydligt i arkitekturen och på restaurangernas menyer som ofta står på tyska.
(Chalet Bx2 Lx1-)

Dag 12–13: Namiböknen
Vi besöker månlandskapet som omger staden Swakopmund på vår väg till Namiböknen med dess resliga röda sanddyner. Vi går till Sossusvlei och utforskar Sesriems djupa flodbädd. Från vår lodge som ligger utanför nationalparken njuter vi av en dramatisk solnedgång över världens högsta sanddyner.
(Fasta tält BLD)

Dag 14: Windhoek
Windhoek är huvudstad och den största staden i Namibia. Stadens charm ligger i dess harmoniska blandning av afrikanska och europeiska kulturer, invånarnas vänlighet och den intressanta mixen av den moderna och tyska kolonialtidens influens på arkitekturen. Vi utforskar staden och avnjuter en restaurangmåltid (kostnader tillkommer).
(Guesthouse BL-)

Dag 15: Windhoek
Programmet avslutas efter frukosten.

Läs detaljerat program på engelska. (pdf)

Detta ingår

  • Professionella safariguider.
  • Transport i minibuss/safarifordon & 4WD
  • Entréavgifter
  • 14 nätters övernattning

Detta tillkommer

Lokala kostnader 1 200 ZAR per person.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 29 900 SEK.
Pristillägg gäller vid enkelrum.

Resan kan också erbjudas som campingalternativ till reducerat pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SUNW NBA15

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Namibia – Namiböknen och Caprivi, 15 dagar”