Program: Thorn Tree Safari – Lake Naivasha/ Lake Nakuru / Masai Mara, 5 dagar

Prisexempel: 11 400 kr

Thorn Tree Safari är en 5-dagars safari som utgår från Nairobi. Boendestandarden väljer ni själva: antingen ”Basic” som är mellanklass boenden, eller ”Comfort” som är boenden i bättre standard. Alla boenden är handplockade för att ni ska få mest valuta för pengarna. Helpension ingår. Garanterad fönsterplats i minivan, som tar 2–5 personer. Safarin passar dig som vill åka på en safari i de populära nationalparkerna Lake Bogoria, Lake Nakuru, samt Masai Mara. Safarin avgår dagligen. Denna safari går att ordna som delad eller privat safari för 2–5 personer.

Artikelnr: NBO1 ,

Thorn Tree Safari 5 dagar

Dagsprogram

Dag 1: Nairobi – Lake Nakuru
Safarin börjar på morgonen då ni blir hämtade för resan till Lake Nakuru via Great Rift Valley, cirka 2,5 timmars resa. Ni kommer fram i tid för lunch. På eftermiddagen åker ni på en halvdags game drive i Lake Nakuru National Park. Middag och övernattning på:
Comfort:
Crescent Camp

Dag 2: Lake Nakuru – Lake Naivasha
Efter en tidig frukost åker ni till Lake Naivasha där ni tas med på en båttur och sedan vidare till er lodge för lunch. Eftermiddagen spenderar ni på egen hand i och runt lodgen. Middag och övernattning på:
Comfort: Crescent Camp

Dag 3: Masai Mara
Efter en tidig frukost åker ni till den välkända nationalparken Masai Mara och kommer fram till lodgen i tid för lunch. Eftermiddags game drive i parken. Middag och övernattning på:
Basic: Ol Moran Tented Camp
Comfort: Azure Mara Haven 4*

Dag 4: Masai Mara 
Efter frukost åker ni med medhavd lunchbox på en dags game drive i Maasai Mara nationalpark. Om ni önskar kan ni i stället åka på ballongfärd över parken (extra kostnad). Ni har också möjlighet att besöka en masaiby, inträde betalas lokalt. Middag och övernattning på:
Basic: Ol Moran Tented Camp.
Comfort: Azure Mara Haven 4*

Dag 5: Nairobi
Efter frukost åker ni tillbaka till Nairobi (300 km) för att fortsätta till er nästa destination.

Detta ingår i safarin

 • Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Nairobi.
 • Helpension.
 • Alla parkavgifter.
 • 4×4 minivan med fönsterplats till alla. 2–5 personer i varje minivan.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Flying doctors försäkring som täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg.
 • Privata försäkringar.
 • Visum.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Dryck.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 11 400 SEK.
Barn upp till 11 år i sällskap med 2 vuxna bor i extrabädd till 50 % av safaripriset.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum i boendestandard Basic.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

VARFÖR SAFARI MED KENZAN TOURS?
Safariarrangörerna har alltid sina argument varför ni ska välja just dem. Därför vill vi göra klart för er vad som skiljer oss från flertalet andra arrangörer och vilka fördelar som finns om ni bokar er safariresa med Kenzan Tours! Här är våra 10 punkter!

1) Vi har en lokal organisation som tar hand om er resenärer på bästa sätt enligt tydliga riktlinjer som passar just den skandinaviska marknaden. Organisationen heter Kenzan Wildlife safaris och är grundat av Kenzan Tours tillsammans med en lokal arrangör. Våra lokala baser är i Arusha och Nairobi.

2) Ni resenärer tas omhand från början till slut. Alla transfers ingår alltid. Ni har alltid möjlighet att nå både den lokala arrangören och oss i Sverige med dygnet runt jouren.

3) Vår personal är engelsktalande och har lång erfarenhet och den utbildning som krävs för att ha hand om er resenärer. Vi har en god personal policy. All personal får en rimlig lön för sitt arbete.

4) Rekommenderad miniminivå på dricks är redan inkluderat i priset. Men givetvis om ni uppskattar er safari extra mycket, så får ni mer än gärna ge mer dricks till er guide!

5) Våra fordon är i gott skick och vi ser alltid till att kontrollera alla fordon regelbundet för att hålla en bra komfort och hög säkerhetsnivå.

6) Våra chaufförer är inte påtryckta att snåla med bränslet under er safari (till skillnad från våra lokala konkurrenter som inte ger chaufförerna/guiderna någon flexibilitet i hur mycket de får köra under safarin, för att hålla budgeten). Om tiden tillåter så finns möjligheten att vara ute längre på game drive än angivet i programmet. Vi är mycket flexibla när det gäller upplägget av game drives under er safari.

7) Alla våra Afrikasäljare åker till östra Afrika en gång per år i syfte att uppdatera sig och uppleva det vi själva säljer till er. Samt för att i samarbete med vår lokala organisation utveckla och förbättra våra resor. Vi kan försäkra er att ni alltid får bra information och hjälp att hitta en resa som passar just era behov och budget. Vi är experter i det vi erbjuder!

8) Våra lodger och tältcamper är handplockade. Vi vill vara säkra på att boendena håller den kvalitet i såväl mat, service och standard som utlovas. Vi är säkra på att deras personalpolicy överensstämmer med vår egna organisations hårda policy. Vi vet att de även driver boendena i harmoni med både natur och människorna i närheten. Vi är säkra på att ägarna av boendena är lokala och att inkomsterna därför också stannar kvar i landet.

9) Vi driver också i egen regi vår egen tältcamp (med eco-policy) i Serengeti. Den är mobil och flyttas två gånger per år, till de områdena där djurlivet är som bäst.

10) Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

SAFARIN INGÅR I FÖLJANDE FÄRDIGA PROGRAMFÖRSLAG:

Kenyasafari och Zanzibar

Uganda Kenya Zanzibar Explorer

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol – bad & äventyr i Kenya – Tanzania – Zanzibar. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex!

KARTA ÖVER KENYAS NATIONALPARKER
Kenya Nationalparker

 

Artikelnr: NBO1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Thorn Tree Safari – Lake Naivasha/ Lake Nakuru / Masai Mara, 5 dagar”