En resa till Kenya – en oförglömlig upplevelse!

Att utforska Kenyas vilda landskap på en safari är en dröm för många resenärer världen över. Men vad som ofta glöms bort är den rika kulturen som genomsyrar varje hörn av detta fascinerande land. En resa till Kenya är inte bara en upptäcktsfärd genom dess variationsrika nationalparker, utan också en resa genom landets mångfaldiga och färgstarka kulturer.

Safari i Kenya

Kenya är synonymt med safari, och av goda skäl. Landets nationalparker och reservat, såsom Masai Mara, Amboseli och Tsavo, är hem åt några av världens mest magnifika vilda djur, inklusive lejon, elefanter, noshörningar och giraffer. Att ge sig ut på en safari genom Kenyas savanner är en oförglömlig upplevelse som kommer ge dig minnen för livet.

Att bevittna den afrikanska savannens skönhet kan inte jämföras med något annat. Från gryningens första ljus till skymningens förtrollande solnedgångar, varje ögonblick på en safari är fyllt med spänning och äventyr. Att se stora flockar av elefanter vandra över det vidsträckta landskapet eller en lejonfamilj slappna av i skuggan av ett accaciaträd är ögonblick som kommer att sitta på din näthinna för all framtid.

Vilken eller vilka parker ska du välja för din safari?


Vilken eller vilka parker du ska välja för din safari i Kenya beror på flera faktorer såsom tid, säsong, intresse och logistik. Här kan du läsa lite mer om vad som är unikt för tre av Kenyas mest populära parker som kan vara till hjälp när du planerar din resa till Kenya:

Masai Mara

Masai Mara är en av världens mest berömda nationalparker och är känd för sina spektakulära migrationer av gnuer och zebror över Mara-floden. Vill du uppleva detta ska du åka hit i augusti-september.
Dess stora öppna savanner gör det till en utmärkt plats för safarier och möjligheten att se “The Big Five” – lejon, elefanter, bufflar, noshörningar och leoparder – är mycket hög. 

Amboseli

Amboseli National Park är känd för sina vidsträckta landskap och otroliga utsikt över Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. En av de främsta anledningarna att besöka Amboseli är möjligheten att se elefanter i stora flockar med den majestätiska Kilimanjaro som bakgrund. Dessutom är Amboseli ett utmärkt ställe att observera andra stora djur som lejon, giraffer och zebror, medan dess sjöar lockar till sig många olika fågelarter.

Tsavo

Tsavo är en av de största nationalparkerna i Kenya och är uppdelad i Tsavo East och Tsavo West. Tsavo East är känt för sina röda elefanter, som får sin färg från det röda dammet i området. Parken är också hem för en mängd olika djur, inklusive lejon, krokodiler, flodhästar och många olika fågelarter. Tsavo West är känt för sin mångfaldiga terräng, från öppna slätter till bergiga områden och djupa dalgångar. Dessutom kan besökare se den berömda Mzima Springs, en källa som kommer upp ur underjordiska floder och erbjuder en unik möjlighet att se vilda djur under vattnet.

Kenyas färgstarka traditioner och folk

Men Kenya är inte bara vilda djurs hem. Det är också hem för ett rikt kulturellt arv som sträcker sig över tusentals år. Landet bebos av många olika etniska grupper, var och en med sina egna unika traditioner, språk och ceremonier.

En av de mest kända och färgstarka etniska grupperna i Kenya är massajerna. Deras traditionella kläder, speciella dans och skickliga hantverk är en spegelbild av deras rika kulturella arv. Att besöka en massajby är en unik möjlighet att lära sig om deras traditioner och seder.

Men massajerna är inte de enda som bidrar till Kenyas kulturella mångfald. Landet är också hem för kikuyu, luo, luhya, kalenjin och många andra etniska grupper, var och en med sina egna unika bidrag till den kulturella mångfalden.

En resa Kenya sol & bad vid kusten

Att kombinera en safari i Kenyas fantastiska nationalparker med avkoppling på soliga stränder längs kusten är den ultimata resan! Efter dagar fyllda med spännande vilda djursspaningar och spännande möten med andra kulturer, finns det inget bättre sätt att koppla av än att njuta av Kenyas vackra kustlinje vid Indiska oceanen.

De kritvita sandstränderna och det kristallklara vattnet längs Kenyas kust lockar besökare från hela världen. Platser som Diani Beach, Watamu och Malindi erbjuder en rad av aktiviteter, från vattensporter som snorkling och dykning till avkopplande strandpromenader och soluppgångar över horisonten. De färgglada korallreven längs kusten erbjuder också en fantastisk möjlighet att utforska det marina livet och se tropiska fiskar i deras naturliga miljö.

Att kombinera en safari i Kenyas nationalparker med tid längs kusten ger digmöjlighet att uppleva det bästa av både världar – spännande äventyr i vildmarken och avkopplande stunder på paradisstränder. Det är en resa som tillfredsställer alla dina sinnen och skapar minnen för livet!

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.