Naturresor

Resor med djur och natur

Med våra naturresor får du uppleva några av världens vackraste och mest hänförande platser och resmål med ett unikt djurliv. Utforska magiska Galapagos, möt Ugandas bergsgorillor eller res runt på unika Madagaskar.

Här har vi samlat våra reseförslag som till största delen innehåller stora upplevelser av olika naturförhållanden. Det är naturresor som erbjuder allt från ett rikt växt- och djurliv till naturupplevelser i karga vulkanområden, frodiga regnskogar och turkosa kristallklara hav. Läs mer om våra naturresor här nedan och låt dig inspireras!

3-5651Kilimanaro

Äventyr på hög höjd

I Tanzania finns Afrikas högsta berg Kilimanjaro, och en klättring till toppen är en utmaning för de allra äventyrligaste. För dig som drömmer om att bestiga Kilimanjaro har vi den perfekta resan Kilimanjaro trekking. Hittills har alla våra resenärer lyckats nå toppen tillsammans med våra fantastiska guider!

Gorillasafari i Uganda

Uganda har en mängd höjdpunkter med sina regnskogar och rika djurliv. Här kan du beskåda det spektakulära vattenfallet Murchisonfallet, spåra de vilda schimpanserna i nationalparken Kibale Forest och besöka de närbelägna imponerande kratersjöarna. Du kan sedan fortsätta till den nästan 2 000 km² stora nationalparken Queen Elizabeth som har ett mycket rikt djurliv med utmärkt game viewing. I Bwindi Forest National Park lever nästan hälften av världens bergsgorillor, och du har här chansen till ett fantastiskt möte med dessa mäktiga djur.

Mäktiga Viktoriafallen

En annan unik naturupplevelse är de imponerande Viktoriafallen som ligger i Zambezifloden på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia. Det är världens största vattenfall och är cirka 1,7 km brett och 105 meter högt. Fallens vattenmoln kan nå upp till 2 km höjd och syns på hela fyra mils avstånd. Detta naturfenomen får du bland annat uppleva under vår resa Cape to Victoria falls Grand Explorer.

Centralamerikas pärla18-5972

Costa Ricas regnskogar och unika molnskogar erbjuder naturälskare i alla åldrar en chans att se en stor mängd djur och växter i några av Centralamerikas största skogar. I dessa jordens lungor lever 100-tals växt- och djurarter i symbios med varandra. Här kan man bland annat se olika arter av apor, krokodiler, groddjur, fåglar och fjärilar som lever bland regnskogens ananasträd, fikonträd, orkidéer och andra tropiska växter. Ni kan också besöka vulkaner, fotvandra i nationalparken Corcovado och åka på val- och delfinsafari längs med Marino Bellenas klippiga kustremsa som är full av grottor och hemligheter.

Rundresor genom storslagna landskap

Peru erbjuder magnifika landskap och klassiska upplevelser. Bevittna den hänförande skönheten och naturens kraft i Colcaravinen, utforska världens högts belägna navigerbara sjö, Titicacasjön, och besök det enastående världsarvet Machu Picchu. Cusco, vår bas i den här delen av Peru, är en fantastisk storstad. För den naturintresserade rekommenderar vi också Puerto Maldonado och Tambopatas nationalpark med sitt unika djurliv.

Chile är världens längsta land med sina 430 mil. Det sträcker sig från Peru i norr och nästan ända ned till Antarktis. Reser du hit får du uppleva ett skiftande landskap och klimat. Här finns nämligen ökenklimat, medelhavsklimat, fukttempererat klimat och tundraklimat vilket gör att naturen varierar extremt mycket i Chile. Bara den upplevelsen är väl värd en resa till Chile!

Argentina är ett land med kontraster, från de stora slätterna i öster till Anderna i väst. Mångfalden av landskapet varierar från högplatåområdet Altiplano i nordväst med sina öknar, dalar, raviner och färgglada kullar, till Patagoniens sjöar, skogar, glaciärer, stäpper, berg och klippor. Från våtmarker, laguner, vattenfall och subtropisk regnskog i nordöstra delen av landet, till vidsträckta plana Pampas i Buenos Aires-provinsen och de rullande kullarna i Cordoba.

Brasilien! De flesta förknippar landet med Amazonas djupa djungel, praktfulla stränder och Rio de Janeiro. Res med oss och du kan få uppleva just detta, men även de berömda och spektakulära vattenfallen i Iguazu och staden Salvador da Bahia!

Magiska Galapagos

Följ med på en expedition där ni upptäcker Ecuadors och Galapagos skatter. Resan börjar med en kortare vistelse i Quito där ni får uppleva sevärdheterna i huvudstaden med en fantastisk kulturellt mångskiftande historia. Därefter flyger ni vidare till Galapagos där ni fortsätter expeditionen. Ni får uppleva det fantastiska djur- och naturlivet på flera olika öar, eller om ni hellre vill, från en lyxkryssare som tar er på en rundresa runt öarna. Du kan också kombinera en resa till Galapagos med natursköna Costa Rica och spännande Kuba.

Utforska naturälskarens mecka21-6617

Madagaskar är en värld för sig och har varit det sedan ön drev bort från Indien för 80 miljoner år sedan. Här finns det många djur och växter som du inte hittar någon annanstans i världen, bland annat 40 olika lemurarter, det speciella baobabträdet och tusentals andra unika växter och djur.

Rundresa i paradiset

Seychellerna är idealiska för soldyrkare och vindsurfingfantaster, men även naturälskare trivs på öarna. På ön La Digue kan man hyra cykel, som är det absolut bästa sättet att ta sig runt den skogiga paradisön. På Mahé och Praslin kan man även åka på bilsafari i egen regi. På Seychellerna finns förutom kritvita stränder och tropiskt varmt hav en otroligt vacker natur. Berg täckta av grönskande djungel och utsiktsplatser med vyer över turkost hav, sandstränder med de för Seychellerna så karaktäristiska granitklipporna mjukt formade av havets vågor. Ett besök på L’Union Estate Plantation är roligt för hela familjen. Där kan man se jättesköldpaddor eller bada i underbara vikar med kritvit sand omgivna av de vindsvepta granitblocken.

Djungelsafari i Borneo och Indien5-5542

Upplev Borneos natur och djurliv på prisbelönta Sukau Rainforest Lodge som ligger
utmed floden Kinabatangs strand. Ni kan också uppleva regnskogen i Danum Valley och besöka orangutangcentret Sepilok där får ni vara med när orangutangerna får mat. Att se havssköldpaddorna komma upp på stranden för att lägga sina ägg på Selingan Island är också en fantastisk upplevelse.

Följ med till Indien för en oförglömlig resa till Djungelbokens hemtrakter. I den indiska djungeln får du möjlighet att möta vilda djur som tigrar, hjortar, fåglar, leoparder, indiska bisonoxar, björnar, vildsvin och antiloper. Mötena sker under safariturer i nationalparkerna Kanha, Banghavgarth, Keoladeo, Ranthambore, Wayanad, Coorg och Kabini. Givetvis erbjuder vi också ett besök vid det ojämförbara Taj Mahal samt sightseeingturer i städerna Jaipur och Delhi.

Naturparadiset Sri Lanka

Sri Lanka är ett paradis utan dess like. Här skiftar naturen från djup djungel till höga klippor, från brittiska kolonialträdgårdar till paradisstränder. Här finns en enorm mängd olika djur i stora hjordar, som elefanterna i Minneriyas nationalpark som vandrar i hjordar om upp till 150 individer. Här finns också ett elefanthem där föräldralösa elefantungar får växa upp i trygghet och lära sig det de behöver av de äldre elefanterna på hemmet.

Vad tycker våra kunder?

Vi tog kontakt med Kenzan Tours inför en resa till Seychellerna. Vi angav vilka öar och hotell vi var intresserade av. De tog fram ett paket med flyg, boende, transfer och båtbiljetter. Allt från kontakterna med Kenzan Tours, samtliga bokningar och kontakterna med den lokala agenturen fungerade alldeles utmärkt. Tvekar inte för att boka genom Kenzan Tours igen.

Susanne C, resenär 2016

Källa: Reco.se

Våra naturresor


Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm