Paket: Tanzania & Zanzibar Familjeresa, 10 dagar

Prisexempel: 27 900 kr

Åk på en Maasailodgesafari i Tanzania och avsluta med några härliga dagar på Zanzibar. Lär känna massajernas kultur och traditioner och kom riktigt nära inpå djuren på savannen, och avsluta med sol och bad på en av Indiska Oceanens härliga stränder.

Tanzania & Zanzibar Familjeresa, 10 dagar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er.  Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår i vår familjeresa till Tanzania och Zanzibar

 • Flyg från Arlanda till Kilimanjaro. Möjlighet att flyga från Göteborg, Köpenhamn eller Oslo, mot eventuellt pristillägg.
  Inrikesflyg Arusha-Zanzibar. Hemresa från Zanzibar.
 • Alla flygskatter.
 • 2 nätter på Maasai Lodge med natur- och kulturupplevelser.
 • 3 dagars/2 nätters safari  inkl. helpension.
 • 5 nätters boende på Zanzibar, bättre mellanklasshotell, inkl. halvpension.
 • Alla transfers/transporter.
 • Allt boende sker i dubbelrum med/utan extrabädd eller i familjerum, beroende på familjesammansättningen.

Detta ingår ej

 • Visum
 • Dricks
 • Alkohol och läskedrycker
 • Personliga utgifter och föremål

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaros flygplats till Maasai Lodge (Helpension)
Efter att ni passerat tullen möts ni av en chaufför som skjutsar er till Maasai Lodge där ni äter middag och övernattar.

Dag 2: Maasai Lodge
Ni äter frukost med utsikt över både Kilimanjaro och Mount Meru. Sedan är det dags för flera olika maasaiäventyr; följ med en maasaifamilj under en hel dag, eller följ med på en vandring på savannen med picknick till lunch. Flera olika aktiviteter som passar de flesta erbjuds. Under middagen får ni se en uppvisning av traditionell maasaidans.

Dag 3: Maasai Lodge till Tarangires nationalpark
Efter frukost åker ni till Tarangires nationalpark. Resan tar hela dagen och inkluderar game drives i parken och picknick till lunch. Sent på eftermiddagen anländer ni till Sangaiwe Tented Lodge 4* för middag och övernattning.

Dag 4: Tarangire till Ngorongorokratern
Efter frukost lämnar ni Sangaiwe och åker till Ngorongorokratern för ännu en game drive med picknick i parken. Sent på eftermiddagen tar ni er upp ur kratern igen för middag och övernattning på Bougainvillea Lodge 4* i Karatu.

Dag 5: Bougainvillea Lodge till Arusha till Zanzibar
Efter frukost checkar ni ut från hotellet och skjutsas till Arushas flygplats i god tid för flyget till Zanzibar. Ni äter lunch på vägen dit.

Dag 5-10: Zanzibar
Vid ankomst på Zanzibars flygplats möts ni upp av vår lokala representant på Zanzibar som tar er till hotellet. Välj mellan Mnarani Beach Cottages 3* i norra Zanzibar eller Karamba Resort 4* i Kizimkazi i söder.

Dag 10: Zanzibar – Skandinavien
Transfer till flygplatsen i god tid inför flyget hem.

Pris

Prisexempel vuxen: 27 900 SEK.

Prisexempel barn under 12 år: 18 500 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den lägsta boendestandarden på Zanzibar.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Villkor

VARFÖR SAFARI MED KENZAN TOURS?

På plats i Tanzania och i Kenya har vi en lokal organisation, Kenzan Wildlife Safaris, som tar väl hand om er. Våra lokala guider har lång erfarenhet, utbildning och god lokalkännedom. Självklart talar de engelska och finns där för att göra er vistelse minnesvärd. Så snart ni landat blir ni upphämtade på flygplatsen och er guide kör er till ert första boende. Väl på plats får ni andas in den afrikanska känslan, ta det pole-pole (lugnt på swahili) och acklimatisera er innan det är dags för safari. Behöver ni någon hjälp under resans gång finns alltid möjlighet att kontakta den lokala organisation eller oss i Sverige.
Boendena i nationalparkerna är handplockade, och vi kan garantera att de drivs i harmoni med naturen, djuren och människorna på plats. Men även att de anställda är lokala, vilket gör att inkomsterna stannar och gör gott i landet. Vi driver i egen regi en tältcamp med eco-policy som flyttas två gånger om året för att kunna erbjuda närhet till djurlivet. Detta innebär kortare restider och större chans att se fler djur för er när ni ska ut på safari. Ni bor därför inte bara bekvämt, utan får även en upplevelse utöver det vanliga!

När ni reser med oss ingår alla kostnader för både safari och dricks. Vi har inga bränslerestriktioner under safari och det är ni i samspel med våra chaufförer som bestämmer när, var och hur ni ska åka. Vår personal är mycket tillmötesgående och svarar på de flesta frågor med frasen: Hakuna matata – Det är inga problem! Våra fordon är i gott skick och vi utför kontroller på dem regelbundet för att garantera er säkerhet.

Vi är verkligen experter på det vi säljer, och kan hjälpa till att finna en resa som passar just era önskemål! Alla våra Afrika-säljare reser till östra Afrika en gång om året för att kunna uppleva det vi säljer till er.

Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

TNZZNZ2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Tanzania & Zanzibar Familjeresa, 10 dagar”