Paket: Tanzania & Zanzibar familjeresa, 10 dagar

Prisexempel: 39 800 kr

Åk med familjen på en spännande resa till Tanzania. En resa som inkluderar safari i norra Tanzania och avkopplande dagar på Zanzibar. På den här resan har du möjlighet att lära dig massor om massajernas kultur och komma riktigt nära djuren i Tarangire och Ngorongoro. Sedan avslutas resan med sköna, avslappnande dagar med sol och bad på Zanzibars norra spets.

Tanzania & Zanzibar familjeresa

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i resan till Tanzania

  • Flyg Skandinavien–Kilimanjaro och Zanzibar–Skandinavien.
  • Inrikesflyg Arusha–Zanzibar och hemresa från Zanzibar.
  • 2 nätter på Maasai Lodge med natur- och kulturupplevelser.
  • 3 dagars/2 nätters safari inkl. helpension.
  • 5 nätters boende på Zanzibar i mellanklasshotell, inkl. frukost.
  • Allt boende sker i dubbelrum med/utan extrabädd eller i familjerum.
  • All transfer inom programmet.

Detta ingår ej

  • Visum.
  • Dricks.
  • Alkohol och läskedrycker.

Dagsprogram

Dag 1: Karibu, välkommen, till Tanzania!

Karibu, välkommen, till Tanzania! Äntligen får du sätta dina fötter på afrikansk mark och omslutas av den tropiska värmen. Efter att ha klarat av tull- och bagagehantering på flygplatsen möts du i ankomsthallen av din chaufför. Tillsammans åker ni den ca 1,5 timmes långa bilfärden som kommer ta dig till ditt boende, Original Maasai Lodge. Lodgen är uppbyggd som en massajby med 16 hyddor där den centrala boman, eldstaden, är en naturlig samlingsplats. Hyddorna är byggda traditionsenligt men med europeisk standard och är otroligt vackra och väl utspridda över området.

Väl framme njuter du av den vackra omgivningen. Masaai Lodge ligger på en höjd och har 360 graders utsikt med flera trevliga sittplatser där en bok kan läsas, samtal avnjutas eller bara sitta för att ta in det magiska landskapet.

Boende: Original Maasai Lodge 
Måltider: Middag

Dag 2: Maasai Lodge – en dag full av upplevelser eller total vila

Har du vaknat riktigt tidigt kanske du hann njuta av att se solen gå upp bakom Mount Kilimanjaro – en storslagen upplevelse. Dagen bjuder på ett smörgåsbord av val. Du kan välja att spendera din dag som massaj tillsammans med en massajfamij för att se hur en typisk vanlig dag här ser ut. Vi kan lova dig att du får ett nytt perspektiv på det som vi själva tar för givet.
Är du mer en naturmänniska kan du njuta av en dag med vandring på savannen tillsammans med en massajshaman som kan lära dig massor om örter och medicinalväxter.
Ytterligare ett alternativ är att åka till Momella och besöka några av Africa Amini Life’s (stiftelsen som äger Masaai Lodge) spännande projekt som skolor, sjukhus, barnhem och verkstäder.
Känner du dig sliten och bara vill ta det lugnt kan du istället välja att tillbringa dagen vid lodgens pool med enastående utsikt. Kanske bara bryta dagen med en skön massage.

När skymningen kommer samlas lodgens gäster för spjutkastning och massajdans innan middag serveras.

Boende: Original Maasai Lodge 
Måltider: Helpension

Maasai Lodge

Dag 3: Från massajland till nationalpark – Hej Tarangire
Det är dags att lämna Maasai Lodge för nya äventyr. Idag går färden mot Tarangire National Park. Mestadels sker bilfärden på asfalt. Längs vägen till Tarangire kan du följa det färgstarka tanzaniska livet passera förbi genom bilfönstret. Väl framme i Tarangire väntar djurskådning.

Safari i Tarangire – framförallt är parken berömt för sina hjordar av elefanter och hundratals stolta baobabträd. Parken bebos av en otrolig mångfald av djur. Dels de kanske mer vanliga som zebra, giraff och gnu. Men har du tur kan du även få möta den mer sällsynta tofsörade oryxen eller giraffantilopen.
Lunch har ni med i form av lunchbox, kanske intas den i skuggan av ett baobabträd.

Boende: Du bor på  Winters Tented Lodge innästlad i grönskan på sluttningen av Mbesi kopje med en vidunderlig utsikt över Great Rift Valley och Lake Manyara. Strategiskt belägen mellan nationalparkerna Tarangire och Lake Manyara. Du kan möta dagen med en tidig vandring upp på en höj och avnjuta ett av Afrikas magiska skådespel – soluppgången!
Tältkampen erbjuder 10 tält (varav 2 är familjerum) med badrum och dusch. Alla tält har en egen terrass där du kan avsluta och börja dagen omsluten av naturen.
Måltider: Helpension

Tanzania, Tarangire, elefant

Dag 4: Tarangire – Ngorongorokratern

Idag ska du få stifta bekantskap med den vackra Ngorongorokratern. Efter ditt tidiga morgonkaffe tar ni er upp till Ngorongoros grindar.
Väl inne tar en snirklig väg dig vidare upp till kraterkanten där en sanslös utsikt väntar. Framför ögonen öppnar sig vyn över Ngorongorokraterns botten där du ska tillbringa förmiddagen tillsammans med savannens mäktiga invånare, djuren du ser som små prickar nedanför dig, betandes förnöjsamt.

Den ovala kratern är knappt 300 km² stor och 610 meter djup och är verklighetens Noaks ark. På den kollapsade vulkanens botten lever en stor mängd arter tillsammans så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Förutom att du här kanske möter alla djuren som ingår i ” the Big Five”, det vill säga lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning, lever här flodhästar, antiloper, gnuer, babianer, zebror, vildsvin och många fler arter. Du kommer garanterat få en mängd härliga djurmöten.
Lunchen, som du har med dig från lodgen, intas på ett picknickområde i Ngorongorokratern, omslutet av det vackra landskapet.

Boende: Du bor på mysiga  Hhando Coffee Lodge. Som namnet avslöjar är Hhando en kaffefarm och har ett fantastiskt läge med utsikt över den lilla dalen som gränsar mot Ngorongoro Conservation Area. I dalen lever elefanter och bufflar som du kan ha turen att se från lodgens veranda.
Måltider: Helpension

Tanzania, Ngorongoro, Lejon

Dag 5: Dags att lämna ett paradis för ett annat – Jambo Zanzibar!
Efter frukost med gott kaffe från Hhandos egna odlingar checkar ni ut och får transfer till Arushas flygplats i god tid för att hinna med flyget till Zanzibar. Ni äter lunch på vägen dit.

Vid ankomst på Zanzibars flygplats möts ni upp av vår lokala representant på Zanzibar som tar er till hotellet.

Boende: Välj mellan Flame Tree Cottages eller Mnarani Beach Cottages som båda är belägna i norra Zanzibar.
Måltider: Frukost

Dag 6–9: Zanzibar
Koppla av på Zanzibars fantastiska stränder. Här väljer du själv om du vill njuta av en god bok i skuggan av en vajande palm eller göra någon av alla utflykter som finns tillgängliga. Eller varför inte både och! Du bor i närheten av Nungwi, en populär turistort på Zanzibars norra spets. Här hittar du kritvita stränder, ett livligt lokalt liv, många restauranger och vattenaktiviteter.

Boende: Du bor på  Flame Tree Cottages eller Mnarani Beach Cottages.
Måltider: Frukost

Läs mer utflykterna på Zanzibar här.

Dag 10: Zanzibar – Skandinavien
Transfer till flygplatsen i god tid inför flyget hem.

Pris

Prisexempel vuxen: 39 800 SEK.
Prisexempel barn under 12 år: 26 900 SEK.

Prisexemplet avser att två vuxna och två barn under 12 år reser under lågsäsong, med lägsta flygpris, del i familje-/dubbelrum och på hotell på Zanzibar. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZZNZ2

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.