Paket: Äventyr i Tanzania och Zanzibar, 20 dagar

Prisexempel: 42 500 kr

Är du ute efter äventyr, safari, sol & bad? Vi har sytt ihop ett unikt paket till Tanzania med 5 dagars safari i Serengeti, Lake Manyara och Ngorongoro och 6 dagars vandring på Kilimanjaro. Avsluta med en vecka på härliga Zanzibar! Hela resan sker privat, alltså inte i grupp – allt för att ni ska känna er speciellt omhändertagna under hela resan!

Äventyr i Tanzania och Zanzibar, 20 dagar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er.  Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår i vår resa till Tanzania och Zanzibar

 • Flyg Skandinavien–Arusha t o r med t ex Ethiopian Airlines, KLM/Kenya Airways, Qatar Airways eller Turkish Airlines.
  Möjligt att flyga från de flesta flygplatserna i Skandinavien.
 • Alla flygskatter.
 • 5 dagars campingsafari i Ngorongoro, Serengeti och Lake Manyara, inkl. helpension.
 • Privat safari samt Kilimanjarovandring med professionell personal som följer med. Engelsk guidning. Helpension. Övernattning i tält.
 • Övernattning i Arusha på Planet Lodge inkl. frukost.
 • Boende på Langi Langi Bungalows (med pool), standard bungalow (garden view) inkl. frukost. Alternativt på Mnarani Beach Cottages, standardrum eller family cottages, inkl. halvpension.
 • Samtliga transfers mellan hotell / flygplatser / safari / vandring.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro – Arusha
Ankomst till Kilimanjaro flygplats. Transfer till Planet Lodge. Dagen spenderas på valfritt sätt i Arusha.

DEL 1: CAMPINGSAFARI (5 DAGAR / 4 NÄTTER)
Privat tur för minst 2 vuxna.

5 dagars wildlife safari i Tanzanias välkända nationalparker Lake Manyara, Ngorongoro och Serengeti. Boende sker i tält på campingplatser inkl. helpension. Transporten under hela safarin sker i jeep/landcruiser.

Dag 2: Arusha – Lake Manyara
Efter frukost i Arusha möts ni upp av safarins representant. Ni åker direkt till Lake Manyara nationalpark där ni spenderar resten av dagen med game drive. Picknick-lunch i parken. Sen eftermiddag åker ni till Doffa Campsite för middag och övernattning.

Dag 3: Lake Manyara – Serengeti
Efter frukost åker ni mot Serengeti National Park. På vägen har ni möjlighet att besöka en lokal masaiby (inträde ingår ej och betalas lokalt till masaibyn). Game drive på väg till tältcampen. Därefter middag och övernattning på Kenzan Wildlife Campsite (mobil camping som flyttar sig efter djurens migration).

Dag 4: Serengeti
Tidig morgon åker ni ut på gamedrive i Serengeti. Ni återvänder till tältcampen för frukost. Sedan åker ni ut på gamedrive resten av dagen, med medhavd picknick-lunch. Möjlighet till ballongutfärd över Serengeti (kostar extra). Middag och övernattning på Kenzan Wildlife Campsite.

Dag 5: Serengeti – Ngorongoro-kratern
Efter tidig frukost åker ni till Ngorongoro-kratern för en halvdags game drive i kratern. Picknick-lunch i kratern. Sedan åker ni vidare mot campen. Middag och övernattning på Twiga eller Jambo campingplats.

Dag 6: Ngorongoro – Arusha
Efter frukost åker ni mot Arusha där ni är framme runt lunch. Resten av dagen är ni lediga. Övernattning på Planet Lodge inkl. frukost.

Detta ingår i campingsafarin

 • Helpension och boende i egna tält för 2–3 personer. Tältsängar tillhandahålls i mån av utrymme och tillgång, så det är ingen garanti. Liggunderlag/madrasser och sovsäckar finns att låna, men vi rekommenderar er att ta med egna.
 • Alla parkavgifter och campingavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • 4×4 Landcruiser med fönsterplats till alla. 2–5 personer i varje fordon.
 • Engelsktalande chaufför och guide.
 • Kock.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.

Detta ingår ej

 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum och personlig utrustning.

 

DEL 2: KILIMANJAROVANDRING, MACHAME-TUREN (6 DAGAR / 5 NÄTTER)
Privat tur för minst 2 vuxna.

Se detaljerat dagsprogram här.

Dag 7: Arusha – Machame Gate (1 490 m) – Machame Camp (2 980 m)
Efter frukost kör ni till Machame gate (1 490 m). Ni vandrar genom skogen på berget till Machamecampen (på 3 000 m. 5 – 6 timmars promenad) där ni äter middag och övernattar i tält.

Dag 8: Machame Camp (2 980 m) – Shira Camp (3 840 m)
Efter frukost tar ni er sakta genom passet som leder upp till platån. Härifrån njuter ni av den storslagna utsikten från Shiraplatån. Tittar ni i sydvästlig riktning ser ni Mount Meru som är en annan spännande vulkan. Middag och övernattning i Shiracampen i tält (3 840 m höjd).

Dag 9: Shira Camp (3 840 m) – Lava Tower (4 630 m) – Barranco Camp
(3 950 m)
Ni lämnar Shira tidig morgon för att fortsätta på stigen som går uppför till toppen på berget Kibo. Efter ha nått toppen går ni nerför till Barancocampen (på 3 950 m höjd) för middag och övernattning i tält.

Dag 10: Barranco Camp (3 950 m) – Barafu Camp (4 550 m)
Efter frukost tar ni er sakta genom den stora Barancodalen upp till Baranco Wall. Vandringen fortsätter på den södra stigen genom Karangadalen (sista riktpunkt Karanga floden). Middag och övernattning i Barafucampen i tält.

Dag 11: Försök att bestiga toppen. Barafu Camp (4 550 m) – Uhuru Peak
(5 895 m) – Mweka (3 100 m)
Avfärd kl. 23.30. Idag ska ni ta er upp på Afrikas tak! Den här delen av turen är väldigt brant, och det är den brantaste vägen att ta sig upp på detta berg. Det tar mellan 4 och 7 timmar att nå toppen. Sedan vänder ni ner till Mwekacampen där ni äter middag och övernattar i tält.

Dag 12: Mweka Camp (3 100 m) – Mweka Gate (1 980 m) – Arusha
Ni vandrar till Mweka gate där er bil väntar för att ta er till Arusha för övernattning på Planet Lodge inkl. frukost.

Dag 13: Arusha – Zanzibar
Transfer till Arusha flygplats för vidare flyg till Zanzibar.

Detta ingår i Kilimanjarovandringen

 • Transfers från / till Arusha flygplats.
 • Boende beskrivet i programmet. Helpension under vandringen och frukost i Arusha.
 • Boende i egna tält (2 –3 personer per tält).
 • Alla parkavgifter och räddningsavgifter.
 • Engelsktalande professionell guide, assisterande guide och bärare.
 • Transfers från och till Arusha.

Detta ingår ej

 • Personlig utrustning.
 • Försäkringar.
 • Visumkostnader.
 • Dricks.
 • Syrgas.

 

DEL 3: SOL OCH BAD PÅ ZANZIBAR

Dag 13–19: Zanzibar
Vid ankomst på Zanzibar blir du hämtad på flygplatsen och får transfer till den bättre mellanklassbungalowen Langi Langi Bungalows i Nungwi på Zanzibars nordligaste spets. Här bor du en vecka i en strandnära garden view bungalow, inkl. frukost. Du kan också välja att bo på Mnarani Beach Cottages, standardrum eller family cottages, inkl. halvpension.

Det finns även möjlighet att förkorta eller förlänga vistelsen på Zanzibar enligt egna önskemål mot prisavdrag/pristillägg.

Möjligt finns att välja andra boenden på Zanzibar. Läs mer om de boenden vi erbjuder på Zanzibar.

Dag 20: Zanzibar – Skandinavien
Transfer till flygplatsen och hemresa till Skandinavien.

 

Pris

Prisexempel per person: 42 500 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum på det billigaste boendet på Zanzibar.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

VARFÖR SAFARI MED KENZAN TOURS?

På plats i Tanzania och i Kenya har vi en lokal organisation, Kenzan Wildlife Safaris, som tar väl hand om er. Våra lokala guider har lång erfarenhet, utbildning och god lokalkännedom. Självklart talar de engelska och finns där för att göra er vistelse minnesvärd. Så snart ni landat blir ni upphämtade på flygplatsen och er guide kör er till ert första boende. Väl på plats får ni andas in den afrikanska känslan, ta det pole-pole (lugnt på swahili) och acklimatisera er innan det är dags för safari. Behöver ni någon hjälp under resans gång finns alltid möjlighet att kontakta den lokala organisation eller oss i Sverige.

Boendena i nationalparkerna är handplockade, och vi kan garantera att de drivs i harmoni med naturen, djuren och människorna på plats. Men även att de anställda är lokala, vilket gör att inkomsterna stannar och gör gott i landet. Vi driver i egen regi en tältcamp med eco-policy som flyttas två gånger om året för att kunna erbjuda närhet till djurlivet. Detta innebär kortare restider och större chans att se fler djur för er när ni ska ut på safari. Ni bor därför inte bara bekvämt, utan får även en upplevelse utöver det vanliga!

När ni reser med oss ingår alla kostnader för både safari och dricks. Vi har inga bränslerestriktioner under safari och det är ni i samspel med våra chaufförer som bestämmer när, var och hur ni ska åka. Vår personal är mycket tillmötesgående och svarar på de flesta frågor med frasen: Hakuna matata – Det är inga problem! Våra fordon är i gott skick och vi utför kontroller på dem regelbundet för att garantera er säkerhet.

Vi är verkligen experter på det vi säljer, och kan hjälpa till att finna en resa som passar just era önskemål! Alla våra afrikasäljare reser till östra Afrika en gång om året för att själva kunna uppleva det vi säljer till er.

Vi deltar i samarbete med Add Truly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

ÖSTRA AFRIKA FLEX

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Kenya, Tanzania och Zanzibar. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex!

 

TNZZNZ7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Äventyr i Tanzania och Zanzibar, 20 dagar”